Προς το περιεχόμενο

Προβλημα νεας εγκαταστασης ΧP ή Linux

Greek_Shadow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους. Εχω ενα laptop pavilion hp παλιο σχετικα και προσπαθωντας να εγκαταστησω windows κολλησε και τωρα βγαζει:<windows root?\system32\hal.dll. file is corrupt. Δεν με αφηνει πια να εκκινησω απο cd για νεα εγκατασταση, ουτε απο αλλο cd των windows xp.

Δεν μπορω ομως να εγκαταστησω ουτε linux (umbundu), αγνοει τελειως το cd (ουτε μου λεει "πατα ενα κουμπι να ξεκινησεις απο cd).

Καμμια ιδεα;

Δημοσ.

Μπές bios βάλτο να bootάρει απο usb φτιαξε ένα bootable usb stick είτε με ΧΡ είτε με ubuntu και κανε εγκατάσταση. Εάν φταίει το drive θα μπορέσεις να κανείς εγκατάσταση με αυτο τον τροπο.

ΥΓ: ψάξε στο ubuntu forums για bootable USB stick. Για τα ΧΡ googlise

Δημοσ.

To drive του cd δουλευε αλλα μετα την αποτυχημενη εγκατασταση οχι. Και δεν εχει boot priority απο usb, μονο απο CD.

To cdακι δουλευει στο αλλο pc κανονικα

Δημοσ.

To drive του cd δουλευε αλλα μετα την αποτυχημενη εγκατασταση οχι. Και δεν εχει boot priority απο usb, μονο απο CD.

To cdακι δουλευει στο αλλο pc κανονικα

για να σε βαλει να διαλεξεις στο boot απο usb πρεπει να το εχεις συνδεδεμενο!

Δημοσ.

Παω να κανω bootable usb (2gb Sandisk) με το universal usb installer και μου βγαζει: An error (1) occured when executed syslinux. Your USB drive wont't be bootable.

Δεν υπαρχει δηλαδη ενας απλος τροπος εστω να ξαναπερασω τα ΧP; Πρεπει να παρω αλλο δισκο και αλλο cd drive μηπως και με αφησει να εγκαταστησω; Μηπως υπαρχει κανα προγραμμα σε bootable CD που να με αφηνει να διαγραψω τελειως το δισκο; Ειναι καλη ιδεα;

Δημοσ.
Παω να κανω bootable usb (2gb Sandisk) με το universal usb installer και μου βγαζει: An error (1) occured when executed syslinux. Your USB drive wont't be bootable.

Σε τι φορματ αποθηκεύονται τα δεδομένα στο στικάκι..?

Δημοσ.

για bootable linux; δεν ξερω, το κανω με το "universal usb installer". (Παντως νομιζω πως πρεπει το pc να υποστηριζει εκκινηση απο usb κατι που αυτο δεν εχει).

Μηπως πρεπει το usb να ειναι συγκεκριμενου τυπου;

Το cd drive δουλευει τελικα γιατι εβαλα ενα bootable cd (οχι λειτουργικο) και το ειδε. Γιατι δεν βλεπει το boot cd των XP;

Δημοσ.

Κατεβασα το DBAN και διεγραψα τα παντα στο δισκο (bootable cd) αρα το cd δουλευει και κανει boot.

Παλι ομως δεν μπορω να κανω boot απο cd των Xp ουτε του Linux (To Linux θα το προτιμουσα). Βγαζει σφαλμα στην εκκινηση για την καρτα δικτυου Realtek και: PXE-E61: MEDIA TEST FAILURE CHECK CABLE, PXE-MOF: EXITING PXE ROM

Δημοσ.

Όταν ανοίγεις το PC σου και σου εμφανίζει το λογότυπο του κατασκευαστή της μητρικής, πάτα το F8. Είναι η γρήγορη επιλογή για boot από συσκευές, αντί να τα ορίσεις, αλλάξεις και να τα κάνεις όλα αυτά μέσα από το BIOS.

Θα σου έχεις επιλογή για τους σκληρούς δίσκους σου (αν έχεις παραπάνω από ένα και όποιον εξωτερικό σκληρό είναι συνδεδεμένο), τον οδηγό για το DVD/CD και το flash USB που πρέπει να το έχεις ήδη τοποθετημένο, αν όχι δεν θα σου έχει την επιλογή γι' αυτό.

Με το Universal USB Installer κάνεις format το USB για την εγκατάσταση του Linux;

Πάντως μπορείς να κάνεις και USB για το Windows XP με το WinToFlash το οποίο είναι πολύ απλό.

Δημοσ.

Με Lili usb creator εφτιαξα ενα και τιποτα, ουτε με cd απο ubundu. Παταω esc οταν βγαζει το σημα της HP και με ρωταει την σειρα εκκινησης. Απο εκει επιλεγω boot order Loppy-CD-HDD (και Lan disabled).

Τιποτα, μαυρη οθονη βγαζει με μια παυλα που αναβοσβηνει, αν και ακουγεται το cd, ουτε το usb το βλεπει, ουτε το UBCD για win.

Και δεν μου λεει οπως πρωτα (πριν περασω το DBAN -του οποιου το cd το ειδε) "πατηστε ενα πληκτρο για να ξεκινησετε απο cd".

Στο Bios oλα φαινονται σωστα, (μηπως θελει πρωτα κατι για το Bios;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...