pappous12 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 πω πω.... πονοκεφαλος! χαχαχαχα άρα από ό,τι κατάλαβα σαν μισθωτός και τελείως μόνος πρέπει να πάω στο ΤΕΒΕ. Στο ΙΚΑ σα μισθωτός μόνο αν έχω εργοδότη. Φυσικά το ΤΕΒΕ δεν συμφέρει καθόλου αν δεν έχεις συγκεκριμένο εισόδημα το μήνα... Δύσκολα τα βλέπω! Αλλά τι να κάνεις?! Τέσπα. Σε ευχαριστώ πολύ basilis5 και όλους τους υπόλοιπους φυσικά. Ήταν μεγάλη η βοήθεια σας.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 300ρα ειναι νομιζω αλλα ειναι λιγο λιγοτερο εαν εισαι νεος... 200 ευρωπουλα! Αν υπολογισης και κεφαλικο φορο παπανδρεου... Γλυτωνεις τελος επιτηδευματος παντως αν ξεκινησεις τωρα ... Ελπιζω να καταλαβες τωρα γιατι χρεωνουν ακριβα..
SilverCloak Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Ρε παίδες, η 300αρα δεν ισχύει αν έχεις κάνει έναρξη τα τελευταία 5 χρόνια. Ή παίρνεις σύνταξη σε 3. Το 200 που το βρήκατε; Αν θεωρήσουμε ότι κάνεις τώρα έναρξη και δεν έχει bonus makriprothesmo (με το συμπάθειο να) δεν σε πιάνει αυτό. Στο ΙΚΑ μπορείς να ασφαλιστείς και μόνος σου, αλλά για κάποια επαγγέλματα (πχ καλλιτέχνες) δεν ξέρω αν πιάνει και αυτό και ούτε ξέρω ούτε σε ποια κατηγορία ανήκει καν.
pappous12 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Ρε παίδες, η 300αρα δεν ισχύει αν έχεις κάνει έναρξη τα τελευταία 5 χρόνια. Ή παίρνεις σύνταξη σε 3. Το 200 που το βρήκατε; Αν θεωρήσουμε ότι κάνεις τώρα έναρξη και δεν έχει bonus makriprothesmo (με το συμπάθειο να) δεν σε πιάνει αυτό. Στο ΙΚΑ μπορείς να ασφαλιστείς και μόνος σου, αλλά για κάποια επαγγέλματα (πχ καλλιτέχνες) δεν ξέρω αν πιάνει και αυτό και ούτε ξέρω ούτε σε ποια κατηγορία ανήκει καν. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια =)
black_widow Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Μπορεις με αποδειξεις και χωρις μεχρι καποιο ποσο.. Μπορεις και μαυρα βεβαια Είναι μέχρι 5000 για παροχή υπηρεσιών και 10000 για πώληση αγαθών που απαλλάσσεσαι από την τήρηση βιβλίων. Τώρα εάν απαλλάσσεσαι και από την υποχρέωση να πληρώνεις ΤΕΒΕ και το τι παραστατικό θα κοπεί ( θα κόψει απόδειξη δαπάνης ο πελάτης να υποθέσω αφού εσύ δεν είσαι επιτηδευματίας ; ) δεν το γνωρίζω , δεν είμαι λογιστής. Σίγουρα κάποιος θα πρέπει να κόψει παραστατικό. Είμαι υπέρ της άποψης να δουλεύεις μαύρα και βλέπεις αναλόγως της δουλειάς και του κατά πόσο δε σου αφήνουν φέσια οι πελάτες ( φαντάσου να πληρώνεις ΦΠΑ για ποσά που τελικά δεν εισέπραξες ποτέ ). Είναι και περίεργο το συγκεκριμένο επάγγελμα , είστε σαν τους τεχνικούς Η/Υ που οι πελάτες δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να πληρώσουν και γιατί να μην τους κάνει τη δουλειά κάποιος φίλος τους που " ξέρει ". Το τέλος επιτηδεύματος δεν ισχύει για τα πρώτα 5 χρόνια όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η αυτασφάλιση στο ΙΚΑ δεν ξέρω για ποιά επαγγέλματα ισχύει , θα πρέπει να ρωτήσεις το ΙΚΑ .
barca10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 http://www.cretaforce.gr/blog/392-ta-7-bimata-gia-tin-enarksi-epaggelmatos
johnpap Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 pappou θα το πω απλά. Αν δουλεύεις πχ σερβιτόρος κάπου και είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ μετά το 1993, πας κάνεις κανονικά την έναρξη της επιχείρησής σου στην εφορία, παίρνεις ταμειακές, τιμολόγια και όλα τα καλούδια και ξεκινάς να δουλέυεις όπως κάθε άλλος επαγγελματίας, απλά δεν πληρώνεις ΤΕΒΕ γιατί ο εργοδότης σου από την άλλη σου δουλειά πληρώνει για σένα εισφορές στο ΙΚΑ οπότε εσύ απαλάσσεσαι. Αν τώρα εσύ δεν δουλεύεις κάπου αλλού ή ασφαλίστηκες για πρώτη φορά στο ΙΚΑ από κάποια σου δουλειά πριν το 1993 τότε θα πληρώνεις και ΤΕΒΕ. Το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ λέγεται πια) ξεκινάει από περίπου 250 ευρώ το μήνα και ανεβαίνει όσο παλιώνεις.
leventakas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Επαναφέρω αυτο το θέμα μετά απο αρκετο καιρο για να ρωτησω αν εχει αλλαξει κατι στην νομοθεσια για την περιπτωση αυτη, επισης θελω να ρωτησω αν στους κωδικους που δηλωνουμε της κύριας και των άλλων δευτερευουσών δραστηριοτήτων μας μπορουμε να βαλουμε οτιδηποτε αφορα την ειδικοτητα μας πχ εγω που ειμαι developer μπορω να βαλω και επισκευη Η/Υ,εγκατασταση δικτυων? Γενικα αν μπορει καποιος να μας πει που το εχει κανει τι παιζει με τους κωδικους που δηλωνουμε για την εναρξη... Ευχαριστω
IHateLove Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 αν δεν πας για αφεντικό, και απλά βρίσκεις μια δουλειά σε κάποια εταιρία σαν web-developer , χρειάζεται καμιά χαρτούρα? δεν νομίζω... ;;;; ; ;
leventakas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μαλλον δεν εχεις διαβασει το θεμα απο την αρχη, κανενας αλλος παιδια?
merianos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί δεν πας σε κανένα λογιστή; Εγώ το διάβασα όλο το θέμα από την αρχή και νομίζω πως ο λογιστής είναι ότι καλύτερο για να σου λύσει όλες τις απορίες.
leventakas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Καλη ιδεα , αν ομως καποιος απο εδω εχει αναλογη πρόσφατη εμπειρια θα με διευκολυνε πολυ , εξαλου αυτος ειναι ο ρολος του φορουμ!
IHateLove Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 ναι, γιατί δεν πάω σε έναν λογιστή, οδοντίατρο, εκπαιδευτή σκύλων... απλά φίλε ρωτάμε σε φορουμς γιατί δεν κοστίζει και τίποτα και 2ον μπορεί να υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι είτε από προσωπική εμπειρία είπε από τον διπλανό του...
CyberCr33p Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Επαναφέρω αυτο το θέμα μετά απο αρκετο καιρο για να ρωτησω αν εχει αλλαξει κατι στην νομοθεσια για την περιπτωση αυτη, επισης θελω να ρωτησω αν στους κωδικους που δηλωνουμε της κύριας και των άλλων δευτερευουσών δραστηριοτήτων μας μπορουμε να βαλουμε οτιδηποτε αφορα την ειδικοτητα μας πχ εγω που ειμαι developer μπορω να βαλω και επισκευη Η/Υ,εγκατασταση δικτυων? Γενικα αν μπορει καποιος να μας πει που το εχει κανει τι παιζει με τους κωδικους που δηλωνουμε για την εναρξη... Ευχαριστω Μπορείς να βάλεις όσους κωδικούς ταιριάζουν με αυτά που θα ασχοληθείς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα