Προς το περιεχόμενο

Τι κάνει ακριβώς το Microsoft visual studio;

mitsosgate7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η visual basic είναι και αυτή μια γλώσσα προγραμματισμού. έτσι δεν είναι? :/ τι μπορεί κάποιος να κάνει? :/

ΥΠ. Οι γνώσεις μου περιορίζονται σε C, haskell, assmebly, HTML, CSS, PHP...

Επίσης, τα .NET app είναι σαν τα .exe? :/ σορρυ αν είναι άκυρη η ερωτηση... :(

αν ηξερες οντως C και assembly δεν θα εκανες αυτες τις ερωτησεις....

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ακριβός....

Και εκτός από αυτό δεν θα υπήρχε λόγος να ασχοληθεί με την visual basic αφού ''ξέρει'' C

Δημοσ.

@dimitris_pa, @rafail1994 ...

Δεν χρειάζεται να είστε αυστηροί,, είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις μεταξύ μας στα προβλήματά μας, να ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία κοκ ... Θυμηθείτε οτι δεν υπάρχει "χαζή ερώτηση"!

Δεν συμφωνείτε οτι τέτοιου ειδους ερωτήματα είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα?! ;)

Νομίζω οτι,, ο φίλος μας έχει όλες τις πληροφορίες για να καταλάβει πλέον τί είναι το Visual Studio,, και τί μπορεί να κάνει με τη πάρτη του ... Αυτό που ακολουθεί είναι μια καλή έρευνα στο Internet και καλό διάβασμα,, για να μπορέσει να το "γρατζουνίσει" ;)

Δημοσ.

Θέλω να ξεκινήσω απο απλά πραγματάκια και να αρχίσω να ανεβαίνω σιγά σιγά δεν θέλω κατι συγκεκριμένο αλλα έτσι για εξάσκηση

Δημοσ.

Κάνεις λάθος!!! Γνωρίζω τις γλώσσες(πιο πολύ c) αλλα αυτό δεν σημαίνει πως ξέρω τι υπάρχει γενικότερα. Απλά, ποτέ δεν έκατσα να δώ οτι υπάρχουν οι X γλώσσες -προσφέρουν αυτά κτλ. Απλά μάθαινα...

το point είναι οτι τώρα θέλω να ανοίξω λίγο τα μάτια μου και να δω τι υπάρχει...απλά να τα κατηγοριοποιήσω στο μυαλό μου. Σε κάλυψα? :?

Ακριβός....

Και εκτός από αυτό δεν θα υπήρχε λόγος να ασχοληθεί με την visual basic αφού ''ξέρει'' C

Δεν είναι οτι θέλω να ασχοληθώ(αν και δεν έχω περάσει C++ ακόμη) απλά να δω τι προσφέρει...

Αν έχεις περάσει από αυτές τις γλώσσες, σκέψου οτι αντίστοιχα μπορείς να παίξεις και με τη Visual Basic, σε πιο high level όμως. Όμορφα γραφικούλια, εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη. Το περιβάλλον και η σχεδίαση της γλώσσας ικανοποιεί το μοντέλο του RAD (Rapid Application Development) παραθέτοντάς σου τα εργαλεία και τα components για να φτιάχνεις γρήγορα και εύκολα (τουλάχιστον γρηγορότερα από assembly & C), εφαρμογές. Το ίδιο ισχύει για το Visual Studio και στις υπόλοιπες γλώσσες, με τη διαφορά οτι αλλάζει η σύνταξη του κώδικα. πχ:

μια μέτρηση με άθροισμα σε VB.NET ...

>
 Dim MyCounter as Int32 
 Dim MySummary as Int32 

For MyCounter = 1 to 10000 
   MySummary += MyCounter
 Next 

... το ίδιο σε C# ...

>
   Int32 MySummary = 0
   for ( Int32 MyCounter = 1; MyCounter <= 10000; i++ )
      MySummary += MyCounter;

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου... ;)

Δημοσ.

Επειδή έχεις ανοίξει ένα μή συγκεκριμενοποιημένο θέμα, θα σου πρότεινα (όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι υποθέτω), να δεις πρώτα το περιβάλλον του Studio,, να δεις τι σου προσφέρει γενικά,, (πληροφορίες θα βρείς από το site του προϊόντος στη Microsoft), δες και διάβασε tutorials από το Web, αν είσαι περισσότερο οπτικός τύπος, πάρε πατατάκια και ποπ κορν και παρακολούθησε τα άπειρα tutorials στο Youtube,, και κατέβασε το περιβάλλον στο PC σου και παίξε μαζί του.

Θα μπείς εύκολα στο νόημα, αν έχεις περάσει από σχετικά δυσκολότερες γλώσσες όπως οι C & Assembly. Ευτυχώς στη προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να ξανα-εφεύρεις τον τροχό κάθε τρεις και λίγο..

Επέστρεψε όποτε θέλεις για το συγκεκριμένο,, αλλά με απορείες που πραγματικά δεν έχεις βρεί τρόπο να καλύψεις ή σου έχουν αφήσει ερωτηματικά. ;) Τα πάντα βρήσκεις με λίγο Googling ;)

Δημοσ.

Ρε παιδιά άλλος άνοιξε το θέμα σε άλλον απαντάμε εχω μπερδευτεί

nspyrou

Δεν είμαι αυστηρός να τον βοηθήσω θέλω και εγώ απλώς κάπου μπερδεύτηκα με τα άτομα

Δημοσ.

Ρε παιδιά άλλος άνοιξε το θέμα σε άλλον απαντάμε εχω μπερδευτεί

nspyrou

Δεν είμαι αυστηρός να τον βοηθήσω θέλω και εγώ απλώς κάπου μπερδεύτηκα με τα άτομα

Δεν έγινε τίποτα ... μη σε απασχολεί :D ,, γίνεται ένας ψιλο-χαμός, είναι η αλήθεια ... αλλά όπως και να 'χει,, μπορώ να καταλάβω πως, ο φίλος μας, έχει ένα "βουνό" να ανέβει και πολλά λαγκάδια να διασχίσει, προκειμένου να δεί και να περάσει από τη C & την Assembly σε higher level γλώσσες όπως,, οι .ΝΕΤ γλώσσες ...

Καλά κουράγια!! ;)

Δημοσ.

@dimitris_pa, @rafail1994 ...

Δεν χρειάζεται να είστε αυστηροί,, είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις μεταξύ μας στα προβλήματά μας, να ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία κοκ ... Θυμηθείτε οτι δεν υπάρχει "χαζή ερώτηση"!

Δεν συμφωνείτε οτι τέτοιου ειδους ερωτήματα είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα?! ;)

Νομίζω οτι,, ο φίλος μας έχει όλες τις πληροφορίες για να καταλάβει πλέον τί είναι το Visual Studio,, και τί μπορεί να κάνει με τη πάρτη του ... Αυτό που ακολουθεί είναι μια καλή έρευνα στο Internet και καλό διάβασμα,, για να μπορέσει να το "γρατζουνίσει" ;)

δεν ειπα οτι η ερωτησει ειναι χαζη, απλα ξερω οτι οποιος ξερει C κτλπ εχει περασει απο vb, pascal κτλπ εκτος και αν δεν ειναι απο καποιο λυκειο/ΤΕΙ/ΑΕΙ πληροφορικης...

δεν ηθελα να γινω κακος..

Δημοσ.

Οτι κανεις με C μπορεις να το κανεις και με VB ή με java ή με όποια αλλη γλωσσα (σχεδον).

Το θεμα ειναι οτι με καποιες γλωσσες καποια πραγματα γινονται "πιο ευκολα".

Δημοσ.

Οτι κανεις με C μπορεις να το κανεις και με VB ή με java ή με όποια αλλη γλωσσα (σχεδον).

Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί π.χ. με την VB δεν μπορείς να προγραμματίσεις μικροκυκλώματα ή να γράψεις efficient λειτουργικά συστήματα, compilers, drivers, κλπ. Θέλω να πω πως εκείνο το "(σχεδόν)" έχει μεγάλο... εύρος :)

Το θεμα ειναι οτι με καποιες γλωσσες καποια πραγματα γινονται "πιο ευκολα".

+1

Δημοσ.

Δεν έγινε τίποτα ... μη σε απασχολεί :D ,, γίνεται ένας ψιλο-χαμός, είναι η αλήθεια ... αλλά όπως και να 'χει,, μπορώ να καταλάβω πως, ο φίλος μας, έχει ένα "βουνό" να ανέβει και πολλά λαγκάδια να διασχίσει, προκειμένου να δεί και να περάσει από τη C & την Assembly σε higher level γλώσσες όπως,, οι .ΝΕΤ γλώσσες ...

Καλά κουράγια!! ;)

HL ευκολο LL δυσκολο

Με το συμπαθιο ρε συ mig, αλλα ποιος ο λογος να μαθει καποιος στην ΕΛΛΑΔΑ να γραψει compiler ή OS. Και απο που και ως που ειναι μειονεκτημα μιας γλωσσας η αδυναμια αναπτυξης ενος OS!!; shock.png

Διαβαζω κατα καιρους καποιες υπερβολες, συνηθως δεν απανταω γιατι ειναι υπερβολικες υπερβολες mrgreen.png του τυπου " αα δε πρεπει να βαζεις virtual γιατι ειναι overhead". Ok αυτη ειναι light και ετσι σου απανταω, και περιμενω απαντησεις στα πατακατω:

Γιατι καποιος να γραψει ενα OS;

Υπαρχει νοημα να φτιαξει καποιος ενα νεο OS;

Υπαρχει λογος να φτιαξει καποιος εναν Compiler και αν να, αυτος ο compiler τι θα μεταφραζει και σε τι θα το μεταφραζει ;

Δημοσ.

Ρωτάς εμένα με quote του nspyroy, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν απευθύνεσαι σε μένα ή σε εκείνον.

Αν πάντως αναφέρεσαι σε μένα, δεν έχω γράψει κάπου ούτε έχω υπονοήσει πουθενά πως είναι μειονέκτημα της VB ότι δεν μπορείς να γράψεις OS ή compiler με αυτή τη γλώσσα. Επίσης δεν έχω γράψει πουθενά ότι χρειάζεται να γράφεις OS ή compiler για να δουλέψεις στην Ελλάδα.

Οπότε, γιατί με ρωτάς;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...