Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Adanos είπε

Σε μια γνωστή μου δεν την αφήσανε να κάνει τσέκ ιν εξαιτίας βαλίτσας που ήταν +5cm σε ύψος. Μιλάμε για 5 εκατοστά έχασε πτήση και 1 μέρα απ' τις διακοπές της. Θα μπορούσε να πληρώσει υποθέτω, αλλά δεν είχε εκείνη την στιγμή.

Φθηνή, φθηνή αλλά μαζεύουν πολλά απ' αυτές τις λεπτομέρειες.

Φίλε μου, όταν κλείνεις εισιτήρια ξέρεις τους περιορισμούς κι απλά αν τους παραβίαση, ρισκάρεις και πρέπει να αποδεχτείς τις τυχόν συνέπειες. 

Μπορεί και στην aegean να μην πέρναγε, άρα έπρεπε να πληρώσει αποσκευή. 

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vforvendetta85 είπε

Φίλε μου, όταν κλείνεις εισιτήρια ξέρεις τους περιορισμούς κι απλά αν τους παραβίαση, ρισκάρεις και πρέπει να αποδεχτείς τις τυχόν συνέπειες. 

Μπορεί και στην aegean να μην πέρναγε, άρα έπρεπε να πληρώσει αποσκευή. 

Μιλάμε για 4-5 εκατοστά. Δεν νομίζω η Aegean να έπαιρνε μεζούρα να μετρήσει και να ακυρώσει αποσκευή για 4-5 εκατοστά. Γιατί το εισιτήριο της κάνει 80€ ενώ της Ryanair 20€. Οπότε λέει η δεύτερη "από που θα μεζέψω; Από τα 5γρ παραπάνω βάρος, τα 5εκ παραπάνω μ/π/υ, και απ' το πόσα αρώματα θα πουλήσει την ώρα της πτήσης.

Δεν σου λέω να μην αποδεχτείς τις συνέπειες. Εφόσον είναι σαφής η οδηγία για τις αποσκευές, θα πρέπει να προσέχεις, αλλά πιστεύω δεν θα γίνονταν τίποτα αν κάνανε τα στραβά μάτια για 4-5 εκατοστά. Γνώμη μου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adanos είπε

Μιλάμε για 4-5 εκατοστά. Δεν νομίζω η Aegean να έπαιρνε μεζούρα να μετρήσει και να ακυρώσει αποσκευή για 4-5 εκατοστά. Γιατί το εισιτήριο της κάνει 80€ ενώ της Ryanair 20€. Οπότε λέει η δεύτερη "από που θα μεζέψω; Από τα 5γρ παραπάνω βάρος, τα 5εκ παραπάνω μ/π/υ, και απ' το πόσα αρώματα θα πουλήσει την ώρα της πτήσης.

Δεν σου λέω να μην αποδεχτείς τις συνέπειες. Εφόσον είναι σαφής η οδηγία για τις αποσκευές, θα πρέπει να προσέχεις, αλλά πιστεύω δεν θα γίνονταν τίποτα αν κάνανε τα στραβά μάτια για 4-5 εκατοστά. Γνώμη μου.

Αν κανανε τα στραβα ματια για 4-5εκ σε 180 επιβατες ομως, μαλλον θα ειχαν θεμα. ;)

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αν κανανε τα στραβα ματια για 4-5εκ σε 180 επιβατες ομως, μαλλον θα ειχαν θεμα. ;)

Σαφώς, αλλά δεν νομίζω να έχουν όλοι το πρόβλημα των 4-5εκ. Θα τυχαίνει σε 1-2 άτομα, άντε βαριά βαριά 10 άτομα. Πρέπει να είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση να έχουν 180 άτομα 4-5εκ μεγαλύτερη βαλίτσα/χειραποσκευή. Είναι κάτι διαφορετικό βέβαια όταν το αεροπλάνο είναι γεμάτο. Είναι λίγο στριμωχτά και το καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι πιο αυστηροί. Έτσι όμως νομίζω είναι μια μικρή υπερβολή με το ταπεινό μου μυαλό :rolleyes: Παρόλα αυτά, εφόσον υπάρχει σχετική προειδοποίηση/οδηγία, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Δημοσ.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εάν χαλαρώσουν πολύ σε λίγο θα το μάθουν οι πελάτες και θα πηγαινουν με βαλίτσες τέρατα. Εγώ δεν θα το ρισκάρα, βασικά δεν έχω χρειαστεί ποτέ για 5-7 ημέρες κάτι παραπάνω από αυτά που επιτρέπουν. Εκεί που "ρισκάρω" είναι να μην περνώ ποτέ την έξτρα υπηρεσία του να κάθομαι δίπλα στην φιλη μου.

Πάντα βρίσκονται δύο θέσεις.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Adanos είπε

Σαφώς, αλλά δεν νομίζω να έχουν όλοι το πρόβλημα των 4-5εκ. Θα τυχαίνει σε 1-2 άτομα, άντε βαριά βαριά 10 άτομα. Πρέπει να είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση να έχουν 180 άτομα 4-5εκ μεγαλύτερη βαλίτσα/χειραποσκευή. Είναι κάτι διαφορετικό βέβαια όταν το αεροπλάνο είναι γεμάτο. Είναι λίγο στριμωχτά και το καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι πιο αυστηροί. Έτσι όμως νομίζω είναι μια μικρή υπερβολή με το ταπεινό μου μυαλό :rolleyes: Παρόλα αυτά, εφόσον υπάρχει σχετική προειδοποίηση/οδηγία, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

βασικα στην ελλάδα 1-2 στους 180 θα εχουν σωστή βαλιτσα...γιατι πολυ απλα δε μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνων να καταλαβει και να σεβαστει κανονισμους ή πολύ απλα απο αντιδραση... εαν για μια μερα εφαρμόσουν ακριβως τον κανονισμο πιστεψε με εχει να γινει πανικός!

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, paylidis είπε

βασικα στην ελλάδα 1-2 στους 180 θα εχουν σωστή βαλιτσα...γιατι πολυ απλα δε μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνων να καταλαβει και να σεβαστει κανονισμους ή πολύ απλα απο αντιδραση... εαν για μια μερα εφαρμόσουν ακριβως τον κανονισμο πιστεψε με εχει να γινει πανικός!

Ενώ στις άλλες χώρες θα βαρουσαν προσοχή και θα τηρούσαν κατά γράμμα την πολιτική της εταιρίας;

Πως το εξηγείς αυτο; Είναι γονιδιακό;

Κούρασε ρε παιδιά η καραμέλα και οι ή αυτοτιμωρια. Παντού όποιος δει ελαστικότητα θα χωθεί. Παντου

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, orck είπε

Ενώ στις άλλες χώρες θα βαρουσαν προσοχή και θα τηρούσαν κατά γράμμα την πολιτική της εταιρίας;

Πως το εξηγείς αυτο; Είναι γονιδιακό;

Κούρασε ρε παιδιά η καραμέλα και οι ή αυτοτιμωρια. Παντού όποιος δει ελαστικότητα θα χωθεί. Παντου

Στο νοτο γενικά ειμαστε ουγκανοι... σε κεντρικες-βορειες δεν νοειται να παει καποιος πονηρίδης με μπαουλο για χειραποσκευη... αυτό εχω δεί στα περιπου 500-550 ταξίδια που εχω κανει ειτε για προσωπικούς ειτε για επαγγελματικούς λόγους τα τελευταία 15 χρόνια...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, paylidis είπε

Στο νοτο γενικά ειμαστε ουγκανοι... σε κεντρικες-βορειες δεν νοειται να παει καποιος πονηρίδης με μπαουλο για χειραποσκευη... αυτό εχω δεί στα περιπου 500-550 ταξίδια που εχω κανει ειτε για προσωπικούς ειτε για επαγγελματικούς λόγους τα τελευταία 15 χρόνια...

Μιλάμε για γνωστή που ζει στην Αγγλία και κατέβαινε Ελλάδα.

Δεν μίλησε όμως κανείς για ΜΠΑΟΥΛΟ αλλά για 4-5εκ παραπάνω. Ούτε στο μάτι δεν φαίνονται τα 4-5 εκατοστά σε βαλίτσα. Και όχι για μ/π/υ x5εκ. Μιλάμε μόνο για ύψος.

Ξέρω πολλούς ξένους που είναι πονηροί. Και όχι νότιοι. Το ότι οι νότιοι είμαστε λίγο πιο "έξυπνοι" δεν σημαίνει ότι είμαστε οι μόνοι. Απλά οι βόρειοι είναι πιο κότες :P

Δημοσ.

Παιρνεις μια αποσκευη που ειναι εντος των οριων και καθαριζεις. Ουτε να αγχωνεσαι, ουτε να πληρωνεις παραπανω. Εχω παρει τετοια εδω και 7-8 χρονια, οσο φουσκωμενη και να ειναι, παντα χωραει στο "κλουβι" που σε βαζουν να την μετρησεις. 

Γενικα σε ελληνικα αεροδρομια εχω δει αρκετα τραγελαφικα με τυπους να προσπαθουν να περασουν ολη την προικα τους σα χειραποσκευη. 

Δημοσ.

Paylidis την ζωή σου να έκανα :P

Και εμένα μου αρέσουν τα ταξίδια αλλά η δουλειά επιβάλει Αθήνα και άντε καμία επαρχία η νησιά. Εξωτερικό ποτέ δυστυχώς....

Πάντως για να μείνω στο θέμα,5-6 εκατοστά αν είναι παραπάνω δεν φαίνεται και δεν νομίζω να πει κανένας τίποτα

Δημοσ.
Στις 4/1/2018 στις 4:42 ΠΜ, john_shadow είπε

αν μπορέσεις να την συμπιέσεις ώστε να χωρέσει στο κουτί 35χ20χ20 που έχουν(γιατί άμα την δουν μεγάλη λογικά αυτό θα σου ζητήσουν) παρ την, αλλιώς δύσκολο το βλέπω..

Στις 4/2/2018 στις 11:41 ΠΜ, Adanos είπε

Σε μια γνωστή μου δεν την αφήσανε να κάνει τσέκ ιν εξαιτίας βαλίτσας που ήταν +5cm σε ύψος. Μιλάμε για 5 εκατοστά έχασε πτήση και 1 μέρα απ' τις διακοπές της. Θα μπορούσε να πληρώσει υποθέτω, αλλά δεν είχε εκείνη την στιγμή.

Φθηνή, φθηνή αλλά μαζεύουν πολλά απ' αυτές τις λεπτομέρειες.

Στις 4/2/2018 στις 12:00 ΜΜ, paylidis είπε

100% θα πεσει ακυρο, εχουν γινει πιο αυστηροί και τα 30 λιτρα δεν ειναι λιγο (ειναι ενα μικρο θιερμοσιφωνο :P).

Παρε καλυτερα μια τσαντα σακιδια τυπου σχολικη αν θες ως δευτερη

Σας ευχαριστώ όλους. Θα πάρω μια πιο μικρή που έχω για σίγουρα.. 

Δημοσ.

μεσα στο 2018 πρεπει να παρω βαλιτσα, βγαινουν σε προσοφρες οι κλασικες που μπαινουν σε low cost εταιριες?

Εχω βρει αυτη

https://lineashop.gr/βαλιτσα-τροχηλατη-set-4-μεγέθη-clone-el.html

αλλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει κατι καλυτερο.

Δημοσ.
Στις 3/4/2018 στις 3:16 ΜΜ, stelios18120 είπε

Paylidis την ζωή σου να έκανα :P

Και εμένα μου αρέσουν τα ταξίδια αλλά η δουλειά επιβάλει Αθήνα και άντε καμία επαρχία η νησιά. Εξωτερικό ποτέ δυστυχώς....

Πάντως για να μείνω στο θέμα,5-6 εκατοστά αν είναι παραπάνω δεν φαίνεται και δεν νομίζω να πει κανένας τίποτα

Μπααα. Μετά από ένα σημείο καταντά αηδία. Το μόνο ωραίο είναι η gold bonus miles card που πας αράζεις στα lounge και τρως πίνεις τσάμπα... :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...