Προς το περιεχόμενο

Διαστημα.Τι κρύβεται πισω απο αυτον τον απέραντο "χώρο"

arsenal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το Βιντεο ειναι αληθινο ?

όσο δύσπιστοι κι αν είστε, κάντε pause στο βίντεο, και αναζητήστε τις φωτογραφίες της NASA απλά πληκτρολογώντας τους κωδικούς αριθμούς τους στο Google. Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι η παραπομπή που σας εμφανίζει είναι η επίσημη (!) σελίδα της NASA (να έχει κατάληξη nasa.gov).

http://www.youtube.com/watch?v=WlLN_Jcg1pc&feature=player_embedded#at=452

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι πιο κοντινοί πλανήτες που θεωρείται ότι τηρούν κάποιες προϋποθέσεις για ζωή βρίσκονται 10δες με 100δες έτη φωτός μακριά αν δε κάνω λάθος. Οπότε συμφωνώ με aledjo με μια μικρή επιφύλαξη να βρεθεί κάτι στους δορυφόρους του Κρόνου.

Δημοσ.

Πάει το thread! Και νόμιζα οτι θα μιλήσουμε επί της ουσίας! =(

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να πιστεύουμε οτι θα πρέπει να υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες για να δημιουργηθεί ζωή και μάλιστα εξελιγμένης νοημοσύνης σε άλλους πλανήτες. Ό Άνθρωπος είναι μοναδικό όν, δεν θα μπορούσε να συμβεί ξανά και μάλιστα ούτε πάνω στην Γή. Οι πιθανότητες για να ξαναμφανιστεί ο άνθρωπος στην Γή θα ήταν κυριολεκτικά μηδαμινές. Για παράδειγμα όπως είχα διαβάσει κάπου, ό Κάρλ Σαγκάν υπέθεσε οτί σε άλλο πλανήτη, οπού υπάρχουν απέραντες πεδιάδες χωρίς βουνά και ανώμαλες επιφάνειες, πολύ πιθανότατα μια εξελιγμένη ύπαρξη ζωής εκεί να είχε αναπτύξει 'ρόδες' (τροχό) για την κίνηση της.

Δημοσ.

Εγώ πάλι είμαι αρκετά βέβαιος πως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι (ή κάτι πολύ κοντά σε αυτό) σε πολλούς άλλους πλανήτες.

Ίσως κάποιοι από αυτούς να κοιτάνε και αυτοί σα μαλάκες το διάστημα και να αναρωτιούνται τι φάση.

Και ίσως και να το ποστάρουν κι όλας.

Δημοσ.

Εγώ πάλι είμαι αρκετά βέβαιος πως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι (ή κάτι πολύ κοντά σε αυτό) σε πολλούς άλλους πλανήτες.

Ίσως κάποιοι από αυτούς να κοιτάνε και αυτοί σα μαλάκες το διάστημα και να αναρωτιούνται τι φάση.

Και ίσως και να το ποστάρουν κι όλας.

Στατιστικα και εγω κατι τετοιο το θεωρω πολυ πιθανο, για να μην πω σιγουρο

Δημοσ.

Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η ζωή να είναι σε μορφή δύσκολη να την αντιληφθούμε, να έχει βάσει τη σιλικόνη αντί για τον άνθρακα, να είναι σκέτη ενέργεια, μπλα.

Σε έναν πλανήτη ίδιων χαρακτηριστικών με τη Γη, η εξελικτική διαδικασία θα είναι παρόμοια. Τώρα, βάσει αστάθμητων παραγόντων, extinction events και ηλικία πλανήτη, μπορεί να βρίσκεται σε εντελώς άλλο στάδιο η φάση, αλλά.

Δημοσ.

Έτσι το έχω σκεφτεί κι εγώ. Σε έναν πλανήτη με όμοια χαρακτηριστικά, και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, πάρα πολλοί, και συνέχεια αναθεωρούν και οι επιστήμονες για το πόσοι μπορεί να είναι, το πιθανότερο είναι και τα όντα εκεί να είναι παρόμοια με τον άνθρωπο.

Αλλά επειδή είναι πιθανό να υπάρχει ζωή τελείως διαφορετική απο τη δική μας, αυξάνει πάρα πολύ τη πιθανότητα να υπάρχει εξωγήινη ζωή.

Βασικά δεν μιλάμε για πιθανότητα ύπαρξης οποιασδήποτε μορφής ζωής σε ολόκληρο το σύμπαν, είναι τόσο μα τόσο σίγουρο πλέον για μένα, και νομίζω για τους περισσότερους.

Το αντίθετο πιστεύουν όσοι είναι της άποψης οτι το σύμπαν δημιουργήθηκε για τον άνθρωπο.

Δημοσ.

Πέρα απο τον απέραντο χώρο του διαστήματος βρίσκονται οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα της ύπαρξης.

Μου βγήκε αυθόρμητα αυτό :P

Δημοσ.

Αν οι εξωγήινοι είχαν στήλει σήμα και αυτό έφτασε σε εμάς πριν 1000 χρόνια και δεν έστειλαν άλλα τότε πιθανόν να μην τους βρούμε ποτέ.

Η ταχύτητα του φωτός έχει ξεπεραστεί στα εργαστήρια αν θυμάμαι καλά και την ξεπέρασαν κατα 400 φορές.( Με έναν υπολογισμό που έκανα έφτασαν τα 120.000.000 km/s)

Καλά αυτό δεν το σχολίασε κανένας?!

Υ.Γ. χωρίς να θέλω να το παίξω κάποιος, αλλά διάβασα κάτι απόψεις για την ταχύτητα του φωτός που έκαναν τον θείο Αϊνστάιν να γυρνάει στον τάφο του. Μην προσπαθήτε να δείτε την ταχύτητα του φωτός σαν να λέμε 100km/h, δεν ακολουθάει τους δρόμους της "κοινής λογικής"...

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 6 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 6 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

πισω απο αυτον τον απέραντο "χώρο" κρυβεται ο

ΑΛΕΞΗΣ

Δημοσ.

Και ακόμα πιο εντυπωσιακό θα είναι να ανακαλύψουμε Τα πιστεύω τους την τεχνολογια την θρησκεία του και χίλια αλλα δυο πράγματα ελπίζω να ζω την ημέρα που θα γίνει μια τόσο σπουδαία ανακάλυψη:)

Δημοσ.

Έτσι το έχω σκεφτεί κι εγώ. Σε έναν πλανήτη με όμοια χαρακτηριστικά, και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, πάρα πολλοί, και συνέχεια αναθεωρούν και οι επιστήμονες για το πόσοι μπορεί να είναι, το πιθανότερο είναι και τα όντα εκεί να είναι παρόμοια με τον άνθρωπο.

Αλλά επειδή είναι πιθανό να υπάρχει ζωή τελείως διαφορετική απο τη δική μας, αυξάνει πάρα πολύ τη πιθανότητα να υπάρχει εξωγήινη ζωή.

Βασικά δεν μιλάμε για πιθανότητα ύπαρξης οποιασδήποτε μορφής ζωής σε ολόκληρο το σύμπαν, είναι τόσο μα τόσο σίγουρο πλέον για μένα, και νομίζω για τους περισσότερους.

Το αντίθετο πιστεύουν όσοι είναι της άποψης οτι το σύμπαν δημιουργήθηκε για τον άνθρωπο.

οχι ακριβως.

ο ανθρωπος ειχε την ευκαιρια να εξελιχθει λογω της εξαφανισης των δεινοσαυρων και της κατακλυσμαιας αλλαγης των μεχρι τοτε συνθηκων επιβιωσης στον πλανητη μετα την πτωση του μετεωριτη.

μεχρι το τελος της Κρητιδικης Περιοδου η φυση ειχε διαλεξει ενα συγκεκριμενο εξελιχτικο μονοπατι με κυριο χαρακτηριστικο το υπερμετρο μεγεθος.

Ακομη και οι ιδιοι οι δεινοσαυροι ειναι το εξελικτικο αποτελεσμα μιας προηγουμενης εξαφανισης σχεδον ολης της ζωης σε παγκοσμιο επιπεδο. [ extinction-level event (ELE) ]

Με λιγα λογια η φυση κανει οτι μπορει προκειμενου η ζωη να επιβιωσει ακομα και στις πιο αντιξοες συνθηκες (οπως εδειξε και η προσφατη ανακαλυψη μεγατονων της ΝΑΣΑ),

με αποτελεσμα στην πορεια του χρονου αδυναμα ειδη ζωης να εξαφανιζονται ενω να εμφανιζονται νεα πιο δυνατα.survival of the fittest που λεμε.

οσο αφορα τον ανθρωπο συγκεκριμενα,παραμενει ακομα μυστηριο (νομιζω προσφατα βγηκαν νεα δεδομενα για το θεμα) γιατι ακριβως διαχωριστηκε ο ανθρωπος απο τον χιμπαντζη και ακολουθησαν διαφορετικη εξελικτικη πορεια τα δυο αυτα ειδη.

Δηλαδη για να συνοψισουμε,δεν ειναι και τοσο σιγουρο οτι θα βρουμε ανθρωποειδη ως το νοημων ειδος σε καποιον αλλο πλανητη.η μπορει να βρουμε ανθρωποειδη αλλα με τεραστιες διαφορες απο εμας.

αν και το πιο πιθανο ειναι να βρουμε μικροβια,βακτηρια αντε και καμια αμοιβαδα.θα κανει πιο ειρωνικη την ολικη εξαφανιση μας αφου ειμασταν τοσο ηλιθιοι να απαρνηθουμε λογω της βλακειας μας αυτο το υψιστο δωρο της ζωης και της υπαρξης.

Δημοσ.

Αρκετοί λένε, πως αν δεν πιστεύεις σε εξωγήινους, τότε είσαι εγωιστής.

Οι ίδιοι λένε, πολλά και διάφορα όταν έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο.

- Αν αυτή η υποτιθέμενη μορφή ζωής, ανακαλυφθεί σε μορφή μικροοργανισμού, πόσο εντυπωσιακή θα είναι μια τέτοια συνάντηση;

- Αν αυτή η υποτιθέμενη εξωγήινη μορφή ζωής, έχει αναπτύξει λογική, επικοινωνία, τεχνολογία, κλπ. που να τους καθιστά υπερβολικά πιο προηγμένους από εμας. Θα ήταν μια εντυπωσιακή συνάντηση, αλλά, σε κάποιο επεισόδιο από τα X-files, είχε αναφερθεί σε γενικές γραμμές, πως αν οι άλλοι είναι τόσο προηγμένοι από εμάς, όσο είμαστε εμείς από τις κατσαρίδες, τότε πόσοι από μας, έχουμε επικοινωνήσει με κατσαρίδες, ώστε να υπάρχει έστω η πιθανότητα να επικοινωνήσουν αυτοί με εμάς;

Επίσης να αναφέρω κάτι εντυπωσιακό, από ένα βιβλίο που είχα διαβάσει παλιότερα από έναν διάσημο και διακεκριμένο επιστήμονα, που ανέφερε, πως η πιθανότητα δημιουργίας της ζωής, είναι τόση, όση η πιθανότητα να περάσει ένας ανεμοστρόβιλος πάνω από μια αυλή με παλιοσίδερα, και να συναρμολογήσει ένα Boeing 747! Ο ίδιος είχε επίσης αναφέρει πως μπορεί να υπήρξαν και να υπάρξουν διάφορες μορφές ζωής στο σύμπαν, αλλά είναι αδύνατο να συνυπάρχουν (λόγω της απειροελάχιστης πιθανότητας), κάτι το οποίο και ενστερνίζομαι.

Και τέλος μια ρητορική ερώτηση (κλεμένη από την αγαπημένη μου τηλεοπτική σειρά, καμία σχέση με αυτήν που αναφέρω στην πρώτη παράγραφο), Γιατί πιστεύουμε πως "η αλήθεια" είναι εκεί έξω, και δεν κοιτάμε μέσα μας;

Δημοσ.
(λόγω της απειροελάχιστης πιθανότητας)

αυτο ομως το ελεγε πριν την ανακαλυψη γιγατονων της ΝΑΣΑ.ειλικρινα ο μεσος ανθρωπος δεν εχει ακομα συνηδητοποιησει το μεγεθος και το impact αυτης της ανακαλυψης πανω στο τι πιστευαμε για το φαινομε της ζωης ως τωρα.

Γιατί πιστεύουμε πως "η αλήθεια" είναι εκεί έξω, και δεν κοιτάμε μέσα μας;

because we need data,facts,proof.

καλη η εσωτερικη αναζητηση και οι λοιπες χιπικες φιλοσοφιες,αλλα η αληθεια ειναι μια μετρησιμη εννοια που απαιτει τις αισθησεις μας για να ορισθει και αποκτηθει και οχι τα αισθηματα μας.

I WANT TO KNOW που φωναζε και ο bruce willis sto moonlighting.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...