παπι Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Ρωτάς εμένα με quote του nspyroy, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν απευθύνεσαι σε μένα ή σε εκείνον. Αν πάντως αναφέρεσαι σε μένα, δεν έχω γράψει κάπου ούτε έχω υπονοήσει πουθενά πως είναι μειονέκτημα της VB ότι δεν μπορείς να γράψεις OS ή compiler με αυτή τη γλώσσα. Επίσης δεν έχω γράψει πουθενά ότι χρειάζεται να γράφεις OS ή compiler για να δουλέψεις στην Ελλάδα. Οπότε, γιατί με ρωτάς; Οτι κανεις με C μπορεις να το κανεις και με VB ή με java ή με όποια αλλη γλωσσα (σχεδον). Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί π.χ. με την VB δεν μπορείς να προγραμματίσεις μικροκυκλώματα ή να γράψεις efficient λειτουργικά συστήματα, compilers, drivers, κλπ. Θέλω να πω πως εκείνο το "(σχεδόν)" έχει μεγάλο... εύρος Οπς ειπα "ειναι μια light υπερβολη". Δε βλεπω το λογο να βαλεις τα keyword OS Drivers Compilers σε μια συζητηση σαν και αυτη.
migf1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Ο λόγος είναι πως δεν αληθεύει πως οτιδήποτε μπορείς να κάνεις με μια γλώσσα μπορείς να το κάνεις και με μια άλλη. Το φόρουμ το διαβάζουν πολλά παιδιά που είτε ξεκινάνε τώρα, είτε σκέφτονται να ξεκινήσουν, είτε έχουν ήδη ξεκινήσει, οπότε στα πλαίσια της ενημερωτικής συζήτησης θεώρησα απόλυτα θεμιτό να κάνω τη συγκεκριμένη διευκρίνηση. Άλλωστε, αμέσως μετά συμφώνησα με το +1 ότι "με κάποιες γλώσσες ορισμένα πράγματα γίνονται πιο εύκολα" (το οποίο όμως προφανώς και δεν ισοδυναμεί με το "Οτι κανεις με C μπορεις να το κανεις και με VB ή με java ή με όποια αλλη γλωσσα (σχεδον)."). ΥΓ. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου, άσχετο με τα παραπάνω: γιατί προεξοφλείς τόσο αβασάνιστα πως όσοι εκφράζουν ενδιαφέρον κι ερωτήσεις στο φόρουμ και ειδικά όσοι σπουδάζουν, δεν έχουν καν στο μυαλό τους την πιθανότητα να εργαστούν στο εξωτερικό; )
nspyrou Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 HL ευκολο LL δυσκολο Με το συμπαθιο ρε συ mig, αλλα ποιος ο λογος να μαθει καποιος στην ΕΛΛΑΔΑ να γραψει compiler ή OS. Και απο που και ως που ειναι μειονεκτημα μιας γλωσσας η αδυναμια αναπτυξης ενος OS!!; Διαβαζω κατα καιρους καποιες υπερβολες, συνηθως δεν απανταω γιατι ειναι υπερβολικες υπερβολες του τυπου " αα δε πρεπει να βαζεις virtual γιατι ειναι overhead". Ok αυτη ειναι light και ετσι σου απανταω, και περιμενω απαντησεις στα πατακατω: Γιατι καποιος να γραψει ενα OS; Υπαρχει νοημα να φτιαξει καποιος ενα νεο OS; Υπαρχει λογος να φτιαξει καποιος εναν Compiler και αν να, αυτος ο compiler τι θα μεταφραζει και σε τι θα το μεταφραζει ; Φίλε πάπι, σχετικά με το: HL ευκολο LL δυσκολο θα μου επιτρέψεις να έχω μια μικρή διαφωνία ως προς το ζήτημα της ευκολίας. Αν διαχωρίζεις τη δυσκολία και την ευκολία στο οτι μπορεί να δουλεύεις "χαμηλά" στο σύστημα, και να παίζεις με θέσεις μνήμης - pointer και ότι αυτό συνεπάγεται, δεν σημαίνει οτι πλέον, το να κάτσεις να φτιάξεις ένα application με τις σημερινές γλώσσες και τις τεχνολογίες που κουβαλάνε είναι επίσης εύκολο ... Σκέψου μόνο τα πόσα πράγματα έχουν αλλάξει σχετικά μόνο με τη .ΝΕΤ: JSON - SilverLight - WPF - WCF - LINQ - XML Serialization κοκ ... θα μου πείς: γράφεις περίπου σαν να μιλάς, και δεν σε νοιάζει η διαχείριση μνήμης ή οι επικοινωνίες (WinSock) κλπ ... παρόλα ταύτα ο συνδυασμός και μόνο (φυσικά ανάλογα με το τι θες να φτιάξεις), είναι pain in the ass! Εννοείται οτι φτιάχνεις μια απλή εφαρμογή πλέον, αρκετά πιο εύκολα! (Για να μη παρεξηγηθώ),, όπως και να έχει όμως η δυσκολία έχει περάσει σε άλλο κομμάτι πλέον και όχι καθαρά τόσο στην δυσκολία της ανάπτυξης ως συγγραφή και γνώση του συστήματος, όσο στον συνδυασμό των τεχνολογιών για να έχεις τα επιθυμητά απότελέσματα ... Τουλάχιστον έτσι το βιώνω εγώ στην καθημερινότητά μου στο γραφείο ... σίγουρα o καθένας έχει την δική του εικονα και είναι σεβαστή.
παπι Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 ΥΓ. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου, άσχετο με τα παραπάνω: γιατί προεξοφλείς τόσο αβασάνιστα πως όσοι εκφράζουν ενδιαφέρον κι ερωτήσεις στο φόρουμ και ειδικά όσοι σπουδάζουν, δεν έχουν καν στο μυαλό τους την πιθανότητα να εργαστούν στο εξωτερικό; )mig: Το να παει MS, Apple Oracle και να μπει στα teams να γραψει OSes compilers etc;.... Οχι. nspyrou: Πως γινεται να συμφωνεις και να διαφωνεις ταυτοχρονα; Πως ειναι δυνατον να φτιαξεις πιο ευκολα ενα window με assembly,c* παρα με c#; * Η C κατατασσεται στις HL
migf1 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 mig: Το να παει MS, Apple Oracle και να μπει στα teams να γραψει OSes compilers etc;.... Οχι. Δεν είναι μόνο αυτές, είναι πάαρα πολλές και σε πάρα πολλούς τομείς. π.χ. Nokia, Google, IBM, Wikimedia to name just a few. Επίσης δεν χρειάζεται να γράφει νέα OS και compilers από την αρχή. Μπορεί όμως να γράφει custom drivers, custom extensions, ακόμα και να συντηρεί ή να βελτιώνει υπάρχον κώδικα σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας στην οποία θα δουλεύει. Δεν χρειάζεται καν να είναι γνωστές εταιρείες, ούτε καν χρειάζεται να περιορίζονται αποκλειστικά σε έναν και μόνο τομέα. Π.χ. ορίστε μια... μικρή λιστούλα από C/C++ job openings μονάχα για linux-ειδείς πλάτφόρμες: http://linux.freerecruiting.com/Resumes/JobOpenings/PublicRecords
migf1 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Μα είσαι πολύ λακωνικός (έως και αινιγματικός μπορώ να πω) και πολύ συχνά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λες ή ρωτάς. Σε τί απάντησα άλλα αντί άλλων να το διορθώσω αν είναι.
nspyrou Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 mig: Το να παει MS, Apple Oracle και να μπει στα teams να γραψει OSes compilers etc;.... Οχι. nspyrou: Πως γινεται να συμφωνεις και να διαφωνεις ταυτοχρονα; Πως ειναι δυνατον να φτιαξεις πιο ευκολα ενα window με assembly,c* παρα με c#; * Η C κατατασσεται στις HL Πού είδες τη συμφωνία και πού τη διαφωνία?!?! Μεσα στο όλα όσα έχω γράψει, κατάλαβες οτι,, συμφωνώ διαφωνώντας ή οτι διαφωνώ συμφωνώντας?! Διάβασε λίγο καλύτερα το post ... Ούτε το ένα παίζει,, ούτε το άλλο. Μιλάς για δύο διαφορετικούς τύπους προγραμματισμού και 2 ή περισσότερα διαφορετικά επίπεδα.
Erevis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 @παπι Προφανώς δεν έχεις ακουστά για το open source λογισμικό. Υπάρχουν πάρα πολλοί προγραμματιστές στην Ελλάδα που γράφουν κώδικα για λειτουργικά συστήματα, drivers κι άλλες low-level εφαρμογές όπως application servers (πχ. JBoss). Μόνο στο FreeBSD, που είναι το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε servers κολοσσών της πληροφορικής (Google, IBM, ακόμα και MS), έχω δει 4-5 Έλληνες που γράφουν κώδικα. Πήγαινε πες τους ότι δε πρέπει να ξέρουν C γιατί στην Ελλάδα οι εργοδότες ζητάνε (κυρίως) Java και PHP. Καλό θα ήταν αν δε γνωρίζετε να μην μηδενίζετε καταστάσεις. Ζούμε στην εποχή του ίντερνετ κι αναρωριώμαστε αν μπορούμε να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας πάνω στην πληροφορική? Οποιεσδήποτε και να είναι αυτές.
pigeon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Κάπου είχαμε ξαναπεί οτι υπάρχουν 2 δρόμοι: Δρόμος Α. Διαλέγεις έναν επαγγελματικό τομέα, κοιτάς σε τι προγραμματίζουν τώρα, το μαθαίνεις, πιάνεις δουλειά και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Δρόμος Β. Μαθαίνεις να προγραμματίζεις* σε οτι σε βολεύει. Περνάς πολύ γρήγορα σε άλλες γλώσσες ισοδύναμες αλλά και χαμηλότερου/υψηλότερου επιπέδου ώστε να καλύψεις ένα λογικά μεγάλο φάσμα. Κάποια στιγμή σταματάς, κοιτάς γύρω σου και ακολουθείς τον δρόμο "Α", αλλά αυτή τη φορά με περισσότερα καρύδια (ενδεχομένως) από κάποιον παρωπιδικό php-scripter-wanna-be-hacker-και-τα-μυαλα-στα-κάγκελα. Οπότε μαθαίνεις την γλώσσα που χρείαζεται ο εργοδότης ευκολότερα, πιάνεις εσύ δουλειά αντί αυτού, κτλ κτλ όπως παραπάνω. * Προγραμματίζω δεν σημαίνει παίρνω scriptάκια και τα μοντάρω στη σελίδα μου, ούτε οτι ξέρω να πειράζω τα settings του wordpress και μάλιστα ο θεός είχα στήσει κάποτε κι ενα phpbb Αλλες θεικές δηλώσεις: Είμαι προγραμματιστής ξέρω να γράφω <html><body></body></html> Είμαι παντογνώστης γιατι προγραμματίζω σε C (1 bubble sort ρουτίνα σε 4 χρόνια σχολή). Ξέρω java γιατι κάναμε στο σχολείο (εγώ γλυφόμουν με την Κατερίνα τελευταίο θρανίο αλλά ..ντάξμωρέ..) Επείγον! Ξερετε τι γλώσσα κάνουν στην Microsoft γιατι μου είπαν οτι προσλαμβάνουν μετα το λύκειο; Θέλω να φτιάξω ενα 3D παιχνίδι σαν το World Of WarCraft αλλα καλύτερο (φυσικα!). Τι γλώσσα να διαλέξω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.