ThanosA Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Halo,o bro μου ειναι Αμερικη και λεω να του πω να μου αγορασει ενα Macbook pro επειδη βγαινει υπερβολικα φθηνοτερα.Αν μου το φερει εδω comple με το κουτι του λετε να υπαρξει κανενα προβλημα με τελωνια?Με την εγγυηση τι παιζει? P.s εχει αγορασει ηδη 2 macbook γιαυτον αλλα εχει αφησει τις συσκευασιες Αμερικη επειδη του επιαναν χωρο..Φυσικα κανενα προβλημα με τελωνιο.
kpartsi Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Halo,o bro μου ειναι Αμερικη και λεω να του πω να μου αγορασει ενα Macbook pro επειδη βγαινει υπερβολικα φθηνοτερα.Αν μου το φερει εδω comple με το κουτι του λετε να υπαρξει κανενα προβλημα με τελωνια?Με την εγγυηση τι παιζει? P.s εχει αγορασει ηδη 2 macbook γιαυτον αλλα εχει αφησει τις συσκευασιες Αμερικη επειδη του επιαναν χωρο..Φυσικα κανενα προβλημα με τελωνιο. Με το κουτί κομπλέ πιθανόν να συναντήσει πρόβλημα στο τελωνείο. Χωρίς κουτί, αν το φέρει ως προσωπικό του υπολογιστή, δεν θα έχει πρόβλημα. Με την εγγύηση επίσης κανένα πρόβλημα!
ThanosA Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δηλαδη με την εγγυηση τι παιζει?εστω αν παθει κατι εδω που θα απευθυνθω?ELITE?
kebinB Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 ρε παιδια τα εχουμει πει 100 φορές γιατι δεν κάνετε ενα search? Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΙΣΧΙΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ναι ελιτ χωρις προβλημα.
basilis5 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 εγω έφερα και το κουτί στην βαλίτσα γιατι ήταν όμορφο και μου αρεσε. το μακ το ειχα χειραποσκευη. εννοείται κανένα τελωνείο. δεν υπήρχαν καν υπάλληλοι, απο την ώρα που βγήκα απο αεροπλάνο μέχρι κ που μπήκα στο αυτοκίνητο μου δεν μου μίλησε ψυχή.
chrisv. Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Καλημέρα! Ο αδελφός μου ήταν Αμερική για δουλειά πριν απο ένα περίπου 6μηνο.Να σημειώσω οτι ειναι DJ, και είχε ήδη ένα Macbook στην βαλίτσα που πήρε πάνω στο αεροπλάνο. Απο κεί έφερε και σε μένα ένα ακόμη...Η μεταφορά έγινε ωσ εξής.Είχε βάλει στην τσάντα που πήρε μαζί του τα 2 λάπτοπ, και το κουτι(άδειο) το έβαλε στην βαλίτσα.Δεν του είπαν απολύτως τίποτα.Βέβαι εξαρτάται και σε ποιον θα πέσει,αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει μια δικαιολογία, οτι π.χ το ένα το έχει για ψυχαγωγία,σερφαρισμα, κλπ, και το άλλο αποκλειστικά για την δουλειά του!
ThanosA Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 μου αρεσε η δικαιολογια!Κοιτα ενα macbook θα εχει σιγουρα μαζι του..Οποτε αν μου φερει αλλο ενα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα! π.χ το ένα το έχει για ψυχαγωγία,σερφαρισμα, κλπ, και το άλλο αποκλειστικά για την δουλειά του!
basilis5 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 στις ΗΠΑ σε κάποιες πολιτείες μπορείς να πάρεις πισω τον φόρο εφόσον δεν είσαι αμερικανός πολίτης. για να γίνει αυτο πρέπει να δηλώσεις κάτι στο αεροδρόμιο, ίσως μονο τότε υπάρχει περίπτωση Ελλάδα να σε βάλουν να περάσεις τελωνείο, αλλα το ξαναλέω, όσες φορές εχω επιστρέψει απο ΗΠΑ Ελλάδα ούτε το διαβατήριο μου δεν έδειξα βγαίνοντας, πήρα βαλίτσες κι έφυγα. τόσο πολυ βαριουνται οι υπάλληλοι ή αυτή ειναι η λογική δεν ξέρω.. ίσως έχει να κάνει οτι ερχομουν με ανταπόκριση μέσω Γερμανίας ..
ThanosA Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 μμμμμ -10% στο φορο της ΝY δεν ειναι ασχημα!Αλλα γινετε να μην πληρωσω και εδω!?Θελω πολλα ε?Thanks for the feedback
Palp Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 ίσως έχει να κάνει οτι ερχομουν με ανταπόκριση μέσω Γερμανίας .. Μία φορά περνάς από τελωνείο στην ευρωπαική ένωση, στην πρώτη είσοδό σου. Αν η πτήση είναι γερμανία - ελλάδα δεν υπάρχει λόγως να περάσεις από τελωνείο ή έλεγχο καθώς είναι ενδοκοινοτική.
chrisv. Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 μου αρεσε η δικαιολογια!Κοιτα ενα macbook θα εχει σιγουρα μαζι του..Οποτε αν μου φερει αλλο ενα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα! Ναι...Μην ανησυχείς!Κάπου είχα διαβάσει οτι αρχίζουν να υποψιάζονται αν έχεις πάνω απο 2-3 τεμάχια και ολοκαίνυργια με τα κουτιά τους, κλπ....Τώρα ποιος ξερει
XenoVagrant Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Ειμαι κι εγω στη φαση του να παρω MBP απο Αμερικη μεσω γνωστου και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Η πιο οικονομικη επιλογη ειναι το base 15'' MBP για περιπου $1650 (δε θα πληρωσω φορους αφου μπορω να μην το παρω απο το Apple Store). Η αλλη επιλογη αν κανω το οποιοδηποτε upgrade θα ηταν να παω στο hi res anti glare 15αρι για +300$ γιατι τοτε θα το παρω απο Apple Store και θα πληρωσω και state tax. Δεν εχω δει απο κοντα το Anti-glare μοντελο για να ξερω αν οντως αξιζει και η ματ επιφανεια, αλλα και η υψηλοτερη αναλυση, απλα πιστευω πως θα προτιμουσα μια AG οθονη, αν κρινω απο τις Glossy που εχω δει σε φιλους και μου φαινονται υπερβολικα reflective. Οπως και να χει τα $300 ειναι πολλα για μια τετοια αναβαθμιση που δε νομιζω να δικαιολογει το κοστος της. Παντως θα ηθελα να ακουσω μερικες γνωμες καθως και αν θα μπορουσα οπουδηποτε στην Αθηνα να δω ενα Anti-glare MBP απο κοντα. Επισης δεν ξερω κατα ποσο θα πιανε τοπο η υψηλοτερη αναλυση. Σαφως και κακο δεν κανει, απλα δε σκοπευω και να ασχοληθω με photo/video editing κτλ. Προφανως μπορω να παρω ενα laptop "της σειρας" μιας και το θελω ενοψει του MSc μου και η κυρια δουλεια θα γινεται σε Excel/Acrobat κτλ, απλα θα ηθελα να δωσω μια ευκαιρια και σε ενα MBP τωρα που εχω μια σχετικη οικονομικη ανεση και τη δυνατοτητα του importing και στην τελικη το 15αρι MBP ειναι πολυ compact για τα "κυβικα" του και εχει και απιστευτα βολικο keyboard / trackpad σε αντιθεση με πολλα αλλα 15αρια που εχω δει. Αρχικα ελεγα να παρω το 13αρι και μια οθονη (U2311H), αλλα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο για ενα MSc 10-12 μηνων, γιατι οταν τελειωσω θα πρεπει να μετακινησω οθονες/keyboards/ηχεια κτλ οπου βρω δουλεια και μαλλον δε θα ειναι ο,τι πρακτικοτερο. Kαθε γνωμη ευπροσδεκτη, ευχαριστω.
ThanosA Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 απο bestbuy δεν πληρωνεις φορους?Αν οχι πως γινεται να μην πληρωσεις? Ειμαι κι εγω στη φαση του να παρω MBP απο Αμερικη μεσω γνωστου και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Η πιο οικονομικη επιλογη ειναι το base 15'' MBP για περιπου $1650 (δε θα πληρωσω φορους αφου μπορω να μην το παρω απο το Apple Store). Η αλλη επιλογη αν κανω το οποιοδηποτε upgrade θα ηταν να παω στο hi res anti glare 15αρι για +300$ γιατι τοτε θα το παρω απο Apple Store και θα πληρωσω και state tax. Δεν εχω δει απο κοντα το Anti-glare μοντελο για να ξερω αν οντως αξιζει και η ματ επιφανεια, αλλα και η υψηλοτερη αναλυση, απλα πιστευω πως θα προτιμουσα μια AG οθονη, αν κρινω απο τις Glossy που εχω δει σε φιλους και μου φαινονται υπερβολικα reflective. Οπως και να χει τα $300 ειναι πολλα για μια τετοια αναβαθμιση που δε νομιζω να δικαιολογει το κοστος της. Οπως και να χει θα ηθελα να ακουσω μερικες γνωμες καθως και αν θα μπορουσα οπουδηποτε στην Αθηνα να δω ενα Anti-glare MBP απο κοντα. Επισης δεν ξερω κατα ποσο θα πιανε τοπο η υψηλοτερη αναλυση. Σαφως και κακο δεν κανει, απλα δε σκοπευω και να ασχοληθω με photo/video editing κτλ. Προφανως μπορω να παρω ενα laptop "της σειρας" μιας και το θελω ενοψει του MSc μου και η κυρια δουλεια θα γινεται σε Excel/Acrobat κτλ, απλα θα ηθελα να δωσω μια ευκαιρια και σε ενα MBP τωρα που εχω μια σχετικη οικονομικη ανεση και τη δυνατοτητα του importing και στην τελικη το 15αρι MBP ειναι πολυ compact για τα "κυβικα" του και εχει και απιστευτα βολικο keyboard / trackpad σε αντιθεση με πολλα αλλα 15αρια που εχω δει. Αρχικα ελεγα να παρω το 13αρι και μια οθονη (U2311H), αλλα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο για ενα MSc 10-12 μηνων, γιατι οταν τελειωσω θα πρεπει να μετακινησω οθονες/keyboards/ηχεια κτλ οπου βρω δουλεια και μαλλον δε θα ειναι ο,τι πρακτικοτερο. Kαθε γνωμη ευπροσδεκτη, ευχαριστω.
Palp Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 State tax πληρώνεις σε όλα τα καταστήματα λιανικής. Δεν πληρώνεις τον συγκεκριμένο φόρο (που είναι διαφορετικός σε κάθε πολιτεία) μόνο αν κάνεις online αγορά και σταλεί σε άλλη πολιτεία από την έδρα του ηλεκτρονικού καταστήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.