Προς το περιεχόμενο

δημιουργία site

PappouC_ALeXi5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους τους insomniac

λοιπόν να μπω κατευθείαν στο θέμα

θέλω να ασχοληθώ εδώ και καιρό με site's τι ενοοώ

να μάθω να στήνω site,χρειάζονται γνώσης το ξέρω αλλα δεν τις έχω και θέλω να ξεκινήσω από το 0

μιας που έχω πολύ όρεξη

θα ήθελα μια μικρή βοήθεια αν μπορείτε να μου δώσετε κανένα link να ξεκινήσω το διάβασμα

και όπως είπα δεν έχω ιδέα από προγαμματισμο ούτε από το τίποτα και γιαυτο θέλω να ξεκινήσω από τα πρώτα βήματα

διάβασα και αυτό που βρήκα στο wiki

http://www.insomnia.gr/page/wiki/_/internet/web-development-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-r98

αν έκανα σε λάθος section το post μου sorry

Δημοσ.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ και θα στο πρότεινα είναι για αρχή να μάθεις τα ΒΑΣΙΚΑ της HTML και αν έχεις χρόνο και CSS. Δες http://w3shcools.com/. Έπειτα να δημιουργήσεις ένα αρχείο index.html και να αρχίσεις να πειραματίζεσε. Μπορώ να σε βοηθήσω αν θέλεις...

Δημοσ.

δεν μας είπες ποιες είναι οι γνώσεις που έχεις μέχρι τώρα... π.χ photoshop, illustrator, svg, ή απο γλώσσες προγραμματισμού, σχεσιακές βάσεις δεδομένων, όλα αυτά πρόσθετα η ακόμα και απαραίτητα προκειμένου να ασχοληθείς με το web design.

και έπειτα μπορείς να εξειδικευτείς σε κάποιο τομέα.

εαν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά τότε ο δρόμος είναι ένας... xhtml, css, και προκειμένου να γίνει δυναμικό το περιεχόμενο τότε θα χρειαστείς κάποια γλώσσα για να «δέσεις» με τη βάση δεδομένων...

απέφυγε κάθε μορφή <table> και κοίταξε λίγο javascript/jquery/dojo, διάλεξε τι σε βολεύει και πορεύσου.

μάθε 5-10 πράγματα για httpheaders apache η IIS, τι πως που και γιατί. πάρε μερικές σφαιρικές γνώσεις πρώτα και στη συνέχεια θα έχεις το πάνω χέρι στο web design.

προσωπικά χρησιμοποιώ: "asp.net / php | css (2,3) | xhtml (4,5) | MySql / T-Sql | Javascript / jQuery"

συνδιασμούς των απο πάνω και απλά μπορώ να φτιάξω τα πάντα. Cross browsed, και χωρίς flash contents όταν ο browser το υποστηρίζει.

όταν γίνεις αρχιμάστορας και όλο αυτό το κείμενο δεν σου φαίνεται κινέζικο... ξαναδιάβασέ το:) ως τόσο, οτιδήποτε θέλεις απλά το ρωτάς.

Δημοσ.

Aν σ' ενδιάφερει το web development τότε...

Ξεκίνα με HTML και CSS. Φτίαξε μερικές στατικές σελίδες, πειραματίσου αρκετά με το CSS. Όπως είπε και ο Cyclo απόφυγε δια ροπάλου τα tables στο layouts. Όταν πιστεύεις οτι είσαι έτοιμος και μπορείς να σχεδιάζεις σελίδες και sites με προγράμματα επεξεργασιάς κειμένου όπως το notepad++ και το bluefish και όχι με την βοήθεια του Dreamweaver ξεκίνα PHP και MySQL. Παράλληλα πιάσε και το Wordpress η το Joomla! (το πρώτο πιο εύκολο). Πίάσε θέματα (themes/templates) και παίξε μαζί τους, η δημιούργησε τα δικά σου σιγά σιγά. Aφιέρωσε πολύ χρόνο στην PHP αν θές πραγματικά ν' ασχοληθείς με το web development. Από το σημείο αυτό και μετά θα ξέρεις που να κινηθείς, JavaScript, PHP frameworks, PHP OO κτλπ.

Οπωσδήποτε ξεκίνα μαζί με το διάβασμα projects! Είναι πολύ σημαντικό και δεν θα κάνει την εκμάθηση μόνο πιο εύκολη αλλά θα μάθεις απο τα λάθη σου και θα βλέπεις τ' αποτελέσματα της βελτώσης σου στην οθόνη σου με τον καιρό. Καλή αρχή και οτιδήποτε ερώτηση έχεις εδώ είμαστε. :)

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 7 Ιουλίου 2011 - Διπλό θέμα ή μήνυμα
Κρυμμένο από parsifal, 7 Ιουλίου 2011 - Διπλό θέμα ή μήνυμα

double post :(

Δημοσ.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ και θα στο πρότεινα είναι για αρχή να μάθεις τα ΒΑΣΙΚΑ της HTML και αν έχεις χρόνο και CSS. Δες http://w3shcools.com/. Έπειτα να δημιουργήσεις ένα αρχείο index.html και να αρχίσεις να πειραματίζεσε. Μπορώ να σε βοηθήσω αν θέλεις...

Προσοχή, το w3schools περιέχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό παρωχημένες ή και λάθος πληροφορίες. Αντί γι' αυτό προτίμησε το htmldog.

Δημοσ.

Linuxs, υπαρχει και σελιδα που αναφερει τα λαθη της w3schools. Δε θυμαμαι ομως πως τη λενε.

Την έχει ήδη αναφέρει:

Δημοσ.

η αλήθεια ειναι οτι το w3c ούτε και εμένα μου άρεσε όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στην html και τα σχετικά...

Δημοσ.

Παιδιά έχω απο εκεί έχω κοιτάξει μόνο. Ήξερα τα πολύ βασικά και ήθελα κάτι πιο προχωρημένο οπότε πηα εκεί. Θα δοκιμάσω το hTMLDog και θα σας πώ!;) Πάντως, thx για την "ανακάλυψη"... :P

Δημοσ.

Παιδιά έχω απο εκεί έχω κοιτάξει μόνο. Ήξερα τα πολύ βασικά και ήθελα κάτι πιο προχωρημένο οπότε πηα εκεί. Θα δοκιμάσω το hTMLDog και θα σας πώ!;) Πάντως, thx για την "ανακάλυψη"... :P

δυστυχώς η ευτυχώς τα πιο εξειδικευμένα δεν θα σου τα μάθει κανένα site:)

θα τα μάθεις μόνος σου όταν θα θες το site σου να φαίνεται εξίσου σωστά σε internet explorer 6, 8, 9, ff3,4,5 chrome, safari

γενικότερα όταν μπεις στη διαδικασία και καταφέρεις με ένα html/css κώδικα να παίζουν όλα όπως πρέπει και crossbrowsed.

εγώ πλέον εχω σταματήσει να υποστηρίζω internet explorer 6 και μπορώ να πω οτι... μου έκανε τη ζωή εύκολη.

Δημοσ.

Ίσως έχεις δίκιο...δηλαδή είμαι σίγουρος απλά δεν έχει χρειαστεί κάτι τέτοιο ακόμη. Να σε ρωτήσω κατι, το να υποστηρίζει πολλούς browsers πως το κάνεις? ;/ Η απάντηση σίγουρα δεν είναι μιας γραμμής και δεν σκοπεύω να δώ πως ακριβώς γίνεται. Απλά χοντρικά και περιλιπτικά πως περίπου γίνεται? Υπάρχουν κάποια πιο advanced θέματα σε html που σε βοηθούν/παίζουν και άλλες γλώσσες μαζί όπως PHP...?

Ένα πολύ απλό σενάριο είναι να έχεις index.php στο οποίο με κάποιον τρόπο(δεν γνωρίζω πως) να τσεκάρεις σε τι Browser παίζει και σε if command να εκτελείτε το αντίστοιχο html αρχείο. Βέβαια πρέπει να ξέρεις τι bug υπάρχει ακριβώς και να το διορθώσεις...νομίζω οτι σε πιάνω καλύτερα! Όταν αναλύεις κάτι στο μυαλό σου το καταλαβαίνεις περισσότερο και πιστεύω ότι είναι ζόρι... :P

σε ευχαριστώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...