Προς το περιεχόμενο

Seinfeld - Αν δεν συμβαίνει τίποτα, τότε γιατί το βλέπω;

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οι quirky χαρακτηρες.

το Seinfeld και οι Aπαραδεκτοι εδω ηταν game changers οσο αφορα την τηλεοπτικη κωμωδια, και ενα βασικο κοινο στοιχειο τους ηταν οι εκκεντρικοι χαρακτηρες τους.

διαβασε εδω και θα καταλαβεις οτι θεματικα οι σειρες ειναι ιδιες:

https://en.wikipedia.org/wiki/Seinfeld#Themes

δεν μειωνω το ταλεντο της Παπαδοπουλου, οι Απαραδεκτοι ειναι ενα κλασικο αριστουργημα, αλλα ειναι φανερο απο που πηρε την εμπνευση της.

δεν ειναι κακο αυτο, στην ζωη δεν υπαρχει παρθενογεννηση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχετε κάποια συγκεκριμένη φάση στο μυαλό σας ή έτσι γενικώς λόγω τετράδας (3 άντρες, μια γυναίκα) και το ότι ήταν sitcom;

Ε, βέβαια. Δε θυμάσαι το επεισόδιο που ο Kramer ετοιμάζει τραγούδι για τη Eurovision; Ή που γυρνάει συνέχεια ο Jerry στην κάμερα και κάνει fourth wall breaking λέγοντας "what happened re children?"

Πέρα από την πλάκα, όταν παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο των Απαράδεκτων το 1991 (βγάζω δηλαδή απ' έξω τον καιρό που χρειάζεται για την προετοιμασία των επεισοδίων), το Seinfeld είχε προβάλλει μόλις κάπου 17 επεισόδια στις ΗΠΑ, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη τηλεθέαση (στο #46 ranking η δεύτερη σεζόν, στο #42 η τρίτη, στο #25 η τέταρτη και από την πέμπτη σεζόν και μετά ξεκίνησε να είναι σταθερά #3-#1, όταν δηλαδή οι Απαράδεκτοι είχαν τελειώσει προ πολλού) και εκείνο τον καιρό θα στοιχημάτιζα (και απ' όσο θυμάμαι) ότι ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να τα δεις στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα όταν ταυτόχρονα πρέπει να κάθεσαι και να γράφεις τα νέα σενάρια για τη σειρά που ανέλαβες και θα παιχτεί το φθινόπωρο, άντε κάτσε, ψάχνε να βρεις μια άγνωστη σχετικώς σειρά που τώρα παίζεται στις ΗΠΑ και δεν υπάρχει ακόμη ούτε σε βιντεοκασέτα. Ούτε που θα την είχε ακουστά.

ναι, προφανως η βιντεοκασετα και η δορυφορικη δεν υπηρχαν στην ελλαδα τελη του 80, ποσο μαλλον με την ελευση των ιδιωτικων καναλιων. περιμενανε το ιντερνετ.

επισης η δουλεια ενος storyteller ειναι να αντλει ιδεες απο παντου. οι κωμωδιες της αμερικης και της αγγλιας ειναι οι πιο διαδεδομενες στον κοσμο, οποτε ενας σοβαρος σεναριογραφος που γραφει κωμωδιες θα θελε να ειναι ενημερωμενος γυρω απο τις τασεις τους.

και κανεις δεν μιλησε οτι αντεγραφε τα επεισοδια. αλλα το ολο σεταπ και το στυλαρισμα της σειρας ειναι σχεδον ιδιο με αυτο της αμερικανικης σειρας.

μπορει βεβαια να ειναι μια απλη συμπτωση λογω του πνευματος των τοτε καιρων που οδηγησε στην ανθηση αυτου του νεου στυλ κωμωδιας, το λεγομενο zeitgeist, παιζει και αυτο.

αλλα προσωπικα δεν το πιστευω. η Παπαδοπουλου αργοτερα πηγε και εκανε την ελληνικη εκδοχη μιας καναδεζικης σειρας που ηταν σχεδον αγνωστη. φανταζομαι θα χε βαλει ιντερνετ τοτε.

• 7 μήνες μετά...

Η σειρά των σειρών...ότι είδατε μετέπειτα σε Φιλαράκια...σε How I Met Your Mother...σε Community και άλλα πολλά ξεκίνησαν από αυτό. 
Χιούμορ καταστάσεων...χιούμορ αναφορών...homage σε πρόσωπα και ταινίες...ινσέψιον χιούμορ που τερμάτισε το meta.
The show about nothing που τελικά έκανε τα πάντα. 

• Like 2

Επισκέπτης

Δεν ξέρω γιατί ονομάζεται a show about nothing.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ ρεαλιστικό, down to earth και με αυτοσαρκασμό. Είναι καθημερινές καταστάσεις/παρεξηγήσεις που όλοι έχουμε βιώσει. Με κάποια δόση υπερβολής φυσικά, άλλωστε είναι κωμωδία.

Πιο εύκολα ταυτίζεται κάποιος με χαρακτήρες από το Seinfeld παρά με διάφορες άλλες κοινότυπες κωμωδίες που ικανοποιούν το κόμπλεξ το θεατή, όπου όλοι/όλες είναι σουπερ γκομενοι, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, πανέξυπνοι.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Έχω την σειρά αρκετά χρόνια και την βλέπω.

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι τα επισοδεια που έχω είναι 3 λιγότερα από όσα αναφέρουν στο ίντερνετ!

Οπότε άρχισα να ψάχνω ποια λοιπουν με μεγάλη αγωνία!!!!!!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/7/2018 στις 11:02 ΠΜ, Backpacker είπε

Η σειρά των σειρών...ότι είδατε μετέπειτα σε Φιλαράκια...σε How I Met Your Mother...σε Community και άλλα πολλά ξεκίνησαν από αυτό. 
Χιούμορ καταστάσεων...χιούμορ αναφορών...homage σε πρόσωπα και ταινίες...ινσέψιον χιούμορ που τερμάτισε το meta.
The show about nothing που τελικά έκανε τα πάντα. 

και σε Aπαραδεκτους. 

αλλα οφειλω μια συγνωμη στην Δημητρα Παδαδοπουλου. παντα πιστευα οτι ειχε δει πρωτα το Seinfield το οποιο και επηρεασε την κωμικη γραφη της. Aλλα προσφατα ειδα την συντευξη της στην επετειακη εκπομπη που εκανε το ΜΕGΑ το 2015. Eκει εμαθα οτι οι Απαραδεκτοι προυπηρχαν σε πρωιμη μορφη σε ενα ραδιοφωνικο σοου που εκανε με τον Σπυρο Παδαδοπουλου στα τελη του 80. 

τελικα ηταν περιπτωση zeitgeist.

Επεξ/σία από KilliK

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Εχοντας δει friends,how i meet your mother,big bang,2 and half men επειδη ειδα τρομερά σχολια εβαλα και το sienfield ειδα σχεδον 3 σεζον γελασα ελαχιστα και το σταματησα

Στις 19/7/2018 στις 12:19 ΜΜ, GenesisX είπε

Δεν ξέρω γιατί ονομάζεται a show about nothing.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ ρεαλιστικό, down to earth και με αυτοσαρκασμό. Είναι καθημερινές καταστάσεις/παρεξηγήσεις που όλοι έχουμε βιώσει. Με κάποια δόση υπερβολής φυσικά, άλλωστε είναι κωμωδία.

Πιο εύκολα ταυτίζεται κάποιος με χαρακτήρες από το Seinfeld παρά με διάφορες άλλες κοινότυπες κωμωδίες που ικανοποιούν το κόμπλεξ το θεατή, όπου όλοι/όλες είναι σουπερ γκομενοι, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, πανέξυπνοι.

Λιγο πιο επισημα λενε οτι προκειται για το πως βρισκει ενας κωμικος υλικο για την παρασταση του (μεσα απο την καθημερινοτητα). Το show about nothing ειναι πιο πολυ για το αστειο της υποθεσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

observational comedy λεγεται

δειτε το Curb your Enthusiasm που ειναι πνευματικη συνεχεια του Seinfield και πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτου του ειδους κωμωδιας.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1

Αν βρειτε καπου subs για το παρακατω

Seinfeld S01-09 Complete 720p HULU WEBRip

πειτε μου. Θελω να το δω τοσα χρονια και λογω υποτιτλων το εχω στην ακρη και καθεται. 

Ο υποτιτλισμός της σειράς σε HD, είναι μια πονεμένη ιστορία. Κι εμένα θυμάμαι μου είχε σπάσει τα νεύρα να συγχρονίζω στην αρχή μέχρι που το παράτησα,  συμβιβάστηκα και τελικά το συνήθισα στο παλιό φορμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα δει διασπαρτα επισοδια της σειρας οταν τα εδειχνε η tv τοτε.Μου αρεσε αρκετα τοτε και ειπα να το ξεκινησω απο την αρχη.

Εχω φτασει 5η σεζον.Για μενα απο τις πιο κορυφαιες σειρες που εχω δει.Απλα απιστευτη.Την βαζω μαζι με just shoot me.

Με διαφορα ο καλυτερος χαρακτηρας ο George Ca-stand-ya 😁

Επεξ/σία από dekulinkgr
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...