Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με θερμοκρασια GTS 250 Cuda 1GB

slsnakes4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας.

Πριν απο σχεδον 2 χρονια ειχα αγορασει την nVidia GTS 250 Cuda 1GB.

Τους τελευταιους μηνες (απ τα χριστουγεννα και μετα αν θυμαμαι καλα),και ενω παλαιοτερα δεν ειχα κανενα προβλημα,αρχισα να εχω καποια προβληματα με τα games ,κυριως με το Crysis και το Grid.Συγκεκριμενα εχω αυτο το προβλημα : http://www.youtube.com/watch?v=jTHkiPXzhB8

Δεν ειχα δωσει σημασια στην αρχη,αλλα προχθες που ηθελα να παιξω crysis 2 δε γινοταν με τιποτα να παιξω,οποτε ειπα να φτιαξω και το προβλημα.

Στην αρχη πιστευα οτι ειναι θεμα software με τα συγκεκριμενα games,αλλα μου εβγαζε προβληματα με γραμμες μεχρι και το minecraft τωρα που καλοκαιριασε,οποτε σκεφτηκα πως το θεμα ειναι απο hardware.

Τσεκαρα τη θερμοκρασια της καρτας γραφικων και ηταν στα 75-80c!Εκλεισα το pc και το καθαρησα,και μετα ειχα μια idle στα 69 (με ανοιχτο κουτι πλεον καθως ο αερισμος του ειναι χαλια, 1 case fan 80αρι μουφα,το χε το κουτι των 35 ευρω πανω του...)

Εκλεισα το pc και το παγωσα με τον ανεμιστηρα ,ανοιξα το pc (με τον ανεμιστηρα ακομα),και το idle ηταν στο 50.Μου φαινεται και αυτο υψηλο.Το full (Ανοιγα Crysis 2) ηταν 80-85c,και εβγαζε προβληματα απ τα 70-75c υπολογιζω.

Αυτη τη στιγμη χωρις ανεμιστηρα αλλα με to fan 100% εχω ενα idle 62 και full 90 :/ Αμα το βαλω στο auto το fan εχω idle 67 μετα απο κανενα 10λεπτο,και full 90 (δε το αφησα να ανεβει πολυ,μετα απο λιγα sec το εκλεισα)...

Να πω επεισης οτι οταν καθαρησα την gpu,ξεβιδωσα το fan,και αν και δεν εχω ιδεα πως πρεπει να ειναι η παστα,μου φανηκε σαν να ειχε φυγει(δε ξερω πως γινετε αυτο...μαγεια :P),ειχε αρκετη στα πλαγια και λιγο εως καθολου στη μεση.

Τελος παντων,στα games εχω προβληματα οπως αυτα του βιντεο, οταν ξεπερναει τα 75-80c.Το παρατηρησα γιατι οταν δεν εχει περασει τα 75c δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα,και μολις τα ξεπερασει αρχιζει τα κολπ.Οποτε πρεπει να κανω κατι για να την κρατησω κατω απο 70 στο full.

Θελω λοιπον να σας ρωτησω :

1)Ξερω πως πρεπει να αλλαξω κουτι και να βαλω ενα με πολλα case fans.Ειμαι αναμεσα σε αυτο και αυτο .Ποιο πιστεβετε ειναι καλυτερο?Δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω ποτε υδροψυξη σε αυτο το pc(midle του cpu εχω 35-40 και full 55.Το CPU μου ειναι το AMD Athlon x2 7750 2.7ghrz).Ουτε να παρω αυτη τη στιγμη κατι ποιο ακριβο.

2)Αν αλλαξω παστα υπαρχει περιπτωση να εχω βελτιωση στο να κραταει σταθερα μια καλυτερη θερμοκρασια?Επειδη αν ας πουμε εχω σταθερη στα 55c με το fan 100%,μολις τρεξω κατι και παει 85-90,μετα η μεση θερμοκρασια θα ειναι 62 οπως ειπα και παραπανω.

3)Μηπως οι θερμοκρασιες στο full ειναι λογικες,επομενως η καρτα μου εχει προβλημα και θελει αλλαγη?Παντως το idle δε μου φαινεται καθολου φυσιολογικο,μονο με ανεμιστηρα που πεφτει στα 50

4)Ειναι δυνατον να κρατηθει κατω απο 70c η GTS 250 στα full?

5)Καποιος που εχει την ιδια gpu μπορει να μου πει τη θερμοκρασιες εχει ο Ιδιος?Να πω πως χρησιμοποιω το Riva Tuner για να τσεκαρω θερμοκρασιες και το evga precision για να αλλαζω το speed στο fan.

6)Εαν η ζημια ειναι απο την καρτα,και δεν εχει να κανει με τον αερισμο,την παστα κλπ,η εγγυηση το καλυπτει?

Σας ευχαριστω πολυ, ελπιζω να εδωσα οσες λεπτομεριες χρειαζετε για τη περιραφη του προβληματος, και να με βοηθησετε.

Συγγνωμη αν σας κουρασα,και για τα οποια ορθογραφικα μου λαθη :P

Καλως σας βρηκα :)

Δημοσ.

καλως ορισες φιλε!

λοιοπον μιας και εχω την υλοποιηση της asus οι idle temps μου ειναι 40-43 και σε full load(crysis1-2) εχω δει και 86-88

παλιοτερα που δεν ειχα κανενα ανεμιστηρακι στο κουτι εβλεπα και 100αρες,τωρα εχω 2 120αρια μπροστα και 1 120αρι πισω

απ οτι ειδα στο βιντεο καταλαβα οτι μαλλον(σε αυτο θα περιμενουμε και την απαντηση καποιου ειδικου)αυτα που βλεπεις ειναι artifacts και οτι η καρτα οδευει προς την τελευταια της κατοικια:mrgreen:

θερμοκρασιες κλπ τσεκαρω απο το msi afterburner

η θερμοαγωγιμη παστα πρεπει να ειναι μια λεπτη στρωση πανω στο τσιπακι και απ τα οσα γραφεις καταλαβα οτι εχει φυγει τελειως.

Δημοσ.

Πιστευεις οτι αν αλλαξω θερμοαγωγιμη θα δω καποια βελτιωση?

Επισεις,επειδη ειχα αν θυμαμαι καλα 2 χρονια εγγυηση,καλυπτει μια τετοια φθορα, η θεωρειτε κακη χρηση επειδη ανεβαζε θερμοκρασιες στο χωρο που ειναι ο υπολογιστης? (Πιστευω πως μαλλον αυτος ειναι ο λογος που τα παιξε...)

Θα ηθελα και καποιος να μου απαντησει αν γινετε στο πρωτο ερωτημα, γιατι δειχνω μια ιδιετερη προτιμηση στο δευτερο κουτι ( ASUS VENTO TA-M21 BLACK),αλλα ισως το πρωτο εχει καλυτερη ροη αερα.

Ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Πιστευω πως η τα εχει παιξει η καρτα γραφικων (το ποιο πιθανο) η λογο του οτι ισως εχει φυγει η θερμοαγωγιμη ανεβαζει πολυ υψηλες θεμοκρασιες.Λογο της ψυκτρας δεν πιστευω να ειναι καθως εβαλα εναν πολυ δυνατο (για υπολογιστη) ανεμιστηρα κι ομως οι θερμοκρασιες εξακολουθουσαν να φτανουν τα 85C...:/

Δημοσ.

η παστα ειναι το σημαντικοτερο για την ψυξη.Ειναι εκεινη που "τραβαει"την θερμοτητα απο το τσιπ και την παει στην ψυκτρα!

Δημοσ.

Να μαζέψουμε λίγο όλα αυτά που ρωτάς.

• Κουτί καλό είναι να αλλάξεις. Προτιμώ το CM430 κυρίως γιατί δεν μου "κάθεται" η ASUS για κουτί (δεν το έχω δουλέψει και ποτέ). Για Mobo/VGA μια χαρά είναι, αλλά κουτί?... Σε αυτά τα χρήματα έχει και ένα καλό Xigmatec (ή κάπως έτσι). Δες Vision Studio. Μόνο από το κουτί θα πάρεις 3-5 βαθμούς κάτω
  • Τα idles για την κάρτα σου είναι περίπου 40-45 και full load 75-85. Εξαρτάται την υλοποίηση. Δεν είναι πρόβλημα όμως αυτό για μια VGA. Συνήθως πρέπει να ανησυχείς για +90 και να αρχίσεις να αγχώνεσαι στα +95.
  • Βλέποντας το video που έβαλες αν διαβάσεις τα σχόλια από κάτω θα δεις ότι το πρόβλημα του φίλου τελικά ήταν η CPU Temp. Όταν η κάρτα σου ανεβάζει τόσο υψηλές θερμοκρασίες, ζεσταίνει όλον τον αέρα του κουτιού. Άρα και αυτόν που περιβάλει την CPU. Και η CPU δεν "αντέχει" υψηλές θερμοκρασίες. Οπότε τσέκαρε και την CPU-temp και πες μας. Κάπου εκεί νομίζω ότι είναι το πρόβλημά σου
  • Η αλλαγή της πάστας, δεν πρέπει να είναι "προαιρετική" αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ανά τακτά διαστήματα θα έλεγα περίπου ενός χρόνου (αυτό εξαρτάται και από τις ώρες λειτουργίας φυσικά). Μετά από 2 βέβαια για την VGA να μην χάσεις και την εγγύηση. Οπότε αλλαγή πάστας σε CPU/VGA ΑΜΕΣΑ. Θα συνιστούσα Arctic Silver5 ή Arctic Ceramique. Άρα η απάντηση στην ερώτηση αν βοηθάει, νομίζω πως είναι αυτονόητη...
    Αυτό που είδες να είναι "χυμένη" η πάστα γύρω από την gpu, έγινε γιατί λόγο των υψηλών θερμοκρασιών έχασε την συνοχή της, έλιωσε και έφυγε από την επιφάνεια της. Στην συνέχεια ξαναστεροποιήθηκε στα πλαϊνά όπου η θερμοκρασία είναι μικρότερη. Τώρα αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει μέχρι και σοβαρό πρόβλημα, αφού αυτές οι κρέμες είναι καλού αγωγοί. Με άλλα λόγια βραχυκύκλωμα. Κοινώς προτού βάλεις καινούρια, να σκουπίσεις καλά την παλιά.
  • Κάτω από 70 δύσκολα να πας σε μια VGA σε Full-load αλλά δεν υπάρχει και λόγος. Ίσως με κάποια ακριβή after-market λύση αλλά νομίζω ότι δεν αξίζει. Ειδικά για την κάρτα σου που πλέον δεν θα την έλεγες ούτε μέτρια
  • Και τέλος για την εγγύηση που λες. Άπαξ και έβγαλες την ψήκτρα, τέρμα η εγγύηση. Και απ' ότι κατάλαβα την έβγαλες :)/

Ελπίζω να τα κάλυψα όλα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...