Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα για 2 μέρες δε θα πάρεις μαζί 2 παντελόνια; Ένα πουκάμισο, 2 μπλούζες, εσώρουχα, κάλτσες, πιτζάμες.

Πάντως δεν είναι τα ρούχα που πιάνουν χώρο. Πιο πολύ είναι τα παπούτσια, το νεσεσέρ αυτά τα γύρω γύρω.

Χωράνε αυτά στην επιτρεπόμενη χειραποσκευή; Δύσκολο μου φαίνεται.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα 14 μερες ταξιδι με μια χειραποσκευη (50x35x20) και μισογεματο backpack. Και ειχα χωρεσει φορμες/φουτερ, πουκαμισα,μπλουζες,πιτζμαμες. Νομιζω για δυο μερες ειναι εφικτο μονο η χειραποσκευη.

Παοουτσια θα παρεις ενα αυτο που θα φορας και αλλο ενα. Για να γλυτωσεις χωρο, βαζεις καλτσες μεσα στα παπουτσια. Νεσεσερ, ενας αντρας τι εχει ?κολωνια, οδοντοβουρτσα, οδοντοκρεμα, αποσμητικο. Αν δεν παρεχει το ξενοδοχειο + σαμπουαν/αφρολουτρο. Βεβαια σε ολα αυτα θα ειναι μικρες συσκευασιες , μιας και δεν επιτρεοονται μεγαλες.

Edit: αν δεις οτι εχεις προβλημα μεν τον χωρο και οχι το βαρος. Εχει στο τζαμπο με 2-3 euro vaccum bag

Επεξ/σία από jakegate7
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα.Έχει νοικιάσει κανείς αυτοκίνητο μέσω της ryanair να μου πει εντυπώσεις;Βλέπω πολυ καλες τιμες αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, qiL είπε

Καλησπερα.Έχει νοικιάσει κανείς αυτοκίνητο μέσω της ryanair να μου πει εντυπώσεις;Βλέπω πολυ καλες τιμες αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ.

Έχω νοικιάσει στο Stansted περσι με περιορισμό χιλιομέτρων... νομιζω 100μιλια τη μέρα (κατηγορία VW Golf).

Η τιμή ήταν η καλύτερη καθώς και μια επιπρόσθετη ασφάλεια που πήρα από αυτούς (AXA / Interpartner assistance 4-5€/ημέρα).

400GBP χρέωση για εγγύηση, με κόστος 100€ περίπου για 10 ημέρες! Τσάμπα πράμα...

Απλά η Green Motion που ειχα νοικιασει (η Ryanair είναι μεσάζων) με έσπασαν τα νεύρα για δική τους πρόσθετη ασφάλεια καθώς κάποια δεν καλύπτονταν από την επιπλέον που είχα κάνει... πχ μου λεγαν ότι το λάστιχο αν χρειαστεί αντικατάσταση κοστίζει 300€ το κομμάτι αντί των 100€ που καλυπτε η ασφάλεια και τέτοια χαζά, θελοντας να μου πουλήσουν επιπλέον ασφάλεια καμμιά  250€ ακόμα!!! Σημειώνω ότι συνηθίσω να παίρνω επιπλέον ασφάλεια για το ποσό της αρχικής απαλλαγής που δίνουν οι εταιρείες ενοικίασης.

Επομένως είναι και ανάλογα την εταιρεία που θα σου δώσει το αυτοκίνητο.

Επίσης δες και στο economycarrentals.com που είναι εταιρία με έδρα το Ηράκλειο.

Αν θες να σου στείλω voucher να δεις και όρους κλπ στείλε μου το mail σου με pm

Επεξ/σία από gregdel
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, aposporis είπε

Έχει πάρει κανείς αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης >3 ωρών;

Ναι, εγω εχω παρει 250 ευρω επειδη ειχε καθυστερησει περιπου 3:30 ωρες λογω τεχνικου προβληματος.

Πρεπει να κανεις αιτηση και μαζι να ανεβασεις αποδειξεις με τυχον εξοδα (φαγητου, ξενοδοχεια κτλ) που εκανες λογω της καθυστερησης.

Δημοσ.

10 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Ναι, εγω εχω παρει 250 ευρω επειδη ειχε καθυστερησει περιπου 3:30 ωρες λογω τεχνικου προβληματος.

Πρεπει να κανεις αιτηση και μαζι να ανεβασεις αποδειξεις με τυχον εξοδα (φαγητου, ξενοδοχεια κτλ) που εκανες λογω της καθυστερησης.

Προσπάθησα αλλά ζήταγε σώνει και καλά να βάλω έξοδα και αποδείξεις ενώ δεν έχω και δεν προχωράει.

Δημοσ.

Πετάω αύριο και θέλω να ρωτήσω εάν επιτρέπεται να πάρω μαζί ένα δραπανοκατσάβιδο με μπαταρία Li-ion είτε μέσα στην χειραποσκευή είτε στην βαλίτσα που παραδίδεις...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δε νομίζω να επιτρέπεται,δεν έχει να κάνει με την εταιρία αλλά για λόγους ασφαλείας. 

Πάρε καλύτερα τηλέφωνο στον αερολιμένα και ρώτα για πληροφορίες. 

Δημοσ.
Στις 3/19/2018 στις 11:29 ΜΜ, aposporis είπε

Προσπάθησα αλλά ζήταγε σώνει και καλά να βάλω έξοδα και αποδείξεις ενώ δεν έχω και δεν προχωράει.

Τελικά βρήκα τη σωστή φόρμα και θα πάρω αποζημίωση.
Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι για άνω των 2 ωρών καθυστέρηση δικαιούτε αποζημίωση ανεξαρτήτως εταιρίας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aposporis είπε

Τελικά βρήκα τη σωστή φόρμα και θα πάρω αποζημίωση.
Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι για άνω των 2 ωρών καθυστέρηση δικαιούτε αποζημίωση ανεξαρτήτως εταιρίας.

Ε δώσε κι ένα link για τη φόρμα που βρήκες ώστε να υπάρχει στο νήμα.

Επίσης,είσαι σίγουρος ότι είναι 2 οι ώρες; Είχα την εντύπωση οτι είναι 3

Δημοσ.

Συμπλήρωσα αυτή τη φόρμα μετά από πολύ ψάξιμο! Την επόμενη μέρα ήρθε απάντηση από τη Ryan όπου με πληροφορούσε ότι θα λάβω την αποζημίωση.
Εδώ είναι ο EU261/2004 για τα δικαιώματα των επιβατών κτλ κτλ. Η πτήση καθυστέρησε τρεισίμιση ώρες (3 ώρες και 20 λεπτά κατά τη Ryan) από τη Ρώμη, ~1000+ km.
Πολλές αεροπορικές όταν καθυστερούν σου προσφέρουν δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο, το οποίο συνήθως είναι φτηνότερο της αποζημίωσης!!

Article 6

Delay

1. When an operating air carrier reasonably expects a flight to be delayed beyond its scheduled time of departure:

(a) for two hours or more in the case of flights of 1500 kilometres or less; or

(b) for three hours or more in the case of all intra-Community flights of more than 1500 kilometres and of all other flights between 1500 and 3500 kilometres; or

(c) for four hours or more in the case of all flights not falling under (a) or (b),

passengers shall be offered by the operating air carrier:

Article 7

Right to compensation

1. Where reference is made to this Article, passengers shall receive compensation amounting to:

(a) EUR 250 for all flights of 1500 kilometres or less;

(b) EUR 400 for all intra-Community flights of more than 1500 kilometres, and for all other flights between 1500 and 3500 kilometres;

(c) EUR 600 for all flights not falling under (a) or (b).

In determining the distance, the basis shall be the last destination at which the denial of boarding or cancellation will delay the passenger's arrival after the scheduled time.

• Thanks 1
Δημοσ.

@aposporis Η πτήση σου είχε καθυστέρηση άνω των 3 ωρών,γι αυτό και σωστά αποζημιώνεσαι.

Η παράθεση που έχεις βάλει,είναι κομμένη από σένα και λείπουν ενδιάμεσα κάποιες σειρές που αλλάζουν το νόημα και πιθανώς μπέρδεψαν και σένα.Τουλάχιστον από όσο το είχα ψάξει εγώ πρόσφατα που είχα 2.30 ώρες καθυστέρηση,οι 2 ώρες αναφέρονται στο "right to care", δηλαδή αναψυκτικά,γεύμα κτλ.

Για την αποζημίωση παντού αναφέρεται για 3 ώρες και μάλιστα από την άφιξη,και το ποσό καθορίζεται από την απόσταση όπως παρέθεσες κι εσύ.

Βέβαια δεν αναφέρεται σαφώς όπως θα έπρεπε στο link σου και μου κάνει εντύπωση,ίσως να αποσαφηνίστηκε αργότερα με κάποια πρόσθετη απόφαση και να βρίσκεται αλλού,δεν ξέρω.

Σε άλλα link πάντως αναφέρεται καθαρά και επίσης εγώ όταν είχα κάνει test claim σε 2-3 "refund" υπηρεσίες μου έλεγαν οτι δεν δικαιούμαι αποζημίωση λόγω κάτω των 3 ωρών.

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_en.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Flight_Compensation_Regulation_261/2004

https://www.refund.me/eu-flight-rights/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο. Πχ. εδώ λέει τα εξής:

FLIGHT DELAY
If we reasonably expect your flight to be delayed for two hours
or more beyond its scheduled time of departure in the case of
flights of 1500km or less (but three hours in the case of all
intra-EU flights of more than 1,500km and of all other flights
operated by us between 1,500km and 3,500km), you are
entitled to the rights set out below.

Παντώς καλό είναι να ξέρει ο κόσμος τι δικαιώματα έχει.
Πχ. σε εμάς δεν είπαν τίποτα και όταν πήγα να πάρω ένα σάντουιτς ο πωλητής με ρώτησε από ποια πτήση είμαι και μου το έδωσε δωρεάν.

Επεξ/σία από aposporis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...