DKNI Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Ευχαριστως, κατσε να την βγαλω πανω στο τραπεζι τη γνωμη μου Το 1ο σου ποστ ειναι καταδικη του αλλου ως χριστιανοτυφλο ζομπι με ρατσιστικο imprint αλα Clockwork Orange ο οποιος το μονο που ειπε ειναι οτι του γυρναει το αντερο οταν γυρναει ενας αντρας το δικο του αντερο σε αλλον. Πανω κατω το ιδιο θα ελεγα και εγω και σιγουρα αν πεις εμενα χριστιανοτυφλο ζομπι θα γελασει και το keyboard μου Στο 2ο, απλα λες το φυσιολογικο. Οτι αυτο που θεωρησε ο φιλος αποκρουστικο ειναι υποκειμενικο. Η διαφορα με το 1ο ποστ ειναι οτι του εδωσες το περιθωριο να δεχτει οτι "ναι ρε πουστη (χεχε) ειμαι υποκειμενικος" Ελπιζω να σου εβγαλα το συννεφο απο τα ματια
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 ποια εγκεφαλική πλύση, σιγά μην μας υπνωτιζαν κιόλας όταν ήμασταν παιδιά για να μην γουστάρουμε το gay sex. anyway, δεν μπαινω σε λεπτομέριες να απαντήσω αναλυτικά, θα δώσω ένα σχετικό παράδειγμα όμως. Στην Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία κτλ. τρώνε κρέας αλόγου, εγώ απο την Ελλάδα ούτε έχω φάει ούτε είχα ακούσει ποτέ κάτι αρνητικό για όσους το τρώνε. Πριν απο κάτι χρόνια βρέθηκα στη Γερμανια σε ένα φεστιβάλ μπύρας, και σε ένα περίπτερο πουλούσαν κρέας αλόγου, ωμό και σε βραστά λουκάνικα, πλησίασα να δω τι είναι και μόλις αντιλήφθηκα την οσμή αυτού του κρέατος αηδίασα, το ίδιο έπαθαν και κανα δυο άλλοι απο την παρέα, ενώ άλλοι δεν ενοχλήθηκαν καθόλου. Στην προκειμένη αντίδραση δεν υπήρχε κοινωνικός προγραμματισμός ούτε πλύση εγκεφάλου ούτε κάτι ανάλογο, απλά αυτή ήταν η αντίδραση μας. Το να μην αντέχει να βλέπει κάποιος gay sex δεν σημαίνει ότι του έχουν κάνει και πλύση εγκεφάλου, έλεος...
marantonis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Το 1ο σου ποστ ειναι καταδικη του αλλου ως χριστιανοτυφλο ζομπι με ρατσιστικο imprint αλα Clockwork Orange ο οποιος το μονο που ειπε ειναι οτι του γυρναει το αντερο οταν γυρναει ενας αντρας το δικο του αντερο σε αλλον. Πανω κατω το ιδιο θα ελεγα και εγω και σιγουρα αν πεις εμενα χριστιανοτυφλο ζομπι θα γελασει και το keyboard μου Θα με βαλεις να ξαναπω τα ιδια. (Του) εξηγησα και πριν οτι δε τον καταδικασα. Αλλα η αποστροφη του ειναι ενα γεγονος -ανεξαρτητα απο το τί πιστευει γι' αυτη-, κι εκεινη σχολιασα. Ετσι κι αλλιως δεν ειπα οτι αυτος θα ηταν ενα "χριστιανοφυλο ζομπι", ειπα οτι η αισθηση αηδιας σημερα (γιατι αρχαιοτερα σε καποιες περιπτωσεις δεν υπηρχε καν) εχει τετοιες ριζες. Μπορει να μην εισαι καν χριστιανος και η συμπεριφορα σου να εξακολουθει να ειναι επηρεασμενη απο 'κει, σε καποια πραγματα. Το ξεκαθαριζω αυτο. Συμπερασματικα, συνεχιζω να θεωρω πως δεν υπαρχει αντιφαση, οπως και τ' οτι εκφραστηκα σωστα. ποια εγκεφαλική πλύση, σιγά μην μας υπνωτιζαν κιόλας όταν ήμασταν παιδιά για να μην γουστάρουμε το gay sex. Γιγαντια διαφορα: Αλλο το "δε μου αρεσει κατι", αλλο το "μου γυριζουν τ' αντερα οταν το κοιτω". Στην Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία κτλ. τρώνε κρέας αλόγου, εγώ απο την Ελλάδα ούτε έχω φάει ούτε είχα ακούσει ποτέ κάτι αρνητικό για όσους το τρώνε. Πριν απο κάτι χρόνια βρέθηκα στη Γερμανια σε ένα φεστιβάλ μπύρας, και σε ένα περίπτερο πουλούσαν κρέας αλόγου, ωμό και σε βραστά λουκάνικα, πλησίασα να δω τι είναι και μόλις αντιλήφθηκα την οσμή αυτού του κρέατος αηδίασα, το ίδιο έπαθαν και κανα δυο άλλοι απο την παρέα, ενώ άλλοι δεν ενοχλήθηκαν καθόλου. Στην προκειμένη αντίδραση δεν υπήρχε κοινωνικός προγραμματισμός ούτε πλύση εγκεφάλου ούτε κάτι ανάλογο, απλά αυτή ήταν η αντίδραση μας. Το να μην αντέχει να βλέπει κάποιος gay sex δεν σημαίνει ότι του έχουν κάνει και πλύση εγκεφάλου, έλεος... Καταλαβαινω τον τροπο που σκεφτεσαι. Η αποψη μου ειναι οτι αν ειχες γεννηθει στην Γερμανια, σε μερος τελοσπαντων ετρωγαν πολυ κρεας αλογου, θα ηταν παρα πολυ πιθανο να σου αρεσε, κι αν οχι αλλα εξωτερικα ερεθισματα θα σε ειχαν οδηγησει εκει. Το συμπερασμα που εξαγεται ειναι οτι ελαχιστα επιλεγουμε (συνειδητα) τα πραγματα που μας αρεσουν, αν συμβαινει αυτο καθολου. Ωστοσο καποια οφειλονται σε περιβαλλοντικες επιδρασεις, και αλλα ειναι γενετικα προκαθορισμενα. Αρα, αν καταλαβα καλα, πιστευεις οτι εισαι φτιαγμενος, εκ φυσεως, να αποστρεφεσαι την ομοφυλοφιλια και το κρεας αλογου (εννοιες πολυ κοντινες :-P). Διαφωνω καθετα. Αρκει να παρακολουθησεις παλαιοτερες εποχες, οπου, σε πολλα μερη, δεν υπηρχε καν η αποστροφη αυτη. Κι αρκει να σκεφτεις το ποσο τερατωθηκε η ομοφοβια με τη διαθοση του χριστιανισμου. Υπαρχουν ομως δυο περιπτωσεις: Να νιωθεις αηδια κατακρινοντας, και να νιωθεις αηδια μη κατακρινοντας. Στη δευτερη περιπτωση διατηρω την πεποιθηση οτι ακομη δεν εχεις καταφερει να εξουδετερωσεις τα συναισθηματα που σου προκαλουν οι κοινωνικες προκαταληψεις, τα στερεοτυπα, ο ρατσισμος. Γιατι, ποιο αλλο ερεθισμα μπορει να σε οδηγησει εκει; Αν το ξερεις πες το μου. Ενα παραδειγμα πανω σ' αυτο ειναι ο πολιτης που, παροτι δεν πιστευει οτι ολοι οι μεταναστες ειναι κλεφτες και κακοποιοι, νιωθει φοβο οποτεδηποτε βλεπει καποιον μεταναστη. Μπορει να ξερει οτι ειναι λαθος αλλα το συναισθημα να εξακολουθει να υφισταται. Το επιβεβαιωνω γιατι το 'χω νιωσει ο ιδιος στο παρελθον. Αν λοιπον δεν πιστευεις οτι εισαι γενετικα προγραμματισμενος να αποστρεφεσαι την ομοφυλοφιλικη πραξη, τοτε πρεπει να αναζητησεις το γιατι. Οπως ειπα πριν, το μονο που μενει ειναι τα εξωτερικα ερεθισματα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 δεν με πείθουν τα επιχειρήματα σου, το ότι το gay sex ηταν πιο διαδεδομένο σε παλιότερες εποχές δεν σημαίνει κάτι, και οι ανθρωποθυσίες ήταν, so what. Kαι επίσης αναφέρεις ρατσισμό, κτλ που το περίμενα ότι εκεί θα πήγαινε η συζήτηση... Δεν ξέρω αν είμαι κοινωνικά προγραμματισμένος και δεν πρόκειτε να ερευνήσω παραπάνω, το θέμα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
spanovaggelis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Οι συγκεκριμενες αποστροφες σου ειναι απλα ενα μικροπρεπες κοινωνικο φαινομενο, μια χειραγωγηση συναισθηματων που προερχεται απο την ρατσιστικη συμβατικη-χριστιανικη ηθικη. Ελπιζω να μην τις χρησιμοποιεις ως εγκυρες ή σοβαρες θεσεις, αλλα ν' αντιλαμβανεσαι την -εκ της τρυφερης ηλικιας- πλυση. Θεωρεις οτι το να αποστρεφεται καποιος την ομοφυλοφιλια συνιστα "ενα μικροπρεπες κοινωνικο φαινομενο, μια χειραγωγηση συναισθηματων που προερχεται απο την ρατσιστικη συμβατικη-χριστιανικη ηθικη" ??!! Δηλαδη πρεπει σωνει και καλα να του αρεσουν τα "ανωμαλα"? (με ή χωρις εισαγωγικα η λεξη αυτη)...
Lucifer Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Sellers, αν το μεταφέρεις στο ΜπλαΜπλα, θα σου κάνω κακό.
marantonis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 δεν με πείθουν τα επιχειρήματα σου, το ότι το gay sex ηταν πιο διαδεδομένο σε παλιότερες εποχές δεν σημαίνει κάτι, και οι ανθρωποθυσίες ήταν, so what. Kαι επίσης αναφέρεις ρατσισμό, κτλ που το περίμενα ότι εκεί θα πήγαινε η συζήτηση... Δεν ξέρω αν είμαι κοινωνικά προγραμματισμένος και δεν πρόκειτε να ερευνήσω παραπάνω, το θέμα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Θα επρεπε να ειχα πεισει τον εαυτο μου να μην απαντησει καν, οταν διαβασα οτι η θεαση του gay sex δε σε κανει να θες ξερασεις τ' αντερα σου μονο αν εισαι ομοφυλοφιλος ή σαπιο θολοκουλτουριαρικο γκομενακι. Αλλα δεν κρατηθηκα και το θεωρω ανωριμοτητα εκ μερους μου. Τεσπα, δε συνεχιζω αλλο. ================================================================================================== Δηλαδη πρεπει σωνει και καλα να του αρεσουν τα "ανωμαλα"? (με ή χωρις εισαγωγικα η λεξη αυτη)... Εδω εισαι: Γιγαντια διαφορα: Αλλο το "δε μου αρεσει κατι", αλλο το "μου γυριζουν τ' αντερα οταν το κοιτω". Περισσοτερα δε λεω γιατι με εχασες οταν ειδα το θεμα που σχετιζεις τα πολεμικα εγκληματα των Τουρκων με τα Τουρκικα σηριαλ. Sellers, αν το μεταφέρεις στο ΜπλαΜπλα, θα σου κάνω κακό. Αστο, θα δω την ταινια
DKNI Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Θα με βαλεις να ξαναπω τα ιδια. (Του) εξηγησα και πριν οτι δε τον καταδικασα. Αλλα η αποστροφη του ειναι ενα γεγονος -ανεξαρτητα απο το τί πιστευει γι' αυτη-, κι εκεινη σχολιασα. Συμπερασματικα, συνεχιζω να θεωρω πως δεν υπαρχει αντιφαση, οπως και τ' οτι εκφραστηκα σωστα. Το 1ο κομμάτι αναιρει το 2ο Αν δεν ηταν vague ή αντιφατικο, δεν θα χρειαζοταν να εξηγησεις
fearwhatnow Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 O Τικβερ με ρωτησε αν θα μιλησετε για την ταινια του.
marantonis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Το 1ο κομμάτι αναιρει το 2ο Αν δεν ηταν vague ή αντιφατικο, δεν θα χρειαζοταν να εξηγησεις Ναι; και τι ειναι το vague, ειναι κατι ιδιο για ολους; κατι που για σενα ειναι γραμμενο με ασαφες τροπο, για καποιον αλλο ενδεχεται να ειναι απολυτα ξεκαθαρο. Μπορεις να παρεις εναν βαθια θρησκευομενο και χουντικο 60χρονο και να προσπαθησεις να του εξηγησεις πολυ απλα πραγματα σχετικα με τις ατομικες ελευθεριες και τις επαληθευσεις των επιχειρηματων. Δε θα καταλαβει γρι. Αυτο δε σημαινει οτι ησουν απαραιτητα ασαφης. Δεν ειναι ο μονος παραγοντας. Μου φαινεται πως κολλας, κολλας πολυ κι οσο κι αν προσπαθησω να σου εξηγησω τι λεω δε θα δεχθεις οτι λεω αυτο που υποστηριζω οτι λεω. Μαλλον ξερεις πιο καλα. Τελευταια προσπαθεια: Ειπα οτι καταδικαζω το συναισθημα της αποστροφης, και καταδικαζω οποιον το νιωθει ΜΟΝΟ εφοσον δεν αντιλαμβανεται τη σαθροτητα και την ευτελεια του εν λογω συναισθηματος. Για το συναισθημα μιλησα κι οχι για την προσωπικοτητα. Δηλαδη δεν καταδικαζω την προσωπικοτητα αν εκεινη καταδικαζει το συναισθημα της αποστροφης που το σωμα νιωθει. Δε ξερω πως αλλιως να το πω. Αν πιστευεις ακομα οτι υπαρχει αντιφαση εδω, μπορεις ελευθερα να με πυροβολισεις για να με γλιτωσεις απο τη διαδικασια αυτη.
spanovaggelis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μπορεις να παρεις εναν βαθια θρησκευομενο και χουντικο 60χρονο και να προσπαθησεις να του εξηγησεις πολυ απλα πραγματα σχετικα με τις ατομικες ελευθεριες και τις επαληθευσεις των επιχειρηματων. Δε θα καταλαβει γρι. Αυτο δε σημαινει οτι ησουν απαραιτητα ασαφης. Δεν ειναι ο μονος παραγοντας. Δηλαδη ο βαθεια θρησκευομενος ειναι κατα των ατομικων ελευθεριων?
marantonis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δηλαδη ο βαθεια θρησκευομενος ειναι κατα των ατομικων ελευθεριων? αυτο με τις ατομικες ελευθεριες πηγαινε στο "χουντικος" κι αυτο με την εξεταση των επιχειρηματων στον βαθια θρησκευομενο, δηλαδη ετσι το σκεφτηκα εξ αρχης, αλλα και οπως το πες εσυ ταιριαζει.
spanovaggelis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Εγω θα το λεγα πιο σωστα: Ο βαθεια θρησκευομενος ειναι κατα των πνευματικων εςλευθεριων.
viper2005 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 αλλα αυτος που δεν παραδεχεται οτι η αποστροφη του ειναι οχι μονο υποκειμενικοτατη αλλα παραλογη, μικροπρεπης, και προερχεται καθαρα απο κοινωνικο manipulation. ΔΝΤ δεν νομιζω τακη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.