Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μαλιστα..θα δειξει λοιπον.

Κατι ακομα

Πηγαινοντας Ρωμη καποια στιγμη εβαλα τα ακουστικα μου γιατι βαριομουν και μ ειπαν να τα βγαλω..

Τι φάση,απαγορεύεται στα αεροπλάνα;Ή ξερωγω κανονας της Ryan ; Ή εχει σχεση το οτι ειμασταν περι τα 10λεπτα μεχρι την προσγείωση ;

Sent from my iPhone using Insomnia

Τα ακουστικά ξέρω ότι δε τα επιτρέπουν σε 3 στιγμές.

1) Κατά τη διάρκεια της απογείωσης,

2) Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης,

3) Όσον ανάβει η ένδειξη προσδεθείτε.

Δε ξέρω αν ήσουν σε κάποια από τις 3 περιπτώσεις.

Κινητό, tablet και λάπτοπ υποχρεωτικά σε flight mode με το που κάτσεις στο αεροπλάνο και ώς να βγείς.

Κανονισμός άλλος δεν υπάρχει που να τα απαγορεύει.

Δημοσ.

μέγιστες διαστάσεις 55 cm x 40 cm x 20 cm

εγώ έχω 55Χ42Χ22  παίζει να μου κάνουν θέμα;

Ποια είνα τα μικρά γράμματα που λέτε ρε παιδιά; πείτε μου να καταλάβω συγκεκριμένα. εγώ βλέπω ότι για μια πτηση 50 λεπτων αθήνα θεσσαλονίκη και πίσω στην ημερομηνία που θέλω η ryan έχει 20+20 δηλαδή 40 και η aegean 45+45 γιατί; επειδή μου δίνουν ένα καφε;

Δημοσ.

Στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικης εχεις μπει ; :Ρ

Περαν της πλάκας,ετσι μου είπαν ετσι λεω κ εγω. Αν μου ειπαν ψεμματα τοτε λεω και εγω σε εσας.

Παρασκευη γυρνάνε,θα ξαναρωτήσω και θα ξαναγράψω.

Sent from my iPhone using Insomnia

Φιλε δεν παιζει με την καμια.

Ηρθα χθες με πτηση της ryan στο τσεκ ιν κανονικα εχει πανω θεση οπου και καθεσαι,

Κανεις δεν ανεφερε την αλλη μεγαλη μλκια που μπορεις να κανεις τσεκ ιν χωρις χρεωση μονο 7 ημερες πριν απο την πτηση.Οποτε αν εχεις κοψει εισιτηριο με επιστροφη και η επιστροφη ειναι περαν της εβδομαδας  πρεπει η να βρεις εκει που θα πας εκτυπωτη να τυπωσεις την επιστροφη η να κλεισεις καθορισμενη θεση απο πριν (εως εναν μηνα) αλλα με χρεωση.

Δημοσ.

μέγιστες διαστάσεις 55 cm x 40 cm x 20 cm

εγώ έχω 55Χ42Χ22  παίζει να μου κάνουν θέμα;

ούτε καν. Έχω δει να βάζουν μέσα βαλίτσες και βαλίτσες..

Θεωρητικά όχι δε θα σου κάνουν θέμα (αρκεί μη τη βγάλεις και 12-15 κιλά έτσι?

Έχουν ένα μεταλλικό σκελετό που σου λένε μερικές φορές βάλε εκεί τη βαλίτσα για να δουνε αν χωράει κλπ.

Βάλτην με γωνία να κάτσει κομπλε.

Κι εγώ έχω δεί τα άκυρα να περνάνε, έχω δεί όμως και το εντελώς αντίθετο (να παραείναι αυστηροί).

Προσοχή επίσης σε αποσκευές με υπέρβαρα, πάιζει πρόστιμο αβέρτα και είναι αλμυρές οι τιμές δυστυχώς.

Για Aegean και British που ξέρω, βαλίτσα με βάρος 25-26 κιλά θα χρεωθεί υπέρβαρο 40 και 50 ευρώ αντίστοιχα.

Αν δε είναι χειραποσκευή υπέρβαρη (π.χ. μικρό βαλιτσάκι με 16 κιλά βάρος) θα σου πούνε να πάει cargo και θα σε χρεώσουν και υπέρβαρο. Αυτό μου έχει συμβεί και προσωπικά μια φορά, την άλλη φορά πέρασα έτσι.

Δημοσ.

το μεταλλικό κουτί είναι αρκετά μεγαλύτερο από τις διαστάσεις της χειραποσκευής καθώς εγώ έχω χειραποσκευή στις "νομιμες διαστάσεις" που ΚΑΙ στο μεταλικο κουτί ΚΑΙ στην καμπίνα είναι χωράει και περισσεύει. Επίσης, έχει τύχει να ειμαι υπέρβαρος 1-2 κιλά και δεν είπαν και τιποτα. Μπορεί να μου έτυχε.

Τελικά έχεις ή δεν έχεις πετάξει ποτέ με ryanair;

Δημοσ.

το μεταλλικό κουτί είναι αρκετά μεγαλύτερο από τις διαστάσεις της χειραποσκευής καθώς εγώ έχω χειραποσκευή στις "νομιμες διαστάσεις" που ΚΑΙ στο μεταλικο κουτί ΚΑΙ στην καμπίνα είναι χωράει και περισσεύει. Επίσης, έχει τύχει να ειμαι υπέρβαρος 1-2 κιλά και δεν είπαν και τιποτα. Μπορεί να μου έτυχε.

Τελικά έχεις ή δεν έχεις πετάξει ποτέ με ryanair;

Το έγραψα και πιο πάνω δεν έχω πετάξει και δεν πρόκειται να πετάξω με RyanAir.

Εξήγησα και το λόγο αναλυτικότατα. :)

Ότι παραθέτω από τιμές, βαλίτσες κλπ είναι από την εμπειρία μου με Aegean και British.

Φαντάζομαι όμως ότι οι κανονισμοί αυτοί είναι ίδιοι για όλες τις εταιρίες γιατί προέρχονται από την ΙΑΤΑ.

Μια χειραποσκευή που έχω και μόλις τη μέτρησα είναι 55x38x20 σαν καθαρό κουτί και 59x38x20 αν υπολογίσουμε και τα ροδάκια στο κάτω μέρος.

Στον μεταλλικό σκελετό που είναι δίπλα στα checkin Aegean/British μια χαρά τη χώραγα κάνοντας ελαφρά μια μικρή γωνίτσα.

Μια φορά δε μπήκε με τη μία γιατί ήταν φουσκωμένη στο πλάτος κι έφτανε στα 23-24cm αντί για 20.

Μου είπαν να τη βάλω από πάνω από το σκελετό να φαίνεται ότι οι διαστάσεις είναι όντως παρεμφερείς και μου την πέρασαν κανονικά.

Δημοσ.

Ποια είνα τα μικρά γράμματα που λέτε ρε παιδιά; πείτε μου να καταλάβω συγκεκριμένα. εγώ βλέπω ότι για μια πτηση 50 λεπτων αθήνα θεσσαλονίκη και πίσω στην ημερομηνία που θέλω η ryan έχει 20+20 δηλαδή 40 και η aegean 45+45 γιατί; επειδή μου δίνουν ένα καφε;

Δεν έχει αλλα ψιλά γράμματα. Κλειστό :) η βαλίτσα σου είναι Οκ οριακά...

• Like 1
Δημοσ.

στην χειραποσκευη τα υγρα μεχρι 100μλ. στο αμπαρι δεν ξερω αν εχει οριο, δεν νομιζω ομως.

Έχει τα 5 λίτρα στα αλκοολούχα αν δεν απατώμαι.

http://www.britishairways.com/en-gb/information/baggage-essentials/liquids-and-restrictions

Alcoholic beverages

(Maximum 70% alcohol by volume,

maximum 5L per person)

Δημοσ.

στην χειραποσκευη τα υγρα μεχρι 100μλ. στο αμπαρι δεν ξερω αν εχει οριο, δεν νομιζω ομως.

100 Ml ανα συσκευασια με μεγιστο αθοιστικα το 1 λιτρο.

Δημοσ.

Να συμπληρώσω και εγώ την εμπειρία μου καθώς χτες γύρισα από Λονδίνο. Νομίζω πως από Αθήνα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση σωστά; Λοιπόν ναι είναι αρκετά άβολα (στενά καθίσματα-σκληρά) και ο χώρος περιορισμένος για πτήση 3,5 ωρών, ναι είναι λίγο σαν παζάρι με τα καροτσάκια συνέχεια αλλά έχοντας ακουστικά και καμιά ταινία δεν σε ενοχλεί κανένας.

ΑΛΛΆ: Την χειραποσκευή μου δεν μου την έλεξαν ούτε εδώ, ούτε στο stansted (μόνος μου την δοκίμασα στα μεταλλικά καλάθια τους και ήταν οκ βέβαια), είχα αριθμημένη θέση, απογειωθήκαμε κανά τέταρτο μετά την ώρα που έγραφε το boarding pass και στην Αθήνα και στην Αγγλία αλλά φτάσαμε 5 λεπτά νωρίτερα και στις δύο περιπτώσεις, πήγα και ήρθα Λονδίνο με 150 ευρώ + 16 λίρες το stansted express ενώ η επόμενη εταιρία την μέρα που έκλεισα τα εισιτήρια ήθελε >250 αν δεν κάνω λάθος και αυτή χωρίς βαλίτσα, η πύλη έμεινε ανοιχτή και λίγο αργότερα από την αναγραφόμενη ώρα. Έφαγα σάντουιτς που είχα από το σπίτι και νερό που πήρα πρίν την πύλη.

Στην πύλη μετρούσαν τα άτομα και μετά από κάποιον αριθμό άρχισαν να βάζουν καρτελάκια στις βαλίτσες και τις πήραν στο αμπάρι δωρεάν. Από το έλεγχο πέρασαν σίγουρα και μεγαλύτερες βαλίτσες από τις διαστάσεις που αναγράφονται αλλά κάποια τέρατα (στην κυριολεξία) που ήθελαν να το περάσουν ως χειραποσκευή τα σταμάτησαν (σωστά κατά την γνώμη μου).

Τελικά: Προσωπικά πιστεύω θα ξαναπέταγα με ryanair και για Λονδίνο μιας και το θέμα κόστος είναι σημαντικό για μένα. Για κοντινότερους προορισμούς σίγουρα ναι. Αν είσαι σωστός δεν θα έχεις πρόβλημα. Και πιστεύω ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική ήταν στα ψιλά γράμματα δεν το είδα. Τα γράφει παντού στην σελίδα τους τα γράφει και στο boarding pass επάνω.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...