Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εγιναν απεργιες ακριβως για τις συνθηκες εργασιας. Απλα οι αδειες των πιλοτων συγκεντρωνονται κυριως στην off-season. Επειδη ομως η Ryan ειχε πιεσει πολυ το προγραμμα, επρεπε να δωσει πολλες αδειες σε μικρο χρονικο διαστημα με αποτελεσμα να τις δωσει ολες τωρα μαζεμενες και για αυτο να ακυρωθουν τοσες πτησεις. Και επειδη εγινε τοσος ντορος η Ryan τους προσεφερε μπονους για να μην παρουν ολοκληρες τις αδειες.

ΝΟΤ. Παραιτήθηκαν εκατοντάδες πιλότοι λόγω χαμηλών μισθών και κακών συνθηκών εργασίας.

Γενικά avoid είναι η εταιρεία.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους . Ξερω πως το συγκεκριμενο θεμα ειναι το εχουμε πει 100 φορες αλλα θελω την βοηθεια σας.ακουσα πως η ραιναιρ αλλαξε τον κανονισμο με τις χειραποσκευες.σε 20 μερες πεταω για ρωμη .Τι ισχυει τελικα?εχω μονο μια χειραποσκευη η και backpack?

Δημοσ.

Κάτι άκουσα και εγώ ότι θέλουμε να αλλάξουνε αλλά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή ακόμη. Στην σελίδα τα γραφει ξεκάθαρα. Ίσως όμως να τηρούνε τα όρια πλέον. Γιατί μέχρι τώρα μόνο κότες δεν έχω δει να μεταφέρουν στην καμπίνα. Δωρεάν φυσικά.

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, δυστυχώς σήμερα ακυρώθηκε η πτήση , 20 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης

(Από Θεσσαλονίκη), νομίζω ο λόγος ήταν η ομίχλη και πρέπει να προσγειώθηκε άφηνα τελικά.

Τώρα έχω δικαίωμα να ζητήσω τα λεφτά που έδωσα στο airbnb?

Το αιρβνβ μου δίνει 76από τα 240 αν το ακυρώσω τώρα

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, δυστυχώς σήμερα ακυρώθηκε η πτήση , 20 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης

(Από Θεσσαλονίκη), νομίζω ο λόγος ήταν η ομίχλη και πρέπει να προσγειώθηκε άφηνα τελικά.

Τώρα έχω δικαίωμα να ζητήσω τα λεφτά που έδωσα στο airbnb?

Το αιρβνβ μου δίνει 76από τα 240 αν το ακυρώσω τώρα

εχει σελιδα που κανεις claim αλλα μη περιμενεις πολλα πολλα, θα παρεις την τυπικη αποζημιωση των 250€ και στην καλυτερη καποια λεφτα απο του ξενοδοχείου ωστόσο επειδη ειναι λόγω καιρικών συνθηκων και δεν ειναι "ευθυνη της εταιρείας" μπορει και να παει στο βρόντο το claim σου

Δημοσ.

Ναι αλλά δεν πρέπει να του βρουν θέση στην επομενη πτήση για να πάει στον προορισμό του.

οφειλαν, αλλα απο οτι λεει προτιμησαν να τους πακεταρουν σε πουλμαν και να φανε αλλες 6 ωρες ταλαιπωρία...

μπου***λο... μακρυα και αλλαργα, εγω ειμαι καθαρος απο βρωμοryan εδω και 6 μήνες και δε ξαναμπαίνω αν δεν ειναι μεγαλη αναγκη!

Δημοσ.

Εμενα παλι μου πληρωσαν κανονικα την διαφορα για ενναλλακτικη πτηση η οποια κοστισε ουτε λιγο ουτε πολυ 7 φορες περισσοτερο!

Επισης, εδωσαν κουπονι για δωρεαν πτηση και επεστρεψαν και τα λεφτα της πτησης που ακυρωθηκε...  απο το ναδιρ στο ζενιθ φαση....

Βεβαια, ηταν απο τις πτησεις που ακυρωσαν αυτοι στο μεγαλο μπαχαλο του οκτωβριου, δλδ με δικη τους ευθυνη, για τον καιρο, δυσκολα να παρεις κατι...

• Like 1
Δημοσ.

Από μεριάς εργασίας, αξίζει να προσπαθήσεις να μπεις σε αυτήν την εταιρεία;

ένας φίλος το χρειάζεται, και είπα μιας και έχουμε κοτζάμ θέμα να ρωτήσω τι γνωρίζεται.

Για πόστο αερομεταφερόμενου πάντα, όχι πιλότο.. :-)

Αν αξιζει θα το κρινει ο ιδιος με βαση τις εμπειριες του πιστευω. Γενικα δινει απο 900 ως 1200 ευρω αναλογα τη βαση που θα βρισκεσαι. Πληρωνεσαι μονο τις ωρες που πεταει το αεροπλανο . Λογικο θα μου πεις ομως πρεπει να σαι 1.30 ωρα πριν για ενηνερωση απο τον πιλοτο και τους αλλους υπευθυνους. Δουλευεις 5 μεσα 3 εξω και εχεις καποια standby (οπως λενε επιφυλακη στα ΣΑ). Αν εισαι sb αεροδρομιου τοτε το πληρωνεσαι αν εισαι SB εκτος οχι. (Sb ειναι οτι στη πρωτη περίπτωση εισαι με τη στολη στη βαση ετοιμος να πεταξεις αν γινει κατι ενω στη δευτερη περιπτωση εισαι σπιτι και σου λενε ελα) . Την εκπαιδευση την πληρωνεις απ τη τσεπη σου ειτε μπροστα με εκπτωση ειτε με μειωση απ τον μισθο σου , τον δευτερο ως τον 10ο μισθο. Αν σε επιλεξουνε πληρωνεις 500 ευρω non refundable για να κατοχυρωσεις θεση. Το που θα μεινεις τις 6 βδομαδες το κανονιζεις μονος σου. Υπαρχει κι η επιλογη να μεινεις στο ξενοδοχειο της βασης εκπαίδευσης δινοντας 700 ευρω. Στο ξενοδοχειο σου αλλαζουν μια φορα τη βδομαδα σεντονια btw :P Η βαση ειναι στο Hahn στην Φρανκφούρτη. Εχει και στο bergamo και ισως στην Αθηνα απ οτι μ ειπανε αλλα δεν ξερω.Κάνεις συμβολαιο για 3 χρονια με τη crewlink και δεν μπορεις να επιλεξεις τη βαση που θα τοποθετηθεις αρχικα.. Επισης αν διαβασεις και σε ξενα site σε ψιλοπρηζουν να πουλας πραγματα. Αν η πτηση εχει καθυστερηση σαφως και δεν πληρωνεσαι και νομίζω ουτε στα turnover αλλα δεν ειμαι σίγουρος. Αν θελει να κανει την αρχη πρεπει να παει σε assessment day όποτε γινονται. Επισης επιτρεπει να εχεις μουσια αλλα οχι πατερ , περιποιημενα σε στυλ σαν το πολεμικο μας ναυτικο φαντασου . Τέλος δεν ξερω αν το ειπα γτ ειμαι απο κινητο , δεν επιλεγεις που θα τοποθετηθεις και δεν είναι σιγουρο οτι στον πρωτο χρόνο που δικαιουσαι μεταθεση θα χει ανοιξει καποια θεση σε βαση της Ελλάδας... ελπιζω να μην κουρασα!

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα παλι μου πληρωσαν κανονικα την διαφορα για ενναλλακτικη πτηση η οποια κοστισε ουτε λιγο ουτε πολυ 7 φορες περισσοτερο!

Επισης, εδωσαν κουπονι για δωρεαν πτηση και επεστρεψαν και τα λεφτα της πτησης που ακυρωθηκε...  απο το ναδιρ στο ζενιθ φαση....

Βεβαια, ηταν απο τις πτησεις που ακυρωσαν αυτοι στο μεγαλο μπαχαλο του οκτωβριου, δλδ με δικη τους ευθυνη, για τον καιρο, δυσκολα να παρεις κατι...

Επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα, μπορείς να μου πεις την διαδικασία που ακολούθησες για να σου πληρώσουν άλλη? Είχα πτήση για Μπρατισλάβα και μου την ακύρωσαν.

Δημοσ.

Επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα, μπορείς να μου πεις την διαδικασία που ακολούθησες για να σου πληρώσουν άλλη? Είχα πτήση για Μπρατισλάβα και μου την ακύρωσαν.

Και γω Μπρατισλαβα -Θεσσαλονικη με επιστροφη ειχα.

Φανταζομαι πηρες πισω τα λεφτα της πτησης , μαζι με ενα κουπονι για δωρεαν πτηση αλλου ( τωρα βλεπω οτι το κουπονι ειχε ισχυ μεχρι τελος οκτωβριου για να κλεισεις δωρεαν πτηση αλλου με την ραιν).

Εαν δεν πηρες χρηματα πισω, πρεπει να τους καλεσεις, νωρις το πρωι με το που ανοιγουν, δλδ 8 π.μ Ελλαδος, για να μην περιμενεις μισαωρο και βαλε στο τηλεφωνο. Επισης, τσεκαρε το σπαμ σου. Ειχε αναλυτικες οδηγιες στο email που σου εστειλαν.

Επειτα, αφου κλεισεις την εναλλακτικη πτηση και την εχεις πληρωσει ηδη, στελνεις ολα τα αποδεικτικα εγγραφα στον παρακατω συνδεσμο:

https://contactform.ryanair.com/?cr=4-0&lg=en&id=43&compr=Other

Στο comment θα γραψεις την πτηση που ακυρωθηκε και ολα τα στοιχεια σου και τον λογω του complaint.

Βεβαια καλο ειναι να ρωτησεις πριν κλεισεις, εγω τους ρωτησα να επιβεβαιωσουν οτι θα μου τα πληρωσουν , αφου Βιεννη θεσσαλονικη με επιστροφη μου κοστισε 1400 Ευρω ( 3 ατομα) ενω της ραιν ηταν 250....

Δημοσ.

με αυτά που διαβάζω έχω δεύτερες σκέψεις γιατί την Πέμπτη πετάω απο Λονδίνο για Σαλονίκη με ryan. 

έλα και ειναι το τελευταίο σκέλος υπερατλαντικής..... 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας ηθελα να ρωτήσω κάποιον με εμπειρία γιατί εμενα ειναι το πρωτο μου ταξιδι με ryan αλλα και γενικά με αεροπλάνο :)

Σύμφωνα με αυτο που βλέπω στο boarding pass (σχετικη φωτο) πρεπει να ειμαι εκει στις 08,55 για να παραδώσω την βαλίτσα μου? 

Η επειδή ταξιδεύω με χειραποσκευή 55χ40χ20... δεν περνάω ελενχω βαλιτσας και αρα παω στο επομενο σταδιο δηλαδη στις 10,15  κατευθειαν στο αεροπλανο μεσα??

post-140396-0-61330400-1512732473_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...