athlios Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Ναι μπορεις. (ηρακληδεας εισαι φίλε?) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Ξεκίνησαν! Καλη αρχή να έχουν! Προς ενημέρωση σας, επειδη στο τσεκ ιν ζητάει ημερομηνία λήξης ταυτότητας και πολλοι ισως παραξενευτουν (μιας και δε λήξουν οι ταυτότητες μας, σε αντίθεση με των ευρωπαίων) βάλτε μια ημερομηνία τυχαία αρκετά χρόνια μετά (π.χ. 2020-2040). Αυτά έπειτα απο επικοινωνία με το call center στην Αγγλία... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IRA14 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Ναι μπορεις. (ηρακληδεας εισαι φίλε?) ωραία, ευχαριστώ! όχι, δεν είμαι ηρακληδέας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ajel Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Γεια σας και απο μενα! Μια ερωτηση να κανω και εγω: Σε λιγες μερες εχω πτηση απο Αθηνα για Θεσσαλονικη και πεταω πρωτη φορα με την συγκεκριμενη εταιρεια. Στην χειραποσκευη επιτρεπονται υγρα οπως (κολονια, αποσμητικο);; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgios2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δεν αλλάζει κάτι σε αυτά, όπως σε όλες σχεδόν τις αεροπορικές εταιρίες! Παίρνεις μια διαφανή σακούλα, αυτές που σφραγίζουν από πάνω, χωρητικότητας 1 λίτρου. και μέσα βάζεις ότι υγρά μπουκαλάκια έχεις, αρκεί να είναι 100ml το κάθε υγρό μπουκαλάκι. Χειραποσκευή 10 κιλά με ryanair με διαστάσεις 55χ40χ20 εκ. να είσαι απόλυτος σε αυτά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Σύνολο 100ml ακόμα κι ας έχεις 10 μπουκαλάκια. Αποσμητικό αν είναι σπρέι δεν θα περάσει. Επισης αν αρώματα/ποτά είναι από duty free σε σφραγισμένη σακούλα (του duty free) περνάνε τον έλεγχο αλλά ίσως σου ζητήσουν στο gate να μπουν μέσα στη χειραποσκευή (μια χειραποσκευή ανα άτομο). Μου εχουν τύχει και οι δυο περιπτώσεις, δηλαδή να μην ασχοληθούν με σακουλες duty free αλλά και να ζητήσουν να μπουν μεσα στη χειραποσκευή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Προς ενημέρωση σας, επειδη στο τσεκ ιν ζητάει ημερομηνία λήξης ταυτότητας και πολλοι ισως παραξενευτουν (μιας και δε λήξουν οι ταυτότητες μας, σε αντίθεση με των ευρωπαίων) βάλτε μια ημερομηνία τυχαία αρκετά χρόνια μετά (π.χ. 2020-2040). Αυτά έπειτα απο επικοινωνία με το call center στην Αγγλία... Η ταυτότητα έχει ημερομηνία λήξης. Αλλαγή ανα 15 χρόνια . http://www.hellenicpolice.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=139&Itemid=132&lang Πότε πρέπει να αντικαταστήσω το δελτίο ταυτότητάς μου; 1. Σε περίπτωση που έχει αλλάξει οποιοδήποτε στοιχείο της ταυτότητας σας2. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας η ιθαγένεια ή τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες 3. Σε περίπτωση που έχει φθαρεί 4. Όταν έχει περάσει δεκαπενταετία από την έκδοσή του 5. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Dare-Devil στο εξωτερικο η ημερομηνια ληξης αναγραφεται πανω στην ταυτοτητα (λογικα θα το ξερεις) + οτι εδω δεν ισχυει τιποτα (επισης το ξερεις). Ποτε και κανεις δεν ενημερωνει οτι ληγει καποια στιγμη η ταυτοτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctor_667 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Νομίζω πλέον αν διαλέξεις national Id card και greek nationality δεν ζητάει ημερομηνία λήξης. Σε κάθε περίπτωση βάλτε μια μακρινή, αν δεν κάνω λάθος δεν φαίνεται στο boarding pass έτσι κι αλλιώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Unabomber Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Χθες εκανα check in και ζηταει κανονικα..... Εβαλα 1-1-2030 και το δεχτηκε κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Dare-Devil στο εξωτερικο η ημερομηνια ληξης αναγραφεται πανω στην ταυτοτητα (λογικα θα το ξερεις) + οτι εδω δεν ισχυει τιποτα (επισης το ξερεις). Ποτε και κανεις δεν ενημερωνει οτι ληγει καποια στιγμη η ταυτοτητα Εδώ δεν ενημερώνουν για άλλα πράματα αυτο μας πείραξε; Βασικά ενημερώνουν στα ΦΕΚ οπότε είναι καλυμμένοι. Εμεις απο την άλλη οφείλουμε να γνωρίζουμε όλους τους νόμους. Βγάλε άκρη. N. 3585/2007 άρθρο 55, σημείο 3 (ΦΕΚ 148/5-7-2007) "Ο χρόνος ισχύος των δελτίων ταυτότητας ορίζεταισε δεκαπέντε (15) έτη από την ημερομηνία έκδοσής τους. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης ο χρόνος αυτός δύναται σε εξαιρετικές περιπτώσεις να παρατεί− νεται μέχρι δύο (2) έτη." Επιπλέον το σημείο 4 αναφέρει: "Δελτία ταυτότητας των οποίων η ισχύς κατά τηνέναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έχει λήξει αντικα− θίστανται σταδιακά μέσα σε διάστημα ενός (1) έτους, ανάλογα με το χρόνο έκδοσής τους. Μέχρι την αντικατά− στασή τους τα ως άνω δελτία ταυτότητας θεωρούνται ως ισχυρά. Ο ακριβής χρόνος της σταδιακής αντικατάστασης των ανωτέρω δελτίων ταυτότητας καθορίζεται με από− φαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.» Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Νομίζω πλέον αν διαλέξεις national Id card και greek nationality δεν ζητάει ημερομηνία λήξης. Σε κάθε περίπτωση βάλτε μια μακρινή, αν δεν κάνω λάθος δεν φαίνεται στο boarding pass έτσι κι αλλιώς Ίσως μετα απο την επικοινωνία μου και την επικοινωνία μερικών ακόμα το διόρθωσαν. @Dare-Devil αυτοί ζητούν την ημερομηνία λήξης της ταυτότητας (που αναγράφεται πάνω στο έντυπο), που στην χώρα μας δεν υφίσταται. Θεσμικά λέγεται οτι λήγει μετα απο 15 χρόνια (ειχα υπόψη μου το ΦΕΚ) αλλα στην ουσία μπορεις να πάς και μία ζωή με την ίδια χωρίς κανένα πρόβλημα... Προσωπικά δε βρίσκω λόγο να πάρω άδεια απο τη δουλειά μου, να μαζεύω ενα σωρό δικαιολογητικά και να πληρώνω παράβολα και ειδικές φωτογραφίες ωστε να αλλαξω ταυτότητα που έβγαλα το '04 και με ταξιδεύει κανονικά σε όλη την ευρώπη... Να προσθέσω αναφορικά με το ζήτημα των αποσκευών ότι αυτή η βαλίτσα που πηρα ως χειραποσκευή οριακά και με λίγο στρίμωγμα (λόγω πάχους 22εκ) μπαίνει στο sizer της ryanair - όταν σε ΟΛΑ τα υπολοιπα άλλων εταιρειών κολυμπάει. Ελπίζω να μην έχω θέμα σε δύο πτήσεις που εχω κλείσει μιας και όντως χωράει απλα επειδη ειναι σκληρη στριμώχνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tehAllantin Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 άμα δεις τι βαλίτσες επιτρέπουν μέσα στα αεροπλάνα θα πάθεις πλάκα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mirlogria Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Ναι μπορεις. (ηρακληδεας εισαι φίλε?) ωραία, ευχαριστώ! όχι, δεν είμαι ηρακληδέας... Εδώ ο καλός Ηρακλειδεύς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 άμα δεις τι βαλίτσες επιτρέπουν μέσα στα αεροπλάνα θα πάθεις πλάκα... καλα ναι εννοειται, αρκεί να μην πέσεις στην αμαμητη... Ειδα επίσης οτι επιτρέπουν πλέον και 2η χειραποσκευή αλλα δυστυχώς ειναι 35χ20χ20 οπότε δε παίζει τσάντα λάπτοπ ή backpack με λαπτοπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα