Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για την ryanair

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και πάνω που σκεφτόμουν να κλείσω αθήνα θεσσαλονίκη που ήθελα με βάλατε σε σκέψεις.

Για Αθηνα Θεσσαλονικη προφανος και δεν το συζηταμε και ειναι οτι καλυτερο. Και γενικος, αμα ειναι η πιο φτηνη με καποια διαφορα αυτην θα προτιμησεις, δεν ειναι κακια εταιρια ουτε ο μπαμπουλας. Ενα ,δυο πραγματα να κανεις δεν εχει διαφορα απο τις αλλες.

Χωρις εξτρα βαλιτσα, αμα θελεις εξτρα πληρωνεις κανενα 20ρικο ποσο εχει τεσπα, η χειραποσκευη ειναι κοινη για ολες τις εταιριες , ποτε δεν μου την εχουνε ζυγησει η κοιταξει μιας και ειναι η stantar edition size , και εκτυπωσε το εισητηριο σου.

Εχω πεταξει 1,2 φορες, ειχα το εισητηριο εκτυπωμενο , business as usual ...

Και στην τελικη η ryan air ξεκινησε τις low cost πτησεις και μετα βαλανε ολες σχεδον οι εταιριες, οποτε μην ειμαστε και αχαριστοι. Τις τιμες προς τα κατω εριξε εν τελη. Να μην μιλησω για το Αθηνα Θεσσαλονικη με 25 ευρω...

Ειναι σαν να δινεις λεφτα να αγοραζεις ενα skoda και να ξυνιζεις επειδη η BMW ειναι καλυτερη ,χαιρω πολυ...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Άυγουστος 2013, πετούσα με πτήση της Aegean από Stansted για Βενιζέλο και ακούει ένας στο τηλέφωνο να μιλάω για τη RyanAir.

Μου λέει "χάσατε κι εσείς την πρωινή πτήση της RyanAir για Θεσσαλονίκη που έφυγε νωρίτερα?"

Του λέω "όχι δεν πετάω με RyanAir ποτέ" και μου λέει "μετά από αυτό που έπαθα, ούτε κι εγώ πρόκειται να πετάξω ξανά"

Εν ολίγοις μετά από κουβέντα, είχε κάνει check in κανονικά, και έφτασε στην πύλη 5 λεπτά πρίν να κλείσει.

Επειδή όμως το αεροπλάνο έιχε φορτώσει ήδη, μου είπε πως έκλεισαν την πύλη νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα και το έδιωξαν.

.

Ήσουν μπροστά και ξέρεις?

Γιατί εγώ ήμουν.

Ήμουν σαφέστατος, έφτασε 5 λεπτά ΠΡΙΝ κλείσει η πύλη.

Αλλά έτσι δε πειράζει η Ελληνική νοοτροπία συνεχίζει ακάθεκτη.

Τελικά στο διηγήθηκαν ή ήσουν μπροστά και το είδες;

Αποφάσισε, γιατί φάσκεις και αντιφάσκεις και μάλιστα στο αμέσως επόμενο ποστάρισμα.

Να καταθεσω και προσωπικη γνωμη μιας και εχω πεταξει καμια 20αρια φορες με ryanair και εχω επισης πεταξει με αρκετες μεγαλες εταιριες.

Air france δεν ειναι σε καμια περιπτωση, ελαχιστος χωρος μεσα στο αεροσκαφος, η ολη κατασταση πριν την αναχωρηση θυμιζει λιγακι λεωφορειο σε σχολικη εκδρομη κτλ

ΑΛΛΑ εχει απιστευτα φθηνα εισιτηρια αν κλεισεις αρκετα νωρις, ειναι πρακτικα παντα on time, στις 20 πτησεις ουτε μια φορα καθυστερηση και παροτι εχω ακουσει διαφορα για την ασφαλεια δεν εχω δει κατι το μεμπτο.

Καλο ειναι να υπαρχει ως εναλλακτικη γιατι καμια φορα μια απλη ευρωπαικη πτηση με την ελληνικη κοστιζει οσο μια υπερατλαντικη

• Like 2

Οσο για την AIFRANCE που λες μαζι με την ALITALIA θα διαφωνησω τις θεωρω μακραν τις χειροτερες αεροπορικες της ευρωπης κυριως την δευτερη(και δεν ειναι και low cost).

Στα υπολοιπα θα συμφωνησω.Αλλωστε αν ειναι να κλεισεις το εισιτηριο σου λιγο πριν την πτηση η ryanair δε συμφερει (στις πτησεις εξωτερικου).Στις εσωτερικου συμφερει παντα.

Ειναι λιγο καλτ η ολη φαση(πχ την πεμπτη που πεταγα με την ryan απο χανια ειχαν βαλει στο λεωφορειο που θα μας μετεφερε ενα σχοινι οπου χωριζε αυτους που ειχαν κοψει εισιτηριο δικεκριμενης με τους υπολοιπους,η στην επιστροφη απο Αθηνα χθες ακομη και ο πλιοτος στην εισοδο εδινε το διαφιμηστικο βιβλιαρακι με τα ειδη προς αγορα.

Στενοκοπια οι θεσεις (αν και υπαρχει η δυνατοτητα να κλεισεις και θεσεις με πιο πολυ χωρο) κατα τα αλλα ομως απο αποψη συνεπειας, ασφαλειας κτλ ολα καλα.

Και μην ξεχναμε οτι πληρωσεις παιρνεις (σχεδον) αν και στην ryan υπο προυποθεσεις παιρνει πολυ περισσοτρα ενω στις αλλες πολυ λιγοτερα.

Την κυριακη ξαναπεταω ελπιζω να μην αλλαξω γνωμη.

ελάχιστος χώρος μέσα στο αεροσκάφος;

Ειναι πολυ κοντα οι θεσεις και κατα συνεπεια πολυ κοντα μεταξυ τους,Αν εισαι λιγο ψηλος (οπως εγω) ειναι θεμα.

Sorry για τα ποδια εννοουσα οταν καθεσαι.......εισαι στριμωχτα ειδικα αν καθεσαι στη μεση της τριαδας καθισματων .....δυσκολα παλευεται

Οσο για την AIFRANCE που λες μαζι με την ALITALIA θα διαφωνησω τις θεωρω μακραν τις χειροτερες αεροπορικες της ευρωπης κυριως την δευτερη(και δεν ειναι και low cost).

Alitalia συμφωνω και επαυξανω αλλα για airfrance μονο τα καλυτερα εχω να πω .....ενταξει 3-4 φορες μονο πεταξα με αυτους αλλα ηταν ολα perfect.....

Τα παραλέτε. Η εταιρεία είναι φτηνή και ξεκινάμε με δεδομένο ότι δίνω λίγα = έχω χαμηλές απαιτήσεις κι άρα δεν απογοητεύομαι.

Πράγματι είναι στενά κι εγώ που είμαι 1.87 καθόμουν ελαφρώς στραβά για να χωρέσω αλλά διάολε, 90 λεπτά ήταν η πτήση. Εννοείται ότι δε θα πήγαινα Νέα Ζηλανδία με αυτό το αεροπλάνο αλλά για μέχρι 2 ώρες παλεύεται.

Καθυστέρηση είχαμε και στο πήγαινε και στο έλα, και αυτό με το σχολικό λεωφορείο όπως και τα ξυστό, πράγματι γελοίο.

Αλλά θα ξαναπετούσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα εισιτήρια για Ιταλία μου βγήκαν στη μισή τιμή από την αμέσως επόμενη επιλογή.

• Like 1

Με τις κωλοεταιρίες τους, ολυμπιακή και aegean και τις ξένες για χρόνια το εισιτήριο Βρυξέλλες Θεσσαλονίκη μου'βγαινε από κούκος αηδόνι, στην καλύτερη των περιπτώσεων 300άρα, μέσος όρος πολύ ακριβότερος.

Από όταν ξεκίνησε να πετά και η ryanair Ελλάδα, δεν έχω δώσει πάνω από 160 ευρώ για εισιτήριο, πήγαινε έλα πάντα, μέσος όρος 100 ευρώ. Έχω πάει και έρθει Θεσσαλονίκη και με 32 ευρώ, μου έχει τύχει.

Οπότε ναι, έχει πολλά στραβά, αλλά μου έχει λύσει τα χέρια. Χώρια το απευθείας, που παλιά με τις ανταποκρίσεις δεν μου έφτανε 10ωρο ταξίδι. Και ναι, με τις βαλίτσες στην τελική μου έκανε καλό. Πάντα σαν μαλάκας κουβαλούσα χειραποσκευή, λάπτοπ συν μια βαλίτσα. Με την Ryanair έπρεπε να μάθω να ταξιδεύω ανάλογα, και από όταν αγόρασα το ipad κανένα απολύτως πρόβλημα και μια χαρά την βγάζω με μια χειραποσκευή πακετάρισμα. Παλιά τα πηγαινοέφερνα σαν ηλίθιος.

• Like 1

Παιδιά ας είμαστε αντικειμενικοι. Δεν είναι ούτε Aegean ούτε British ούτε air France ούτε και η αγαπημένη μου Swiss. Είναι σαν ιπτάμενο ΚΤΕΛ. Ο μόνος λόγος που θα την επιλέξει κάποιος είναι η τιμή της.

Θέματα ασφαλείας δεν τίθενται γιατι οπως και η easyjet είναι πιο χεστες απέναντι στο νομό οπότε προσέχουν. Το ότι μας παρέθεσε κάποιος 5 λινκ με προβλήματα είναι άτοπο γιατι μπορω να παραθέσω αλλα 10 για κάθε γνωστή εταιρεία (απο καθυστερήσεις μέχρι πεσμένα κονκορντ) οπότε ας μην κρίνουμε αν δεν έχουμε ίδια πείρα...

Το μόνο πράγμα που θέλει προσοχή είναι οι όροι και οι επιπλέον χρεώσεις (πχ 15 kg βαλίτσα στο αμπάρι κάνει 37€ όταν στην aegean online κάνει 15)...

• Like 2

επειδή βλέπω πως έχετε αρκετά άτομα εμπειρία,λοιπόν θέλω να πετάξω μόνο με χειραποσκευή,τι να προσέξω κατά την αγορά του εισιτηρίου;

Να τσεκαρεις ότι η χειραποσκευη σου είναι στις προβλεπόμενες διαστάσεις (είναι μικρότερες απο της aegean) και να κανείς την κράτηση σου. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να προσεξείς. Σε κάποιο βήμα απλα θα επιλεξεις "ταξίδι χωρίς ασφάλιση".

Τελος τσεκ ιν μπορείς να κανείς αρκετές μέρες πριν (εβδομάδα σίγουρα) και σου βγαίνει κανονικα δωρεάν θέση αλλα όχι πολυ "προνομιακή" (είναι στη μέση όχι κοντά στις πόρτες)

• Like 1

επειδή βλέπω πως έχετε αρκετά άτομα εμπειρία,λοιπόν θέλω να πετάξω μόνο με χειραποσκευή,τι να προσέξω κατά την αγορά του εισιτηρίου;

Να τσεκαρεις ότι η χειραποσκευη σου είναι στις προβλεπόμενες διαστάσεις (είναι μικρότερες απο της aegean) και να κανείς την κράτηση σου. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να προσεξείς. Σε κάποιο βήμα απλα θα επιλεξεις "ταξίδι χωρίς ασφάλιση".

Τελος τσεκ ιν μπορείς να κανείς αρκετές μέρες πριν (εβδομάδα σίγουρα) και σου βγαίνει κανονικα δωρεάν θέση αλλα όχι πολυ "προνομιακή" (είναι στη μέση όχι κοντά στις πόρτες)

Κάτσε

Με εξαιρεση της ρεζερβε θεσεις , οι οποιες ειναι τυλιγμενες με κορδελα , οπου γουσταρεις δεν καθεσαι ;

Νοεμβριο που πηγα Ρωμη μπηκαμε σε φαση γιούργια και οπου βρουμε ναμαστε η παρεα μαζι .

ΚατσεΜε εξαιρεση της ρεζερβε θεσεις , οι οποιες ειναι τυλιγμενες με κορδελα , οπου γουσταρεις δεν καθεσαι ;Νοεμβριο που πηγα Ρωμη μπηκαμε σε φαση γιούργια και οπου βρουμε ναμαστε η παρεα μαζι . Sent from my iPhone using Insomnia

Το Πάσχα ταξίδεψα τελευταία φορά και το έχουν αλλάξει, κάθεσαι στη θέση που γράφει το εισιτήριό σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...