Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, orck είπε

........Στα ΚΤΕΛ που χρησιμοποιησα τελευταια φορα περισυ δεν ειχε αριθμημενο εισητηριο, ακομη τα μικρα σινεμα δεν εχουν θεσεις αριθμημενες, βλεπεις ακομη καθε παρεα με ενα καθισμα κενο...

Δεν ξέρω αν μιλάς για κάποια μικρή γραμμή αλλά γενικά τα ΚΤΕΛ είναι με αριθμημένες θέσεις στα εισιτήρια. Αν μάλιστα πας σε κάποιο με μεγάλη κίνηση (πχ Αθήνα-Θεσ/νίκη) που έχουν αρκετά μεγάλη πληρότητα, τότε δεν παίζει να κάτσεις κάπου αλλού εκτός από την συγκεκριμένη θέση σου (εκτός αν κάνεις τράμπα με άλλο επιβάτη).

Τώρα για τα σινεμά (εκτός των multiplex) έχουν τόσο θέμα να έχουν θεατές που ακόμα και αυτά που ορίζουν θέσεις με το εισιτήριο στην πράξη σου λένε "κάτσε όπου θες"

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Εχω να ταξιδέψω πολύ καιρό με πούλμαν απ'ότι φαίνεται.

ή αυτο ή πηγαινεις με χαλια κτελ

Δημοσ.

Για την διαφορά της τιμής που ειπώθηκε, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που έχω συναντήσει είναι το Αθήνα-Λάρνακα 180 ευρώ με επιστροφή με Aegean και το Αθήνα-Πάφος με Ryanair με επιστροφή στα 60 ευρώ, τον καιρό που υπηρετούσα Κύπρο. Ειλικρινά, οι Ιρλανδοί μας έσωσαν όταν η ''ελληνική'' εταιρεία δεν είχε καμία έκπτωση για φαντάρους και παράλληλα ως συνέχεια της Ολυμπιακής είχε την αποκλειστικότητα στη μεταφορά στρατιωτών για την μία ''δωρεάν'' κάρτα επιβίβασης που δικαιούνται. Επειδή έβγαζα και υπηρεσίες και κανόνιζα άδειες, έβλεπα κάρτες επιβίβασης με κόστος 300 ευρώ+ μέσα στο καλοκαίρι, που τα πληρώνεται φυσικά από τα ταμεία του ελληνικού κράτους.

Νομίζω ότι η Ryan είχε σταματήσει μια εποχή τα δρομολόγια από Πάφο αλλά θα τα ξαναρχίσει. Ούτε θέλω να σκέφτομαι τι φρίκη θα έφαγαν όσοι υπηρέτησαν μετά από μένα. Το απαράδεκτο που έχει η Ryanair είναι τα φαινόμενα ακυρώσεων, με το οποίο συμφωνώ 100 τοις 100. Ο στόλος της πάντως ανανεώνεται και καθαρά αεροπλάνα έχει, την σύγκριση με το ΚΤΕΛ ποτέ δεν την κατάλαβα. Ειδικά από διάφορους που βλέπω στη σελίδα της Aegean που έχουν πατήσει μέχρι και ''ευχαριστώ Aegean'' στους ψεύτικους διαγωνισμούς μόνο και μόνο επειδή νιώθουν ότι επειδή πλήρωσαν κάτι ακριβότερα πως διαφέρουν από την ''πλέμπα''. Έτσι την πάτησα την 1η φορά που επέστρεψα με άδεια από Κύπρο το Πάσχα του 2015 και πήρα Aegean και ακόμα μουντζώνομαι. 

Δημοσ.

Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με Ryan. Σοβαρά προβλήματα δεν έχω αντιμετωπίσει.

Ξέρεις όταν πετάς με τέτοιες εταιρείες ότι έχουν κάποιες συγκεκριμένες "ιδιαιτερότητες" (τις οποίες όμως σταδιακά ακολουθούν και οι εταιρείες μη χαμηλού κόστους!)

Πάω με τις διαστάσεις τις χειραποσκευής που είναι αποδεκτές (+- μερικά εκατοστά). Έχω τυπωμένο εισιτήριο κτλ.

Το ότι αλλάζει συχνά κάποιες παραμέτρους όπως π.χ. να πληρώνεις για θέση κτλ  είναι μεν ενοχλητικό και μου θυμίζει ανατολίτικο παζάρι για να σε μπερδέψει και να πάρει μερικά ευρώ παραπάνω αλλά το αναφέρει παντού στο site της (η πλειοψηφία που κλείνει είναι νέοι ή εξοικειωμένοι με την τεχνολογία) - (Υ.Γ: δείτε και σε ανάλογα φόρουμ και για τις "μεγάλες" εταιρείες τι γίνεται π.χ  με περιπτώσεις καθυστερήσεων πτήσεων κτλ. γενικά δεν βγάζεις εύκολα άκρη).

Θα συμφωνήσω με τον ΥΜΙΒ. Ειδικά στο ότι πολύς κόσμος έχει ταξιδέψει οικονομικά πολύ.

Δημοσ.

Αυτό με τις θέσεις το κάνει πλέον και η Aegean και διαμαρτύρονται στη σελίδα της. Άσε που το παραμύθι με τις διαστάσεις της αποσκευής λέγεται συνήθως για την Ryanair λες και η τιμή της Aegean δεν είναι για χειραποσκευή. Εκεί δεν έχει διαστάσεις συγκεκριμένες για να τις πάρεις στη καμπίνα; Στο τελευταίο μου ταξίδι για Μπρατισλάβα εμφανίστηκε μια γυναίκα με τεράστια βαλίτσα. Να πω οτι δεν ξέρεις την πολιτική της εταιρείας; Έχει βουίξει ο τόπος.

Δημοσ.

Εχω αγορασει round trip εισιτηρια για Ρωμη αρχες Ιουνιου, αλλα τελικα δε θα μπορεσουμε να ταξιδεψουμε. 

Γνωριζει κανεις σε τι ποσα περιπου ειναι οι χρεωσεις για αλλαγη πτησης-ημερομηνιων; 

Δεν ξερω αν ειναι τελικα πιο συμφερον απλα να ξεχασω τα λεφτα που εδωσα ή να το ψαξω με τις αλλαγες που δικαιουμαι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, actorius είπε

Εχω αγορασει round trip εισιτηρια για Ρωμη αρχες Ιουνιου, αλλα τελικα δε θα μπορεσουμε να ταξιδεψουμε. 

Γνωριζει κανεις σε τι ποσα περιπου ειναι οι χρεωσεις για αλλαγη πτησης-ημερομηνιων; 

Δεν ξερω αν ειναι τελικα πιο συμφερον απλα να ξεχασω τα λεφτα που εδωσα ή να το ψαξω με τις αλλαγες που δικαιουμαι.

Μπορεις να το δεις απο τη σελιδα διαχείρισης της πτήσης σου. Επέλεξε τις νέες ημερομηνίες και δες τι ποσό σου βγάζει. Σύγκρινε το ποσό αυτό με την τιμή που έχουν οι νέες πτησεις και δες αν αξίζει. 

Σε γενικές γραμμές παντως ειναι ασυμφορη η αλλαγη ειδικα αν είχες αγορασει τα εισιτήρια φτηνα. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δλδ σε κράτηση που έχω κάνει για 2 άτομα, υπάρχει περίπτωση να μας βάλει σε τυχαίες θέσεις και άρα όχι μαζι?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δλδ σε κράτηση που έχω κάνει για 2 άτομα, υπάρχει περίπτωση να μας βάλει σε τυχαίες θέσεις και άρα όχι μαζι?

Σίγουρα θα σας βάλει χωριά. Επίτηδες το κάνουν για να πληρώσεις την επιπλέον χρέωση. Πάντα (3 προορισμους, 6πτησεις) από τότε που ξεκίνησε αυτό το κόλπο περνώ το φτηνό και πάντα κάθομαι δίπλα σε αυτόν που είμαι μαζί. Βρίσκεις κενές θέσεις. Λες και στον τυχαίο διπλανό σου εάν θέλει να μετακινηθεί και είσαι μια χαρά. Εάν σου φαίνεται απολίτιστο αυτό τότε είτε πλήρωσε είτε κάνεις το ταξίδι δίπλα σε έναν άγνωστο. Δεν θα πάθει κανείς τιποτα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την νεα πολιτικη της που αναγκαστικα βαζεις την χειραποσκευη κατω εκτος και αν εχεις priority, εχει ταξιδεψει κανεις?

Σου παιρνουν την χειραποσκευη αφου περασεις τον ελεγχο ή απο πριν την δινεις εκει στον κισε? Ρωταω για να δω αφου στην παιρνουν που στην παιρνουν για να την βαλουν κατω, τουλαχιστον αν την παιρνουν πριν τον ελεγχο μπορεις να κουβαλησεις μαζι σου υγρα ανω των 100μλ, κλπ κλπ.

Αν στην παιρνουν μετα τον ελεγχο και πριν την εισοδο για το αεροπλανο ε τοτε ειναι μπινια.

Επεξ/σία από StormGr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, StormGr είπε

Αν στην παιρνουν μετα τον ελεγχο και πριν την εισοδο για το αεροπλανο ε τοτε ειναι μπινια.

αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...