Προς το περιεχόμενο

Αγορα Υπολογιστή (απορία για τροφοδοτικο)

iakinthos8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ένας φίλος μου θέλει να παρει pc και του έφτιαξα αυτόν

http://imageshack.us/f/638/pc1g.jpg/

http://imageshack.us/f/228/pc1ram.jpg/

ομως δεν ειμαι 100% σίγουρος οτι το τροφοδοτικό κάνει επειδή το παιδί μπορεί αντι για την gtx 460 να βάλει την gtx 550 και επίσης οι μνήμες λένε οτι είναι στα 2000 mhz ομως η μητρική υποστηρίζει 1800,2133 θα λειτουργούν κανονικά;

Αν μπορείτε απαντήστε μου γρήγορα γιατί αύριο το πρωί θα αγοράσει το τροφοδοτικό και τη cpu.

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

πρωτον να μη βάλει καμία απ'τις δυο δευτερον το τροφοδοτικο ειναι καλο τριτον κακως πήρες αυτόν τον επεξεργαστη και τετεαρτον οι μνήμες ειναι υπερβολικές αυτα :-D

Δημοσ.

Μην του βάζεις τον 2600. Πάνε στο 2500k. Τζάμπα χρήματα... Δημιουργείς και ανισορροπία (bottleneck) με i7 και τέτοια VGA.

Και για αυτά που ρωτάς:

- Οι μνήμες θα παίξουν κανονικά. Είσαι σίγουρος όμως ότι θα παραγγείλεις από Eshop. Αργεί πολύ στην παράδοση

- Για μία κάρτα το τροφοδοτικό είναι super. Πιστεύω ότι και SLI με 2 550/460 σηκώνει. Παρεμπιπτόντως, η 460 νομίζω τραβάει περισσότερο ρεύμα από την 550. Για 2 μεγαλύτερες όμως κάρτες δεν φτάνει για SLI. Λέμε τώρα αν έχει σκοπό να πάει σε τέτοιο στο μέλλον.

Αν πάει σε 550, να του βάλεις την 550ti. Η απλή παίζει να είναι και χειρότερη/ίδια με την 460

Δημοσ.

πρωτον να μη βάλει καμία απ'τις δυο δευτερον το τροφοδοτικο ειναι καλο τριτον κακως πήρες αυτόν τον επεξεργαστη και τετεαρτον οι μνήμες ειναι υπερβολικές αυτα :-D

και ποιες να βάλει; επίσης ποιες είναι οι βασικές διαφορές του i7 2600 και του i5 2500κ ;

για τις μνήμες κοίταξα στο πλαισιο και ήταν πιο ακριβές πχ οι Corsair Dominator 4GB στα 1866 έχει 140,52 € και αυτές που εχω βάλει έχουν 105 € και είναι και στα 2000

Μην του βάζεις τον 2600. Πάνε στο 2500k. Τζάμπα χρήματα... Δημιουργείς και ανισορροπία (bottleneck) με i7 και τέτοια VGA.

Και για αυτά που ρωτάς:

- Οι μνήμες θα παίξουν κανονικά. Είσαι σίγουρος όμως ότι θα παραγγείλεις από Eshop. Αργεί πολύ στην παράδοση

- Για μία κάρτα το τροφοδοτικό είναι super. Πιστεύω ότι και SLI με 2 550/460 σηκώνει. Παρεμπιπτόντως, η 460 νομίζω τραβάει περισσότερο ρεύμα από την 550. Για 2 μεγαλύτερες όμως κάρτες δεν φτάνει για SLI. Λέμε τώρα αν έχει σκοπό να πάει σε τέτοιο στο μέλλον.

Αν πάει σε 550, να του βάλεις την 550ti. Η απλή παίζει να είναι και χειρότερη/ίδια με την 460

το παιδι δεν ειναι gamer απλα θέλει να μπορει να κανει πολυ multitasking να εχει ενα futureproof pc και να μπορει να παίξει για καμια 3ετία τα παιχνίδια, οχι στα φουλ γραφικά απλα να τα παίζει

Δημοσ.

Τι ακριβώς εννοείς ποιες είναι οι διαφορές? Ο ένας είναι πιο γρήγορος και πιο ακριβός από τον αλλον. Είναι όμως περισσότερο ακριβός απ' ότι κερδίζεις σε επιδόσεις. Για gaming πχ άχρηστος. Για rendering/encoding τότε απαραίτητος.

Μνήμες πάρε αυτές: http://www.skroutz.gr/s/327655/Corsair-Vengeance-8GB-Dual-Channel-DDR3-Kit-CMZ8GX3M2A1600C9B.html Λιγότερα χρήματα, περισσότερα GB. Και για Multitasking βοηθάνε τα πολλά ΜΒ

Ανεβαίνουν μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι 1866 και 2000 εκτός αν πας για extreme OC

Κόψε από επεξεργαστή/μνήμες και βάλε άλλη GPU. Η 6950 2GB είναι μια άριστη επιλογή για να πας περισσότερο στον χρόνο και όχι η CPU.

Δημοσ.

Τι ακριβώς εννοείς ποιες είναι οι διαφορές? Ο ένας είναι πιο γρήγορος και πιο ακριβός από τον αλλον. Είναι όμως περισσότερο ακριβός απ' ότι κερδίζεις σε επιδόσεις. Για gaming πχ άχρηστος. Για rendering/encoding τότε απαραίτητος.

Μνήμες πάρε αυτές: http://www.skroutz.gr/s/327655/Corsair-Vengeance-8GB-Dual-Channel-DDR3-Kit-CMZ8GX3M2A1600C9B.html. Λιγότερα χρήματα, περισσότερα GB. Και για Multitasking βοηθάνε τα πολλά ΜΒ

Ανεβαίνουν μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι 1866 και 2000 εκτός αν πας για extreme OC

Κόψε από επεξεργαστή/μνήμες και βάλε άλλη GPU. Η 6950 2GB είναι μια άριστη επιλογή για να πας περισσότερο στον χρόνο και όχι η CPU.

Ποσο καιει η 6950 σε σχέση με την 550 ; αν και θα προτιμήσω nvidia

Δημοσ.

100+ για 4 γιγα μνήμη?! :shock: δε θα δεις διαφορές με τις συχνότητες 1600 mhz φτάνουν οπως αυτές http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-XMS-4GB-DDR3-1600-Intel-Core-i5-i7-Ram-Kit-2-x-2GB-PC3-12800-9-9-9-24.htm

ΥΓ τι τους εχει πιασει όλους και παίρνουν τιs vengeance?!

Καλό VFM για ποιοτικές μνήμες που ανεβαίνουν περισσότερο από τις XMS. Όχι ότι φυσικά και οι XMS είναι κακές. Τουναντίον.

Και δεν ξέρω αν το σχόλιό σου ήταν για μένα, αλλά εγώ έβαλα 8GB kit και όχι 4

Ποσο καιει η 6950 σε σχέση με την 550 ; αν και θα προτιμήσω nvidia

Λάθος θα κάνεις αλλά δικαίωμά σου.

Η 6950 καίει περισσότερο αλλά και πάλι είσαι εντάξει με το PSU (και με το παραπάνω). Όχι τραγικά πάντως

Δημοσ.

η nvidia ειναι γι'αυτούς που χαλανε αβέρτα χρήματα δεν ειναι καλο value for money και με αυτό το τροφοδοτικό δε χρειάζεται να σε νοιάζει η κατανάλωση

η ud3P έχει λιγοτερα χαρακτηριστικά απο τη σκέτη (ud3)

Και δεν ξέρω αν το σχόλιό σου ήταν για μένα, αλλά εγώ έβαλα 8GB kit και όχι 4

οχι για το παιδι το έλεγα

Δημοσ.

η nvidia ειναι γι'αυτούς που χαλανε αβέρτα χρήματα δεν ειναι καλο value for money και με αυτό το τροφοδοτικό δε χρειάζεται να σε νοιάζει η κατανάλωση

η ud3P έχει λιγοτερα χαρακτηριστικά απο τη σκέτη (ud3)

οχι για το παιδι το έλεγα

λιγοτερα;;;; :blink: δηλαδή τι δεν έχει που εχει η UD3

ο,τι να'ναι το ενα site λεει Full Watt 207 και το άλλο Power Consumption (load) 256

Δημοσ.

Να διαβάζεις λίγο καλύτερα τα νούμερα.

Καταρχάς στο Guru3d, αυτό που σου έβαλα εγώ, η GPU κατανάλωση είναι 158 (και όχι 207 που έγραψες που είναι της 6970) το οποίο γράφουν και ξεκάθαρα δίπλα ότι είναι subjective, ενώ το System Watt Load είναι 312.

Στο Bio-tech, το 256 που βάλανε, είναι το Sytem Load.

H διαφορά που προκύπτει στα Watt έχει να κάνει και με το υπόλοιπο HW που χρησιμοποιείται. Γενικά να κοιτάς ένα site πάντα για να συγκρίνεις, γιατί ο καθένας χρησιμοποιεί άλλο HW/μετροπρογράμματα για να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η αναλογία πάντα όμως θα είναι η ίδια. πχ δεν θα βγάλει το ένα πιο γρήγορη την μία κάρτα και ένα άλλο site την άλλη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...