Προς το περιεχόμενο

Αγορά mobo-cpu-ram

sv2kgl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και καιρό σκέφτομαι ν'αγοράσω ένα σετάκι mobo-cpu-ram μιας και δεν αξίζει να κάνω αναβάθμιση στο pc που έχω. Στο μυαλό μου έχω τα εξής:

mobo: ASROCK 890GX EXTREME3 RETAIL

cpu: AMD PHENOM II X6 1090T 3.2GHZ SIX-CORE BLACK EDITION

ram: KINGSTON KHX1600C9D3K2/8GX 8GB (2X4GB) PC12800 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT

(Τα links είναι ενδεικτικά από το eshop. Τα είχα απλά στην wishlist :P)

Λέω να κυμανθώ σε κείνο το budget. Γύρω δηλαδή στα 350 ευρώ. Με τα επόμενα λεφτά θα χτυπήσω και έναν ssh και θα είμαι κομπλέ. Γραφικά δεν κοιτάω μιας και δεν είμαι gamer. Αλλά με τέτοιο σύστημα, ποτέ δεν ξέρεις :P

Λοιπόν μιας και εγώ απέχω από το άθλημα λόγω στρατού, το ποστάρω εδώ για να μου πείτε γνώμες/προτάσεις/αλλαγές που πιστεύετε ότι χρίζουν, εσείς οι fan του αθλήματος!

Ps: Είδα και το άλλο θέμα που υπήρχε με το ίδιο cpu, αλλά τόσα λεφτά για μητρική δεν θέλω να διαθέσω. Να παρέμβω στο ποστ του δεν ήθελα για να μην βγει από το θέμα του. Σόρρυ που άνοιξα άλλο. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φίλε μου, μια που είσαι στον στρατό και δεν βιάζεσαι, περίμενε να έρθουν οι μπουλντόζες. Ακόμα και να μην θελήσεις να διαθέσεις τα χρήματα που θα κάνουν, θα πάρεις σίγουρα έναν Χ6 χαμηλότερα από σήμερα.

Κατά τα άλλα όμως μια χαρά είναι το σετάκι

Δημοσ.

αφου εισαι στρατο, ποτε θα το δουλευεις το πισι? εκτος κι αν απολυεσαι αμεσα!!

παντως, εγω διαφωνω κατ'αρχας με τη μητρικη. παρε μια που εχει υποστηριξη για Bulldozer γιατι με αυτες δεν ξερεις ποτέ, αν θα βγαλουν BIOS για υποστηριξη!! μην παει και το 100ευρο τσαμπα! οσο για επεξεργαστη θα ελεγα εναν athlon x3 455 που ειναι φθηνος τωρα, και αναβαθμιση σε bulldozer, οταν με το καλο ερθουν! ετσι κι αλλιως, αφου δεν εισαι gamer, θα σε καλυψειγια λιγο καιρο! ετσι πας στα 250-260€ και τα υπολοιπα τα κρατας για BD, ή τα ριχνεις αμεσα για SSD!

μητρικη http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24671&cat=3

Δημοσ.

Οκτώβρη απολύομαι, αλλά έλεγα να το χτυπήσω τώρα αρχές Αυγούστου που θα πάρω 3 βδομάδες άδεια.

Γενικά μπορεί να μην παίζω παιχνίδια, αλλά απ'ότι αντιληφθήκατε και από το νούμερο της RAM, χρειάζομαι ένα performance pc, γιατί χρησιμοποιώ πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Τώρα όμως με αυτό για τις μπουλντόζες με βάλατε σε σκέψεις. Το ν'αγοράσω έναν x3 δεν το σκέφτομαι, αλλά το να περιμένω λίγο ακόμα άρχισα να το σκέφτομαι. Αλλά πόσο να πέσουν? Μήπως πέσουν οι cpu και ανέβουν όλα τ'άλλα?

Δημοσ.

δεν ειναι μονο το θεμα πτωσης τιμων. μπορει και να μην πεσουν οι τιμες. απλα, τοτε που θα απολυθεις -λογικα- θα εχουν βγει και οι bulldozer στην αγορα. οποτε θα εχεις αλλη εικονα και αλλες επιλογες απο οτι σημερα!!

ram βαλε ελευθερα, αρκει να την χρειαζεται πραγματικα. γιατι τα 4gb σημερα ειναι αρκετα ανετα για οτιδηποτε. αν χρησιμοποιεις τοσο βαρια προγραμματα επεξεργασιας που εχουν αναγκη απο μνημη, τοτε αναγκαστικα θα πας σε 8gb!

οσο για τον χ3, το ειπα σαν προσωρινη λυση μεχρι τους ΒD!

Δημοσ.

Μια ακόμα ερώτηση. Τι τροφοδοτικό λέτε να χρειάζομαι για το παραπάνω σετάκι?

Δημοσ.

Μια ακόμα ερώτηση. Τι τροφοδοτικό λέτε να χρειάζομαι για το παραπάνω σετάκι?

Με ένα ''καλό'' 400άρι είσαι κομπλέ,αν όμως είναι να ξεκινήσεις να παίζεις παιχνίδια,τότε θα πρότεινα ένα 600άρι περίπου για να είσαι καλυμμένος.

Δημοσ.

Με ένα ''καλό'' 400άρι είσαι κομπλέ,αν όμως είναι να ξεκινήσεις να παίζεις παιχνίδια,τότε θα πρότεινα ένα 600άρι περίπου για να είσαι καλυμμένος.

+1..! αν εχεις υποχη σου καποια στιγμη να βαλεις καρτα γραφικων, θα σου χρειαστει το 600αρι!! αλλιως ενα 400-450w ειναι ανετο!

Δημοσ.

Συμφωνω,οσο περιμενεις τοσο φτηνοτερο θα βρεις αυτο που θελεις

Αλλα αντι τον amd θα σου ελεγα να δεις intel i5 2500k

ειναι στα 3.3 αλλα μπορεις ανετα να τον πας πανω απο 4000 με καλυτερη ψυκτρα αφου εχει ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...