defacer Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα, Πήρα πρόσφατα (από τη γνωστή προσφορά που είχε το Πλαίσιο) μια 5850 Xtreme, την οποία και αποφάσισα να εκμεταλλευτώ λίγο καλύτερα με ένα συντηρητικό overclock. Για το overclock αυτό καθαυτό έχω σκοπό να δημιουργήσω άλλο θέμα (μάλλον θα χρειαστώ απόψεις) όταν θα έχω μαζέψει περισσότερα δεδομένα στα χέρια μου, έχω όμως και μια απλή απορία για το overvolt. Με το TriXX 4.0.1 λοιπόν έχω την κάρτα αυτή τη στιγμή να παίζει σε 830 core/1000 RAM/1.137 Vcore και προς το παρόν δείχνει σταθερή (βγάζει Unigine Heaven και Vantage χωρίς artifacts, Furmark δεν βλέπω artifacts αλλά κολλάει μετά από λίγη ώρα ενώ η θερμοκρασία έχει σταθεροποιηθεί στους 75). Το θέμα όμως είναι ότι με 1.093 Vcore (μανίσιο) είναι κάθε άλλο παρά σταθερή στα 830 (artifacts ήδη από το Windows desktop). Το πρόβλημα που έχω είναι οτι ενώ το overclock είναι sticky ανάμεσα στα reboot (μετά το login ανοίγω TriXX και δείχνει 830), το overvolt δεν είναι. Αυτό μου δημιουργεί μια ενόχληση (πρέπει άρον άρον να ανοίγω TriXX και να ξαναβολτάρω) και μια ανησυχία (αν δηλαδή κλοκάρω περισσότερο παίζει να μην φτάνει καν στο desktop). Δεν έχω βάλει το TriXX να κάνει autorun γιατί υποθέτω πως αυτό δε θα βοηθήσει (είπαμε το overclock είναι sticky). Τι παίζει με την περίπτωσή μου; Κακώς έχω την απαίτηση να θυμάται και το voltage; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Χρησιμοποίησε Msi Afterburner και φτιάξε τα profiles που θες για 2d/3d και βάλτο να ξεκινάει με τις ρυθμίσεις που θες. Απλά googlαρε να δεις πως θα κάνεις enable το unofficial overclock. Και στις ρυθμίσεις κάνε enable το voltage control. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Moderators Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 1) Το MSI Afterburner υποστηριζει την καρτα? 2) Σε εμενα καθε φορα που εκκινω τον υπολογιστη μπαινει στο desktop με defaults και βγαζει μια μπαρα "Applying μπλαμπλα settings in 3,2,1 seconds". Και μετα τα περναει. Δεν εχω καποιο προβλημα, απλα με το overvolt καποιες φορες τρεμοπαιζει η δευτερη οθονη και ειναι εκνευριστικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Χρησιμοποίησε Msi Afterburner και φτιάξε τα profiles που θες για 2d/3d και βάλτο να ξεκινάει με τις ρυθμίσεις που θες. Απλά googlαρε να δεις πως θα κάνεις enable το unofficial overclock. Και στις ρυθμίσεις κάνε enable το voltage control. Το Afterburner θα κάνει συγκεκριμένα αυτό που θέλω όμως; 2) Σε εμενα καθε φορα που εκκινω τον υπολογιστη μπαινει στο desktop με defaults και βγαζει μια μπαρα "Applying μπλαμπλα settings in 3,2,1 seconds". Και μετα τα περναει. Δεν εχω καποιο προβλημα, απλα με το overvolt καποιες φορες τρεμοπαιζει η δευτερη οθονη και ειναι εκνευριστικο. Για το TriXX μιλάμε τώρα έτσι; Είμαι πάντως πολύ περίεργος γιατί δεδομένου ότι η Xtreme τιμήθηκε από πολλούς εδώ στο forum δε μπορεί να μην έχει συναντήσει άλλος αυτό το σενάριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Το Afterburner θα κάνει συγκεκριμένα αυτό που θέλω όμως; Για το TriXX μιλάμε τώρα έτσι; Είμαι πάντως πολύ περίεργος γιατί δεδομένου ότι η Xtreme τιμήθηκε από πολλούς εδώ στο forum δε μπορεί να μην έχει συναντήσει άλλος αυτό το σενάριο Θα στο λύσει το πρόβλημα απλά βάλτο να ξεκινάει μαζί με τα windows και όχι να το ξεκινάς εσύ manually. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Κάπου κάπως κάποτε, την 5850 μου την είχα με πειραγμένα bios… μάλιστα ναι μεν overvolt/overclock σε 3D, αλλά undervolt/underclock σε 2D. Είμαι σίγουρος ότι με λίγο ψάξιμο εδώ θα βρεις εργαλεία, ρυθμίσεις και bios. Αλλά καλά κάνεις και βρίσκεις τα όρια της κάρτας προσεκτικά για αρχή, πριν να παγιώσεις τις ρυθμίσεις σου. Κατά τα άλλα εάν είναι να τρέχεις trixx κάθε φορά, ε τότε μην την κάνεις ούτε καν OC κατά το Boot… κάνε το μαζί με το voltage. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Κάπου κάπως κάποτε, την 5850 μου την είχα με πειραγμένα bios… μάλιστα ναι μεν overvolt/overclock σε 3D, αλλά undervolt/underclock σε 2D. Είμαι σίγουρος ότι με λίγο ψάξιμο εδώ θα βρεις εργαλεία, ρυθμίσεις και bios. Αλλά καλά κάνεις και βρίσκεις τα όρια της κάρτας προσεκτικά για αρχή, πριν να παγιώσεις τις ρυθμίσεις σου. Κατά τα άλλα εάν είναι να τρέχεις trixx κάθε φορά, ε τότε μην την κάνεις ούτε καν OC κατά το Boot… κάνε το μαζί με το voltage. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Επομένως ψάχνω ταυτόχρονα και τι δυνατότητα υπάρχει να κάνω flash με πειραγμένο bios. Και όντως αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω (αν γίνεται) με το trixx: να το τρέχω κάθε φορά. Με παραξενεύει πάντως το γεγονός ότι το overclock το κρατάει και χωρίς να ξεκινήσω το trixx (αν κρίνω από τα artifacts). Το overclock το ίδιο όπως έγραψα στην αρχή έχει τα δικά του θέματα (π.χ. έχω artifacts αν ανεβάσω τη μνήμη από τα 1000 έστω στα 1010, τα 830 είναι λίγα και δεν έχουν περάσει ακόμα gaming stability test στο οποίο υποπτεύομαι ότι δεν θα τα καταφέρει), για τα οποία πρέπει να βγάλω άκρη ξεχωριστά. Μήπως το Vcore που δίνω (1.13-1.14) είναι λίγο; Και μήπως το γεγονός ότι έχω 2 monitor δυσκολεύει τα πράγματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unstable_hero Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 με 1.14v επρεπε να εχεις τα 830!ολες πανω κατω πιανουν 800/1100 με stock volts!για τις ραμ ειναι περιεργο να μην αντεχουν ουτε 10 mhz παραπανω!τι συστημα εχεις και τι τροφοδοτικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 με 1.14v επρεπε να εχεις τα 830!ολες πανω κατω πιανουν 800/1100 με stock volts!για τις ραμ ειναι περιεργο να μην αντεχουν ουτε 10 mhz παραπανω!τι συστημα εχεις και τι τροφοδοτικο? Γι' αυτό λέω και γω ότι περίεργα τα βλέπω τα πράγματα. Το σύστημα είναι: Asus P5Q-E Core 2 Duo E8400 (3GHz) χαλαρά overclocked @3.5 Sapphire 5850 Xtreme (duh) 4xMushkin 991580 (λόγω του CPU overclock τα έχω σε 5-5-5-15 @920MHz) Corsair HX520W 2xDell U2311H CPU και RAM overclock είναι ελεγμένα προ πολλού rock solid (εξάλλου δεν είναι και τίποτα φοβερά clocks). Η 5850 κυμαίνεται από κάπου 45-50 βαθμούς σε idle (δε θυμάμαι ακριβώς) μέχρι 75 στο Furmark. To idle είναι περίεργα υψηλό, αλλά πρώτον κάνει ζέστη και δεύτερον νομίζω πως το παράκανα με την Ceramique πριν εγκαταστήσω την Xtreme οπότε δεν έχω βιαστεί να βγάλω συμπέρασμα απο κει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 με 1.14v επρεπε να εχεις τα 830!ολες πανω κατω πιανουν 800/1100 με stock volts!για τις ραμ ειναι περιεργο να μην αντεχουν ουτε 10 mhz παραπανω!τι συστημα εχεις και τι τροφοδοτικο? Γενικά αυτές απ' ότι εχω καταλάβει κλοκάρουν χειρότερα από reference, οπότε δε μου φαίνεται και τόσο παράξενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unstable_hero Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 ναι κλοκαρουν χειροτερα απο τις ref... αλλα οχι και τοσο!αντε το gpu να ειναι μπανανα και να κλοκαρει δυσκολα αλλα οι ραμ απλα δεν υπαρχουν αν πετανε artifacts τοσο νωρις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Ναι και εγώ για τον πυρήνα το είπα, όχι για τις μνήμες απλά δεν το διευκρίνησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Πολυ χειροτερα κλοκαρουν,οχι απλα λιγο χειροτερα.Εχω μια 5850 Sapphire την οποια την εχω περιπου ενα χρονο στα 920/1200 με μαμα ρευμα.Δεν ειναι reference,ειναι ιδιο board με Toxic-VaporX.Αμα οι extreme δεν πανε ουτε 800 με μαμα ρευμα πολυ μαπα το καρπουζι τελικα.Μαλλον ετσι εξηγειται και η πολυ χαμηλη τιμη. Οντως πολυ σπασιμο καθε φορα που ανοιγεις το pc να πρεπει να τρεχεις το Trixx ή το ab για ρευματα-ρολογια.Καλυτερα τεσταρισμα ρευμα-ρολογια για 24/7,λιγο RBE και μονιμο φλασαρισμα bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Εξελίξεις: Ανακάλυψα ότι το "μόνιμο" overclock γινόταν από το CCC, στο οποίο είχα ενεργοποιημένη την επιλογή για overclock. Επειδή όσο είχα μαζί ανοιχτά CCC και trixx και τα δύο προγράμματα έκαναν live update το καθένα αν έκανα αλλαγή στο άλλο, δεν έδωσα περισσότερη σημασία γιατί υπέθεσα πως το CCC απλά μου δείχνει σωστά τι κάνω με το trixx. Τελικά όμως κατά το boot (και πριν ανοίξω trixx) το CCC φόρτωνε και έκανε apply το overclock. Έτσι όταν άνοιγα trixx, αυτό μου έδειχνε την τρέχουσα κατάσταση και ΔΕΝ έκανε από μόνο του apply άλλα settings. Τελικά σε μένα φαινόταν ότι το trixx με το που ανοίγει κάνει apply τις προηγούμενες ρυθμίσεις αλλά για κάποιο λόγο όχι το voltage. Απενεργοποιώντας το overclock από το CCC και τρέχοντας επιπλέον Aida τελικά συνειδητοποίησα ότι το trixx δεν κάνει τίποτα από μόνο του μόλις ανοίξει (εκτός αν το σετάρεις εσύ έτσι). Επομένως μιας και δυστυχώς το CCC (που φορτώνει έτσι κι αλλιώς) δεν κάνει overvolt, μένω με 2 εναλλακτικές: 1. Trixx (είτε αυτόματα on boot είτε manually όταν θέλω να παίξω). Μάλλον το δεύτερο γιατί δεν βρίσκω χρόνο πολύ συχνά. 2. Εξερεύνηση της δυνατότητας να κάνω κάτι με το RBE (ευχαριστώ πολύ LouCi4er, πρώτη φορά δεν παίρνω nVidia και δεν το είχα ακούσει). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
activex Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Παιδες να ρωτισω κατι αν ξερει κανεις, μπορω να κανω crossfire με μια 5850 Xtreme και μια "απλη" Sapphire 5850 ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.