Προς το περιεχόμενο

Άνοιγμα εκδοτικού οίκου

pasxos21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να ανοίξω έναν εκδοτικό οίκο...ξέρει κανείς τι κεφάλαιο χρειάζεται, τι έξοδα γίνεται, και γενικά τι παίζει με τυπογραφεία και διανμή βιβλίων.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δε ξερω αλλα αμα τον ανοιξεις να σου στειλουμε τιποτα να μας εκδοσεις :devil:

Θες να τον ανοιξεις για να πιασεις την καλη ή επειδη σου αρεσει σαν ενασχοληση και σε ικανοποιει ιδεολογικα; Γιατι θαρρω πως πολυ δυσκολο ειναι να βγαλεις καλα λεφτα σημερα τοιουτοτροπως.

Δημοσ.

Δε ξερω αλλα αμα τον ανοιξεις να σου στειλουμε τιποτα να μας εκδοσεις :devil:

Θες να τον ανοιξεις για να πιασεις την καλη ή επειδη σου αρεσει σαν ενασχοληση και σε ικανοποιει ιδεολογικα; Γιατι θαρρω πως πολυ δυσκολο ειναι να βγαλεις καλα λεφτα σημερα τοιουτοτροπως.

Θέλω να ανοίξω έναν εκδοτικό οίκο που να βγάζει κοντά στα 30 με 40 βιβλία το χρόνο, αλλά καλά βιβλία όχι βλακείες...δε με νοιάζει το κέρδος αλλά το βιβλίο

• Super Moderators
Δημοσ.

Θέλω να ανοίξω έναν εκδοτικό οίκο που να βγάζει κοντά στα 30 με 40 βιβλία το χρόνο, αλλά καλά βιβλία όχι βλακείες...δε με νοιάζει το κέρδος αλλά το βιβλίο

Θέλω να πιστεύω ότι αστειεύεσαι όταν γράφεις "κοντά στα 30 με 40 βιβλία το χρόνο".

Θεωρείς ότι μπορείς να πουλήσεις 30-40 τίτλους το χρόνο;

Δημοσ.

Θέλω να πιστεύω ότι αστειεύεσαι όταν γράφεις "κοντά στα 30 με 40 βιβλία το χρόνο".

Θεωρείς ότι μπορείς να πουλήσεις 30-40 τίτλους το χρόνο;

θελω να φτιαξω εναν εκδοτικο οικο μικρο, που να προωθεί το βιβλιο γενικοτερα...δε με ενδιαφερει να κανω λεφτα απο αυτο. Θελω να εκδιδω βιβλια που να αξιζει τον κοπο να εκδοθουν, οχι σαβουρες...

• Super Moderators
Δημοσ.

θελω να φτιαξω εναν εκδοτικο οικο μικρο, που να προωθεί το βιβλιο γενικοτερα...δε με ενδιαφερει να κανω λεφτα απο αυτο. Θελω να εκδιδω βιβλια που να αξιζει τον κοπο να εκδοθουν, οχι σαβουρες...

Για να θέλεις να ασχοληθείς με το βιβλίο, υποθέτω ότι γνωρίζεις πάνω-κάτω τόσο την "αγορά". Λεφτά σίγουρα δεν πρόκειται να κάνεις από το βιβλίο στην παρούσα συγκυρία, ιδίως όταν μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι στην Ελλάδα κλείνουν και άλλοι εκδοτικοί οίκοι βγάζουν τον κατάλογό τους προς πώληση.

Απλώς μου έκανε εντύπωση ο αριθμός "30-40 βιβλία το χρόνο". Γιατί είμαι βέβαιος ότι δεν μπορούν να τεθούν σε κυκλοφορία 30-40 ποιοτικά βιβλία το χρόνο.

Τέσπα, ας μην σε απογοητεύω. Αν δεν γνωρίζεις, ρώτα λίγο τι παίζει στην αγορά γιατί, ιδίως για το βιβλίο, οι καιροί είναι χαλεποί.

Δημοσ.

Για να θέλεις να ασχοληθείς με το βιβλίο, υποθέτω ότι γνωρίζεις πάνω-κάτω τόσο την "αγορά". Λεφτά σίγουρα δεν πρόκειται να κάνεις από το βιβλίο στην παρούσα συγκυρία, ιδίως όταν μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι στην Ελλάδα κλείνουν και άλλοι εκδοτικοί οίκοι βγάζουν τον κατάλογό τους προς πώληση.

Απλώς μου έκανε εντύπωση ο αριθμός "30-40 βιβλία το χρόνο". Γιατί είμαι βέβαιος ότι δεν μπορούν να τεθούν σε κυκλοφορία 30-40 ποιοτικά βιβλία το χρόνο.

Τέσπα, ας μην σε απογοητεύω. Αν δεν γνωρίζεις, ρώτα λίγο τι παίζει στην αγορά γιατί, ιδίως για το βιβλίο, οι καιροί είναι χαλεποί.

όντως έχεις δικιο, 30 με 40 είναι πολλά, αλλά το πρώτο μου μέλημα είναι να αγαπήσει ο κόσμος το βιβλίο...δηλαδή ένα βιβλίο από μένα, και μη σκέφτεται ότι έδωσε τζάμπα τα λεφτά του...

Δημοσ.

σιγουρα εισαι μικρος σε ηλικια για να το λες αυτο.

οι μικρες ηλικιες ειναι αυτες που δεν εχουν την αισθηση του χρηματος και δε "πουλιουνται"....

Δημοσ.

σιγουρα εισαι μικρος σε ηλικια για να το λες αυτο.

οι μικρες ηλικιες ειναι αυτες που δεν εχουν την αισθηση του χρηματος και δε "πουλιουνται"....

18 είμαι...από μικρός έχω όνειρο να ανοίξω έναν εκδοτικό οίκο

Δημοσ.

Και αυτές που είναι ρομαντικες.

Ο κόσμος , εκτός ότι δεν έχει τον χρόνο , δεν έχει και την όρεξη να διαβάσει βιβλία....

Εδώ δεν την είχε κάποτε...

Τα μόνα βιβλία που είναι λίγο πιασάρικα , είναι τα πνευματικά-ψυχολογικά-coaching for life-ξεπεράστε την κατάθλιψη-βρείτε την ευτυχία....

Αλλά σε προλάβανε άλλοι....

Δημοσ.

18 είμαι...από μικρός έχω όνειρο να ανοίξω έναν εκδοτικό οίκο

μονο αν εισαι πλουσιος και σου περισευουν τα λεφτα μπορεις να το κανεις για ιδεολογια.

Δημοσ.

όντως έχεις δικιο, 30 με 40 είναι πολλά, αλλά το πρώτο μου μέλημα είναι να αγαπήσει ο κόσμος το βιβλίο...δηλαδή ένα βιβλίο από μένα, και μη σκέφτεται ότι έδωσε τζάμπα τα λεφτά του...

Θέλεις να κάνεις κάτι σαν τον Ιανό?

Μια κοιτίδα πολιτισμού!!!!.... Μια αλυσίδα πολιτισμού καλύτερα!!!!!!....

Μήπως κάτι σαν τον Λαμπράκη?

Μήπως κάτι σαν τον Μαλλιάρη?

Απλά θα σου θυμίσω το χρυσό κανόνα:

Μόνο οι καλοί επιβιώνουν. Τους κακούς τους πετάει έξω το σύστημα (αυτόματα). Ο κανόνας αυτός άλλωστε οδήγησε και τους παραπάνω στη επιτυχία.

Άντε και σου εύχομαι να έχεις καλεσμένο Κραουνάκι, Μικρούτσικο να κάνουν μια διάλεξη για το κάπνισμα στα κεντρικά γραφεία του οίκου υπογράφοντας CD από την καινούρια συλλογή με τίτλο "ο τρομπαδούρος της αγάπης"

Τέλος, ένα ίδρυμα "pasxos21".

Υ.Γ. Τι πας να κάνεις? :shock:

Δημοσ.

Αν δεν εισαι πλουσιος, ειλικρινα, η πραγματικοτητα θα σε χτυπησει κατακεφαλα. Εκτος κι αν εχεις εξασφαλισει κατι που θα κανεις παραλληλα με τον οικο, και θα σου αποφερει αρκετα χρηματα πρωτον για να συντηρεις τον εαυτο σου και δευτερον για να συντηρεις τον εκδοτικο οικο. Κατι πολυ δυσκολο ως αδυνατο. Δυστυχως.

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο: συμφέρει έναν επίδοξο συγγραφέα να μεταφράσει στα αγγλικά το έργο του και να ασχοληθεί αμέσως με ξένους εκδοτικούς οίκους, αφού έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα ο κόσμος δεν διαβάζει;

Ξέρω ότι η αγγλική ή η αμερικάνικη αγορά (αναφέρομαι σε αυτές γιατί αυτή η λογοτεχνία μου αρέσει και με ίσως με έχει επηρεάσει) δύσκολα θα δεχτεί έναν έλληνα συγγραφέα. Από την άλλη, στην Ελλάδα ακόμα και να πετύχεις δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να ζεις από τη συγγραφή. Τα λέω σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει, δεν έχω προσωπική εμπειρία, πέρα από το ότι γράφω και, ναι, θέλω κάποτε να εκδοθώ!

Έχω ήδη τελειωμένο ένα μυθιστόρημα (κοντεύω και ένα δεύτερο) αλλά δεν τολμάω να ανοιχτώ κάπου τώρα, ξέρω ότι οι "πόρτες" πέφτουν ευκολότερα από πριν που, έτσι κι αλλιώς, έπεφταν εύκολα. Με προβληματίζει η όλη ιστορία και φοβάμαι μήπως τα χειρόγραφα μείνουν για πάντα στο συρτάρι επειδή δεν τόλμησα. Σκέφτομαι συχνά να το πάω σε έναν μεταφραστή και να το στείλω σε αγγλικούς εκδοτικούς οίκους αλλά δεν ξέρω πόσο θα στοιχίσει να μεταφράσει κάποιος γύρω στις εκατό χιλιάδες λέξεις.

(Απίστευτα γοητευτική η συγγραφή αλλά ζόρικα τα πράγματα όταν βγαίνεις εκεί έξω. Αν το τολμήσεις δηλαδή...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...