Προς το περιεχόμενο

Γράφω τον πόνο μου για έναν Q9550

Dakonblackblade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Skype για την ακρίβεια :P

σχετικά καλύτερα αλλά παίζει να υπάρχει πρόβλημα στους sensors, μόνο με ψηφιακό θερμόμετρο είμαστε σίγουροι :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators

Evga 780i, στα 3.8 τον έτρεχα αυτόν, ήταν stable και στα ~4GHz αλλά με τσιμπημένες temps.

ah ναι ξέχασα ότι πήγες στο 780i :P

8x400 , Vcore : 1.25 bios , 1.20 Cpuz , 50άρια θερμοκρασίες σε Idle , 75 σε load. Το χειμώνα θα βάλω πολλαπλασιαστή στο 8.5 και θα παίξω λίγο ακόμα και μετά θα σβήσει σιγά σιγά όπως και όλο το πισι. ΑΧχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Με Prime95 Βασικά είναι γύρω στο 70 αλλά ο ένας Core μου πετάγεται πιο ψηλά. Θα ρίξω λίγο το ρεύμα ακόμα. Δεν θέλω να τον ιδρώσω καλοκαιριάτικα. Τον αφήνω στο 8 να ''ψηθεί'' λίγο .

Ο #0 είναι πιο ψηλά ε;

Και σε μένα ο Q9650 είναι έτσι, όπως και πολλών άλλων απ' ό,τι διάβασα στο net.

Ωραία, άρα με normal χρήση θα είσαι κάτω από 70°C. Μια χαρά για καλοκαίρι, εκτός κι είσαι με αρκούδα όλη μέρα και ~20°C στο δωμάτιο.

Πιο κάτω δεν πέφτει το Vcore με τίποτα;

Δεν το έχω παιδέψει, δεν είχα χρόνο. Θα το τεστάρω όμως. Εντάξει τώρα τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους.

Έλα , 8.5χ400 με VCore στο Cpu-z 1.184 στο idle και 1.16 στο load. 10 λεπτά stress και δεν έκανε τίποτα. 1 λεπτό linpack δεν κουνήθηκε αλλά έφτασε τους 80 και σταμάτησε μόνο του (με prime είναι στους 75 και έχει φτάσει 85) . Με 1.15 VID στο Coretemp (αυτό γραφει) αν το ρίξω κιάλλο από bios θα ποστάρει?

Πόσο κάτω πέφτει αυτό το πράγμα? Είμαι στο 1.144 στο Load. Είναι πιο κρύο απόταν το είχα στο auto και ακλοκάριστο.

OK here is a hard rule you HAVE to follow. uncore/VTT/IMC voltage HAS to remain WITHIN .5v of the DRAM Voltage. This can be a problem with 760's because stock uncore voltage can be quite low in the 1.10v range and it is common for RAM to be rated at 1.65v. If you were to run that combo expect to be RMAing your CPU to Intel sooner rather than later with a damaged Internal Memory Controller.

Αυτό τώρα τι είναι δηλαδή? Κάπου το πέτυχα στο overclock.net

Χμμ δεν είμαι σίγουρος αν βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωσή σου.

Πάντως καλά πας. Όσο είσαι σταθερός μείωνε κι άλλο το Vcore. Π.χ. εγώ όσο ήμουν με τον Ε8400 έπαιζα στα 450*9 με 1.152V ενώ το VID του ήταν 1.1750V.

Βέβαια άλλο C2D και άλλο C2Q.

OK here is a hard rule you HAVE to follow. uncore/VTT/IMC voltage HAS to remain WITHIN .5v of the DRAM Voltage. This can be a problem with 760's because stock uncore voltage can be quite low in the 1.10v range and it is common for RAM to be rated at 1.65v. If you were to run that combo expect to be RMAing your CPU to Intel sooner rather than later with a damaged Internal Memory Controller.

Αυτό τώρα τι είναι δηλαδή? Κάπου το πέτυχα στο overclock.net

Το παραπάνω δεν αναφέρεται σε C2Q, ο δικός σου δεν έχει καν IMC.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...