Προς το περιεχόμενο

δημιουργία site

PappouC_ALeXi5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως έχεις δίκιο...δηλαδή είμαι σίγουρος απλά δεν έχει χρειαστεί κάτι τέτοιο ακόμη. Να σε ρωτήσω κατι, το να υποστηρίζει πολλούς browsers πως το κάνεις? ;/

θεωρητικά, εάν γράφεις xhtml valid κώδικα, και css valid κώδικα, τότε θα παίζει παντού το ίδιο.

αλλά ας πάρουμε ενα παράδειγμα για να αποσαφηνίσουμε κάθε ενδεχόμενο.

τα παρακάτω είναι απλά απλουστευμένοι παραλληλισμοί...

Αν θεωρήσουμε ότι κάθε browser έχει νοημοσύνη, πάμε λοιπόν από τον πιο χαζό των χαζών.. (Internet explorer v6).

υπάρχουν περιπτώσεις όπου το z-index προκειμένου να λειτουργήσει σε κάποιο inline element θα πρέπει να βάζουμε το z-index property ως ότου φτάσουμε σε κάποιο πατέρα block element...

πράγμα που σε IE7,8 firefox, chrome και οποιοσδήποτε άλλος σοβαρός browser θα καταλάβαινε ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ και πως να το κάνει render.

τι θέλω να πω με το συγκεκριμένο παράδειγμα;;; υπάρχουν χίλιες δυο παραξενιές στους browsers που θα αποφασίσεις ότι υποστηρίζεις σε μια κατασκευή ιστοσελίδας. τις οποίες καλώς η κακώς πρέπει να γνωρίζεις.

Βέβαια όσο βελτιώνονται τα rendering engines των πλοηγών, αυτό εξαλείφεται, αλλά παράλληλα όσο πιο εύκολο γίνεται το Design σε καινούριους browsers, τόσο πιο δύσκολη είναι η υποστήριξη στους παλιούς...

π.χ αν ξεφύγεις 1 px σε width, μπορεί όλο το container να πέσει από κάτω σε Internet explorer 8 (σε chrome η ff3.6 όχι)

Ένα πολύ απλό σενάριο είναι να έχεις index.php στο οποίο με κάποιον τρόπο(δεν γνωρίζω πως) να τσεκάρεις σε τι Browser παίζει και σε if command να εκτελείτε το αντίστοιχο html αρχείο. Βέβαια πρέπει να ξέρεις τι bug υπάρχει ακριβώς και να το διορθώσεις...νομίζω οτι σε πιάνω καλύτερα! Όταν αναλύεις κάτι στο μυαλό σου το καταλαβαίνεις περισσότερο και πιστεύω ότι είναι ζόρι... :P

σε ευχαριστώ...

όχι, το browser detection γίνεται στον Client. αντιθέτως η php εκτελείται στον server.

υπάρχουν τεχνικές προκειμένου να έχεις διαφορετικό css αναλόγως τον browser (τα λεγόμενα css hacks)

π.χ @import "non-ie.css" all;

αλλά ο καλύτερος τρόπος ειναι να παίζει παντού... και με ένα και μοναδικό css.. όλοι οι άλλοι τρόποι ειναι απλά μπαλώματα στις τρύπες του internet explorer.

βέβαια, όταν ο CEO σου λέει το θέλω να παίζει σε IE6 και το θέλω χτες....

απλά πετάς εκεί 2-3 css hack rules και τελειώνεις:Ρ

Δημοσ.

thx. ;) Το καλό είναι οτι ο IE γενικότερα δεν έχει πολλούς χρήστες οπότε δεν θα είναι πολλοί αυτοί που έχουν πρόβλημα. ;) Η θεωρία που είπα παραπάνω είναι λάθος ? :/ :( ...νομίζω πως θα υπάρχει κάποιος τρόπος να εξετάζεις σε τι browser παίζεις...όχι? :/

Δημοσ.

Εντάξει ας μη το ξεφτιλίσουμε ότι ο IE δεν έχει πολλούς χρήστες... γύρω στο 60% παίζει (εντελώς μη επιστημονικό νούμερο στο περίπου από αυτά που έχω στο μυαλό μου διαβάζοντας κάθε τόσο καινούρια reports).

Η θεωρία που λες (browser detection) είναι ο λάθος τρόπος να ξεκινήσεις. Όπως λέει o cyclo παραπάνω, προτιμότερο είναι να το κάνεις έτσι που να παίζει παντού. Στην υπερβολικά απίθανη περίπτωση που θέλεις να κάνεις κάτι το οποίο δεν παίζει παντού με τα ίδια CSS (συμπεριλαμβανομένων τυχόν targeted hacks) τότε και μόνο τότε θα σκεφτείς καν ποιά άλλη λύση είναι η κατάλληλη (ακόμα και τότε μπορεί να μην είναι το browser detection η απάντηση).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...