Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για την ryanair

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι ετσι θα το κανω εχω μικρα σαμπουανακια για πτησεις....απλα νομιζα οτι αν ηθελα εδινα την χειραποσκευη κατω δωρεαν και ολα καλα...αλλα θα μου πεις απο αυτα βγαζουν αυτοι....δεν πειραζει ουτως η αλλως για 3 μερες παω και δεν θα εχω πολλα μαζι μου και ετσι αν τα παρω μαζι μου ολα επανω γλυτωνω και τυχον στραβη να χαθει η αποσκευη ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Δεν βγάζουν από αυτά, τα υγρά είναι οδηγία ασφαλείας όλων των αεροδρομίων.

Και η αποσκευή που παραδίδεις πριν περάσεις security πάντα χρεώνεται άμεσα ή έμμεσα. Η Ryanair το κάνει άμεσα.

Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο όταν φτάσεις στην πύλη αποβίβασης να σου ζητήσουν ή ακόμα αναγκάσουν να παραδώσεις την αποσκευή δωρεάν (επειδή δεν υπάρχει χώρος στην καμπίνα, αν είναι μέσα στις προδιαγραφές δεν πληρώνεις, αν στην βρουν μεγαλύτερη/βαρύτερη θα πληρώσεις).

Και αυτό με τα υγρά ισχύει πριν την ασφάλεια. Αν περάσεις την ασφάλεια, από τα μαγαζιά μέσα αγοράζεις και κουβαλάς ό,τι θέλεις (ξανά φτάνει να μην ξεπερνάς προδιαγραφές αποσκευών της εταιρίας, ή να μην σε πιάσουν αν το διακινδυνεύσεις).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γλιτώνεις και χρόνο να περιμένεις την αποσκευή αν την πάρεις πάνω. Μερικές φορές που είναι γεμάτο όμως σου λένε να πάει κάτω.

Σίγουρα έτσι πάει;

ναι, δεν μπορεις να πας στα check in και να τους πεις να στη βαλουν δωρεαν κατω... θα στην βαλουν αν θελουν αυτοι και θες εσυ μονο στην πυλη και εφόσον ειναι γεμάτο το αεροπλάνο (αυτο ειναι λιγο fake, ο κύριος λόγος ειναι οτι δεν μπορούν να trimάρουν εύκολα στο Load control το αεροπλάνο για απογείωση χωρις αποσκευες στα αμπάρια)

• Like 1

ναι, δεν μπορεις να πας στα check in και να τους πεις να στη βαλουν δωρεαν κατω... θα στην βαλουν αν θελουν αυτοι και θες εσυ μονο στην πυλη και εφόσον ειναι γεμάτο το αεροπλάνο (αυτο ειναι λιγο fake, ο κύριος λόγος ειναι οτι δεν μπορούν να trimάρουν εύκολα στο Load control το αεροπλάνο για απογείωση χωρις αποσκευες στα αμπάρια)

αχαχχαχαχααχ τα ξερω αυτα γιατι ειμαι της δουλειας αλλα ημουνα στην easyjet και δεν ξερω τι παιζει στην rayan....της δουλεις εννοω ειμαι loadcontroller και ξερω απο τριμαρισμα σε οτι συστημα θες!!!

• Like 1

Πρόσφατα ταξίδεψα με την ryanair αθήνα-μύκονος και πίσω.

Για να σας γράφω είμαι οκ :P
Όταν γυρνούσαμε,ενώ είχαμε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο,μετά απο λίγη καθυστέρηση βγαίνει έξω ο αεροσυνοδός και μας λέει πως θα καθυστερήσουμε την αναχωρηση μας γιατί έχει ενα πρόβλημα η πόρτα.Υστερα απο μερικά λεπτά ξαναέρχεται και μας ενημερώνει πως η πόρτα δεν κλεινει καλά και έχουν ειδοποιήσει την αθήνα είτε να έρθει άλλο αεροσκάφος είτε τεχνικός να διορθώσει το πρόβλημα.Μάλιστα μας διαβεβαιωσε πως δεν θα επιτρέψει ούτε ο ίδιος να σηκωθει αυτό το αεροπλάνο.

Μετά απο 5 λεπτά ανέβηκε ένας κυριούλης στο αεροπλάνο με πορτοκαλί διακριτικο και πήγε μπροστά.Κάτι έκανε προφανως γιατι στο καπάκι μας ενημερώνει ο αεροσυνοδος πως φευγουμε και ότι για παν ενδεχόμενο θα πετάμε κάτω απ τα 10.000 ποδια.Μάλιστα αστειευόμενος είπε πως σε τέτοιο ύψος πας και με ανοιχτά τα παράθυρα....

Έχοντας στο μυαλο μου την ηλιος φοβήθηκα λίγο αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.

Αν εξαιρέσεις αυτό το συμβάν, μου άφησε γενικά καλές εντυπώσεις το ταξίδι.

Ο πιλότος της συγκεκριμένης πτήσης έκανε απίστευτη προσγείωση δεν καταλάβαμε τίποτα!!

• Like 1

αυτα συμβαίνουν σε ολες τις εταιρείες... και τυχερός είσαι που υπηρχε μηχανικός στο αεροδρόμιο (πραγμα σχετικα απίθανο για χειμώνα)

αχαχχαχαχααχ τα ξερω αυτα γιατι ειμαι της δουλειας αλλα ημουνα στην easyjet και δεν ξερω τι παιζει στην rayan....της δουλεις εννοω ειμαι loadcontroller και ξερω απο τριμαρισμα σε οτι συστημα θες!!!

μιλαμε την ιδια γλώσσα κοινως... εχω στειλει εγω αγγλιές, γαλλίες κλπ καποτε σκουπιδια και τσουβαλια χαλικια να φαν και οι κότες...

αυτα συμβαίνουν σε ολες τις εταιρείες... και τυχερός είσαι που υπηρχε μηχανικός στο αεροδρόμιο (πραγμα σχετικα απίθανο για χειμώνα)

Τυχερός υπο ποία εννοια?

Που υπηρχε τεχνικός και πετάξαμε ενώ διόρθωσε το πρόβλημα της πόρτας(μαλλον) η που δεν καθυστερήσαμε?

Το να καθυστερούσα ειλικρινά δεν θα με πείραζε αρκει να πέρναν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τυχερός υπο ποία εννοια?

Που υπηρχε τεχνικός και πετάξαμε ενώ διόρθωσε το πρόβλημα της πόρτας(μαλλον) η που δεν καθυστερήσαμε?

Το να καθυστερούσα ειλικρινά δεν θα με πείραζε αρκει να πέρναν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Το να καθυστερήσεις πειράζει όταν έχεις να προλάβεις κάτι, αλλιώς οκ δεν έγινε και τίποτα :)

Το να καθυστερήσεις πειράζει όταν έχεις να προλάβεις κάτι, αλλιώς οκ δεν έγινε και τίποτα :)

Σίγουρα.Aλλά όταν έχεις δει πολύ mayday προτιμάς να χάσεις την δουλειά σου παρά την ζωή σου :P

• Like 2

Να ρωτησω κατι ισως λιγο και οφτοπικ; Με την ραιαναιρ θα εχω κανονικα χειραποσκευη. Απλα στο γυρνα γυρνα με Easyjet. Με ραιαν σε αφηνει να εχεις μπακπακ. Η Easy ομως; Εχω διαβασει οτι δεν αφηνει. Ισχυει;

• Like 1

Σωστά, με easyjet μπορείς να πάρεις αυστηρά μια χειραποσκευή, ούτε backpack, ούτε λαπτοπ.

παρολαυτα σου λενε τα παιδια στο gate αν θες απλα μεχρι να μπεις μεσα και για να μην χρεωθεις το νταβατζιλικι του gate πληρωνεις επι τοπου να το στριμώξεις στην χειραποσκευή σου και να το γλυτωσεις τουλαχιστον εμεις ετσι καναμε στην Θεσ/νικη

Με easyjet εγώ δεν είχα θέμα με έξτρα τσάντα, μάλλον είναι που θα πέσεις.

Ακόμα και στην Αθήνα έχω δει στα πορτοκαλί gauge της easyjet που αναφέρεται ότι μόνο μία χειραποσκευή επιτρέπεται εκτός αν έχεις πάρει κάποιο upgrade στο εισιτήριο.

Για να πω την αλήθεια έχω αρκετά περιορισμένη εμπειρία από easyjet (και όχι από Ελλάδα) σε αντίθεση με ryan που παίζει να κάνω και 4-5 ταξίδια τη βδομάδα. Πάντως ήταν η μόνη εταιρεία με τόσο ενδελεχή έλεγχο αποσκευών.

• Like 1

Ακόμα και στην Αθήνα έχω δει στα πορτοκαλί gauge της easyjet που αναφέρεται ότι μόνο μία χειραποσκευή επιτρέπεται εκτός αν έχεις πάρει κάποιο upgrade στο εισιτήριο.

Για να πω την αλήθεια έχω αρκετά περιορισμένη εμπειρία από easyjet (και όχι από Ελλάδα) σε αντίθεση με ryan που παίζει να κάνω και 4-5 ταξίδια τη βδομάδα. Πάντως ήταν η μόνη εταιρεία με τόσο ενδελεχή έλεγχο αποσκευών.

Καλά κι εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία από easyjet, δύο φορές έχω πετάξει μόνο. Απλά θυμάμαι ότι δεν μου είπαν κάτι για το σακίδιο, γι'αυτό είπα ότι ίσως είναι θέμα που θα πέσεις. Όπως και στη ryan δηλαδή, άλλοι είναι αυστηροί, άλλοι χαλαροί!

Τυχερός υπο ποία εννοια?

τυχερος που υπηρχε μηχανικός και διορθωσε το πρόβλημα...

επισης πιστεψε με δεν προκειται να πεταξει αεροπλάνο με τεχνικό προβλημα σε καμια μα καμια low cost εταιρεία, το φοβουνται οσο δε φαντάζεσαι.... επισης το γεγονός οτι πηγε εως 10000 ποδια ήταν και πάλι υπερ της εταιρείας και μόνο και μόνο ωστε όταν φτάσετε αθήνα να γίνει πιο ενδελεχής ελεγχος και ελεγχος συμπίεσης-αποσυμπίεσης...(btw τα 737 εκ σχεδιασμού βγάζουν ψιλομλκιες στις πορτες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...