Προς το περιεχόμενο

Επιλογη Mobo

peter_pan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα insomniacs,

Οπως λεει και ο τιτλος του θεματος θα ηθελα τα φωτα σας για την επιλογη του mobo σε ενα pc που θελω να στησω.

Ειμαι αναμεσα στις εξης μητρικες : Asus P8P67 LE , Asus P8P67 , Asus P8Z68-V και θελω να ξερω αν οι διαφορες που εχουν στα χαρακτηριστικα, αξιζουν τη διαφορα στα χρηματα και κατα ποσο η 3η στη σειρα με το z68 chip ειναι καλυτερη απο τις αλλες 2 μιας και δεν θελω να ξεπερασω το ποσο των 150€(εκτος και αν αξιζει το z68).

Ο επεξεργαστης θα ειναι ο core i5 2500Κ αρα μιλαμε και για O/C μελλοντικα και οπως καταλαβατε εχω μια ιδιατερη προτιμηση σε Asus χωρις αυτο να σημαινει πως δεν ειμαι ανοιχτος σε αλλες προτασεις.

Περιμενω γνωμες και αποψεις μπας και αποφασισω επιτελους! :)

Δημοσ.

Για ποια χρήση προορίζεται το σύστημα ;

Το z68 είναι το καινούριο chipset που συνδυάζει της δυνατότητες του h61,h67,p67 σε ένα

Δημοσ.

Δεν ειναι η χρηση του το θεμα αλλα το μπατζετ που μπορω να διαθεσω. :P

Αν ειχα τα χρηματα θα επερνα πραγματα χωρις να το ψαξω πολυ και τελος.Με ενδιαφερει μια καλη μητρικη στο ποσον που ειπα (150€) για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη (2500Κ) και μνημες 8GB στα 1600MHz.

Θελω ομως αν ειναι δυνατον να μπορει να παιζει και καποια καινουργια games αλλα αυτο ειναι και θεμα GPU κλπ. που θα το δω αργοτερα.

Δημοσ.

Θα το γεμισω παιχνιδια και θα παιζω ολη μερα! :lol:

Περα απο τη πλακα ομως αυτο ειναι που θελω να δωσω βαση.Τα games θα ειναι οι πιο βαριες εφαρμογες που θα τρεχει.

Κατα τα αλλα google, youtube, e-mail, ειδησεις, insomnia μπλα μπλα μπλα... internet γενικως.Αυτα.

Παντως απο οτι καταλαβα μεχρι τωρα συνιστας την z68, ε?

Δημοσ.

Κοιτά ανάλογα ναι εγώ σου προτείνω το z68 επειδή είναι το καινούριο chipset .

Αφού θέλεις παιχνίδια ολη μέρα θα πας σε μια δυνατή κάρτα γραφικών .Τη ανάλυση εχει η οθόνη σου ;

Δημοσ.

Η οθονη ειναι αυτη VIEWSONIC VA2016W.

Ομως ακομα δεν εχω να διαθεσω τα χρηματα για την καρτα γραφικων που θελω, οποτε δε με ενδιαφερει αμεσα το θεμα.

Πιο πολυ με νοιαζει ποια μητρικη ειναι καλυτερη για μελλοντικο o/c χωρις προβληματα σε συνδιασμο με τον 2500Κ.Θελω δηλαδη ενα pc τωρα γιατι δεν εχω και αργοτερα του βαζω μια καλη GPU και σε συνδιασμο με ενα o/c να ειναι ετοιμο για games.

Για αυτο που τον θελω λοιπον, αξιζει τα λεφτα του το z68 σαν τεχνολογια?η να γλιτωσω 20-30€ αγοραζοντας καποια αλλη πιο φτηνη και να βαλω τα χρηματα ας πουμε σε μια ψυκτρα?

Δημοσ.

Για κάρτα γραφικών με μια 6870 με την ανάλυση της οθόνης σου θα είναι μια χαρά .

Για μητρική ακόμη και το p67 chipset να πάρεις δεν θα έχεις προβλημα .Για σταθερό και καλό Overclock παρε την Asrock P67 Extreme4

Δημοσ.

Ημουν σε παρομοια αναζητηση και κατεληξα σε Ζ68 σαν πιο συγχρονο και ολοκληρωμενο chipset. Υπαρχουν υλοποιησεις σε ASUS, GIGABYTE, ASROCK, MSI. Εγω προτιμησα την Asus P8Z68-V pro στα 180€ Υπαρχουν και πιο οικονομικες υλοποιησεις που ξεκινουν απο 106€

Μια καλη μητρικη στα 140€ ειναι κι αυτη: http://www.skroutz.gr/s/338873/Gigabyte-GA-Z68X-UD3-B3.html

Δημοσ.

Ημουν σε παρομοια αναζητηση και κατεληξα σε Ζ68 σαν πιο συγχρονο και ολοκληρωμενο chipset. Υπαρχουν υλοποιησεις σε ASUS, GIGABYTE, ASROCK, MSI. Εγω προτιμησα την Asus P8Z68-V pro στα 180€ Υπαρχουν και πιο οικονομικες υλοποιησεις που ξεκινουν απο 106€

Μια καλη μητρικη στα 140€ ειναι κι αυτη: http://www.skroutz.gr/s/338873/Gigabyte-GA-Z68X-UD3-B3.html

Ρε παιδια για να καταλάβω.....αυτο το Ζ68 χρησιμοποιει ταυτοχρονα??? και την GPU του επεξεργαστή και την extra καρτα γραφικων ή το ενα απο τα δυο καθε φορα (οποιο δηλαδη καιει λιγοτερο?)

και ενα δευτερο...καπου διαβασα οτι μπορεις να χρησιμοποιεις πλεον μια ATI ταυτοχρονα με μια nVidia. Ε τι ειναι αυτο νεο? Παντα νομιζω μπορεις να χρησιμοποιησεις μια αλλη καρτα για επιταχυνση PhysX. Ας μας διαφωτισει καποιος για ολα αυτα γιατι πολλοι ειμαστε που ψαχνομαστε. Ασε που με καιει γιατι εχω παραγγειλει και ειναι στο δρομο μια Ρ8Ρ67 (Rev 3.1) Pro....

Δημοσ.

Ρε παιδια για να καταλάβω.....αυτο το Ζ68 χρησιμοποιει ταυτοχρονα??? και την GPU του επεξεργαστή και την extra καρτα γραφικων ή το ενα απο τα δυο καθε φορα (οποιο δηλαδη καιει λιγοτερο?)

και ενα δευτερο...καπου διαβασα οτι μπορεις να χρησιμοποιεις πλεον μια ATI ταυτοχρονα με μια nVidia. Ε τι ειναι αυτο νεο? Παντα νομιζω μπορεις να χρησιμοποιησεις μια αλλη καρτα για επιταχυνση PhysX. Ας μας διαφωτισει καποιος για ολα αυτα γιατι πολλοι ειμαστε που ψαχνομαστε. Ασε που με καιει γιατι εχω παραγγειλει και ειναι στο δρομο μια Ρ8Ρ67 (Rev 3.1) Pro....

Το Ζ68 συνδιαζει τα χαρακτηριστικα του Ρ67 και του Ρ61 δηλαδη και να κανεις overclocking και να μπορεις να χρησιμοποιησεις την ενσωματομενη καρτα γραφικων του επεξεργαστη.η ειμαι καπου λαθος???

Δημοσ.

Γενικά με το Z68 μπορείς να χρησιμοποιείς τα γραφικά του επεξεργαστή, όμως σε περίπτωση που βάλεις μία εξωτερική αυτήν απενεργοποιείται από το bios. Υπάρχει όμως και η Asus P8Z68-V (που έβαλες) με την οποία μπορείς να έχεις όποτε χρειάζεσαι τη onboard να χρησιμοποιείς αυτή και όποτε παίζεις τη εξωτερική- έτσι κάνεις οικονομία και σε ρεύμα :)

Γίνεται να έχεις nvidia και amd αρκεί να έχεις μητρική με Hydra200 chipset (που κοστίζουν)

Edit: υπάρχει και αυτή... και γαμώ τις μητρικές βγάζει η ECS τελικά :) τιμή

Δημοσ.

Ok το βρηκα. Ο χρηστης επιλεγει ποια GPU θα χρησιμοποιησει και γιατι. Λοιπες γνωμες ομως παντα ειναι καταλυτικες και αρα ευπροσδεκτες.

Δημοσ.

Επιλέγει κατα την έναρξη, όχι όταν είναι ανοικτός ο υπολογιστής. Μόνο με τη ASUS μπορείς να επιλέγεις

Δημοσ.

Επιλέγει κατα την έναρξη, όχι όταν είναι ανοικτός ο υπολογιστής. Μόνο με τη ASUS μπορείς να επιλέγεις

Εννοειται φιλος. Παντα Asus!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...