Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς τι γίνεται όταν κάποιος πρέπει να πάρει τις πατερίτσες μαζί του;

(μεταλλικές)

Οσο αφορα τι;

Τα secourity? Που θα τις αποθηκευσει?

Πως θα παει μεχρι το Gate? Αν του επιτρεπουν να πεταει?

Διευκρινησε λιγο..

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεκέμβριο πάω Πράγα. Μπαίνω Aegean και βλέπω 160 ευρώ πήγαινε-έλα. Λέω οκ, ας πάω κατευθείαν. Πάω να κλείσω την επόμενη ημέρα...βλέπω 200+ ευρώ. Μετά από λίγες μέρες βγάζει προσφορά στα... 170! Είναι προφανές γιατί ανέβηκε τόσο η τιμή ξαφνικά. Οπότε έκλεισα με Ryanair για Μπρατισλάβα και μετά τρένο για Πράγα όπως έκανα πέρυσι και για Βιέννη. Προτιμώ με τη διαφορά τιμής να πάω σε ένα καλύτερο εστιατόριο παρά να νιώσω άρχοντας επειδή μου σερβίρουν κοχυλάκια ζεσταμένα στα μικροκύματα.

Τα εισιτηρια εχουν κατηγοριες. Με τους συνεπιβατες σου ειναι πολυ πιθανο οτι εχετε πληρωσει τελειως διαφορετικη τιμη. Καποια εισιτηρια ειναι φθηνα, καποια ειναι ακριβα. Εσυ εκλεισες με 9€ για Μπρατισλαβα (εστω), ο επομενος εκλεισε με 109€. Και η Ryanair οταν διαφημιζει εισιτηρια απο 9 ή 19 ευρω, δε σημαινει οτι θα γεμισει το αεροπλανο με αυτα. Θα βγαλει ενα ποσοστο φθηνα και ενα ποσοστο στο θεο για να εξισορροπησει την κατασταση. Για αυτο πολλες φορες καταληγει να ειναι ακριβοτερη απο legacy εταιριες παροτι low cost, γιατι στη ryan ξεμειναν τα ακριβα εισιτηρια ενω στη legacy εχει ακομα φθηνα διαθεσιμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νέα πολιτική αποσκευών απο την Ryanair με ισχύ απο 1/11:
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Adro7Qcap-k

https://www.youtube.com/watch?v=vqFYQIOp9os

Ryanair, Europe’s No 1 airline, today (6 Sep), as part of its “Always Getting Better” programme announced new reduced checked bag fees (and increased check-in bag sizes) to encourage more customers to check in bags and reduce the number of customers with 2 bags at the boarding gates. As too many customers are availing of Ryanair’s improved 2 free carry-on bags service, and with high load factors (97% in August) there is not enough overhead cabin space for this volume of carry-on bags, which is causing boarding/flight delays. To encourage more customers to check-in some bags and reduce the volume of carry-on bags, Ryanair will introduce the following bag policy changes on all flights from 1st November next: The check-in bag allowance will increase from 15kg to 20kg for all bags The standard check-in bag fee will be cut from €/£35 to €/£25 for this 20kg bag Only Priority Boarding customers (including Plus, Flexi Plus & Family Plus) will be allowed to bring two carry-on bags on the aircraft* All other (i.e. non-priority) customers will only be allowed to bring one smaller carry-on bag on board the aircraft, while their second (bigger) wheelie bag must be placed in the hold (free of charge) at the boarding gate. Ryanair.com

Επεξ/σία από mobile_32
Δημοσ.

Με λιγα λογια μειωθηκε η τιμη (35->25 ευρω) της checked in βαλιτσας κ αυξηθηκε σε μεγεθος (15->20 κιλα)

Οι αλλαγες στις χειραποσεκυες ειναι λογικο επακολουθο της κουτοπονηριας του επιβατη (χειραποσκευη + 2 μπουφαν, ενα πουλοβερ ,ενα φουτερ ,4 τσαντακια διαφορων μεγεθων, ενα τσουρεκι κ ενα κουτι τριγωνα + ενα backpack 60L) . Πλεον πανω στο αεροπλανο θα μπορεις να παρεις ενα backpack η μια τσαντα λαπτοπ η μια γυναικεια μεγαλη.

Την κλασικη χειραποσκευη θα στην παιρνουν  στην πυλη (χωρις χρεωση) κ θα την παραλαμβανεις απο τις ταινιες στο αεροδρομιο αφιξης.

κατι που γινεται συνεχεια τα τελευταια χρονια αλλα με σχεδον εθελοντικο χαρακτηρα.

• Like 3
Δημοσ.

Νομίζω μια χαρά... Είχε παραγίνει το κακό με βαλιτσες, τσάντες κλπ. Και δεν είχες χώρο να βάλεις τα πράγματά σου και καθυστερήσεις υπήρχαν κλπ... Το μονο κακό ειναι οτι θα χάνεις χρόνο στις ροδέλες μεχρι να ερθει η βαλιτσα

Δημοσ.

Λεει wheelie χειραποσκευη θα πηγαινει κατω κατευθειαν, εγω που εχω χειραποσκευη μεγαλη αλλα χωρις ροδακια ;;;

Δημοσ.

Η Ryanair αλλάζει την πολιτική για τις βαλίτσες από 1η Νοεμβρίου

Τωρα ειδα οτι το ποσταρε αλλος πιο πανω

Μόνο που τα δυο άρθρα διαφωνούν μεταξύ τους σε αυτά που λένε. Στο δεύτερο αναφέρεται μόνο μια αποσκευή στο δε πρώτο ότι παραμένουν οι δυο απλά η μεγάλη θα παει δωρεάν αμπάρι...
Δημοσ.

Μόνο που τα δυο άρθρα διαφωνούν μεταξύ τους σε αυτά που λένε. Στο δεύτερο αναφέρεται μόνο μια αποσκευή στο δε πρώτο ότι παραμένουν οι δυο απλά η μεγάλη θα παει δωρεάν αμπάρι...

Το πρώτο είναι λογικό, το δεύτερο είναι ότι θέλουν μόνοι τους να φαν το κεφάλι τους.

Όλοι ταξιδεύουν με μια βαλίτσα για τα ρούχα και ένα τσαντάκι χειρός ή μια τσάντα πλάτης με κινητό, τάμπλετ, κλπ. Δεν είναι πρόβλημα αν πρέπει να βάλεις την τσάντα με τα ρούχα κάτω. Εγώ ίσα ίσα παρακαλάω να είναι γεμάτη η καμπίνα και να μου ζητήσουν να την αφήσω στην είσοδο του αεροπλάνου για να μη την κουβαλάω.

Αν όμως πρέπει να δώσω +25€ στο εισιτήριο για να μπορώ να έχω βαλίτσα μαζί μου, συν του ότι πλέον για να κάθονται δυο άτομα μαζί πρέπει να αγοράσεις θέση που πάει +3,60-11€, δεν υπάρχει λόγος να κλείσω με ryanair. Με +30€ το εισιτήριο κλείνω με οποιαδήποτε άλλη κανονική εταιρία και πάω και σαν άνθρωπος. Ειδικά για κάτι σύντομες εγχώριες πτήσεις, τύπου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η διαφορά ryanair-aegean μπορεί να είναι και κάτω από 10€ πλέον. Αν πρέπει να πληρώσω και +25€ βαλίτσα, η ryanair είναι no go.

Δημοσ.

Συμφωνω απλα αυτο που ειπα ήταν οτι τα δυο αρθρα μεταξυ τους έλεγαν αλλα πραγματα...

Για μενα η ryan ειναι No go εδω και καιρό, μονο σε πολυ μεγαλη διαφορα ή ωρα αναγκης

Δημοσ.

Η ryanair έχασε μια νομική μάχη ύστερα από απόφαση τo ευρωπαϊκού δικαστηρίου σχετικά με τα συμβόλαια των αεροσυνοδών και πιλότων.

Έξι πρώην εργαζόμενοι της ryanair με βάση το Σαρλερουά κινήθηκαν εναντίον της εταιρείας καταγγέλλοντάς τη ότι η πρακτική να προσλαμβάνει τα πληρώματα καμπίνας με βάση τον Ιρλανδικό εργατικό νόμο είναι παράνομη και ότι έπρεπε τα συμβόλαιά τους να διέπονται από τον Βελγικό εργατικό νόμο. Η υπόθεση εξετάστηκε από Βελγικό δικαστήριο το οποίο ζήτησε τη συμβουλή του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Μέχρι τώρα η ryanair είχε ως πολιτική να καλεί όσους θέλουν να εμπλακούν σε νομική διαμάχη μαζί της να το κάνουν μόνο στα ιρλανδικά δικαστήρια.

Πλέον μετά την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου το βελγικό δικαστήριο καλείται να δώσει την τελική ετυμηγορία. Από την πλευρά της η ryanair ισχυρίζεταιότι καμία απόφαση δεν θα μπορέσει να την κάνει να αλλάξει το τρέχον καθεστώς και θεωρεί ότι η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου αφήνει αυτό το ενδεχόμενο.

Ολόκληρη η απόφαση του του ευρωπαϊκού δικαστηρίου σε αυτό το λινκ

Δημοσ.

πρέπει να είσαι λίγο ψαγμένος για να ταξιδέψεις με αυτούς.

εγώ γουστάρω, το βλέπω σα να παίζω videogame...

κάνεις ένα ταξίδι και προσπαθείς να γλιτώσεις από τις extra χρεώσεις που πετάγονται απ όλες τις πλευρές  :lol:  

είναι μια πρόκληση.

προς το παρόν έχω περάσει πολλές πίστες. μόνο μια φορά που δεν ταξίδεψα επειδή άλλαξαν τα σχέδια μου, έχασα το εισιτήριο διότι το κόστος για να το αλλάξω ήταν μεγαλύτερο από το να κλείσω νέο εισιτήριο από την αρχή 

τους έχω ικανούς να πέφτει το αεροσκάφος και να βγει το πλήρωμα να πουλάει σωσίβια και αλεξίπτωτα ή να βάλουν κανένα κερματοδέκτη για να πέσουν οι μάσκες οξυγόνου.

κι  δεν έχεις κέρματα θα σου χαλάνε. εννοείται με προμήθεια.

μπορεί να είναι ξεφτιλο - εταιρία αλλά για μένα που μπορεί να κάνω ταξίδια 3-4 ημερών με μια βαλίτσα μόνο μ έχει βολέψει. είπαμε έχει δράση και σε κρατάει σε εγρήγορση.

από το να μου τον πιάνουν με 10 χέρια οι της aegean καλύτερα με τους γύφτους

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...