Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφιστώ την προσοχή σε όσους κάνουν playback του split screen video: Πολλές TFT οθόνες έχουν θεματάκι με τις γωνίες θέασης κατά τον κατακόρυφο άξονα, αλλοιώνονται τα χρώματα όταν παρακολουθούμε υπό μεγάλη γωνία και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Προσπαθήστε να έχετε γυρισμένη την οθόνη έτσι ώστε το line of sight σας να πέφτει κατακόρυφα περίπου στο μέσο της οθόνης.

• Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απ' ότι παρατηρώ και τα 2 έχουν κάποια υπέρ :mrgreen: . Ως εκ τούτου, έχουν και κάποια κατά :mad: . Οπότε αναμένω το split.

edit: δεν αναμένω πλέον.

Δημοσ.

Το θέμα είναι, γνωρίζει κάποιος εδώ μέσα τελικά αν όντως Β>Α, ή θα λέει ο καθένας την επιλογή του για μια αιωνιότητα;

Γιώργο, γνωρίζω εγώ ποιο από τα A και B κωδικοποιήθηκε με x264 και ποιο με VP8. Γι' αυτό φυσικά και δεν ψήφισα, θα ήταν παράλογο γιατί θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι biased (προκατειλλημένος)!

Όπως γράφω και στο αρχικό post, όταν λήξει η ψηφοφορία θα αποκαλύψω «ποιο είναι ποιο» και θα δώσω έναν τρόπο για να το επιβεβαιώσουν όσοι θέλουν.

EDIT: Το split screen video είναι διαθέσιμο, ενημέρωσα το αρχικό post!

Δημοσ.

Ενημερωτικά το σπλιτ δεν βοηθάει και πολύ στο να βγάλεις συμπέρασμα, ευχαριστούμε πάντως..

(χάθηκε να μας το κάνεις πιο ενδιαφέρον; Κανα κλιπ από τσόντα, ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!):Ρ

Δημοσ.

Ενημερωτικά το σπλιτ δεν βοηθάει και πολύ στο να βγάλεις συμπέρασμα, ευχαριστούμε πάντως..

:(

Έδωσα τα πάντα για σένανε μαντάμ

και τώρα je suis bossu de clos de Notre Dame.

(χάθηκε να μας το κάνεις πιο ενδιαφέρον; Κανα κλιπ από τσόντα, ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!):Ρ

:lol:

Δημοσ.

να πω και εγω την γνωμη μου.

Πιο καθαρο ειναι το Β αλλα εχει ψυχροτερα χρωματα.Εγω ομως θα πω οτι Α > Β γιατι αν και καθαροτερο το Β προτιμουσα τα χρωματα του Α.

Δημοσ.

Paok, φοβάμαι ότι δεν κατάλαβες την ερώτηση της δημοσκόπησης. :(

Εκτός αν εννοείς πως το A έχει διατηρήσει καλύτερα/περισσότερο τα original χρώματα του MASTER απ' ο,τι το B, οπότε πάσο και sorry!

Δημοσ.

εγώ είδα το split και παρατήρησα τα εξής... πρώτον το Α έχει μεγάλο πρόβλημα στα χρώματα.. το Β είναι κοντά στο MASTER αλλα μόνο στα χρώματα... στα περισσότερα καρέ το Α με το Β είναι σχεδόν ίδια, αν εξαιρέσουμε τα χρώματα. επίσης η "θολούρα" του Α προσωπικά με βοηθάει να παρακολουθήσω μια ταινία ενώ το υπερβολικό sharpness του Β μάλλον θα με κουράσει.

ίσως αν με κάποια ρύθμιση φτιάχναν τα χρώματα του Α, και η ερώτηση ήταν ποιο σας φαίνεται πιο ωραίο αποτέλεσμα, θα ψήφιζα το Α.

όμως τώρα που είναι έτσι, και η ερώτηση είναι ποιο μοιάζει περισσότερο στο Master, ψηφίζω το Β, καθαρά και μόνο για τα χρώματα.

Αυτό που παρατηρώ γενικά είναι οτι και τα δύο έχουν τα μειονεκτήματα αλλα και τα πλεονεκτήματα τους. τα "artifacts" είναι σχεδόν τα ίδια και στα δύο, τα χρώματα στο Α χάνουν πολύ, όμως το sharpness του B με κουράζει.

μπράβο για το τοπικ πάντως γενικά είναι ωραία να κάνουμε τέτοιες δοκιμές και απο ότι φαίνεται υπάρχει και όρεξη απο όλους :)

Δημοσ.

δεν είμαι γνώστης του θέματος, δεν είμαι ούτε ταινιόφιλος για να έχω εξασκημένα μάτια, δεν έχω καν δυο μάτια (το ένα έχει γίνει τούμπανο από τι-διάλο-μπήκε-μέσα). Το είδα 5 φορές και ψηφίζω Β, μου φαίνεται σαφώς πιο κοντά στο μάστερ από ότι το Α.

Πάντως, αν έχει καμία σημασία, αν είχα την ταινία στις δύο αυτές κωδικοποιήσεις, την Α θα προτιμούσα να δω. Όπως το λέει ο Μπάογκ.

Δημοσ.

Το β μου φέρνει πιο κοντά στο μάστερ αρχείο.

Το α μου φαίνεται ότι έχει θόρυβο και είναι pixelated σε κάποια σημεία.

Στα χρώματα δεν παρατήρησα καμία διαφορά.

Δημοσ.

Β ψήφισα. Πάντως στο splitscreen ειδικά πολύ δύσκολα είδα διαφορά, αν δεν τα είχα δει σε fullscreen το καθένα μόνο του ίσως δεν έβγαζα άκρη. Σε 15,6" οθόνη αυτά.

Δημοσ.

Β ψήφισα. Πάντως στο splitscreen ειδικά πολύ δύσκολα είδα διαφορά, αν δεν τα είχα δει σε fullscreen το καθένα μόνο του ίσως δεν έβγαζα άκρη. Σε 15,6" οθόνη αυτά.

χμμ με έβαλες σε σκέψεις βραδιάτικα :P

edit: τα είδα και σε full screen, και τα δύο ήταν... βράστα .... στο split screen δεν φαινόντουσαν τόσο τα artifacts !! :P αυτό που πρόσεξα πάντως όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω (αλλα σε full screen έκανε ακόμα πιο μπαμ) είναι οτι θα παρακολουθούσα πιο άνετα το Α για να δώ ολόκληρη την ταινία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...