Luciddream Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Καθόλου, γιατί κωδικοποιήθηκε κάνοντας χρήση του μη απωλεστικού/lossless mode του x264. αυτό: http://www.mediafire.com/file/ifsjjc4w54chnpv/Iron_Man_2_trailer_30sec.mkv είναι ίδιο με το master? για αυτό το αρχείο λέω...
parsifal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Όχι, δεν είναι το ίδιο. Το master πρόηλθε από αυτό, μετά από resize σε ανάλυση 720x304. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για υψηλής ποιότητας αρχικό υλικό (1920x800 ανάλυση με αρκετά Mbps bitrate) και δεδομένου ότι η τελική «κόντρα» έγινε σε πολύ μικρότερη ανάλυση και bitrates, θεωρώ πως όχι, δεν επηρεάζει το test το γεγονός ότι το αρχικό υλικό ήταν ήδη κωδικοποιημένο σε H.264.
TheELF Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Εγώ προτείνω στο επόμενο test(αν υπάρξει) να γίνει η κωδικοποίηση από το ίδιο πρόγραμμα π.χ. με το XMedia Recode που έχει αρκετές ρυθμίσεις και σε μια δοκιμή που έκανα σε VP8 με 476 Kbps μου έβγαλε το ίδιο μέγεθος με το αρχείο που έκανες με το megui δηλαδή 1,76Mb το οποίο και παραθέτω εδώ. Επίσης έχω την απορία αν διαφέρει στην ποιότητα αν κάνεις πρώτα το encode και μετά το resize,μιας και το κάθε codec θα έχει περισσότερα περιθώρια στην συμπίεση.
parsifal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Εγώ προτείνω στο επόμενο test(αν υπάρξει) να γίνει η κωδικοποίηση από το ίδιο πρόγραμμα... Συμφωνώ. Ένα 32μπιτο Windows build για το πιο πρόσφατο stable release (0.8 αυτήν τη στιγμή) του ffmpeg νομίζω πως είναι ο,τι πρέπει. Τα «καλά» ffmpeg builds γίνονται compile με υποστήριξη για x264 (libx264), VP8 (libvpx), ακόμη και Avisynth input (configure --enable-avisynth). Επίσης έχω την απορία αν διαφέρει στην ποιότητα αν κάνεις πρώτα το encode και μετά το resize,μιας και το κάθε codec θα έχει περισσότερα περιθώρια στην συμπίεση. Εδώ δεν κατάλαβα ακριβώς τί εννοείς, μπορείς να το εξηγήσεις πιο περιφραστικά με ένα παράδειγμα;
TheELF Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Καλά μπορεί να είναι και εντελώς χαζό αυτό με το resize,μιας και δεν έχω ιδέα με τι λογική γίνεται η συμπίεση αλλά φαντάζομαι ότι παίρνουν περιοχές με το ίδιο ή παρόμοιο χρώμα και με κάποιο αλγόριθμο συμπιέζουν αυτήν την πληροφορία.Το resize όσο καλό και να γίνεται φαντάζομαι ότι αλλοιώνει κάπως αυτές της περιοχές οπότε ίσως υπάρχει διαφορά. (Ξέρω πολύ φαντασία έπεσε )
parsifal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δε με κατάλαβες. Γράφεις «να γίνει πρώτα το encode και μετά το resize». Με ποιον τρόπο προτείνεις να γίνει αυτό; Μετά από resize, αν θέλεις το αποτέλεσμα να το πάρεις σε μορφή αρχείου (δηλαδή όχι on-the-fly resize κατά το playback), θα πρέπει να γίνει 2ο encode. Περιμένω επίσης από όλους σας και προτάσεις-σχόλια για άλλες παραμέτρους του test (ανάλυση, ρυθμίσεις κ.ά.)
TheELF Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δε με κατάλαβες. Γράφεις «να γίνει πρώτα το encode και μετά το resize». Με ποιον τρόπο προτείνεις να γίνει αυτό; Μετά από resize, αν θέλεις το αποτέλεσμα να το πάρεις σε μορφή αρχείου (δηλαδή όχι on-the-fly resize κατά το playback), θα πρέπει να γίνει 2ο encode. Περιμένω επίσης από όλους σας και προτάσεις-σχόλια για άλλες παραμέτρους του test (ανάλυση, ρυθμίσεις κ.ά.) Σωστά δεν το σκέφτηκα αυτό,σκέφτηκα τα προγράμματα όμως που κάνουν και τα δύο με «ένα πέρασμα»,τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, όπως το avidemux ή και το xmediarecode όπου διαλέγεις codec και ότι φίλτρα θες και το κάνει μια και έξω.
parsifal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Εφαρμόζοντας μόνο resize και κωδικοποιώντας το αποτέλεσμα ως lossless σε ένα master αρχείο, έχεις ένα καλό πλεονέκτημα: όσες φορές από εκεί και πέρα και να κωδικοποιήσεις ορίζοντας ως πηγή το master (μπορεί να θες π.χ. να δοκιμάσεις πολλά και διάφορα σετ ρυθμίσεων), κερδίζεις σε χρόνο κωδικοποίησης αφού δεν εφαρμόζεται κάθε φορά on-the-fly resize. Μπορούμε μάλιστα αυτό το concept να το οδηγήσουμε στα άκρα, επιλέγοντας για το format του master video αντί x264 lossless ένα RAW format (π.χ. RGB24 ή YUV AVI), οπότε σε κάθε reencoding του master γλυτώνεις και τον χρόνο του input decoding. Και από εκεί μπορούμε λοιπόν να έχουμε ένα μικρό κέρδος σε ταχύτητα (παλιότερα θα ήταν πιο μεγάλο, γιατί οι περισσότεροι H.264 decoders ήταν single-threaded). Απλά, με αυτήν τη μέθοδο το master θα βγει πολύ μεγάλο σε μέγεθος καθιστώντας το upload/sharing από λίγο έως πολύ δύσκολο...
Luciddream Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 καλησπέρα, θα μπορούσαμε να κάνουμε παρόμοια σύγκριση Intel QuickSync vs x264 σε παρόμοιο bitrate...?? θα ήταν ενδιαφέρον....
parsifal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Καθώς είναι hardware-dependent τεχνολογία, θα πρέπει να προσφερθεί να βοηθήσει κάποιο μέλος/μέλη με Intel Sandybridge επεξεργαστή και κάποιο πρόγραμμα που εκμεταλλεύεται το QuickSync όπως π.χ. το CyberLink MediaEspresso κ.ά.
parsifal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Ωραία τότε! Προτείνω να ακολουθήσεις μία παρόμοια μεθοδολογία με αυτήν που περιγράφεται στα μηνύματά μου. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, μπορείς να ρωτήσεις εδώ. Αν ετοιμάσεις και ανεβάσεις τα MASTER, A και B files, επικοινώνησε μαζί μου για να δούμε πώς θα το οργανώσουμε (νέο topic, poll κλπ.).
Luciddream Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Ωραία τότε! Προτείνω να ακολουθήσεις μία παρόμοια μεθοδολογία με αυτήν που περιγράφεται στα μηνύματά μου. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, μπορείς να ρωτήσεις εδώ. Αν ετοιμάσεις και ανεβάσεις τα MASTER, A και B files, επικοινώνησε μαζί μου για να δούμε πώς θα το οργανώσουμε (νέο topic, poll κλπ.). ok, απλώς φοβάμαι μήπως ο τρόπος που τα φτιάξω δεν είναι τόσο δίκαιος (αν και ξέρω απο τώρα ποιος πρόκειται να κερδίσει) ... θα κάνω ότι μπορώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα