Dakonblackblade Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Λοιπόν το κουτί είναι ένα Akasha Mirage. http://www.techpowerup.com/reviews/Akasa/Mirage62/ με 2 12άρηδες, 1 μπρος , 1 πίσω, o επεξεργαστής είναι ο Q9550 και η ψύχτρα είναι η Noctua NH U12P http://www.techpowerup.com/reviews/Noctua/NH-U12P/8.html και την οποία έχω 1 χρόνο τώρα. Χρησιμοποιώ την πάστα που έχει η Noctua ΝT-H1. Είναι καλοκαιράκι και σε idle το core temp μου δείχνει 40 και σε load 55 ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΕΪΝΑΙ ΞΑΠΛΑ. Με το που το βάζω όρθιο και λίγο χωμένο πάει στο 46 Idle και 63 load. Η μέτρηση στο Bios είναι 6 βαθμοί κάτω από αυτούς του core temp. Σε overclock 8x400 ανεβαίνει η θερμοκρασία 20 ΒΑΘΜΟΥΣ χωρίς να δώσω ρεύμα. Επίσης έχω διαφορά στα readings των 4 πυρήνων 7-8 βαθμούς. Έβγαλα την ψύχτρα, ξαναέβαλα την πάστα και πάλι τα ίδια. Να υποθέσω ότι: 1) έχουμε πρόβλημα με την πάστα και την τοποθέτηση και είμαι ζωάκι. (τελευταία προσπάθεια έβαλα μια γραμμή κατά μήκος των πυρήνων όπως έιχα δει , ΔΕΝ σήκωσα την ψύκτρα μετά την επαφή με την πάστα) 2) Oι sensors τα έχουν παίξει 3) Η ψύχτρα δεν πατάει καλά (εννοείτε πως τις σφίγγω τις βίδες αλλά....) 4) Κάτω από το γραφείο επικρατεί μια μικρή κόλαση. 5) Πρέπει να περιμένω να έρθει χειμώνας 6) Να μη μασάω 60-80 βαθμούς για τον Q9550 είναι το φυσικό του περιβάλλον (χοχοχο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Φίλε μου δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος ανησυχίας , οι θερμοκρασίες που αναφέρεις ειναι αρκετά καλές για καλοκαίρι. Τώρα αν θέλεις την γνώμη μου αγόρασε μια arctic silver 5 που ειναι καλύτερη απο αυτην που έχει η noctua μέσα και βάλε την πάστα όπως την έβαλες με την γραμμή αλλα βγάλε ολο την ψύκτρα απο πάνω σήκωσε την ενοο. Μετα την ακουμπάς απλα και απαλά και σφίγεις βίδες, προσοχή εδώ δεν θέλει ουτε πάρα πολύ σφίξιμο ουτε και ελάχιστο όμως, δηλαδή μόλις καταλάβεις οτι προβάλει αντίσταση η βίδα σταματάς. Ενοίται οτι κάτω απο το γραφείο που το έχω και εγώ ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες σε αντίθεση αν το έχεις σε ανοικτό χώρο. Εδώ εμένα ανεβαίνουν 2 με 3 βαθμούς οταν κλείνω το πλαινό καπάκι Επίσης φαντάζομαι οτι το έχεις φυσήξει απο σκόνες να φτιάξεις λίγο τα καλώδια κτλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_chem Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Φίλε μου δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος ανησυχίας , οι θερμοκρασίες που αναφέρεις ειναι αρκετά καλές για καλοκαίρι. Τώρα αν θέλεις την γνώμη μου αγόρασε μια arctic silver 5 που ειναι καλύτερη απο αυτην που έχει η noctua μέσα και βάλε την πάστα όπως την έβαλες με την γραμμή αλλα βγάλε ολο την ψύκτρα απο πάνω σήκωσε την ενοο. Μετα την ακουμπάς απλα και απαλά και σφίγεις βίδες, προσοχή εδώ δεν θέλει ουτε πάρα πολύ σφίξιμο ουτε και ελάχιστο όμως, δηλαδή μόλις καταλάβεις οτι προβάλει αντίσταση η βίδα σταματάς. Ενοίται οτι κάτω απο το γραφείο που το έχω και εγώ ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες σε αντίθεση αν το έχεις σε ανοικτό χώρο. Εδώ εμένα ανεβαίνουν 2 με 3 βαθμούς οταν κλείνω το πλαινό καπάκι Επίσης φαντάζομαι οτι το έχεις φυσήξει απο σκόνες να φτιάξεις λίγο τα καλώδια κτλπ. 3 βαθμοι κατω μονο με το ανοιγμα του κουτιου? Εγω οταν ανοιγω το πλαινο καπακι καρτα γραφικων πεφτει 10 βαθμους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Ναι ρε συ , το κουτί είναι και ευρύχωρο. Δεν έχει θέμα. Τώρα , με 60-80 OCed να το αφήσω ή είναι ζεστά ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μια χαρά ειναι για καλοκαιράκι και να φανταστώ τους 60 και τους 80 τους βαράσει σε full load έτσι ? Ωστόσο πάρε μια arctic silver 5 και κάνε την αλλή στην πάστα αν έχεις όρεξη και χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 60 είναι στο χαλαρό, 80 στο full με Prime95, με την επιλογή για μέγιστη θερμοκρασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μία κουβέντα: Vcore στο auto Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Ώπα εδώ με έπιασες. Ναι στο Auto. Τι να του ρίξω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Πόσο είναι το VID του; Τσέκαρέ το με CoreTemp, ή ως Normal Vcore @ BIOS. Για 400*8 λογικά δε χρειάζεται αύξηση. Απλά πρέπει να ορίσεις καρφωτά μια τιμή, γιατί στο auto η μητρική δίνει περίσσια τάση χωρίς να χρειάζεται, αυξάνοντας έτσι τη θερμοκρασία. Αυτό γίνεται σχεδόν πάντα. Μπορείς να το τσεκάρεις και μόνος σου με το cpu-z. Ε0 είναι ο Q9550; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 E0 απότι θυμάμαι, δεν είμαι μπροστά στο Pc. Του Thresh ο επεξεργαστής είναι βασικά. Θα το κοιτάξω με το που γυρίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Ποια είναι η μητρική και ποιες οι μνήμες; Αν είναι σχετικά καλές, θεωρώ πως τα ~3.8GHz με 450*8.5 τα έχεις χωρίς δυσκολία, αρκεί να μην έχεις 800άρες DDR2 που δεν πάνε βήμα πιο πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Asus P5E και Geil 800άρες και όντως δεν πάνε βήμα παραπάνω. 8x400 ή 8.5χ400 το χειμώνα είναι ο στόχος. Πιο πολύ με καίει η θερμοκρασία . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Βασικά ο μέγιστος πολλαπλασιαστής του Q9550 είναι το 8.5, οπότε δε μπορείς να βάλεις 9, το οποίο είναι του Q9650. Οπότε πας για 400*8.5 = 3.4GHz και μετά όσο σου επιτρέπουν οι μνήμες (θα το δούμε κι αυτό, με χαλάρωμα των timings λογικά θα ανέβουν κάπως). Όσον αφορά στη θερμοκρασία, αν βρεις την ελάχιστη τάση για την επιθυμητή συχνότητα, η οποία λογικά θα είναι αρκετά χαμηλότερη απ' όσο δίνει η μητρική σου με το Vcore @ auto, δε θα έχεις πρόβλημα. Με την προϋπόθεση ότι δε θα τον λιώσεις στο stress testing και ότι απλά θα παίζεις παιχνίδια στη χειρότερη, μέχρι τους ~75°C είσαι ΟΚ. Αλλά με prime95, IΒΤ, Linpack, OCCT κ.λπ., λογικό είναι να ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με gaming θα φτάσεις τόσο ψηλά. Φυσικά είναι πολύ πιθανό αν μείνεις στα 3.2-3.4GHz, να παίζεις με χαμηλή τάση και να μη φτάνει τους 75°C. Θα δείξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Λοιπόν με το Vcore στο auto, με full load είχα 1.36Vcore και 70Idle-85+Load (με Prime95). To έβαλα αρχικά στο bios 1.30 (to CPUz διαβάζει 1,216) και έχω τώρα 60Idle και δοκιμάζω το load. Θέλω να δω πόσο μπορώ να το ρίξω. Σε μη OC καταστάσεις ξεκινάει στο auto με 0.995 και φτάνει 1.190 Vcore (ότι δείχνει σε Cpu-z) Τελικά στρέσαρα 5 λεπτά με Prime95 , 8χ400, Vcore (bios 1.3 και CPUz 1.216), και με δέιχνει για τους πυρήνες, 77, 70, 71, 75 Πόσο χρειάζομαι να στρεσάρω για να δω την σταθερότητα του συστήματος και αν φτάνει το ρεύμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Πόσο είναι το VID του; Λογικά μπορείς να ρίξεις κι άλλο το Vcore, π.χ. στα 1.2V για 400άρι FSB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.