SpirosLouis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα, έχω έναν υπολογιστή με onboard κάρτα γραφικών και μια έξοδο VGA. Γίνεται με κάποιο σπλίτερ να συνδεθεί με το scart της τηλεόρασης και παράλληλα να είναι και η οθόνη συνδεδεμένη; Ευχαριστώ πολύ.
mpasketpro Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Εγω εχω να πω πως η ξαδερφη μου εχει τον υπολογιστη στο δωματιο της..!Δεν αγορασε οθονη.Απλως το συνδεσε με την τηλεοραση και οποτε ηθελε αλλαζε σε dvd τηλεοραση ή υπολογιστη με το τηλεκοντρολ Δεν ξερω αν εννοεις το ιδιο. (Σπλιτερ τι ειναι?)
SpirosLouis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Εγω εχω να πω πως η ξαδερφη μου εχει τον υπολογιστη στο δωματιο της..!Δεν αγορασε οθονη.Απλως το συνδεσε με την τηλεοραση και οποτε ηθελε αλλαζε σε dvd τηλεοραση ή υπολογιστη με το τηλεκοντρολ Δεν ξερω αν εννοεις το ιδιο. (Σπλιτερ τι ειναι?) ναι πως το έκανε αυτό; έχει 2 εξόδους με κάρτα γραφικών; έχει αντάπρορα που βγάζει 2 άλλα καλώδια vga; πως;
mpasketpro Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Ειλικρινα δεν ξερω πως!!Εδω δεν ξερω πως να δω τη καρτα γραφικων ή τη μητρικη εχω Θα ρωτησο πως το εκανε και θα σου πω Νομιζω με τον ανταπτορα που ειπες αλλα δεν ειμ σιγουρος
SpirosLouis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Ειλικρινα δεν ξερω πως!!Εδω δεν ξερω πως να δω τη καρτα γραφικων ή τη μητρικη εχω Θα ρωτησο πως το εκανε και θα σου πω Νομιζω με τον ανταπτορα που ειπες αλλα δεν ειμ σιγουρος ωραία, σ'ευχαριστώ φίλε μου
TheELF Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Εγω εχω να πω πως η ξαδερφη μου εχει τον υπολογιστη στο δωματιο της..!Δεν αγορασε οθονη.Απλως το συνδεσε με την τηλεοραση και οποτε ηθελε αλλαζε σε dvd τηλεοραση ή υπολογιστη με το τηλεκοντρολ Δεν ξερω αν εννοεις το ιδιο. (Σπλιτερ τι ειναι?) Υπάρχουν τηλεοράσεις(όλες σχεδόν οι καινούργιες επίπεδες)που έχουν vga είσοδο και όπως παλιά πατούσαμε το A/V για να δούμε το βίντεο(VHS) έτσι τώρα γυρίζουν και στην VGA. SpirosLouis Με τα λεφτά που θα δόσεις σε τέτοιο «spliter» παίρνεις άνετα μια ωραιότατη κάρτα γραφικών με δύο εξόδους. Αν δεις έχουν πάνω από 50€ http://www.filosofou.gr/prod.php?id=8499 ο,τι δεις σε φτηνό vga to scart είναι απλό καλώδιο και είναι για άλλη δουλειά για αυτό που θες να κάνεις χρειάζεται μετατροπή από ψηφιακό σε αναλογικό οπότε καλλίτερα να πάρεις καρτούλα στα ίδια λεφτά με δεύτερη έξοδο av.
SpirosLouis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 τότε σκέφτομαι για RCA(vga to rca) αλλά δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει λόγο του ότι η τηλεόραση είναι 100Hz ενώ η οθόνη είναι 60Hz. (βρήκα αυτό http://www.plaisio.g...A-CABLE-560.htm ) edit: δεν έχει VGA είσοδο η τηλεόραση αλλιώς δεν θα ψαχνόμουνα το θέμα πάει στην τηλεόραση..
Divide Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Λοιπόν, αφού ψήνεσαι για πατέντα ρίξε μια ματιά εδώ: VGA Splitter Στο ένα άκρο που βγάζει θα συνδέσεις την οθόνη σου και στο άλλο, αν η τηλεόραση σου έχει μόνο έξοδο scart θα χρειαστείς έναν αντάπτορα απο scart σε rca ή s-video (κάτι τέτοιο) (για τον ήχο θα έχεις όπως και να έχει τα 2 rca). Μετά, μια προέκταση καλωδίου rca/video και τέλος έναν αντάπτορα από το rca σε vga. Ελπίζω να σε βοήθησα φίλε μου
TheELF Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 τότε σκέφτομαι για RCA(vga to rca) αλλά δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει λόγο του ότι η τηλεόραση είναι 100Hz ενώ η οθόνη είναι 60Hz. (βρίκα αυτό http://www.plaisio.g...A-CABLE-560.htm ) edit: δεν έχει VGA είσοδο αλλιώς δεν θα ψαχνόμουνα Δεν θα λειτουργήσει για τον ίδιο λόγο που δεν θα λειτουργήσει και το vga to scart πρέπει να γίνει ενδιάμεση μετατροπή αν δεις προσεκτικά το προηγούμενο μαραφέτι των 50€ θα έβλεπες ότι βγάζει και RCA. Εκτός από τα να αγοράσεις καινούργια TV οι επιλογές σου είναι αυτές: ή 50€ και βάλε για μετατροπέα ή για κάρτα γραφικών.
SpirosLouis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 το θέμα παιδιά είναι πως θα πάω στην είσοδο RCA ή SCART της τηλεόρασης. Βρήκα ένα spliterάκι στο πλαίσιο με 12 ευρώ. http://www.plaisio.gr/Peripherals/Connectivity/Cables/Monitor-Cables/Konig-Splitter-VGA-2XVGA-CABLE-560.htm το πρόβλημα είναι πως θα πάει στην τηλεόραση και το κυριότερο αν θα παίζει όντας 100Hz σε αντίθεση με την οθόνη των 60Hz.
TheELF Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Τα 100HZ στην τηλεόραση είναι εσωτερικό κόλπο που ανεβάζει ο,τι συχνότητα παίρνει από την είσοδο στα 100Hz για ποιο σταθερή εικόνα,εσένα δεν σε νοιάζει αυτό αν το σκεφτείς ούτε το τηλεοπτικό σήμα είναι 100Hz αλλά μια χαρά το παίζει.
SpirosLouis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Τα 100HZ στην τηλεόραση είναι εσωτερικό κόλπο που ανεβάζει ο,τι συχνότητα παίρνει από την είσοδο στα 100Hz για ποιο σταθερή εικόνα,εσένα δεν σε νοιάζει αυτό αν το σκεφτείς ούτε το τηλεοπτικό σήμα είναι 100Hz αλλά μια χαρά το παίζει. ναι απλά λέω επειδή γράφει συνήθως η κάρτα πόσα Hz δίνει στην έξοδο..αλλά ναι μπορεί να έχεις δίκιο.
telis_petsotis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δεν θελω να ανοιξω νεο θεμα για περιπου ιδια συνδεση. Θελω να συνδεσω το pc στην παλια τηλεοραση crt που εχει μονο 2 εισοδους σκαρτ. Στη μια εχω διακλαδωτη που βγαζει κ svideo με rca συν 2 σκαρτ ακομη. θα επαιρνα αυτο αλλα μπερδευτηκα διαβαζοντας διαφορα ποστς εδω σχετικα με το αν πρεπει να υπαρξει καποιου ειδους μετατροπεας στο ενδιαμεσο. το pc ειναι εξαετιας με win7.
TheELF Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Αν στων Η/Υ έχεις κάρτα γραφικών με TV-out τότε θα έχεις και s-video out οπότε τα συνδέεις εύκολα με απλό καλώδιο,αν δεν έχει ο Η/Υ σου Tv-out τότε πρέπει να πας σε κάτι τέτοιο,γιατί αυτό που λες δεν κάνει είναι για προβολείς και διάφορα άλλα τέτοια. Προσοχή κάποια είναι το ανάποδο να δείχνει δηλαδή από διάφορες πηγές στην οθόνη του Η/Υ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.