Προς το περιεχόμενο

Προβλημα στην εικονα και τρεμοπαιγμα στην οθονη

katsouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,ειμαι κατοχος ενος desktop με καρτα γραφικων Ati radeon 5700HD.Την τελευταια βδομαδα περιπου εχω το εξης θεμα,η οθονη καθε 1-2 λεπτα κανει τρεμοπαιγμα σαν να προσπαθει να σταθεροποιηθει και για αυτο εικαζω πως ειναι απο το λογισμικο της καρτας γραφικων.Απεγκατεστησα τους drivers και περασα τους νεοτερους αλλα ακομα τα ιδια.Μηπως υπαρχει κατι μεσω Catalyst center?

Δημοσ.

Καλησπερα,ειμαι κατοχος ενος desktop με καρτα γραφικων Ati radeon 5700HD.Την τελευταια βδομαδα περιπου εχω το εξης θεμα,η οθονη καθε 1-2 λεπτα κανει τρεμοπαιγμα σαν να προσπαθει να σταθεροποιηθει και για αυτο εικαζω πως ειναι απο το λογισμικο της καρτας γραφικων.Απεγκατεστησα τους drivers και περασα τους νεοτερους αλλα ακομα τα ιδια.Μηπως υπαρχει κατι μεσω Catalyst center?

καταρχας ποια ακριβώς καρτα γραφικων εχεις; υστερα ποια οθονη εχεις; ποια διαδικασία ακολούθησες ετσι ωστε να απεγκαταστησεις τους παλιους drivers και να βαλεις τους καινουριους;

Δημοσ.

Tι οθονη εχεις?Τσεκαρε μεσω safe mode να δεις αν εξακολουθει να το κανει,ετσι ωστε να αποκλεισης το γεγονος προβλημα της οθονης σε βαθμο hardware.Τσεκαρε μια αλλη οθονη αν μπορεις.Ξαναπροσπαθησε να τους ξαναπερασεις αλλα αυτη τη φορα χρησιμοποιησε το Driver Sweeper για να γινει καθαρο uninstall της ATI και μετα install την last version.

Δημοσ.

Τσεκαρε μεσω safe mode να δεις αν εξακολουθει να το κανει,ετσι ωστε να αποκλεισης το γεγονος προβλημα της οθονης σε βαθμο hardware.

Με ποιό τρόπο σχετίζεται το safe mode με το αν υπάρχει hardware πρόβλημα στην οθόνη;

Δημοσ.

Η καρτα γραφικων μου ειναι ATI radeon 5700HD και η οθονη ειναι Viewsonic VA1916W.Τελικα τι να κανω να τα παρουμε με την σειρα..

Δημοσ.

Με ποιό τρόπο σχετίζεται το safe mode με το αν υπάρχει hardware πρόβλημα στην οθόνη;

Μεσα στο safe mode ο driver της καρτα γραφικων γινεται disable , οποτε αν συνεχιζει το flickering στην οθονη σιγουρα δεν μιλαμε για προβλημα driver της καρτας ,αλλα για προβλημα οθονης,για παραδειγμα σε laptops οταν συμβαινει κατι παρομοιο συνηθως φταιει ο inverter (αν η οθονη ειναι CCFL LCD) 'η το LVD cable στις LED οθονες.Οποτε σε αυτη τη περιπτωση να χρειαστει αλλαγει η οθονη

Δημοσ.

Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να φταίει και η γείωση που έχεις στο σπίτι..

Κάνε όλα όσα σου λένε τα παιδιά και μετα, αν γίνεται,δοκίμασε την οθόνη σε κάποιο άλλο σπίτι..

Επίσης δοκίμασε να αλλάξεις και τα hertz της οθόνης.

Δημοσ.

Το προβλημα λογικα λυθηκε!Απλα με το Driver sweeper απεγκατεστησα ολα τα αρχεια της Ati και Nvidia psysX(που μαλλον αυτο εφταιγε..) και εκανα εγκατασταση το Ati catalyst 10.5 που απ οτι ειδα το συνιστουν ως σταθερο.Ευχαριστω παιδια παντως!

Δημοσ.

Το προβλημα λογικα λυθηκε!Απλα με το Driver sweeper απεγκατεστησα ολα τα αρχεια της Ati και Nvidia psysX(που μαλλον αυτο εφταιγε..) και εκανα εγκατασταση το Ati catalyst 10.5 που απ οτι ειδα το συνιστουν ως σταθερο.Ευχαριστω παιδια παντως!

Μπραβο φιλε :rolleyes: Τελικα το driver sweeper εκανε παλι το θαυμα του! ^_^

Δημοσ.

Δες τα καλώδια σου πρώτα,ιδίως αν έχεις κάπου «σπάσιμο» στο καλώδιο που μεταφέρει την εικόνα μπορεί να προέρχεται από εκεί.

Δημοσ.

Μεσα στο safe mode ο driver της καρτα γραφικων γινεται disable , οποτε αν συνεχιζει το flickering στην οθονη σιγουρα δεν μιλαμε για προβλημα driver της καρτας ,αλλα για προβλημα οθονης,για παραδειγμα σε laptops οταν συμβαινει κατι παρομοιο συνηθως φταιει ο inverter (αν η οθονη ειναι CCFL LCD) 'η το LVD cable στις LED οθονες.Οποτε σε αυτη τη περιπτωση να χρειαστει αλλαγει η οθονη

Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για πρόβλημα driver έτσι κι αλλιώς. Κάθε πότε συμβαίνει να υπάρχει bug στον driver το οποίο ο τυχαίος απλός χρήστης θα πετύχει στον υπολογιστή του;

Πολύ πιθανότερο από αυτό είναι να υπάρχει π.χ. hardware πρόβλημα στην κάρτα γραφικών (όχι στην οθόνη), στην οποία περίπτωση και σε safe mode πάλι τα ίδια θα γίνονται και η οθόνη δε θα φταίει σε τίποτα.

Επίσης, υπάρχει και το ενδεχόμενο να φταίει το καλώδιο αν η οθόνη συνδέεται με D-SUB βύσμα.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για πρόβλημα driver έτσι κι αλλιώς. Κάθε πότε συμβαίνει να υπάρχει bug στον driver το οποίο ο τυχαίος απλός χρήστης θα πετύχει στον υπολογιστή του;

Πολύ πιθανότερο από αυτό είναι να υπάρχει π.χ. hardware πρόβλημα στην κάρτα γραφικών (όχι στην οθόνη), στην οποία περίπτωση και σε safe mode πάλι τα ίδια θα γίνονται και η οθόνη δε θα φταίει σε τίποτα.

Επίσης, υπάρχει και το ενδεχόμενο να φταίει το καλώδιο αν η οθόνη συνδέεται με D-SUB βύσμα.

Για να τσεκαρει ομως αν ειναι η καρτα γραφικων καλο θα 'ναι να κανει αυτο που προειπα,να βαλει αλλο monitor,εκει θα φανει ξεκαθαρα αν ειναι monitor ή grafic crd ,τσεκαρε και αλλο καλωδιακι.Για να το σιγουρεψει καλο θα ειναι να τρεξει το self test της οθονης.Αποσυνδεσε το καλωδιο video πισω απο την οθονη να δεις να σου βγαλει το τεστ με τα χρωματα,αλλιως ανατρεξε στο manual (π.χ στην δικη μου DELL οθονη ειναι με συναδιασμο 3ον πληκτρων)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...