slvsnt Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 θέλω να συμπιέσω κάποιες ταινίες κατεβασμένες από το νετ. οι περισσότερες είναι BDrip h264 μεγέθους 4-7GB. έχω και άλλες οι οποίες είναι ~2GB, μερικές από τις οποίες είναι και xvid. θέλω αυτές τις ταινίες να τις συμπιέσω πάλι, κυρίως τις μεγάλες ώστε να πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο. περίπου στα 350MB. έχω κάνει μερικές δοκιμές και ειδικά οι ταινίες που ήταν ~4GB h264 1080p δίνουν πολύ καλό αποτέλεσμα. θέλω λοιπόν να μου προτείνετε τον καλύτερο τρόπο - πρόγραμμα -ρυθμίσεις ώστε να επιτύχω το καλύτερο αποτέλεσμα. δεν με ενδιαφέρει πόσο χρόνο θα πάρει. θέλω τη μέγιστη δυνατή ποιότητα. αυτές είναι οι ρυθμίσεις που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορώ να κάνω; βάζω και διπλό πέρασμα. αυτό που με χαλάει είναι ότι στο θέμα ήχου το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υποστηρίζει aac plus παρα μόνο acc απλό. δώστε τα φώτα σας
Dbzakias2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 windows movie maker αλλα αμα το πας σε 2mb π.χ. τοτε θα εχει και την αναλογη αναλυση!
slvsnt Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 συμπιέζει σε H264 ή vc1; ποιό είναι καλύτερο; και γενικώς αν μπορείτε να μου πείτε συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα εννοείται ότι αν κατεβάσω το μέγεθος στα ~350MB θα ρίξω και την ανάλυση
slvsnt Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 σε φορητό υπολογιστή με οθόνη 15,6'. από τις δοκιμές που έχω κάνει έχω μείνει ευχαριστημένος. με αναλύσεις γύρω στο 576*320 (ανάλογα και την ταινία) και μέγεθος ~350MB. κάπου εκεί θα κάνω και τις υπόλοιπες. βέβαια και το αρχικό υλικό ήταν HD. έχω βρει έναν υπολογιστή (server) που είναι συνέχεια ανοιχτός οπότε θα τις πετάξω εκεί για μετατροπή. γι αυτό δεν με ενδιαφέρει και ο χρόνος.
parsifal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 θέλω τη μέγιστη δυνατή ποιότητα. 576*320 :-/ Κάτι σε minimum 720px οριζόντια θα μου φαινόταν πιο λογικό. Και εκεί, τα 350MB είναι απόλυτα επιτεύξιμα, χωρίς να το κουράσεις πολύ σε tweaking. 1pass, CQ με CRF factor 22-24, tune για film (ή animation, αν κάποιες ταινίες είναι τέτοιες) και ένα «αργό» x264 preset (veryslow ή slower είναι καλές επιλογές). Δυστυχώς, το Handbrake δεν υποστηρίζει άμεσα τα built-in presets του x264, πρέπει να τα κάνεις recreate. Δες εδώ πώς.
slvsnt Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 εννοώ τη μέγιστη δυνατή ποιότητα με αυτά τα δεδομένα. δηλαδή με μέγεθος ~350MB. η ανάλυση θα παίζει εκεί γύρω. απλά επειδή θα ρίξω ανάλυση και bitrate θελω βοήθεια στο τι ρυθμίσεις να κάνω για να εκμεταλλευτώ στο fulll τον codec
Luciddream Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 χμμμμμμ αν και έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το θέμα και απο τότε το x264 έχει αναπτυχθεί παρα μα πάρα πολύ... ο καλύτερος ανταγωνιστής του h264/x264 ήταν το vp6 (και ίσως το vp8 τώρα) ... υπάρχει περίπτωση να μπορεί να σου δώσει πολύ καλό αποτέλεσμα με πολύ μικρό μέγεθος αρχείου.. αλλα ξαναλέω ίσως πλεόν το x264 να είναι καλύτερο....
slvsnt Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 ωραίος parsifal. θα το κοιτάξω. εγώ απλά έκανα κάποιες δοκιμές σε αυτές τις αναλύσεις και μέγεθος. τώρα ίσως δοκιμάσω να ανέβω ανάλυση να δω τα αποτελέσματα. χρησιμοποίησα το Handbrake με τις ρυθμίσεις που φαίνονται στη φωτό. δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσω αυτό το πρόγραμμα. αν έχετε κάποιο άλλο με περισσότερα tweaks δεκτό. για το "Κάτι σε minimum 720px" ίσως έχεις και δικιο. έχω δει ταινίες ~450MB με οριζόντια ανάλυση 900px (αλλά νομίζω ήταν οριακά) (βασικά χρησιμοποιώ 2pass) με χαλάει όμως που δεν έχει επιλογή για acc plus όπως είπα. αν έχετε καμία λύση ακούω @Luciddream νόμιζα ανταγωνιστής ήταν το vc1 της microsoft. πολλές ταινίες HD δεν είναι σε αυτό το format ή κάνω λάθος;
parsifal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 με χαλάει όμως που δεν έχει επιλογή για acc plus όπως είπα. αν έχετε καμία λύση ακούω Κι εμένα με χαλάει αυτό. Ρίξε μια ματιά σε RipBot264 και MeGUI, τα οποία: 1. Χρησιμοποιούν πιο εξελιγμένους AAC encoders (το πρωτό τον enc_aacPlus του Winamp, το 2ο τον αντίστοιχο encoder της Ahead) 2. Επιτρέπουν την χρήση των x264 presets με πιο εύκολο τρόπο
Luciddream Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 +1 για MeGUI απο μένα... υπάρχει στο wiki (η υπήρχε γιατι εγώ απο εκεί έμαθα να το δουλεύω) tutorial ... και έχω καταφέρει να κάνω πάρα πολλά πράγματα με αυτό.. ούτε καν έχω ασχοληθεί με άλλο πρόγραμμα απο τότε. αλήθεια αν βρείς χρόνο και όρεξη κάνε και μια δοκιμή με VP6 να μας πείς τις διαφορές....
parsifal Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 αλήθεια αν βρείς χρόνο και όρεξη κάνε και μια δοκιμή με VP6 να μας πείς τις διαφορές.... Κατά τη γνώμη μου, χαμένος χρόνος. Οι codecs της On2 ποτέ δεν απείλησαν σοβαρά τις καλές υλοποιήσεις του H.264/MPEG-4 AVC. Και ο x264 encoder είναι όχι απλά από τις καλές αλλά από τις κορυφαίες υλοποιήσεις του H.264. Η μόνη σοβαρή τεχνολογία κωδικοποίησης που κόντραραν κάπως οι VPx encoders είναι η MPEG-4 ASP (XviD, DivX κλπ), αλλά κι αυτή πλέον είναι ξεπερασμένη. Μιλάμε πάντα για συνθήκες κωδικοποίησης όπου αρχίζει το bitrate starvation των συγκρινόμενων encoders, όπως στην περίπτωση του topic starter. Δεδομένου αρκετού/άπλετου/πολύ μεγάλου bitrate, όλες οι τεχνολογίες κωδικοποίησης που συζητάμε, ακόμη και παλιότερες όπως MPEG-2, τείνουν προς παραπλήσιο ποιοτικά αποτέλεσμα. @slvsnt: Για να δεις πόσο εύκολο είναι να ορίσεις την χρήση ενός x264 preset στο RipBot264, δες αυτό το post.
Luciddream Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Κατά τη γνώμη μου, χαμένος χρόνος. Οι codecs της On2 ποτέ δεν απείλησαν σοβαρά τις καλές υλοποιήσεις του H.264/MPEG-4 AVC. Και ο x264 encoder είναι όχι απλά από τις καλές αλλά από τις κορυφαίες υλοποιήσεις του H.264. Η μόνη σοβαρή τεχνολογία κωδικοποίησης που κόντραραν κάπως οι VPx encoders είναι η MPEG-4 ASP (XviD, DivX κλπ), αλλά κι αυτή πλέον είναι ξεπερασμένη. Μιλάμε πάντα για συνθήκες κωδικοποίησης όπου αρχίζει το bitrate starvation των συγκρινόμενων encoders, όπως στην περίπτωση του topic starter. Δεδομένου αρκετού/άπλετου/πολύ μεγάλου bitrate, όλες οι τεχνολογίες κωδικοποίησης που συζητάμε, ακόμη και παλιότερες όπως MPEG-2, τείνουν προς παραπλήσιο ποιοτικά αποτέλεσμα. για μένα τίποτα δεν είναι χαμένος χρόνος. και όσο και αν έψαξα δεν βρήκα τίποτα που να δείχνει σωστές μετρήσεις για τους δύο codecs. το πιστεύω και εγώ οτι ο x264 είναι κορυφαίος αλλα στην πράξη δεν έχω κάτι για να το συγκρίνω. και να σου πώ πώς το εννοώ.. προσωπικά συνήθως απολαμβάνω μια ταινία σε xvid περισσότερο απο οτι σε h264. μπορεί να έχει μια θολούρα αλλα η κίνηση της εικόνας μου φαίνεται πιο σωστή/ομαλή. είναι όπως το AAC στον ήχο, όσο καλύτερο και να είναι απο το MP3 ακόμα όλος ο κόσμος χρησιμοποεί το mp3. και όχι μόνο για θέμα συμβατότητας (εκτώς και αν όλα μετά πάνε σε θέμα ρυθμίσεων και με σωστές ρυθμίσεις το x264 μπορεί να δώσει ακόμα πιο "όμορφο" αποτέλεσμα, που δεν το αποκλείω, απλα στην πράξη δεν έχω δεί κάτι αναλογο) γιαυτό του πρότεινα να κάνει δοκιμές, μπορεί στα 350mb οι δύο encoders να δίνουν "διαφορετικό" αποτέλεσμα και όχι απαραίτητα καλυτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.