Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για την ryanair

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά βάρος πώς γλιτώνεις; Το βάρος του αέρα... Αλλά όγκο που συνήθως αυτός είναι ο περιοριστικός παράγοντας ναι.

Καλά μην φανταστείς υπερβολικά πράγματα, κάτι λίγα τα γλιτώνεις. Ζύγισε με ηλεκτρονική ζυγαριά που μετράει τα γραμμάρια και θα δεις

:P

Και ναι, ο αέρας έχει βάρος, γι'αυτόν τον λόγο υπάρχει και η ατμοσφαιρική πίεση. Οτιδήποτε έχει μάζα έχει και βάρος, και καταλαβαίνεις ότι ο αέρας έχει μάζα όταν φυσάει. Απλά δεν καταλαβαίνεις το βάρος του γιατί το έχεις συνηθίσει. Αν ανέβεις στο Έβερεστ, θα καταλάβεις την διαφορά στην πίεση, γιατί είσαι πιο ψηλά και άρα υπάρχει λιγότερος αέρας από πάνω σου.

Αυτή τη διαδρομή έκανα, και μόνο σε μεταλλικό κουτί ζητούσαν να βάλεις τη βαλίτσα, αν είναι μεγάλη με το μάτι, και δεν τη ζύγισαν καν. Αέρα περνούσες ειδικά απο Ciampino προς Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ το Ciampino γεμάτο με ryanair. Γεμάτο γεμάτο όμως.

Ναι στο Ciampino δεν έχουν ζυγαριές στις εξόδους και δεν έχω δει, ούτε έχω ακούσει για τα χάρτινα κουτιά τους που έχουν αλλού.

Όσον αφορά το γεμάτο, δεν είναι το μόνο, συνήθως όταν πετάει σε μικρά αεροδρόμια είναι γεμάτα από Ryanair. Και Σαρλερουά δεν βλέπεις κάτι άλλο, μόνο Ryanair. Αν πετάει άλλη εταιρία εκεί, ούτε που θα το καταλάβεις με τόσα δρομολόγια της Ryanair. (Αν και τώρα που το σκέφτομαι, από φέτος πετάνε και μερικά δρομολόγια της Jetairfly στο Charleroi...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλά μην φανταστείς υπερβολικά πράγματα, κάτι λίγα τα γλιτώνεις. Ζύγισε με ηλεκτρονική ζυγαριά που μετράει τα γραμμάρια και θα δεις

:P

Και ναι, ο αέρας έχει βάρος, γι'αυτόν τον λόγο υπάρχει και η ατμοσφαιρική πίεση. Οτιδήποτε έχει μάζα έχει και βάρος, και καταλαβαίνεις ότι ο αέρας έχει μάζα όταν φυσάει. Απλά δεν καταλαβαίνεις το βάρος του γιατί το έχεις συνηθίσει. Αν ανέβεις στο Έβερεστ, θα καταλάβεις την διαφορά στην πίεση, γιατί είσαι πιο ψηλά και άρα υπάρχει λιγότερος αέρας από πάνω σου.

Καλά βρε, το ξέρω οτι ο αέρας έχει μάζα, απλά το είπα μόνο ποσοτικά. Δηλαδή τόσο με τη ψυχή στο στόμα τα γραμμάρια;

Επίσης τα ροδάκια σε πολλές χειραποσκευές δημιουργούν επιπλέον βάρος και όγκο. Έτοιμος ήμουν να τα ξηλώσω σε μια δική μου.

Καλά βρε, το ξέρω οτι ο αέρας έχει μάζα, απλά το είπα μόνο ποσοτικά. Δηλαδή τόσο με τη ψυχή στο στόμα τα γραμμάρια;

Επίσης τα ροδάκια σε πολλές χειραποσκευές δημιουργούν επιπλέον βάρος και όγκο. Έτοιμος ήμουν να τα ξηλώσω σε μια δική μου.

LoL, έχω δει να τα σπάνε τα ροδάκια, πως το ξέχασα; Τι μου θύμισες!

Αυτό με τα γραμμάρια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, είναι και το βάρος της σακούλας, οπότε μάλλον δεν κερδίζεις σε βάρος, άκυρο :P

Σήμερα που το έψαχνα για παράπονα και για να βρω άτομα να μιλάνε για το κουτί, διάβασα μία ιστορία κάποιου να ισχυρίζεται ότι η υπάλληλος του ζύγισε την χειραποσκευή και την βρήκε 7 γραμμάρια βαρύτερη και του έκανε μανούρα. Άρχισε να του λέει και κάτι κουφά, ότι αν κάθε επιβάτης είναι υπέρβαρος κατά 7 γραμμάρια τότε το αεροπλάνο θα έχει πρόβλημα γιατί θα έχει περισσότερο βάρος από το αναμενόμενο. Της απαντάει ο τύπος, αν ο κάθε επιβάτης έχει 7 γραμμάρια παραπάνω, τότε σύνολο το αεροπλάνο θα είναι υπέρβαρο κατά μισό κιλό, πλάκα μου κάνεις τώρα; Τελικά με τα χίλια ζόρια, τον αναγκάζουν ν'ανοίξει την βαλίτσα και αφαιρεί ένα βιβλίο και το βάζει στην τσέπη, στην τσάντα της γυναίκας του, μέσα από το παντελόνι του, δεν θυμάμαι τώρα. Η υπάλληλος ικανοποιημένη του λέει, "ορίστε κύριε, δεν είστε υπέρβαρος τώρα" και ο τύπος της απαντάει, "πως δεν είμαι, το αεροπλάνο θα είναι υπέρβαρο αφού το βιβλίο το αφαίρεσα από την βαλίτσα αλλά το κουβαλώ πάνω μου". Γύρισε από την άλλη η υπάλληλος μην ξέροντας τι να πει.

Τώρα το κατά πόσο αληθεύει η ιστορία με τα 7 γραμμάρια, θα σας γελάσω. Αλλά με αυτά που έχω δει σε αεροδρόμια της Αγγλίας και Ισπανίας, δεν το θεωρώ απίθανο. Εδώ τους πειράζει το ένα εκατοστό, στα 7 γραμμάρια θα κολλήσουν;

Περίεργο μου φαίνεται για 7 γραμμάρια. Αν μου έλεγες 700, το δέχομαι άνετα.

Πάντως, στο Stansted που ταξίδεψα πρίν απο ένα μήνα, είδα πολύ κόσμο να ανοίγει τις βαλίτσες που έδινε στο check in λόγω βάρους.

Δεν είδα, όμως, ούτε ζυγαριές για τις χειραποσκευές, ούτε δεύτερα κουτιά, ούτε χαρτόκουτα για έλεγχο.

Το ίδιο και στον Άραξο.

Δε μπορώ να ξέρω τι γίνεται στα υπόλοιπα αεροδρόμια, πάντως ατα κουτιά που είχε στον Άραξο για τον έλεγχο της χειραποσκευής έγραφαν Ryanair και αυτά στο Λονδίνο έγραφαν "All airlines".

Εμένα δεν με έβαλαν να δοκιμάσω την τσάντα μου, αλλά άλλοι που τους είπαν, ακόμα κι αν έμπαινε με τα χίλια ζόρια, τους πέρναγαν κανονικά.

Περίεργο μου φαίνεται για 7 γραμμάρια. Αν μου έλεγες 700, το δέχομαι άνετα.

Πάντως, στο Stansted που ταξίδεψα πρίν απο ένα μήνα, είδα πολύ κόσμο να ανοίγει τις βαλίτσες που έδινε στο check in λόγω βάρους.

Δεν είδα, όμως, ούτε ζυγαριές για τις χειραποσκευές, ούτε δεύτερα κουτιά, ούτε χαρτόκουτα για έλεγχο.

Το ίδιο και στον Άραξο.

Δε μπορώ να ξέρω τι γίνεται στα υπόλοιπα αεροδρόμια, πάντως ατα κουτιά που είχε στον Άραξο για τον έλεγχο της χειραποσκευής έγραφαν Ryanair και αυτά στο Λονδίνο έγραφαν "All airlines".

Εμένα δεν με έβαλαν να δοκιμάσω την τσάντα μου, αλλά άλλοι που τους είπαν, ακόμα κι αν έμπαινε με τα χίλια ζόρια, τους πέρναγαν κανονικά.

Όπως είπα, την ιστορία την διάβασα, οπότε επιφυλάσσομαι για την ακρίβειά της και δεν μου έχει τύχει να δω να παίζουν με τα γραμμάρια. Αν και πιστεύω πως οτιδήποτε δείχνει 10 κιλά και κάτι, θα σου κάνουν μανούρα σε κάποια μέρη. Ελλάδα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, προς το παρόν τουλάχιστον.

Στο Λίβερπουλ έχουν προβλήματα πολλά, δες και εδώ το άρθρο που μιλάει για τους υπαλλήλους της Servisair και τι κάνουν

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2061349/Bounty-hunters-airport-Baggage-staff-50p-bonus-piece-Ryanair-hand-luggage-wont-fit.html

Αυτό το μεταλλικό που γράφει All airlines είναι μεγαλύτερο από τις διαστάσεις της Ryanair, εννοείται, αφού οι άλλες εταιρίες δίνουν περισσότερα εκατοστά. Δεν είμαι σίγουρος για Λονδίνο, αλλά έχω την εντύπωση ότι το χαρτοκουτί το έχω δει κάποια στιγμή σε Λονδίνο. Προφανώς όποτε τους καπνίσει ή στραβοκοιμηθούν ή τους προσφέρουν μπόνους, τι να πω..

Δε ξέρω τι διαστάσεις έχει το κουτί που λεει All airlines, πάντως εκεί τους βάζανε να τις δοκιμάσουν τις βαλίτσες.

Και, αν και πολλές έμπαιναν μόνο αν καθόντουσαν 2 άτομα επάνω, τις πέρναγαν χωρίς κουβέντα.

Προφανώς, τέτοια πράγματα δεν τα κάνουν συνέχεια. 7/10 (τυχαίο νούμερο) φορές περνάνε σχετικά άνετα και τις άλλες 3/10 βγάζουν τα σπασμένα απ όλες τις πτήσεις χρεώνοντας ακόμα και για 100gr.

Είναι θέμα τύχης μερικές φορές, απ ότι κατάλαβα.

Δε ξέρω τι διαστάσεις έχει το κουτί που λεει All airlines, πάντως εκεί τους βάζανε να τις δοκιμάσουν τις βαλίτσες.

Και, αν και πολλές έμπαιναν μόνο αν καθόντουσαν 2 άτομα επάνω, τις πέρναγαν χωρίς κουβέντα.

Προφανώς, τέτοια πράγματα δεν τα κάνουν συνέχεια. 7/10 (τυχαίο νούμερο) φορές περνάνε σχετικά άνετα και τις άλλες 3/10 βγάζουν τα σπασμένα απ όλες τις πτήσεις χρεώνοντας ακόμα και για 100gr.

Είναι θέμα τύχης μερικές φορές, απ ότι κατάλαβα.

Νομίζω ότι το κάνουν επίτηδες. Αν σε κάθε πτήση και παντού ήταν τόσο αυστηροί, το πολύ μέσα σε έναν χρόνο δεν θα υπήρχε ούτε ένας επιβάτης από τα εκατομμύρια που πετούν κάθε χρόνο που να μην τηρούσε αυστηρότατα τους κανόνες τους. Έτσι αφήνουν χαλαρά, θεωρείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, και ξαφνικά αρχίζουν να μετρούν και να ζυγίζουν και βρίσκουν υπέρβαρους είτε με μεγαλύτερο όγκο.

Αλλά όπως έχω ξαναγράψει, αυτός είναι ο λόγος που μπορούν και προσφέρουν τόσο φθηνά εισιτήρια. Καλή και άγια η Easy jet (σε σχέση με την Ryanair πάντα) αλλά ποτέ δεν έχει δώσει εισιτήρια ενός ευρώ. Πέρσυ το καλοκαίρι, Ιούνη γύρω στις 20, είχα κλείσει με Ryanair 1 ευρώ για Θεσσαλονίκη, με κάτι ψιλά της πιστωτικής μου βγήκε λιγότερο από 7 ευρώ. Περισσότερα πλήρωσα στο λεωφορείο να πάω στην άλλη πόλη, 70 χλμ μακρυά, παρά στο αεροπορικό εισιτήριο. Βγάζουν από τέτοιες περιπτώσεις και μπορούν και προσφέρουν φθηνά εισιτήρια, γι'αυτόν τον λόγο η easy jet δεν πρόκειται ποτέ να πιάσει τις τιμές της ryanair, εκτός και αν ακολουθήσει την πολιτική της. Κάποιος άλλος "κακομοίρης", πλήρωσε το εισιτήριό μου χωρίς να το ξέρει (να'ναι καλά ο άνθρωπος και ποτέ του να μην την ξαναπατήσει :P).

Αν όμως τηρείς πάντα τους κανόνες τους, να'σαι σίγουρος ότι ποτέ σου δεν θα χρεωθείς έξτρα και μια χαρά θα ταξιδεύεις φθηνά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παιδιά βρήκα εισιτήρια για κύπρο πολύ φθηνά, αλλα απ'οτι ξέρω οι φόροι δεν είναι μέσα στην τιμή.

Ξέρετε πόσο μπορεί να είναι?

Παιδιά βρήκα εισιτήρια για κύπρο πολύ φθηνά, αλλα απ'οτι ξέρω οι φόροι δεν είναι μέσα στην τιμή.

Ξέρετε πόσο μπορεί να είναι?

Οι φόροι είναι μέσα την τιμή. Σου το λέει κιόλας πάνω από την τιμή του κάθε εισιτηρίου. Αυτό που δεν είναι μέσα, είναι ένα service fee, το οποίο είναι 6 ευρώ ανά άτομο ανά διαδρομή. Δηλαδή, αν θες εισιτήριο με επιστροφή για ένα άτομο, στην τιμή που βλέπεις υπολόγιζε +12 ευρώ. Αν είστε δύο άτομα +24 ευρώ κ.ο.κ.

Λοιπόν, παιδιά, καινούργιο κόλπο που ανακάλυψα που σε χρεώνουν παραπάνω.

Όταν κλείνετε εισιτήριο από αεροδρόμιο χώρας άλλου νομίσματος, η Ryanair σου βγάζει τις τιμές στο νόμισμα της χώρας και όχι σε ευρώ, χωρίς να υπάρχει επιλογή ΠΟΥΘΕΝΑ για να σου τις εμφανίσει σε ευρώ. Πρέπει να φτάσεις στη σελίδα που βάζεις τα στοιχεία της πιστωτικής, να βάλεις σωστά στοιχεία, και τότε λίγο πιο πάνω, δίπλα στην τιμή του ξένου νομίσματος, εμφανίζεται η τιμή και σε ευρώ.

Μόλις εμφανιστεί η τιμή σε ευρώ, από δίπλα βγαίνει ένα more information που πρέπει να το πατήσεις και να ξετικάρεις την επιλογή που δίνει το δικαίωμα στην Ryanair να κάνει αυτή την αλλαγή του νομίσματος και όχι η τράπεζα. Το παραθυράκι εντωμεταξύ μέσα στην κινδυνολογία και στο ψέμα, ότι αν δεν τους δώσεις το δικαίωμα διακινδυνεύεις να χρεωθείς παραπάνω, ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

Πήγα στο σάιτ της mastercard που δίνει τις ισοτιμίες της ημέρας και πόσο θα με χρέωναν, η τιμή έβγαινε κοντά στο 1,5 ευρώ φθηνότερη. Δοκίμασα να κλείσω και άλλες πτήσεις, πιο φθηνές και πιο ακριβές, πάντα η Ryanair χρέωνε περισσότερο, άλλες φορές πχ μισό ευρώ, άλλες δύο, άλλες ένα και κάτι, αναλόγως πια ήταν η τιμή του εισιτηρίου. Με λίγα λόγια η Ryanair χρέωνε μεγαλύτερη ισοτιμία, και βάζει στην τσέπη της την διαφορά από ανίδεους που δεν ξέρουν πώς να το ψάξουν.

Ειλικρινά, πετάω μαζί τους χρόνια, αλλά είναι πολύ καθίκια και αλήτες.

Προσοχή λοιπόν στις έξτρα χρεώσεις τους.

Πω πω χαμός πραγματικά. Πρέπει να έχεις τα μάτια σου 14.

Thanks for the tip gigosini.

Δεν είναι το ενάμιση ευρώ, που να πάει στο διάολο, είναι ο τρόπος που το κάνουν.

Επειδή έχω κλείσει πολλές φορές με Ryanair ήξερα ότι σου έβγαζε το νόμισμα της χώρας που είναι το αεροδρόμιο αναχώρησης. Παλιά υπήρχε κολπάκι, πριν πατήσεις το κουμπί να κάνει την αναζήτηση να σου δώσει τις πτήσεις, άνοιγες άλλο παράθυρο, έβαζες αεροδρόμιο χώρας με ευρώ, πατούσες αναζήτηση, και μετά πήγαινες στο αρχικό παράθυρο και πατούσες και εκεί αναζήτηση και σου έβγαζε τις τιμές σε ευρώ μετά, χωρίς πρόβλημα.

Μάλλον επειδή πετούν πολλοί άγγλοι (που δεν έχουν ευρώ αλλά λίρες) το πήραν χαμπάρι για την έξτρα χρέωση και τον τρόπο να την αποφύγουν, και το κατάλαβε η Ryanair και διόρθωσε το bug της. Αλλά το θέμα είναι ότι έχουν σχεδιάσει τόσο προσεχτικά το site τους που είναι μέσα στις παγίδες.

Εχτές έφαγα 1μιση ώρα από την ζωή μου να βρω τον τρόπο να μην τους δίνω το δικαίωμα να κάνουν αυτοί την αλλαγή ισοτιμίας, αλλά η τράπεζα. Και δεν ξέρω και κατά πόσο είναι νόμιμο, αν και μάλλον είναι καλυμμένοι, σου λένε ας πατούσες το more information να ξετικάρεις την επιλογή. Το θέμα είναι ότι το more information εμφανίζεται ΜΟΝΟ όταν έχεις βάλει όλα τα στοιχεία σου σωστά, και σωστά στοιχεία της πιστωτικής κάρτας όχι ψεύτικα, αλλιώς δεν υπάρχει πουθενά. Και είναι τόσο μικρό, που άνετα το χάνεις και δεν το βλέπεις μπροστά σου.

Τέλος πάντων....

Αυτο που λες το κάνουν και σε πολλά τουριστικά μέρη όταν πληρώνεις με κάρτα

(εστιατόρια, αεροδρόμια κλπ)

Στο μηχανάκι που σου εμφανίζουν για να συμπληρώσεις το pin σου βγάζει δυο επιλογές, να κάνουν αυτοί την μετατροπή ή εσύ.

Αυτο που λες το κάνουν και σε πολλά τουριστικά μέρη όταν πληρώνεις με κάρτα

(εστιατόρια, αεροδρόμια κλπ)

Στο μηχανάκι που σου εμφανίζουν για να συμπληρώσεις το pin σου βγάζει δυο επιλογές, να κάνουν αυτοί την μετατροπή ή εσύ.

Δεν το ήξερα, γιατί δεν πληρώνω πια ποτέ με πιστωτική, εδώ και 8 χρόνια. Thanks για το tip, αν και ελπίζω να μην μου χρειαστεί ποτέ και να πληρώνω είτε cash είτε maestro. Όταν πάω σε χώρα χωρίς ευρώ πάντα φροντίζω να έχω μετρητά μαζί μου και δεν το έχω προσέξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...