Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχοντας παλιά ένα Almera εκείνης της εποχής θα έλεγα να μην πας σε xenon. Δεν ξέρω αλλά στα αυτοκίνητα που δεν έχουν φανάρια έτοιμα για xenon με ενοχλεί.

Επειδή στο συγκεκριμένο αμάξι οι μαμίσιες λάμπες είναι πολύ πιθανόν να μην καίγονται ποτέ, θα έχει πέσει πολύ η απόδοση τους. Εγώ το είχα 11 χρόνια και δεν είχε καεί ούτε μία λάμπα.

Τεσπά. Μετά από τόσα χρόνια καλό είναι να αλλαχτούν όλες οι λάμπες. Ακόμη και σε φρένα και φλας άμα τις βγάλεις λογικά θα είναι μαυρισμένες. Καλό θα ήταν να αλλαχτούν για να ανάβουν πιο άμεσα και πιο δυνατά.

Για μπροστά κοίτα σε λάμπες H4 γνωστής μάρκας όπως οι Osram Night Breaker Plus. Τις έχω σε άλλο αμάξι σε H7 και είναι άψογες. Γενικά και οι philips αλλά και trifa και piaa έχουν καλές λάμπες οι οποίες διαφιμίζουν 30-50% περισσότερο φως. Σε θερμοκρασία φωτός όχι πάνω από 4000Κ - 4500Κ γιατί μετά αρχίζουν και μπλεδίζουν και θα δημιουργουν περίεργες σκιές στην άσφαλτο χωρίς να βοηθούν εσένα να βλέπεις καλύτερα.

Στις μέρες μας που υπάρχουν τόσο καλές λάμπες αλογόνου θεωρώ κοροιδία να βάζουμε κιτ xenon σε φανάρια ακατάλληλα διότι και προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν και η διάχυση του φωτός να μην είναι καλή και ούτε εσύ να μην βλέπεις καλά αλλά και να ενοχλείς και τους άλλους.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σε Corsa C με φαναρια προτζεκτορα εβαλα ξενον και δε μου εχει παραπονεθει κανεις για τα φωτα.. ουτε φιλοι που κανουμε μαζι βολτες, ουτε μου εχουν παιξει οι απεναντι ποτε φωτα οτι ενοχλουνται. τα εχω ρυθμισει οσο πιο καλα μπορω ομως, με το αριστερο μαλλιστα να κοιταζει και λιγο προς τα κατω σε σχεση με το δεξι.

μονος σου το ειπες

εχεις προτζεκτορα...

δυστυχως κι εγω ειχα κανει το λαθος και εβαλα κιτ στο αμαξι μου,βεβαια οταν το εβαλα δεν ηξερα οτι δεν επιτρεπεται...

αν και ποτε δε μου χει παραπονεθει κανεις για τα φωτα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθάβω για να μην ανοίξω νέο.

Διάβασα τα περισσότερα (αν όχι όλα) νήματα σχετικά με φώτα Xenon, και ομολογώ ότι δεν ήξερα για προτζέκτορες και τα συναφή.

Ποιο είναι το θέμα τώρα... έχουμε στην οικογένεια ένα Toyota Starlet EP91 του '98, το οποίο πάσχει από φώτα. Πέρσι ή πρόπερσι είχαν αλλάξει λάμπες μετά από ΚΤΕΟ, αλλά και πάλι δεν έχουν απόδοση.

Εγώ λοιπόν σκέφτομαι να του βάλω Xenon. Σε καμία περίπτωση για εφέ, μόνο για να βλέπω καλύτερα. 

Ρωτώντας δεξιά κι αριστερά, μου είπαν ότι τα καλά kits ξεκινούν γύρω στα 150€, ενώ με τα φθηνότερα δεν κάνεις δουλειά.

Δεν ξέρω όμως τι θα παίζει με τους απέναντι. Δεν έχω σκοπό να τους ενοχλώ πάντως.

Πριν πει κάποιος ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ σε τέτοιο αμάξι, να πω ότι το συγκεκριμένο Starlet είναι σε άριστη κατάσταση και δεν προβλέπεται να μας αφήσει, ούτε να το αφήσουμε για αρκετά χρόνια ακόμα, διαφορετικά δε θα ασχολούμουν καν.

Οπόταν, γνωρίζει κάποιος τι παίζει με το συγκεκριμένο αμάξι; Γίνεται να του βάλω κάτι καλύτερο (όχι απαραίτητα Xenon, απλά οι κλασικοί λαμπτήρες δεν έχουν απόδοση) χωρίς να τυφλώνω τους απέναντι και χωρίς να χρειάζεται να δώσω 1000€ κ.λπ. που διαβάζω και μου πέφτουν τα μαλλιά;

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Το θέμα είναι, στο Starlet αξίζει να μπουν, απ' την άποψη του αν θα τυφλώνουν τους απέναντι;

Αν ειναι σωστα τοποθετημενα και αξιοπιστα δεν θα εχεις προβλημα

Δημοσ.

Ναι κάτι τέτοιο. Μπορεί μετά από τόσα χρόνια τα καλώδια του πάνε για τις λάμπες να έχουν "αλλοιωθεί" και ενώ έχεις 14V από το δυναμό κτλ στην λάμπα να φτάνουν 10V πχ. Μπορείς να μετρήσεις με πολύμετρο στις υποδοχές στα φώτα να δεις.

Επίσης με τα χρόνια και τα κάτοπτρα χάνουν την γυαλάδα τους.

Δημοσ.

Εγω εχω βαλει τις Crystal Vision της Philips 60/55w και σε σχεση με τις κλασσικες αλογονου εχει σχεδον διπλασιο φως, με θερμοκρασια χρωματος 4300Κ που ειναι ισως και η καλυτερη! Αν θελει καποιος xenon effect οι blue vision επισης της philips ειναι παρα πολυ καλες και σε ενταση αλλα και χρωμα χωρις να στραβονουν τους απεναντι! Τις εχω μπερδεψει 2/2 φορες που τις εχω δει πανω σε αμαξι με xenon kit... :)

Δημοσ.

Το θέμα είναι, στο Starlet αξίζει να μπουν, απ' την άποψη του αν θα τυφλώνουν τους απέναντι;

Προφανώς και θα τυφλώνουν, προφανώς και θα ενοχλείς.

Τα φανάρια του starlet δεν είναι για xenon.

Δημοσ.

Δες ένα φανάρι που έχει xenon από το εργοστάσιο και μετά δες και το δικό σου.
Επίσης υπάρχει σχετική νομοθεσία που τα καθιστά παράνομα.

Δημοσ.

Για τα xenon επειδη εχω θα σου πω οτι οντως με 40 και 50 ευρω δεν αξιζου.

Με γυρω στα 150 βαζεις με την τοποθετηση μια χαρα

η τιμη τι ρολο παιζει?ολα ιδια ειναι.

Δημοσ.

Δες ένα φανάρι που έχει xenon από το εργοστάσιο και μετά δες και το δικό σου.

Επίσης υπάρχει σχετική νομοθεσία που τα καθιστά παράνομα.

Εχω και σε Honda CRV εργοστασιακα και εχω βαλει και σε Audi TT του εμποριου...Το ελεγξα απο απεναντι οτι κανενα δεν τυφλωνει

Για νομοθεσια δεν ξερω αλλα δεν νομιζω σε ελεγχο να κοιταξουν τι φωτα εχεις

η τιμη τι ρολο παιζει?ολα ιδια ειναι.

Τιποτα δεν ειναι ιδιο...Παντα σχεδον οτι πληρωνεις παιρνεις.Στο ΤΤ εβρισκα και με 50 ευρω και εγω εβαλα με 130

Δεν γινετια να ειναι ιδια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...