Προς το περιεχόμενο

OCZ VERTEX 2 δεν αναγνωρίζεται ούτε από το bios

croesus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως αναφέρω και στον τίτλο, είμαι κάτοχος από τον Δεκέμβριο 2010 (προσφορά Πλαισίου), του παραπάνω ssd. Ενώ μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, ο δίσκος δούλευε κανονικά, το Σάββατο το πρωί μου έβγαλε μήνυμα, για εσφαλμένη εκκίνηση και αποκατάσταση των windows. Χρησιμοποίησα το recovery disk των windows, χωρίς καμία απολύτως επιτυχία. Κατόπιν προσπάθησα να κάνω secure erase με το Parted Magic, αλλά και εκεί υπήρξε πλήρης αποτυχία. Τελευταία προσπάθεια, ήταν το firmware update, μέσω του ocztoolbox, αλλά και εκεί το αποτέλεσμα ήταν αποτυχημένο. Αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων ήταν, ο δίσκος την στιγμή αυτή να μην αναγνωρίζεται ούτε από το bios και φυσικά ούτε από τα windows 7 (32bit), επίσης να αναφέρω ότι και με κάποιες διανομές linux, που δοκίμασα, ούτε και εκεί κατάφερα κάτι. Τον δοκίμασα και σε άλλον υπολογιστή, τόσο με εσωτερική σύνδεση αλλά και ως εξωτερικό, μέσω εξωτερικού case.

Μήπως κάποιος φίλος, μπορεί να βοηθήσει ή "γνωρίζει" τι μπορεί να έχει συμβεί? Υπάρχει πιθανότητα να καταστράφηκε ο δίσκος? Πρέπει ο δίσκος να πάει για RMA, υπάρχει δική μου ευθύνη, ώστε να μου αρνηθούν αντικατάσταση?

Ευχαριστώ πολύ.

• Super Moderators
Δημοσ.

δικιά σου ευθύνη αμφιβάλω, πάντως για να μην τον βλέπει στο bios σημαίνει ότι ψόφισε και πως θα κάνεις RMA...

Δημοσ.

ΤhResh

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, και εγώ πιστεύω ότι μάλλον ο δίσκος "ψόφησε" και θα χρειαστεί RMA. Δεν έχω ξανακάνει, βέβαια RMA και ελπίζω να μην "τραβιέμαι" με τις επιστροφές του Πλαισίου, γιατί μένω στην επαρχία, οπότε δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολη η προσέγγιση.

• Super Moderators
Δημοσ.

από την στιγμή που δεν τον βλέπει με τπτ το σύστημα και δεν έχει κάποια εξωτερική φθορά ή δεν μυρίζει καμένο δεν μπορούν να σου πουν τπτ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...