Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Θα θελα να ρωτησω, αν γνωριζει κανεις τι χρειαζεται (εφορια, αδεια επαγγελματος...) για να δουλεψει καποιος σαν σχεδιαστης ιστοσελιδων με αποδειξεις παροχης υπηρεσιων. Και αν χρειαζεται να πληρωνει τεβε. Ευχαριστω =)

Επεξ/σία από pappous12
Δημοσ.

για επαγγελματικη ενασχοληση οπως λες, νομιζω οτι χρειαζεται εναρξη επαγγελματος στην εφορια, και ασφαλιση στο τεβε. Αν τωρα εισαι ηδη ασφαλισμενος(αν εισαι μισθωτος πχ) νομιζω οτι μπορεις να παρεις απαλλαγη απο το τεβε. δεν μπορεις να εχεις δυο ασφαλειες.

Sent from my iPhone

Δημοσ.

Και περα από τα νομικά εγγραφα πρεπει να γνωρίζει καλά το αντικείμενο ώστε να μην μπερδεύει το ιστοσελίδες με το ιστιοσελίδες

Τίτλος θέματος

Επαγγελματικη ενασχοληση με ιστιοσελιδες

Δημοσ.

Και περα από τα νομικά εγγραφα πρεπει να γνωρίζει καλά το αντικείμενο ώστε να μην μπερδεύει το ιστοσελίδες με το ιστιοσελίδες

Τίτλος θέματος

ελα μωρέ... σελίδες για ιστιοφόρα!

Δηλαδή killer76 αν είμαι στο ΙΚΑ και ξεκινήσω σαν μισθωτός δε παω ΤΕΒΕ? και ένσημα πως θα κολλάω?

Δημοσ.

Αν θα κόβεις αποδείξεις, πως θα τις κόβεις αν δεν ανοίξεις ΤΕΒΕ;

Υπάρχει κατηγορία στο ΙΚΑ για τους web developers?

Also, κάνε edit το πρώτο post σου και άλλαξε τον τίτλο. Ε όχι και ιστιοσελίδες. Που είναι σελίδες για ιστία και όχι ιστιοφόρα. Αυτό θα ήταν ιστιοφοροσελίδες. Μπορείς να τον κάνει και έτσι τον τίτλο, δεν με πειράζει. :)

Δημοσ.

SilverCloak έχεις μπερδέψει τους ΚΑΔ της εφορίας με τις εισφορές στα ταμεία.

Κοιτάξτε ένα χρήσιμο ποστ από τη Cretaforce http://www.cretaforce.gr/blog/392-ta-7-bimata-gia-tin-enarksi-epaggelmatos

Τα πράγματα είναι πολύ απλά . Εάν είσαι μισθωτός και νέος ασφαλισμένος μετά το '93 παίρνεις πλήρη απαλλαγή από το ΤΕΒΕ . Κατά τη διαδικασία της έναρξης θα πας να πάρεις αποδεικτικά ενσήμων απο το ΙΚΑ ( εκτύπωση ενσήμων από το ΙΚΑ + βεβαιώσεις εργοδότη θεωρημένες για τους μήνες που δε φαίνονται στην εκτύπωση ). Τη χαρτούρα δε τη θυμάμαι τώρα , σίγουρα χρειάζονται αυτά που είπα. Για καλό και για κακό όταν πάτε στο ΙΚΑ κρατάτε και ένα αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης σας ( δε θα σας το ζητήσουν απαραιτήτως αλλά να το έχετε μαζί σας γιατί εμάς το είχανε ζητήσει ).

Αυτό που δεν ξέρω είναι τι γίνεται σε περίπτωση που η επιχείρηση που σε απασχολεί σου κόψει τις ημέρες εργασίας . Αν δουλεύεις π.χ. 2 ημέρες την εβδομάδα μήπως υποχρεωθείς να πληρώνεις και ΤΕΒΕ ( ΟΑΕΕ λέγεται για την ακρίβεια ). Έχω αυτό το θεματάκι με τον αδερφό μου τώρα , δεν ξέρω τι θα γίνει με την απαλλαγή του.

Επίσης θυμίζω ότι η διαδικασία της απαλλαγής δε γίνεται μόνο μία φορά κατά την έναρξη αλλά κάθε χρόνο για να ξέρουν ότι συνεχίζεις να είσαι μισθωτός. Αλλιώς θα σου έρθει το ραβασάκι του ΟΑΕΕ και θα τραβάς τα μαλλιά σου.

Σημείωση : Εάν δεν είσαι τώρα μισθωτός κάπου και σου ζητάει εργοδότης έναρξη τότε φυσικά πληρώνεις ΤΕΒΕ. Αν ο εργοδότης σου δεν σε πληρώσει το κράτος δεν το ενδιαφέρει , θα πληρώσεις ΤΕΒΕ , ΦΠΑ και δε συμμαζεύεται και ας μην έχεις πάρει φράγκο. Φυσικά ξεχνάς επιδόματα , άδειες και ότι παροχές έχει κάποιος μισθωτός.

• Like 1
Δημοσ.

Πράγματι, δεν το έθεσα με αρκετή σαφήνεια black widow. (Αν και δεν ξέρω τι είναι ΚΑΔ.) Ευχαριστώ για τη διόρθωση και το πολύ χρήσιμο link που με άγχωσε ιδιαίτερα. Τόσο εύκολο να ανοίξω ατομική επιχείρηση; Πάω να ανοίξω 3 αύριο, να περάσει η ώρα.

Εννοούσα ότι αν δεν είσαι ασφαλισμένος σε κάποιο φορέα πως θα θεωρήσεις τις αποδείξεις σου στην εφορία.

Αρκετά ενδιαφέρον το θέμα που είπες, πόσα ακριβώς ένσημα απαιτούνται ώστε να μην απευθυνθείς σε άλλο (νταβατζό-) ταμείο.

Δημοσ.

SilverCloak ευχαριστώ για το edit advice ;-)

black_widow ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου. Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα όλα αυτά και το link πολύ καλό!

Θέλω να ρωτήσω όμως γιατί δεν πολύ κατάλαβα (<-- δεν κόβει!!!):

Αν είμαι λοιπόν μισθωτός και δουλεύω με πελάτες, πώς πληρώνω για τα ένσημα μου και που; Αφού γλιτώνω τον ΟΑΕΕ και είμαι στο ΙΚΑ, πως κολλάω ένσημα;

thanx και πάλι φυσικά =)

Δημοσ.

SilverCloak ευχαριστώ για το edit advice ;-)

black_widow ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου. Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα όλα αυτά και το link πολύ καλό!

Θέλω να ρωτήσω όμως γιατί δεν πολύ κατάλαβα (<-- δεν κόβει!!!):

Αν είμαι λοιπόν μισθωτός και δουλεύω με πελάτες, πώς πληρώνω για τα ένσημα μου και που; Αφού γλιτώνω τον ΟΑΕΕ και είμαι στο ΙΚΑ, πως κολλάω ένσημα;

thanx και πάλι φυσικά =)

Δεν πληρώνεις κάπου αλλού ένσημα ( εφόσον είσαι ασφαλισμένος μετά το ' 93 ). Στο ΙΚΑ σου κάνει τις κρατήσεις ο εργοδότης και τις αποδίδει στο ΙΚΑ ( συν τις εισφορές που του αναλογούν για σένα ). Παίρνω ως δεδομένο ότι δουλεύεις κάπου ως μισθωτός ήδη , έτσι ;

Δημοσ.

Τίτλος θέματος

και μενα ηταν το πρωτο που μου χτυπησε στο ματι αλλα αφου το εγραψε σωστα στο κειμενο ειπα οτι θα του ξεφυγε, γι' αυτο και δεν το σχολιασα. :)

Sent from my iPhone

Δημοσ.

black_widow όχι. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν εγώ τώρα θέλω να κάνω ιστοσελίδες για πελάτες και όχι σε κάποιο εργοδότη πρέπει να κάνω οπωσδήποτε εταιρεία? 'Η μπορώ να δουλεύω με αποδείξεις? Χωρίς να έχω εργοδότη.

Δημοσ.

εφόσον δεν δουλεύεις κάπου ετσι ωστε όντας μισθωτός να είσαι στο ΙΚΑ, αν θες να είσαι νόμιμος πρέπει να πας στο ΤΕΒΕ να ασφαλιστεις κ να κανείς και έναρξη επαγγέλματος. σαν έδρα μπορείς να δείχνεις και το Σπιτι σου νομίζω δεν υπάρχει θέμα.

όμως σκέψου πως η εισφορά στο ΤΕΒΕ ειναι πολυ μεγαλη, πρέπει να σου έρχεται γύρω στα 300€ / μηνα. θες Λοιπόν σταθερή δουλεια και πελατεία για να πληρώνεις και να χεις και κερδος. η παροχή αποδείξεων ειναι υπέρ σου καθώς πολλοί ενδιαφερόμενοι θα το εκτιμήσουν,

επισης αν δεν παει καλα η δουλεια και θες να την παψεις θα πρέπει νομίζω να κανείς περαίωση δλδ να πληρώσεις πάλι. και υπολόγιζε και την έκτακτη εισφορά που έφερε το νέο μνημόνιο στους ελ. επαγγελματίες αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

όμως σκέψου πως η εισφορά στο ΤΕΒΕ ειναι πολυ μεγαλη, πρέπει να σου έρχεται γύρω στα 300€ / μηνα.

Αυτό το ποσό πάει ανάλογα με τι κωδικούς θα δηλώσεις ως γραφίστας? Εγώ ήξερα ότι είναι 200άρι για γραφίστα (όχι web)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...