Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά το λες δηλαδη σαν εταιρια.

Κοιτα δε ξερω,δυστυχως η ευτυχως ειναι λυση αναγκης λογω κοστους.Σαν φοιτητες θα παμε εκει σε ενα πανεπιστημιο και θελουμε να βγει οικονομικά.

Αποκει και περα σαφως σε low cost καταστασεις πας προετοιμασμενος για πολλα δεν και μην και σαφως προσεχεις για να μην εχεις .

Πχ το "5 λεπτα πριν κλεισει η πυλη" ειναι απαραδεκτο οπως εξισου απαραδεκτο ηταν το να κλεισει ηωπυλη νωριτερα αποτι επρεπε (αν οντως εγινε ετσι) .

Γενικα προσεχεις για να μην εχεις ή όπως λένε στο χωριό μου σκασε και κολύμπα :P

Καλοκαιρι παντως Ρωμη που πηγα με την ιδια δεν ειχα προβλημα

Γενικα ειναι να μη σου κατσει η στραβη

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κ*λοεταιρία του κερατά, κάνει ό,τι γουστάρει στις πτήσεις, ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο και αντιμετώπιση της συμφοράς.

Παράδειγμα ζωντανό που έζησα με τα μάτια μου:

Άυγουστος 2013, πετούσα με πτήση της Aegean από Stansted για Βενιζέλο και ακούει ένας στο τηλέφωνο να μιλάω για τη RyanAir.

Μου λέει "χάσατε κι εσείς την πρωινή πτήση της RyanAir για Θεσσαλονίκη που έφυγε νωρίτερα?"

Του λέω "όχι δεν πετάω με RyanAir ποτέ" και μου λέει "μετά από αυτό που έπαθα, ούτε κι εγώ πρόκειται να πετάξω ξανά"

Εν ολίγοις μετά από κουβέντα, είχε κάνει check in κανονικά, και έφτασε στην πύλη 5 λεπτά πρίν να κλείσει.

Επειδή όμως το αεροπλάνο έιχε φορτώσει ήδη, μου είπε πως έκλεισαν την πύλη νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα και το έδιωξαν.

Έχασε το είσητήριό του κι αναγκάστηκε να κλείσει να πάει με Aegean (με την πτήση μου) μέσω Αθήνας στον προορισμό του στη Θεσσαλονίκη και να δώσει 160 ευρώ για το νέο εισητήριο.

Έχω ακούσει διάφορα κι από φίλοςυ και γνωστούς, αλλά το παράδειγμα που έζησα, είναι αρκετό για να μή ταξιδέψω με την εταιρία αυτή.

Πόσο μάλλον όταν βρίσκω τιμές με διαφορά 10-30 ευρώ παραπάνω ανα εισητήριο μετ'επιστροφής με την Aegean ή την British Airways.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Πρίν πετάξεις με RyanAir, διάβασε καλά τους όρους που έχει και μάθε και τα δικαιώματά σου ώς καταναλωτής.

Από εμένα είναι blacklisted.

Δεν λεω πως λες ψέμματα, ή πως λέει ψέμματα αυτος που σου είπε την ιστορία (δεν βρισκω και λόγο να το κάνετε άλλωστε), αλλά πραγματικά αυτό ακούγεται πολύ δύσκολο να γίνει. Εκτός και αν αναγράφεται στυς όρους ξερω'γω (νταξει μην λεμε χαζά, δεν κάθισα να διαβάσω τα πάντα, ότι είχε το μειλ πάνω διάβασα) τότε το να πληρώσεις για κάτι, ο,τιδήποτε, και να το χάσεις επειδή έτσι κάπνισε στην εταιρία μου φαίνεται μηνύσιμο όσο δεν πάει.

Δημοσ.

Κ*λοεταιρία του κερατά, κάνει ό,τι γουστάρει στις πτήσεις, ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο και αντιμετώπιση της συμφοράς.

Άυγουστος 2013, πετούσα με πτήση της Aegean από Stansted για Βενιζέλο και ακούει ένας στο τηλέφωνο να μιλάω για τη RyanAir.

Μου λέει "χάσατε κι εσείς την πρωινή πτήση της RyanAir για Θεσσαλονίκη που έφυγε νωρίτερα?"

Του λέω "όχι δεν πετάω με RyanAir ποτέ" και μου λέει "μετά από αυτό που έπαθα, ούτε κι εγώ πρόκειται να πετάξω ξανά"

Εν ολίγοις μετά από κουβέντα, είχε κάνει check in κανονικά, και έφτασε στην πύλη 5 λεπτά πρίν να κλείσει.

Επειδή όμως το αεροπλάνο έιχε φορτώσει ήδη, μου είπε πως έκλεισαν την πύλη νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα και το έδιωξαν.

Έχασε το είσητήριό του κι αναγκάστηκε να κλείσει να πάει με Aegean (με την πτήση μου) μέσω Αθήνας στον προορισμό του στη Θεσσαλονίκη και να δώσει 160 ευρώ για το νέο εισητήριο.

Έχω ακούσει διάφορα κι από φίλοςυ και γνωστούς, αλλά το παράδειγμα που έζησα, είναι αρκετό για να μή ταξιδέψω με την εταιρία αυτή.

Πόσο μάλλον όταν βρίσκω τιμές με διαφορά 10-30 ευρώ παραπάνω ανα εισητήριο μετ'επιστροφής με την Aegean ή την British Airways.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Πρίν πετάξεις με RyanAir, διάβασε καλά τους όρους που έχει και μάθε και τα δικαιώματά σου ώς καταναλωτής.

Αποκλείεται.

Δημοσ.

Καθε μηνα πεταω απο λονδινο-θεσσαλονικη 2-3 φορες με ryanair, παντα φωναζουν 100 φορες στα μεγαφωνα για τους τελευταιους επιβατες αν δεν εχουν προσελθει... Ποτε δεν εχει φυγει αεροπλανο πριν απο την καθορισμένη ωρα, ισα ισα καθυστερει και κανα 5-10 λεπτο. Οποτε λιγο ψιλοκουφο ακουγεται να το εχασε ετσι οπως σου ειπε.

Δημοσ.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

οχι φίλε μου, όταν δεν ακολουθείς τον παγκόσμιο κανονισμό της ΙΑΤΑ δε φταιει η εταιρεία αλλα εσυ (ο επιβάτης). Η πύλη ΚΑΝΟΝΙΚΑ κλεινει 30 λεπτά πριν την αναχώρηση, αν εφτασε 5 λεπτά πριν ειχαν κλεισει και οι πόρτες του αεροπλάνου, οποτε καλα τον έκαναν, εγω που ειμαι μια ώρα πριν ειμαι βλακας;

Την περασμένη εβδομάδα εμεινε ο προαστιακός και καθυστέρησα και εφτασα την ώρα που κανονικά εκλεινε η πυρη (30 λεπτά πριν την αναχώρηση) και εμεινε αλλα 15 ανοιχτή (τσαμπα ετρεχα)... Οποτε καταλαβαίνετε οτι ουτε στην ryan ισχυουν τα 30 λεπτά..

Γενικά το λες δηλαδη σαν εταιρια.

Κοιτα δε ξερω,δυστυχως η ευτυχως ειναι λυση αναγκης λογω κοστους.Σαν φοιτητες θα παμε εκει σε ενα πανεπιστημιο και θελουμε να βγει οικονομικά.

Αποκει και περα σαφως σε low cost καταστασεις πας προετοιμασμενος για πολλα δεν και μην και σαφως προσεχεις για να μην εχεις .

Πχ το "5 λεπτα πριν κλεισει η πυλη" ειναι απαραδεκτο οπως εξισου απαραδεκτο ηταν το να κλεισει ηωπυλη νωριτερα αποτι επρεπε (αν οντως εγινε ετσι) .

Γενικα προσεχεις για να μην εχεις ή όπως λένε στο χωριό μου σκασε και κολύμπα  :P

Καλοκαιρι παντως Ρωμη που πηγα με την ιδια δεν ειχα προβλημα

Γενικα ειναι να μη σου κατσει η στραβη

Sent from my iPhone using Insomnia

μια χαρά ειναι η εταιρεία, εχω >200 πτησεις με διάφορες εταιρείες την τελευταία 5ετία και 10 με αυτήν και δεν ειχα ποτε παραπονο ακομα ουτε ξερω καποιον φυσιολογικό άνθρωπο (γιατι υπάρχουν και οι γκρινιάρηδες) που να ειχε θέμα στην ΕΛλάδα...

Συγγνώμη ρε παιδία, αν το εκτυπώσει σε PDF μέσω PDF printer και το έχει μαζί του στο κινητό του για να σκαναριστεί το QRCode από το μηχάνημα, δε θα γίνει δεκτό?

Η RyanAir και η EasyJet είναι οι μόνες εταιρίες που δεν έχω ταξιδέψει από Αγγλία για Ελλάδα (για τους γνωστούς ευνόητους λόγους) οπότε και δεν έχω εμπειρία επί του θέματος. Αλλά δε μου φαίνεται και λογικό.

οχι δε γίνεται, προκειμένου να κρατάνε το κόστος χαμηλά έχουν manual επιβίβαση με τυπωμενες λίστες
Η easy που αναφέρεις για εμενα ειναι απο τις καλύτερες της ευρώπης!

Καθε μηνα πεταω απο λονδινο-θεσσαλονικη 2-3 φορες με ryanair, παντα φωναζουν 100 φορες στα μεγαφωνα για τους τελευταιους επιβατες αν δεν εχουν προσελθει... Ποτε δεν εχει φυγει αεροπλανο πριν απο την καθορισμένη ωρα, ισα ισα καθυστερει και κανα 5-10 λεπτο. Οποτε λιγο ψιλοκουφο ακουγεται να το εχασε ετσι οπως σου ειπε.

ακριβως! Κανονικά η ώρα αναχώρησης που λεει αφορά στην ώρα "στον αέρα" ωστόσο επειδή συνήθως κρατανε μεχρι αργα την πύλη ανοιχτή καθυστερεί ~4-5 λεπτά μεχρι να ετοιμαστούν τα χαρτιά...

• Like 1
Δημοσ.

Θα έφτασε 5 λεπτά πριν την αναχώρηση του αεροπλάνου, όχι πριν κλείσει η πύλη.

Ήσουν μπροστά και ξέρεις?

Γιατί εγώ ήμουν.

Ήμουν σαφέστατος, έφτασε 5 λεπτά ΠΡΙΝ κλείσει η πύλη.

Αλλά έτσι δε πειράζει η Ελληνική νοοτροπία συνεχίζει ακάθεκτη.

Άντε καλά ταξίδια εύχομαι με τη RyanAir.

http://www.therichest.com/expensive-lifestyle/location/the-top-10-worst-airlines-in-the-world/

http://www.telegraph.co.uk/travel/travelnews/9756624/Ryanair-voted-worst-short-haul-airline.html

http://www.mirror.co.uk/money/city-news/ryanair-named-worst-airline-britain-2928001

http://www.ihateryanair.org/tag/worst-airline/

http://thepointsguy.com/2013/01/ryanair-is-the-worst-airline-in-the-world-2/

http://www.dailymail.co.uk/travel/article-2647137/Brits-prepared-fly-remote-airports-sacrifice-flight-meals-cheap-fares-STILL-vote-Ryanair-worst-airline-UK-TripAdvisor-survey.html

• Like 1
Δημοσ.

Εγω χθες επεστρεψα απο την πρωτη μου πτηση με ryanair.

Η πυλη στο Βενιζελος εκλεινε 7.55.Επειδη ειχε φοβερη ουρα στον ελεγχο εφτασα7.50.Ηταν γεματη και μου πηραν τη χειραποσκευη για να τη βαλουν στην αποθηκη του αεροπλανου χωρις επιπλεον κοστος.Απο οτι ειδα η πυλη εκλεισε μετα την προβλεπομενη ωρα γιατι κοσμος εμπαινε για αρκετη ωρα.Ενταξει ο χωρος των καθισματων ειναι στενος, αν θελεις κατι εξτρα το πληρωνεις (σε τιμες αεροδρομιου) και ολη αυτη η φαση με τα ξυστα και τα αρωματα ειναι λιγο τσιρκο.Αλλα και οι δυο πτησεις που ημουν εφυγαν ακριβως και εφτασαν στην ωρα τους (μαλιστα η χθεσινη εφτασε και 15 λεπτα νωριτερα.Απο θεμα ασφαλειας ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα (μαλλον ειναι ολα οκ).

ΟΠοτε για vaue for money ειναι κορυφαια δεν το συζηταω.Απλα οπως ειναι φυσικο πρεπει να κανεις μικρες η μεγαλες παραχωρησεις .Φυσικα και δε συγκρινεται με british h kai AEGEAN αν δε σε ενοχλει να δωσεις κατι παραπανω.

Την κυριακη ξαναπεταω για Ιταλια οποτε αν υπαρχει ακομη αυτο το θρεντ μολις επιστρεψω θα ξαναποσταρω εντυπωσεις.

Δημοσ.

θα απαντησω στον παπαδόπουλο και θα πω. ΝΑΙ εχεις δίκιο στο ότι η ryanair είναι απαράδεκτη, έχει κρυφές χρεώσεις και εξωφρενικές. Αλλά, και σαν απαντηση στον τυπο που γκρίνιαζε για τις "4 ωρες πριν την πτηση no more check in". Εγώ προσωπικά, εφόσον θέλω να κλείσω εισιτήριο για οπουδήποτε, πρώτα διαβάζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ με το πως κλείνεις το εισιτήριο/απο πότε μέχρι πότε κάνεις check in, από πότε μέχρι πότε μπαίνεις στην πύλη, πότε πρεπει να πας στο αεροδρόμιο, πότε να περάσεις τον έλεγχο χειραποσκευής κλπ. Μπορεί να ειναι μπαγλαμάδες εκει στη ryanair, αλλά οι χειρότεροι μπαγλαμάδες είμαστε εμείς που δεν προσέχουμε τα ψιλά γράμματα και μετά γκρινιάζουμε..

Πετάω απο σαλονικη για σουηδία. Η πτήση έφευγε 12:10 (αν θυμαμαι καλά) και το check in/πύλη έκλεινε στις 11:40. Έχω φτάσει στις 11:40 και τα έχω παίξει γιατί λέω"παει, την έχασα την πτήση ο μαλακας". Μου λέει η γυναίκα εκει που παραδίδεις τις αποσκευές για το αεροπλάνο (δεν ξερω πως λέγεται, check in?) εφοσον εχεις εκτυπωμένο το boarding pass και έχεις μονο χειραποσκευή προλαβαίνεις. Για το πότε έχω περάσει έλεγχο (xrays) και έχω πάει στην πύλη της ryanair δεν το κατάλαβα ούτε εγώ. ΚΑΙ περίμενα και 20 λεπτάκια.

Δημοσ.

Κοιτα προφανος και η ryan air ειναι φτηνη. Τωρα βεβαια, αμα θελεις να πας εξωτερκο, υπαρχουν και αλλες λιγο ακριβοτερες αλλα καλυτερες. Aegean comes to mind, easy jet etc etc. Εχουνε αυτες τυπου ryan air εισητηρια με μονο χειραποσκευη και με +15 η 20 ευρω επιπλεον βαλιτσα. Mε German wings που πεταω εγω συνηθως η extra luggage εχει μονο 12.5 ευρω. 

Αυτο που γενικα εχω καταληξει, ειναι οτι αξιζει να παρεις το μεσαιο πακετο, που ειναι 30 η 35 ευρω πιο ακριβο αλλα περιλαμβανει δωρεαν την βαλιτσα , γευμα (κλαιν ελαφρος αλλα ενα τοστακι και καφες στην πτηση ποτε δεν πειραξε κανεναν) , κυριως για την παροχη της δωρεαν αλλαγης ημερομηνιας και την ακυρωση με ενα ποσο, συνηθως γυρω στα 50 ευρω, γιατι μετα απο 3 μηνες που κλεινεις την πτηση ποτε δεν ξερεις τι θα συμβει πολυ απλα... 

Δημοσ.

Αλλά έτσι δε πειράζει η Ελληνική νοοτροπία συνεχίζει ακάθεκτη.

Ψωμοτύρι έχει γίνει αυτή η έκφραση.

Νομίζω πάντως, ότι η ''Ελληνική νοοτροπία'' είναι γκρίνια για τα πάντα, υφάκι σε στυλ:

Άντε καλά ταξίδια εύχομαι με τη RyanAir.

και φυσικά, το all time classic, το γνώμη για τα πάντα:

Του λέω "όχι δεν πετάω με RyanAir ποτέ"

Συνεπώς όλοι εμείς που έχουμε πετάξει πολλές φορές με ryan air λέμε μαλακίες για κάποιο λόγο, και ΕΣΥ που δεν έχεις χρησιμοποιήσει την ryan, αλλα έχεις διαβάσει ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ γνωστό και ως αλάθαστο μέσο ενημέρωσης, λες τα σωστά.

Και είμαστε εμείς που ακολουθούμε την ελληνική νοοτροπία.

Δημοσ.

μην ασχολείστε με των plpapadopoulos, ο άνθρωπος δουλεύει στην aegean...

μου το πε ξεκάθαρα ένας τύπος προχθές στο αεροδρόμιο που με άκουσε να μιλάω στο τηλέφωνο

Δημοσ.

πάντως δεν είναι παγκόσμια συνωμοσία ότι θεωρείται από τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη αεροπορική εταιρεία

σαν να λέω ότι έχω πάρει Turbo-X και έχει βγει σκυλί οπότε μαμάνε και δέρνουν...ε δεν είναι έτσι όμως

• Like 2
Δημοσ.

Ήσουν μπροστά και ξέρεις?

γιατι αμφισβητείς τοσους εδω και δεν  αμφισβητείς μια πατατα που μπορει να σου ειπε ενας αγνωστος ?

5 λεπτα νωριτερα δε φευγουν ουτε τα κτελ - οχι τα αεροπλανα ..

μηπως ειχε χαλασει το ρολοι του ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...