Lomar Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Χαίρεται, ένας γνωστος μου εφερε για backup και format ενα ΜΒΡ το οποιο εχει εγκατεστημενα -μονο- τα windows 7. Ως κατοχος mac mini γνωριζω για το Bootcamp αλλα το συγκεκριμενο μηχανημα εκκινει - χωρις επιλογη - κατευθειαν στα windows, τα οποια κατερευσαν και επανεκκινουν συνεχεια (τρολ φορ φρεε ποιντ :-P ). Δοκιμασα πατωντας το "Τ" κατα την εκκινιση να περασω τα δεδομενα μεσω της firewire σε εξωτερικο σκληρο, αλλα ενω μου εμφανιζει τους φακελους σωστα, δεν βρισκει/εμφανιζει κανενα αρχειο. Επαναλαμβανω πως το mac osx ακομα και να ειναι εγκατεστημενο δεν υπαρχει εμφανης δυνατοτητα να το επιλεξω, ή αν υπαρχει την αγνοω, παρα το εκτεταμενο γκουγκλαρισμα. Οποιαδηποτε βοηθεια/παροτρυνση/κραξιμο(αν και δεν φταιω εγω XD )/συμβουλη ευπροσδεκτη και πολυτιμη Υ.Γ. η 1η δοκιμη για τη μεταφορα των αρχειων εγινε σε φορητο υπολογιστη με ubuntu 10.04, αυριο το πρωι θα δοκιμασω ξανα, με το mac mini ομως, μηπως και για αυτο δε μου εμφανιζει τα αρχεια, τα οποια δεν ειναι ουτε κρυπτογραφημενα ουτε κρυφα.
atheatos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Το σύνδεσες στο mac mini σου με firewire αλλά με τι πρόγραμμα διαβάζεις το ntfs?
Lomar Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 ntfs 3g νομίζω λεγεται. μόλις το δοκιμάσω και αυτό, αν δεν πετύχει θα ποστάρω τη νεκροψία
atheatos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Με το ntfs for mac osx της paragon μπορείς να κάνεις repair disk ntfs σκληρούς με το disk utility του OS X....επίσης μπορείς να κάνει και backup σε image μετά...αλλά το καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το camptune 9 της ίδιας εταιρίας αλλά πρέπει να το παλέψεις λίγο....
Lomar Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Με το ntfs for mac osx της paragon μπορείς να κάνεις repair disk ntfs σκληρούς με το disk utility του OS X....επίσης μπορείς να κάνει και backup σε image μετά...αλλά το καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το camptune 9 της ίδιας εταιρίας αλλά πρέπει να το παλέψεις λίγο.... απλά μεταφορά των αρχείων απο το ΜΒΡ - μέσω του mac mini - σε εξωτερικό (usb πχ) δίσκο, μέσω του finder χωρίς κανένα ειδικό πρόγραμμα, δεν παίζει; Υ.Γ. τελικά (s)vista έχει όχι τα 7.
kpartsi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Την μόνη λύση, εύκολη και σίγουρη, που βλέπω εγώ για να σώσεις τα δεδομένα, πριν το φορμάρισμα του σκληρού και καινούργια εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος, είναι να βγάλεις το σκληρό από το MBP και να το βάλεις σε μία εξωτερική θηκούλα. Μετά μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις πολύ εύκολα ή με το Mac Mini ή οποιοδήποτε άλλον υπολογιστή!
atheatos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 απλά μεταφορά των αρχείων απο το ΜΒΡ - μέσω του mac mini - σε εξωτερικό (usb πχ) δίσκο, μέσω του finder χωρίς κανένα ειδικό πρόγραμμα, δεν παίζει; Υ.Γ. τελικά (s)vista έχει όχι τα 7. το πρόγραμμα ntfs που σου προανέφερα κάνει οτι το και το ntfs 3G αλλά είναι πιο αξιόπιστο.Με το ίδιο σκεπτικό και το 3G είναι "ειδικό"....απλά δεν ξέρω αν δίνει την δυνατότητα να κάνει repair disk... Μεταφορά αρχείων από ntfs σκληρό,εφόσον αυτός δεν είναι κατεστραμένος,σε mac OS νομίζω καλό είναι, να έχεις ένα ....."ειδικό" πρόγραμμα.... Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό καλύτερα να κάνεις οτι είπε ο φίλος παραπάνω και να το πας σε κάποιον που έχει pc και καταλαβαίνει μερικά πράγματα γιατί το πρόβλημα είναι περισσότερο pc και απλά έτυχε να παρουσιαστεί σε mac hardware.... Επίσης δοκιμαστε να bootαρετε με το cd του vista και να κάνετε οτι κάνετε στο pc σε αντίστοιχες περιπτώσεις...
kpartsi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μα άμα βάλει τον σκληρό σε εξωτερικό κουτί δεν τον απασχολούν πλέον τα ''λάθη'' που έχει το λειτουργικό.... ''Τσιμπάει'' μόνο τα αρχεία χρήστη που τον ενδιαφέρουν! Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν ntfs 3g ή το πρόγραμμα της Paragon για μεταφορές αρχείων, ιδιαίτερα αν πρόκειται για πολλά GB, ιδιαίτερα αν τα αρχεία είναι σημαντικά και δεν υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας! Κίνδυνος corrupted files! Θα χρησιμοποιούσα μόνο Windows για αυτή την δουλειά, είτε PC είτε Mac με bootcamp Windows.
haHa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Γιατι δεν δοκιμαζεις αρχικα με καποιο linux live cd να δεις τι παιζει?
atheatos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μα άμα βάλει τον σκληρό σε εξωτερικό κουτί δεν τον απασχολούν πλέον τα ''λάθη'' που έχει το λειτουργικό.... ''Τσιμπάει'' μόνο τα αρχεία χρήστη που τον ενδιαφέρουν! Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν ntfs 3g ή το πρόγραμμα της Paragon για μεταφορές αρχείων, ιδιαίτερα αν πρόκειται για πολλά GB, ιδιαίτερα αν τα αρχεία είναι σημαντικά και δεν υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας! Κίνδυνος corrupted files! Θα χρησιμοποιούσα μόνο Windows για αυτή την δουλειά, είτε PC είτε Mac με bootcamp Windows. Δεν μίλησα μόνο για λάθη λειτουργικού.Το repair disk θα κάνει την δουλια του chkdisk περίπου και θα επισκευάσει block και clusters.Πιστευω έτσι θα κάνει πιό έυκολη την μεταφορά αρχείων νομίζω, ανεξαρτήτως λειτουργικού. Δεν ξέρω πολλά από pc αλλά λίγους έχω δει να βγάζουν τον σκλήρο και να τον πηγαίνουν σε άλλο pc...Τις περισσότερες φορές προσπαθούν είτε με το dvd του windows είτε με κανένα live cd όπως έγραψε ο haha... Eγω πάντως θα χρησιμοποιούσα ειδικά προγράμματα ή cd για αυτή την δουλειά ανεξαρτήτως λειτουργικου ασχέτως αν τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα για windows...
Lomar Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δεν μίλησα μόνο για λάθη λειτουργικού.Το repair disk θα κάνει την δουλια του chkdisk περίπου και θα επισκευάσει block και clusters.Πιστευω έτσι θα κάνει πιό έυκολη την μεταφορά αρχείων νομίζω, ανεξαρτήτως λειτουργικού. Δεν ξέρω πολλά από pc αλλά λίγους έχω δει να βγάζουν τον σκλήρο και να τον πηγαίνουν σε άλλο pc...Τις περισσότερες φορές προσπαθούν είτε με το dvd του windows είτε με κανένα live cd όπως έγραψε ο haha... Eγω πάντως θα χρησιμοποιούσα ειδικά προγράμματα ή cd για αυτή την δουλειά ανεξαρτήτως λειτουργικου ασχέτως αν τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα για windows... σε ευχαριστώ για τις οδηγίες, αλλά δεν χρειάζομαι κάποιον πιο ειδικό στα PC, έχω αρκετές γνώσεις πάνω σε *nixοειδή λειτουργικά δεν με ενδιαφέρει να γίνει repair. θέλω μόνο τα αρχεία. τίποτα άλλο. το mac hardware, παίζει ρόλο διότι εξαρχής δεν μιλάμε πλέον για bios, αλλά για efi, ανεξαρτήτως του εγκατεστημένου os. Με linux livecd μπορεί και να bootαρε, αν ο kernel (λογικά δεν είμαι σίγουρος), υποστήριζε efi mobo. @haha με το hiren δεν bootαρε, και έτσι δεν μπήκα καν στο κόπο για livecd. ps: το πρόβλημα επιλύθηκε, σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τη συνεργασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.