Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για την ryanair

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χμμ...θα περιμενω μπας και εχει πεταξει καποιος αλλος συνφορουμιτης πρόσφατα. Αλλιως θα το ρισκαρω τι να κανω...με κινδυνο να πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Οπως σου είπα, κανένας συμφορουμίτης δεν μπορεί να σου υποσχεθεί ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας ΔΕΝ θα εφαρμόσουν αυτό που λέει ο κανονισμός, απλώς κάποιοι από μας έχει τύχει να το ζήσουν.

Και γω πρόσφατα είχα πετάξει. Καλή τύχη σε κάθε περίπτωση...

Εννοείται πως δε ψάχνουμε τυπική επιβεβαίωση μέσω φόρουμ!

Απλά αν απαντούσαν, που λεει ο λόγος, 10 ατομα και λέγαν και οι 10 πως ολοι πετάξαν με "παρομοιες" αποσκευές, στατιστικά θα κοιμόμουν πιο ήσυχος!

Οπότε, κοντός ψαλμός, αύριο είναι η πτήση.

Υ.Γ. εχω πετάξει με την εταιρεία 5 ή 6 φορές νομίζω, και εξωτερικό. Ισως στο εξωτερικο να ήταν λίγο αυστηρότεροι με το μέγεθος, δηλ να χρησιμοποιήσουν το μεταλλικο κουτί...

Ας το ελπίσω, μη πέσω στον τυπικό!

Κρίμα ειναι να προπληρώσω για τα φωτογραφικά μου :(  (βέβαια αν πληρώσω στο αεροδρόμιο, θα ναι περισσότερα, χαχα)

Mολις επέστρεψα απ'το ταξίδι και να γράψω την εμπειρία για τυχόν μελλοντικούς ταξιδιώτες σε παρόμοια φάση.

Ελεγχος αποσκευών στη θεσ/νικη, ανύπαρκτος. Ακομη και βαλίτσες που με γυμνό μάτι δε περνούσαν το "καγκελο" δεν τους κίνησαν την περιέργεια καν για έλεγχο.

Ετσι κι εγώ με τη τσάντα πλάτης των φωτογραφικων, κανενα θεμα. (η τσάντα ειναι η Manfrotto pro backpack 20)

Στα Χανιά, ΄δειγματοληπτικά βάζαν καμμια βαλίτσα στο κάγκελο, όχι για να τσιμπήσουν το 60ρι ευρώ, αλλα επειδη υπήρχε κίνδυνος πως δε θα χωρέσει στη καμπίνα.

Και να γραψω την εμπερία μου με την πτήση.

Δε γνωρίζω, αν διάβασε κανείς, αλλά ημουν στη πτήση που ΔΕΝ προσγειώθηκε λόγω ομίχλης στο Μακεδονία.

Ετσι λοιπόν φθάνοντας λεει ο πιλότος πως εχει ομιχλη και καναμε κανα 35-40 λεπτο βολτες γύρω γύρω. Δοκιμάζει να προσγειωθεί και εν τέλει οπως κατεβαίνει, επιταχύνει και μας γυρίζει στα Χανιά.

Εκεί άμεσα μπορώ να πω, μας ενημέρωσαν πως:

α) υπάρχει δυνατότητα άμεσης επανα-πτήσης σε 2 ώρες

β) αλλαγής εισητηρίου δωρεάν για την επόμενη πτήση, αύριο.

Μας εδωσαν την επιλογή δωρεάν σάντουιτς-νερού, ή καφέ-νερού απ τα εβερεστ. Το μόνο κακό, πως άργησαν να το ανακοινώσουν και τα μισά ατομα είχα ήδη πληρώσει :(

Αυτά.

• Like 3

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα πεταω τη τριτη για Αγγλια και ειναι η πρωτη φορα που πεταω με αεροπλανο. Ξερω οτι ακουγεται λιγο αστειο αλλα θελω να ξερω μερικα βασικα πραγματα για να προσεξω απο ατομα που πετανε συχνα για να μην εχω κανα απροοπτο...

Εχω και μια καλη ερωτηση τη χειραποσκευη τη κραταω μπροστα μου δε τη βαζουν σε ντουλαπακι αποσο ξερω, αν θελω να παω τουαλετα πως ξερω οτι δε θα πειραξει καποιος την αποσκευη μου;

Καλησπερα πεταω τη τριτη για Αγγλια και ειναι η πρωτη φορα που πεταω με αεροπλανο. Ξερω οτι ακουγεται λιγο αστειο αλλα θελω να ξερω μερικα βασικα πραγματα για να προσεξω απο ατομα που πετανε συχνα για να μην εχω κανα απροοπτο...

Εχω και μια καλη ερωτηση τη χειραποσκευη τη κραταω μπροστα μου δε τη βαζουν σε ντουλαπακι αποσο ξερω, αν θελω να παω τουαλετα πως ξερω οτι δε θα πειραξει καποιος την αποσκευη μου;

Δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να προσέξεις. Αν είσαι οκ με εισιτήριο, ταυτότητα/διαβατήριο και με αυτά που επιτρέπεται να μεταφέρεις είσαι έτοιμος.

Τη χειραποσκευή δε θα σε αφήσουν να την κρατήσεις μπροστά σου για λόγους ασφάλειας. Στο ντουλαπάκι θα τη βάλεις και δεν υπάρχει περίπτωση να στην πειράξουν. Τυπικά δεν στο "εξασφαλίζει" κάποιος αυτό αλλά το βρίσκω πολύ τραβηγμένο να γίνει. Αν έχεις κάτι τόσο μεγάλης αξίας καλύτερα να το πάρεις μαζί σου στην τουαλέτα για να είσαι 100% ήσυχος. 

Μη ξεχάσεις να κάνεις Online checkin για να μη περιμένεις στα γκισέ. Είτε τυπώνεις το εισητήριο, είτε το κατεβάζεις στο κιν.

Μη ξεχάσεις ταυτότητα, και η βαλίτσα σου ναναι στις προβλεπόμενες διαστάσεις-αλλιως έχει 65ε νταβατζηλίκι-

Καλό ταξίδι.

Δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να προσέξεις. Αν είσαι οκ με εισιτήριο, ταυτότητα/διαβατήριο και με αυτά που επιτρέπεται να μεταφέρεις είσαι έτοιμος.

Τη χειραποσκευή δε θα σε αφήσουν να την κρατήσεις μπροστά σου για λόγους ασφάλειας. Στο ντουλαπάκι θα τη βάλεις και δεν υπάρχει περίπτωση να στην πειράξουν. Τυπικά δεν στο "εξασφαλίζει" κάποιος αυτό αλλά το βρίσκω πολύ τραβηγμένο να γίνει. Αν έχεις κάτι τόσο μεγάλης αξίας καλύτερα να το πάρεις μαζί σου στην τουαλέτα για να είσαι 100% ήσυχος. 

Αμα ειναι ετσι μια χαρα. Το κινητο σε λειτουργια πτησης επιτρεπετε η πρεπει να ειναι εντελως σβηστο;

Στην ryanair δεν μπορεις να εχεις μια νορμαλ αποσκευη στα ποδια σου? (τσαντα μικρη, σχολικη τσαντα κτλ)

Aegean παντως ανεβαζω βαλιτσα καμπινας + 1 χειραποσκευη μικρως διαστασεων, αν και παντα ανεβαζω μια σχετικα μεγαλη και την εχω στα ποδια μου. Βεβαια εδω μιλαμε για aegean Που δεν κανουν ελεγχους για βαρος ή μεγεθος.

Ναι μπορείς, απλα νομιζω ο άνθρωπος ρωτούσε για τη κλασσικη cabin βαλίτσα.

Μπορει +1 χειραποσκευή ή τσάντα λαπτοπ, συγκεκριμένων διαστάσεων που το νοημα της ειναι να μπει κατω απ'το καθισμα (αν δν απατώμαι)-γω πανω βαζω κι αυτήν.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, στην οικονομική θεση aegean δε προβλεπεται 2η τσάντα. Τουλάχιστο στο εισητήριο που ειχα τυπώσει εγώ ανέγραφε "1 βαλιτσα, ταδε διαστάσεων", μαλιστα 8κιλών - 10 στη ραιν.

Αλλα με σιγουριά λεω πως δεν το τηρουν. Εγω πχ ειχα και μια τσαντάρα πλάτης με τα φωτογραφικα μου, δεν ειπαν κατι. Ουτε μετρησαν ουτε ζύγισαν.

Είχα κλείσει εισιτήρια μαζί με έναν φίλο μου (οπότε πήραμε ένα reservation code) και βάλαμε και μια βαλίτσα 15κιλη. Το ταξίδι είναι σε δέκα μέρες αλλά εξαιτίας ενός ραντεβού που δεν μπορεί να ακυρώσει ο φίλος μου δε θα ταξιδέψει μαζί μου.

Το θέμα είναι ότι τη βαλίτσα την βάλαμε στο όνομά του όταν κάναμε την κράτηση. Γνωρίζετε αν γίνεται ή να αλλάξει η βαλίτσα ή αν πάω κατευθείαν με τη βαλίτσα στο τσεκ ιν δημιουργηθεί πρόβλημα;

Έκλεισα εισιτήριο πριν ένα μήνα για ταξίδι τον Απρίλη (εξωτερικό). Μπήκα σήμερα να προσθέσω 15κιλη βαλίτσα. 20 ευρώ μόνο το πήγαινε (στον γυρισμό δεν θα έχω). Καλή τιμή.

Αν πρόσθετα την βαλίτσα 1 βδομάδα πριν πετάξω θα ήταν άλλη η τιμή, ή είναι φιξ; Δηλαδή αν την έκλεινα την βαλίτσα όταν έκλεισα το εισιτήριο μπορεί να πλήρωνα και 15 ευρώ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...