Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, stevengreeceGR είπε

Από φαγώσιμα τον duty free? Γιατι από το σπίτι σίγουρα δεν επιτρέπεται.

Μια χαρά επιτρέπεται από το σπίτι αρκεί να μην είναι καμιά σούπα πχ.  Για να πάω Θεσσαλονίκη από Μπέλφαστ έχω ανταπόκριση και τουλάχιστον 8 ώρες ταξίδι. Φτιάχνω τουλάχιστον 2 σάντουιτς και παίρνω και μερικά μπισκότα. Κανένα πρόβλημα δλδ για αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Manchester, Gatwick, Belfast International και Belfast city. Ούτε και του Δουβλίνου δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, που από εκεί φεύγω το καλοκαίρι για Ελλάδα.

Επεξ/σία από mary
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Καλησπέρα σε όλους θα ταξιδέψω Μ. Πέμπτη για Λονδίνο. Είναι απαραίτητο το διαβατήριο η μπορώ και με ταυτότητα;

Απλά θέλει προσοχή η ταυτότητα. Πολλές φορές είχα πρόβλημα σε αεροδρόμια, συγκεκριμένα στη Φινλανδία, στη Σκωτία και στη Γαλλία, επειδή η ταυτότητα μου, όντας παλιά, χειρόγραφη και σε όχι καλή κατάσταση, με έβαλε σε μπελάδες και στον έλεγχο διαβατηρίων μου έκαναν κήρυγμα για το γιατί δεν έχω ένα πιο αξιοπρεπές επίσημο έγγραφο -- λες κι εγώ φταίω που είναι έτσι. Αναρωτιέμαι τι θα κάνουν στον ιταλούς που είναι έτσι η ταυτότητα τους:

b3fb79a089282e38760880ab151b1ae8_XL.jpg

Δημοσ.
4 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Καλησπέρα σε όλους θα ταξιδέψω Μ. Πέμπτη για Λονδίνο. Είναι απαραίτητο το διαβατήριο η μπορώ και με ταυτότητα;

Εννοεις λογω brexit? αν ναι, θα ειναι πολυ νωρις για να εχει προλαβει να αλλαξει κάτι...

αλλά σαν γενικότερο κανόνα για Λονδίνο, να ξερεις οτι θα ταλαιπωρηθεις περισσοτερο αν ταξιδεψεις με ταυτότητα, καθώς η ουρά είναι πολύ μεγαλύτερη... με διαβατήριο περνάς πολύ γρήγορα συνήθως...

επισης αν η ταυτότητα σου δεν ειναι σε καλή κατάσταση, δεν θα το εκτιμήσουν και πολύ οι Άγγλοι οπότε θα φας επιπλέον ώρα κι εκεί...

επιπροσθέτως από προχθές ισχύει και το παρακάτω:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 07 Απριλίου 2019 τέθηκε σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων. 

Λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στο διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:

1. για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.
  2. για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cubilone είπε

Απλά θέλει προσοχή η ταυτότητα. Πολλές φορές είχα πρόβλημα σε αεροδρόμια, συγκεκριμένα στη Φινλανδία, στη Σκωτία και στη Γαλλία, επειδή η ταυτότητα μου, όντας παλιά, χειρόγραφη και σε όχι καλή κατάσταση, με έβαλε σε μπελάδες και στον έλεγχο διαβατηρίων μου έκαναν κήρυγμα για το γιατί δεν έχω ένα πιο αξιοπρεπές επίσημο έγγραφο -- λες κι εγώ φταίω που είναι έτσι. Αναρωτιέμαι τι θα κάνουν στον ιταλούς που είναι έτσι η ταυτότητα τους:

Άλλοι καημένοι κι αυτοί, προσπαθούν εδώ και χρόνια να εισάγουν τις ηλεκτρονικές.

Το πλεονέκτημα που έχει η ιταλική ταυτότητα σε σχέση με την ελληνική είναι ότι όχι μόνο έχει ημερομηνία λήξης αλλά και ότι κάθε 5 χρόνια πρέπει να ανανεώνεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Το πλεονέκτημα που έχει η ιταλική ταυτότητα σε σχέση με την ελληνική είναι ότι όχι μόνο έχει ημερομηνία λήξης αλλά και ότι κάθε 5 χρόνια πρέπει να ανανεώνεται.

που είναι το πλεονέκτημα σε αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλοι καημένοι κι αυτοί, προσπαθούν εδώ και χρόνια να εισάγουν τις ηλεκτρονικές.

Μια χαρά έχουν πλαστικές ταυτότητες (σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας) οι Ιταλοί. Απλώς κάποια αστυνομικά τμήματα/ δήμοι βαριούνται και σου λένε βγάλε το παλιο καθώς είναι πιο ευκολο. Ή σου λενε δεν εχουμε διαθεσιμότητα υλικού. Μη μας συγκρίνεις με Ιταλία, είμαστε χρόνια πίσω...

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pOLoS είπε

που είναι το πλεονέκτημα σε αυτό?

οτι αυτα καθιστούν την Ιταλική ταυτότητα πιο αξιόπιστο δημόσιο έγγραφο, σε αντίθεση με την Ελληνική που σε όποια πολιτισμένη χώρα χρειαστεί να την δείξεις βάζουν τα γέλια....

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

5 ώρες πριν, DeineL Vian είπε

Μ. Τετάρτη ταξιδεύει η σύζυγος για Μ. Βρετανία με British και μετά από τηλεφώνημα , χρειάζεται μόνο ταυτότητα.

4 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Μάθε όμως και πόση ώρα θα κάνει στον έλεγχο διαβατηρίων / ταυτοτήτων. 

Όταν έχεις e-passport περνάς σε 2-5 λεπτά. Με ταυτότητα μπορεί να χρειαστεί και μισή ώρα να περιμένεις στην ουρά. Ανάλογα την ώρα βέβαια και το αεροδρόμιο. Αλλά γενικά ισχύει.

Μόλις ταξίδεψα προς και από Λονδίνο με British από Heathrow. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την ταυτότητα. Είναι σχετικά πρόσφατη, τα ονόματα είναι εκτυπωμένα (όχι χειρόγραφα) και υπάρχουν και με λατινικούς χαρακτήρες.

Στον έλεγχο δεν υπήρχε η παραμικρή καθυστέρηση ούτε στην άφιξη στο Heathrow ούτε στην αναχώρηση. Αντιθέτως πέρασα πιο γρήγορα και από αυτούς που είχαν διαβατήριο καθώς ο έλεγχος για EU ταυτότητες γινόταν σε ξεχωριστό σημείο όπου ήμασταν πολύ λιγότεροι από αυτούς που είχαν διαβατήριο. Φυσικά εξαρτάται και από την ώρα και πόσος κόσμος είναι μπροστά σου. Προσωπικά δεν μου πήρε πάνω από 3-4 λεπτά.

Το μόνο που μου είπαν (σαν προτροπή και όχι σαν παρατήρηση) είναι πως αφού οι ταυτότητες μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης, καλά είναι να τις ανανεώνουμε μόνοι μας κάθε τόσο ώστε να μην είναι πολύ παλιές.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, vasilk είπε

Μόλις ταξίδεψα προς και από Λονδίνο με British από Heathrow. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την ταυτότητα. Είναι σχετικά πρόσφατη, τα ονόματα είναι εκτυπωμένα (όχι χειρόγραφα) και υπάρχουν και με λατινικούς χαρακτήρες.

Στον έλεγχο δεν υπήρχε η παραμικρή καθυστέρηση ούτε στην άφιξη στο Heathrow ούτε στην αναχώρηση. Αντιθέτως πέρασα πιο γρήγορα και από αυτούς που είχαν διαβατήριο καθώς ο έλεγχος για EU ταυτότητες γινόταν σε ξεχωριστό σημείο όπου ήμασταν πολύ λιγότεροι από αυτούς που είχαν διαβατήριο. Φυσικά εξαρτάται και από την ώρα και πόσος κόσμος είναι μπροστά σου. Προσωπικά δεν μου πήρε πάνω από 3-4 λεπτά. 

Το μόνο που μου είπαν (σαν προτροπή και όχι σαν παρατήρηση) είναι πως αφού οι ταυτότητες μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης, καλά είναι να τις ανανεώνουμε μόνοι μας κάθε τόσο ώστε να μην είναι πολύ παλιές.

Είχες μεγαλύτερη από το κανονικό καθυστέρηση στο Βενιζέλος ή όχι;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Είχες μεγαλύτερη από το κανονικό καθυστέρηση στο Βενιζέλος ή όχι;

Καμία απολύτως καθυστέρηση. Σήμερα το μεσημέρι που έφτασα μου πήρε ακριβώς 5 λεπτά από τη στιγμή που βγήκα από το αεροσκάφος μέχρι να βγω έξω από το αεροδρόμιο.

Επισημαίνω όμως ότι ταξίδευα με British και όχι με Ryanair που είναι το θέμα. Απλώς έγραψα σε σχέση με το ταξίδι στο UK με Ελληνική ταυτότητα.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vasilk είπε

Επισημαίνω όμως ότι ταξίδευα με British και όχι με Ryanair που είναι το θέμα. Απλώς έγραψα σε σχέση με το ταξίδι στο UK με Ελληνική ταυτότητα

Οντως ξεφύγαμε, αλλά οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο δεν έχουν να κάνουν με ποια αεροπορική ταξιδεύεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vasilk είπε

Καμία απολύτως καθυστέρηση. Σήμερα το μεσημέρι που έφτασα μου πήρε ακριβώς 5 λεπτά από τη στιγμή που βγήκα από το αεροσκάφος μέχρι να βγω έξω από το αεροδρόμιο.

Επισημαίνω όμως ότι ταξίδευα με British και όχι με Ryanair που είναι το θέμα. Απλώς έγραψα σε σχέση με το ταξίδι στο UK με Ελληνική ταυτότητα.

Οντως ξεφύγαμε, αλλά οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο δεν έχουν να κάνουν με ποια αεροπορική ταξιδεύεις

Βασικά έχουν να κάνουν, γιατί η ryan πηγαινει Stansted και όχι Heathrow, και οι καθυστερήσεις με ταυτότητα στο Stansted ειναι δεδομένες (ο έλεγχος για τις ταυτότητες είναι μαζί με τους non-EU)

Επίσης οι καθυστερήσεις στο Βενιζέλος, αν υπάρχουν θα είναι στην αναχώρηση όχι στην επιστροφή!

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Για το Βενιζέλος ήταν η ερώτηση, εξάλλου αφίξεις εκτός Σένγκεν περνάνε επίσης από έλεγχο διαβατηρίων.

απλά σου λέω οτι ο @vasilk μας είπε οτι δεν είχε κάποια καθυστέρηση επιστρέφοντας στο Βενιζέλος... το θέμα είναι να μας πει την εμπειρία του κάποιος που ταξίδεψε από το Βενιζέλος προς χώρα εκτός Σένγκεν μετά τις 7/4...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Μάθε όμως και πόση ώρα θα κάνει στον έλεγχο διαβατηρίων / ταυτοτήτων. 

Όταν έχεις e-passport περνάς σε 2-5 λεπτά. Με ταυτότητα μπορεί να χρειαστεί και μισή ώρα να περιμένεις στην ουρά. Ανάλογα την ώρα βέβαια και το αεροδρόμιο. Αλλά γενικά ισχύει.

7 ώρες πριν, cubilone είπε

Εγώ έχει μια βδομάδα που την έβγαλα γιατί είχε λήξει η παλιά οπότε είναι καινούργια απολύτως άλλωστε θα έβγαζα πάλι για να μην έχω θέμα! Ευχαριστώ πάντως!

6 ώρες πριν, kon1to είπε

Εννοεις λογω brexit? αν ναι, θα ειναι πολυ νωρις για να εχει προλαβει να αλλαξει κάτι...

αλλά σαν γενικότερο κανόνα για Λονδίνο, να ξερεις οτι θα ταλαιπωρηθεις περισσοτερο αν ταξιδεψεις με ταυτότητα, καθώς η ουρά είναι πολύ μεγαλύτερη... με διαβατήριο περνάς πολύ γρήγορα συνήθως...

επισης αν η ταυτότητα σου δεν ειναι σε καλή κατάσταση, δεν θα το εκτιμήσουν και πολύ οι Άγγλοι οπότε θα φας επιπλέον ώρα κι εκεί...

επιπροσθέτως από προχθές ισχύει και το παρακάτω:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 07 Απριλίου 2019 τέθηκε σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων. 

Λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στο διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:

1. για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.
  2. για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.

Ναι λόγω μπρέξιτ πιο πολύ το είπα, το είδα και αυτό που ανέφερες και εγώ. Η ταυτότητα όπως έγραψα είναι καινούργια μιας βδομάδας οπότε είναι σε άριστη κατάσταση!! Σε ευχαριστώ πολύ! 

4 ώρες πριν, vasilk είπε

Εγώ θα φύγω από Θεσσαλονίκη οπότε πιστεύω πως μπορεί να έχει λιγότερο κόσμο και ταλαιπωρία, αλλά οκ εντάξει ας αργήσει και μισή ώρα που λέει ο λόγος δεν χάθηκε ο κόσμος, βόλτα πηγαίνουμε χαλαρά!!! Ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...