Προς το περιεχόμενο

Διαφορά στη τιμή CPU

giannisxp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας...Εχω αποροια σχετικα με την διαφορα τιμη στους CPU...Γιατι ενας επεξεργαστης 4πυρινος της Intel εχει τοση μεγαλη διαφορα τιμης με ενα 4πυρινο της AMD? ....Ειμαι στα προθυρα αγορας νεου custom PC και εχω μπερδευτει! :confused:

Δημοσ.

Καλημερα σας...Εχω αποροια σχετικα με την διαφορα τιμη στους CPU...Γιατι ενας επεξεργαστης 4πυρινος της Intel εχει τοση μεγαλη διαφορα τιμης με ενα 4πυρινο της AMD? ....Ειμαι στα προθυρα αγορας νεου custom PC και εχω μπερδευτει! :confused:

Γιατι αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει ανταγωνισμος.

Δημοσ.

Διότι η Intel σαν εταιρεία είναι ακριβότερη. Οι πλατφόρμες της AMD τείνουν να έχουν καλύτερο value for money.

Δημοσ.

Για ποιους επεξεργαστές μιλάς ακριβός ;

Γενικά η amd σε χαμηλό μπατζετ είναι πολύ καλύτερη λύση βεβαία ακόμη και σε μεγάλα εάν ο άλλος δεν έχει ψύχωση με τους Intel :P

Δημοσ.

υπαρχουν διαφορες

στο λινκ εχει πολλα cpu

διαλεξε αυτα που εχεις σταμπαρει και κανε τις συγκρισεις σου

tip μην μπαινεις σε διαδικασια οπαδικη και να μπεις σε μια ομαδα απο της 2

δεν εχει νοημα δες ποια απο της 2 εξυπηρετει της αναγκες σου

Δημοσ.

οτι δινεις περνεις χωρις αυτο να σημαινει οτι οι επεξεργαστες της AMD δεν σε καλυπτουν

δηλαδη ενας επεξεργαστης που κοστιζει 100 ευρω εχει μιση ταχυτητα απο εναν που κοστιζει 200? :rolleyes:

Δημοσ.

Δε νομίζω να εννοούσε αυτό βασικά.

Απλά, σε φενικές γραμμές ένας ακριβότερος είναι αρκετά πιθανό να έχει μεγαλύτερες απόλυτες επιδόσεις.

Δημοσ.

δηλαδη ενας επεξεργαστης που κοστιζει 100 ευρω εχει μιση ταχυτητα απο εναν που κοστιζει 200? :rolleyes:

οχι ειναι λιγο καλυτερος

Δημοσ.

οχι ειναι λιγο καλυτερος

Δλδ αυτός είναι 9 φορές καλύτερος απο αυτόν ;

Το κόστος δεν είναι ανάλογο της ταχύτητας πάντα, πες πόσα ξοδεύεις και θα σου προτείνουμε το καλύτερο vfm.

Δημοσ.

Δλδ αυτός είναι 9 φορές καλύτερος απο αυτόν ;

Το κόστος δεν είναι ανάλογο της ταχύτητας πάντα, πες πόσα ξοδεύεις και θα σου προτείνουμε το καλύτερο vfm.

Άρα, για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου αυτός είναι μόνο 3 φορές καλύτερος από αυτόν;

Καλό θα ήταν να μην κοιτάμε ούτε τις τιμές, ούτε τις επιδόσεις σαν μοναδικά κριτήρια επιλογής.Υπάρχουν ευτυχώς πολλές διαφορετικές λύσεις για διαφορετικές ανάγκες και πορτοφόλια.

Δημοσ.

Πότε πότε, όλους τους κομπιουτεράδες μας πιάνει λίγο με την ισχύ, το γκάζι, τους πολλούς πυρήνες, τα gigaherz και το overclocking.

Η ουσία είναι μια. Απο την στιγμή που βγήκαν σχετικά ελαφριά τα 7άρια και οι ssd μπήκαν στην βασική σύνθεση πολλών desktop και laptop οι συχνές αλλαγές επεξεργαστών σταμάτησαν για πολλούς...

Προσωπικά μου εχει τύχει στο HTPC μετά απο μια διακοπή ρεύματος να απορυθμιστεί το bios και ο i3 να δούλευει σα μονοπύρινος για 2 μήνες χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι...

Κοινώς οι προσπάθειες μου να τον maxάρω το χειμώνα στα 4000-4200 και οι ώρες για να επιτύχω το φαινομενικά stable oc αποτελούν χαμένες ώρες.

Σε real usage δε παίρνεις χαμπάρι την extra ισχύ, η οποία αν και υπάρχει εκεί under the hood ποτέ δεν ξεδιπλώνεται ώστε να πεις ok άξιζε τον κόπο και το χρήμα.

Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα μια μερίδα απο χομπίστες που θα δίνουν γην και ύδωρ για να εχουν πάντα το τοπ και ας μη το εχουν ανάγκη.

Στο θέμα μας τώρα δηλ. στο amd VS intel σήμερα εγω θα έλεγα ότι επιθυμεί ο καθένας έτσι και αλλιώς οι 2 εταιρειες εχουν ανταγωνιστικές προτάσεις σε κάθε επίπεδο τιμής με την amd σαν 2ο όνομα να είναι πιο επιθετική στην τιμολογησή της.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...