Προς το περιεχόμενο

Επισκευή παλιού laptop (πληκτρολόγιο/μεντεσέδες) DIY, θα τα καταφέρω;

getty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στους αγαπητούς insomniacs,

λοιπόν μου βρέθηκε ένα παλιό laptop (acer aspire 2000) και θέλω να φτιάξω την οθόνη που αρνείται να κάτσει όρθια (αλλαγή μεντεσέδων που τους είχα αγοράσει παλιότερα) και να αλλάξω το πληκτρολόγιο καθώς 3 πλήκτρα δεν πατιούνται (δοκίμασα καθαρισμό με σπρέυ αέρα χωρίς αποτέλεσμα).

Κατέβασα το βιβλίο service αλλά η επέμβαση δεν μου φαίνεται και ότι πιο εύκολο. Από την εμπειρία σας, όσοι έχετε, είναι δυνατόν ένας άσχετος να κάνει τις παραπάνω αλλαγές ή απλά θα στείλω το laptop στα σκουπίδια γρηγορότερα; (είναι αρκετά παλιό οπότε διαλέγω ή ξοδεύω 110 ευρώ για να το φτιάξω-κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει- ή το φτιάχνω μόνος μου (αξίζει πολύ αν πετύχει) ή το πετάω.

Σας ευχαριστώ για τις γνώμες.

Δημοσ.

Ξεκίνα και βλέπεις. (ωωω φοβερη συμβουλη!) :shock:

Μη χαλάσεις χρήματα απο την αρχή, δες αρχικά αν μπορεις να το λύσεις και να το δέσεις πάλι. Αν παλι δεις οτι δεν τα καταφέρνεις στο ξεμοντάρισμα-μοντάρισμα, καλυτερα να μην ασχοληθείς, βγαλτο για ανταλλακτικα στο ebay ;)

Δημοσ.

κατα την αποψη μου πετα το/χαρισε το/πουλατο και μετα απο λιγο καιρο μαζι με τα 110€ που θα εδινες θα παρεις ενα καινουριο!

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να το φτιάξεις εκτός και αν θέλεις να το κάνεις για να μάθεις μόνο τι και πως και να έχεις την ικανοποίηση οτι ανέστησες ενα μηχάνημα που δεν λειτουργούσες η ηταν στα τελευταία του

Δημοσ.

Μια χαρά αξίζει να το φτιάξει..!

Θα βάλει linux πάνω και θα είναι ότι πρέπει για ιντερνετ, ταινίες, μουσική και office..!

Δημοσ.

Ούφ τελικά έκανα απόπειρα (καλή συμβουλή pigeon) και μέχρι στιγμής πάω καλά. Ο προβληματικός μεντεσές αλλάχθηκε αλλά μου λείπουν δύο βίδες που είχαν χαθεί για να το βιδώσω. Αύριο θα δώ αν 'έρχεται' σε ευθεία και ανοιγοκλείνει απροβλημάτιστα γιατί αν δεν έρθει υπάρχει θέμα.

Το πληκτρολόγιο το έβγαλα πολύ εύκολα, απλά πρέπει να βρω καινούργιο και σε σχετικά καλή τιμή (αν δεν έχει καλή τιμή/διαθεσιμότητα η αντιπροσωπεία θα το παραγγείλω μάλλον από Αμερική).

Οπότε 2 βίδες και το πληκτρολόγιο μένουν για να δώ αν θα ξαναδουλέψει σωστά. Ευτυχώς το κόστος για την ώρα είναι μηδενικό - ελπίζω όχι και το αποτέλεσμα. Τελικά έχει πλάκα η όλη διαδικασία!

Όντως δεν έχει αξία αλλά εκείνο που λυπάμαι είναι την ματ οθόνη του που σπανίζει στις μέρες μας και είναι ότι πρέπει για surfing/ word σε εξωτερικό χώρο.

Δημοσ.

Ωραια τα πήγες ως εδω, άρα υπάρχει καλός λόγος να συνεχίσεις την προσπάθεια ;)

Ψαξε στο ebay έχει σετάκια με βίδες (λιγο τσιμπιμένα), έχει και πληκτρολόγια (ωχ κι αυτά πανάκριβα)

Για βίδες αν είσαι Αθήνα --> Βιδεμπορική στην Ερμου.

Δημοσ.

Η μεντεσέδες ταίριαξαν άριστα και βίδες τσούρνεψα από ένα κατάστημα επισκευής λάπτοπ που είναι κοντά μου.

Πληκτρολόγιο με 43 ευρώ από αντιπροσωπεία. Επειδή δε βρίσκω το part number που μου είπαν ότι αντιστοιχεί στο πληκτρολόγιο λέω να αποφύγω την παραγγελία από ebay καθώς δεν ξέρω αν θα πάρω το σωστό και η διαφορά τιμής μάλλον δεν είναι μεγάλη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά βρήκα το πληκτρολόγιο στα 37 euros οπότε το παρήγγειλα (το συγκεκριμένο από ebay δεν έχει το part number που λέει το service manual). Άμα έρθει και στην ώρα του θα είμαι ευτυχισμένος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...