lalakis55 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 εχω αυτον φιλε αν σε ενδιαφερει http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Acer-Aspire-AS5750G-2634G75Mnkk-LX-RCG02-010.htm 3 μηνες το εχω!! ειναι πολυ καλο λαπτοπ με ισχυρη καρτα και επεξεργαστη!
panos9553 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δεν το αναφέρει πουθενά στη σελίδα του προϊόντος. Αν όμως το βάλεις στο καλάθι και προχωρήσεις την παραγγελία θα δεις ότι βγάζει καθαρή αξία 818,10€ και ΦΠΑ 130,90€ (16 αντί 23%). Εφοσον κατα την παραγγελια αναφερει ως τελικο ποσο τα 949 και τα μεταφορικα προς ολη την Ελλαδα ειναι δωρεαν τοτε αυτη ειναι και η τελικη τιμη...δεν εχω δει κατι σχετικο στα σχολια για το εν λογω καταστημα...
mihalakis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 τελικα θα κανουμε υπερβαση τελικα στο ποσό όπως είπαν κάποιοι....Καταλήγουμε στον http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=12404 που προτάθηκε και παραπάνω. Είδα και άλλα μηχανήματα, ακόμα και 17αρια σε dell,hp,acer και αυτό μου φαίνεται υπερπλήρες σαν μηχάνημα και ας έχει σκληρό στις 5400. Νομίζω οτι με ένα επιπλέον πακέτο επέκτασης στα 3 χρόνια ο αδερφός θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος και futureproof. Εδώ είμαι σε παραμεθώριο και το φπα στην τιμή θα έρθει μειωμένο
panos9553 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 τελικα θα κανουμε υπερβαση τελικα στο ποσό όπως είπαν κάποιοι....Καταλήγουμε στον http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=12404 που προτάθηκε και παραπάνω. Είδα και άλλα μηχανήματα, ακόμα και 17αρια σε dell,hp,acer και αυτό μου φαίνεται υπερπλήρες σαν μηχάνημα και ας έχει σκληρό στις 5400. Νομίζω οτι με ένα επιπλέον πακέτο επέκτασης στα 3 χρόνια ο αδερφός θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος και futureproof. Εδώ είμαι σε παραμεθώριο και το φπα στην τιμή θα έρθει μειωμένο Σιγουρα ενας 7200 σκληρος θα ηταν καλυτερος απο εναν 5400 αλλα πολλες φορες εχουν περιπου την ιδια αποδοση ασε που ο 5400 εχει λιγοτερη καταναλωση(αυτο ειναι καλο οταν θα λειτουργει με την μπαταρια... Το κυριοτερο απο ολα ομως ειναι το εξης....με την επεκταση που θα κανεις(και αν παρεις και μια βαση-απαραιτητο για gaming ειδικα τα καλοκαιρια) δεν θα σε απογοητευσει(τον αδερφο σου) σχεδον πουθενα με τις επιδοσεις του...και για αρκετο καιρο..
kanari Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Εφοσον κατα την παραγγελια αναφερει ως τελικο ποσο τα 949 και τα μεταφορικα προς ολη την Ελλαδα ειναι δωρεαν τοτε αυτη ειναι και η τελικη τιμη...δεν εχω δει κατι σχετικο στα σχολια για το εν λογω καταστημα... το μαγαζί είναι στο Καρλόβασι, Σάμος και γι αυτό τιμολογεί παντού με 16% φπα
panos9553 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 το μαγαζί είναι στο Καρλόβασι, Σάμος και γι αυτό τιμολογεί παντού με 16% φπα Αρα οι τελικες τιμες για τον πελατη ειναι αυτες που αναφερει..εστω και αν περιεχουν 16% αντι για23% φπα..ετσι δεν ειναι?
mihalakis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Αρα οι τελικες τιμες για τον πελατη ειναι αυτες που αναφερει..εστω και αν περιεχουν 16% αντι για23% φπα..ετσι δεν ειναι? Αυτός εκδίδει αποδείξεις με το φπα που ισχύει στην περιοχή που είναι το μαγαζί του, αρα 16%. Ακόμα και αν αποστείλει προϊόντα σε περιοχές με άλλο φπα, πάλι 16% θα κόψει. Σε περίπτωση όμως που κόψει τιμολόγιο στον πελάτη, τότε το φπα θα πρέπει να συμφωνεί με το φπα που ισχύει στην περιοχή που βρίσκεται η έδρα της εταιρείας του αγοραστή.
hawkpilot Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Αν δεν κάνω λάθος (ας μας βοηθήσει κάποιος λογιστής), το 16% ΦΠΑ ισχύει για πελάτες που μένουν σε παραμεθόριο (ανεξάρτητα αν εκδοθεί απόδειξη ή τιμολόγιο). Αν κάποιος από Αθήνα αγοράσει από Σάμο, θα πρέπει να χρεωθεί με 23% ΦΠΑ. Επίσης, αν κάποιος που μένει Σάμο αγοράσει κάτι από Αθήνα, θα χρεωθεί 16% ΦΠΑ. Αυτός εκδίδει αποδείξεις με το φπα που ισχύει στην περιοχή που είναι το μαγαζί του, αρα 16%. Ακόμα και αν αποστείλει προϊόντα σε περιοχές με άλλο φπα, πάλι 16% θα κόψει. Σε περίπτωση όμως που κόψει τιμολόγιο στον πελάτη, τότε το φπα θα πρέπει να συμφωνεί με το φπα που ισχύει στην περιοχή που βρίσκεται η έδρα της εταιρείας του αγοραστή.
mihalakis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Από αγορές που έχω κάνει εδώ (παραμεθώριος), τα προϊόντα που παραγγέλνω με τιμολόγιο μου έρχονται πάντοτε με 16% ακόμα και απο περιοχές με αυξημένο φπα όπως Αθήνα. Αυτό δεν ισχύει όμως για τους πελάτες λιανικής. Ότι εχω παραγγείλει σαν πελάτης λιανικής, θα μου έρθει με το φπα που ισχύει στην περιοχή από την οποία αγοράζεται το προϊόν. Κοινώς αν παρω φορητο απο Αθήνα (23%), θα μου ερθει με 23% αν το αγορασω με απλη αποδειξη και με 16% αν ζητησω τιμολογιο. Αντιστοιχως αυτος που πουλαει απο Σάμο, και στελνει Αθήνα, θα εκδοσει 23% σε πελατη εταιρικό με τιμολόγιο, και 16 αν κανει πώληση λιανικης. Το e-shop δουλευει διαφορετικα γιατί εχει e-shop points σε πολλες περιοχες τα οποία εκδιδουν τιμολόγια-αποδείξεις επι τόπου, οποτε οτι πελατης και να εισαι, θα αγορασεις με το φπα που ισχυει στον τοπο παραλαβης του εμπορευματος. Ελπίζω να ήμουν σαφής
hawkpilot Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δες εδώ Άρθρο 21 Συντελεστές. Υπολογισμός του φόρου. 2. Για τον υπολογισμό του φόρου στην παράδοση αγαθών, στην παροχή υπηρεσιών και στην ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών, εφαρμόζονται οι συντελεστές, που ισχύουν κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 16 και 18. 3. Για τα εισαγόμενα αγαθά εφαρμόζονται οι συντελεστές που ισχύουν κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17. 4. Για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο, οι συντελεστές του φόρου μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός: α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά, β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο η προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, δ) εισάγονται στα νησιά αυτά. Η πιο πάνω μείωση των συντελεστών δεν ισχύει για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα. 5. Η μείωση της προηγούμενης παραγράφου ισχύει και για τις υπηρεσίες που εκτελούνται υλικά στην περιοχή αυτήν από υποκείμενο στο φόρο, ο οποίος κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός είναι εγκαταστημένος στην περιοχή αυτήν. 6. Οι συντελεστές που προκύπτουν από την πιο πάνω μείωση στρογγυλοποιούνται στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα. 7. Διάταξη νόμου αντίθετου περιεχομένου προς τις διατάξεις του άρθρου αυτού παύει να ισχύει. 8. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζεται η διαδικασία και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου αυτού. Σαφέστατος ήσουν αλλά δεν ισχύουν (από το νόμο) αυτά που έχω σημειώσει με έντονα. Όταν είσαι μόνιμος κάτοικος παραμεθορίου, οποιαδήποτε αγορά από οπουδήποτε εντός ελληνικής επικράτειας θα πρέπει να απαιτείς να υπολογίζεται με 16% ΦΠΑ. Αντίστοιχα, κάτοικος Αθηνών, ακόμα κι αν αγοράσει από Σάμο, θα πρέπει να χρεωθεί με 23% ΦΠΑ. Στην πράξη τώρα, πολλοί, είτε εσκεμμένα εκδίδουν με 16% ΦΠΑ ενώ γνωρίζουν ότι ο πελάτης είναι από Αθήνα, είτε αγνοούν το νόμο. Η φιλοσοφία του μειωμένου ΦΠΑ στις παραμεθόριες περιοχές είναι να βοηθήσει τους μόνιμους κατοίκους και όχι τον αθηναίο που θέλει να αγοράσει με μειωμένο ΦΠΑ. Από αγορές που έχω κάνει εδώ (παραμεθώριος), τα προϊόντα που παραγγέλνω με τιμολόγιο μου έρχονται πάντοτε με 16% ακόμα και απο περιοχές με αυξημένο φπα όπως Αθήνα. Αυτό δεν ισχύει όμως για τους πελάτες λιανικής. Ότι εχω παραγγείλει σαν πελάτης λιανικής, θα μου έρθει με το φπα που ισχύει στην περιοχή από την οποία αγοράζεται το προϊόν. Κοινώς αν παρω φορητο απο Αθήνα (23%), θα μου ερθει με 23% αν το αγορασω με απλη αποδειξη και με 16% αν ζητησω τιμολογιο. Αντιστοιχως αυτος που πουλαει απο Σάμο, και στελνει Αθήνα, θα εκδοσει 23% σε πελατη εταιρικό με τιμολόγιο, και 16 αν κανει πώληση λιανικης. Το e-shop δουλευει διαφορετικα γιατί εχει e-shop points σε πολλες περιοχες τα οποία εκδιδουν τιμολόγια-αποδείξεις επι τόπου, οποτε οτι πελατης και να εισαι, θα αγορασεις με το φπα που ισχυει στον τοπο παραλαβης του εμπορευματος. Ελπίζω να ήμουν σαφής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.