Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή εσωτερικών δίσκων σε εξωτερικούς

jaranor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια γιατί έχω μπερδευτεί...

Έχει χαλάσει ένας παλιός desktop υπολογιστής μου και σκοπεύω να αγοράσω laptop. Προφανώς χρειάζομαι τα δεδομένα....

Είναι σε 2 δίσκους:

Western Digital 80GB WD800JD 7200RPM - SATA

και

Western Digital Caviar WD136AA 13.6 GB - ATA-66 (!!)

θέλω να μεταφέρω τα δεδομένα στο laptop και μετά να τους χρησιμοποιώ περιστασιακά για backup.

το θέμα είναι ότι μου φαίνεται κάπως ακριβή η λύση των HDD cases και - κυρίως - άβολο το ότι απαιτούν τροφοδοσία (έξτρα μπρίζα). Έχω προσέξει σε site κάποιους μετατροπείς - αντάπτορες κλπ από SATA σε USB/eSATA, ή IDE σε USB/eSATA. Αν χρησιμοποιώ κάτι τέτοιο θα χρειάζομαι τροφοδοσία; Ο δίσκος θα παίρνει τροφοδοσία από τη θύρα USB/eSATA; Δεν με πειράζει να μην έχει "θήκη" ο δίσκος, αρκεί να μην ψάχνω κάθε φορά έξτρα μπρίζα όπου πηγαίνω το laptop....

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν οι δίσκοι σου που είναι desktop μεγέθους (3.5") χωρίς εξωτερική τροφοδοσία.

Από cases υπάρχουν πολλών ειδών, αλλά απ' όσο ξέρω όχι ταυτόχρονα SATA και IDE (μπορεί να κάνω λάθος).

Θα σου πρότεινα να ψάξεις να δεις αν μπορείς να πάρεις τα δεδομένα σου με κάποιο τρόπο (πχ να τους συνδέσεις σε υπολογιστή φίλου) και μετά απλά να τους δώσεις σε οποιον τους θέλει. Ο 80GB δεν είναι και τίποτα το φοβερό για να σου λείψει, και ο άλλος είναι πιο μικρός από τα USB stick μου... Αν βάλεις μέσα στην εξίσωση ότι δε γλυτώνεις την εξωτερική τροφοδοσία και ότι με 50 ευρώ παίρνεις εξωτερικό σκληρό 2.5" που τροφοδοτείται μόνο από USB με χωρητικότητες περίπου 320-500GB νομίζω πως το πράγμα μιλάει μόνο του.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

φίλε sphinxgr μόλις έβλεπα αυτό

αλλά κοστίζει πολύ περισσότερο από αυτό που προτείνεις.

Εσύ έμεινες ικανοποιημένος; Δηλ κάνει τη δουλειά του;

Και αν θες πες μου λίγο, αν είναι να το παραγγείλω αυτό, είναι αξιόπιστο το Cleverstore? Ταχυδρομικά έξοδα; Είμαι στη Βόρεια Ελλάδα και ελπίζω να μη φτάσει σε 10 μέρες.... και αν είναι μου βγει 20 ευρώ με τα ταχυδρομικά....

Δημοσ.

Δεν το ξέρω το κατάστημα. Ενδεικτικά στο έδειξα. Και εγώ κάπου 20 ευρώ το είχα αγοράσει και για απλή παροδική χρήση καλο είναι. Αν ήθελα όμως για μια μόνο φορά δεν θα το αγόραζα. Θα έβρισκα κανα υπολογιστή και θα τα συνέδεα ώστε να πάρω back up

θα αγόραζα κατευθείαν έναν εξωτερικό usb 2,5" δίσκο. (με περισσότερα χρήματα προφανώς)

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση είναι από εκεί που θα πάρεις το laptop να τους πείς να σου μεταφέρουν και τα data σου από τους παλιούς δίσκους.

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση είναι από εκεί που θα πάρεις το laptop να τους πείς να σου μεταφέρουν και τα data σου από τους παλιούς δίσκους.

+1000

Βέβαια ίσως σου ζητήσουν κάτι ψηλά για τι μεταφορά

Δημοσ.

σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

τελικά κατέληξα, κ παρήγγειλα το Konig Convertor (η σωστή λέξη δεν είναι "converter"?? :blink: )

κυρίως γιατι ο WD800JD // 7200RPM SATA μού είναι ιδιαίτερα αγαπητός!! Είχα το desktop για μουσική παραγωγή, οπότε τώρα αφού μεταφέρω τα δεδομένα, θα κάνω σ'αυτόν backup τα projects μου κάθε 2-3 βδομάδες.

Αρκεί μόνο να μην είναι fake το εργαλείο!!! Είδα πάντως στο youtube ένα ακριβές αντίγραφο -με άλλο brand name, αλλά ολόιδια εμφάνιση! - που το χρησιμοποιεί ο τύπος του βίντεο με απόλυτη επιτυχία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...