Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις νέου χρήστη Mac

alexzgt4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Αν και σας διαβάζω καιρό έχω κάποιες ερωτησούλες προτού προβώ στην αγορά του Macbook pro και θα ήθελα την βοήθεια σας αν γίνετε. Έχουμε ως εξής:

1) Αν αγοράσω τώρα το λάπτοπ, θα πάρω την αναβάθμιση σε lion δωρεάν ή να περιμένω 15 μέρες που θα βγει και θα την έχω σίγουρα? Κάπου διάβασα ότι από τις 6 Ιουνίου και μετά όσοι θα αγόραζαν mac θα την έπερναν δωρεάν αλλά σε ένα μαγαζί που ρώτησα δεν ήξερε να μου πει στα σίγουρα.

2) Έχω εξωτερικό σκληρό που συνδέω με το pc και με ένα media player για ταινίες, ο οποίος είναι σε NTFS. Για να δουλέψει στο mac θα πρέπει να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα και αν ναι ξέρετε κάποιο?

3) Άκουσα ότι υπάρχει δυνατότητα να κατεβάσουμε κάποια προγράμματα από τον 'θείο', ισχύει κάτι τέτοιο?

Αυτά για αρχή ότι άλλο θυμηθώ θα ρωτήσω. Ευχαριστώ Εκ των προτέρων. :mrgreen:

ΥΓ. Αν υπάρχει λάθος με την κατηγορία ή οτιδήποτε άλλο ειδοποιείστε με να το σβήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Για όσους αγόρασαν μηχάνημα από 6 Ιουνίου και μετά η αναβάθμιση σε Lion είναι δωρεάν.

2) Ναι θα πρέπει να κατεβάσεις ένα πρόγραμμα. Π.χ. http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

3)Ναι από το App Store που είναι μέρος του λειτουργικού της Apple.

3) Άκουσα ότι υπάρχει δυνατότητα να κατεβάσουμε κάποια προγράμματα από τον 'θείο', ισχύει κάτι τέτοιο?

Ναι, μπορείς να τα πάρεις κ από τον θείο σχεδόν όλα. Απλά δεν θα έχουν την ίδια σταθερότητα όπως αυτά που δίνει ο θείος για windows...

Μια χαρά κατεβάζεις και απο τον "θείο" και απο τα "ξαδέρφια" κ απο όλο το "σόι".

Μου δίνει εδω και καιρό ο θείος κ για τα δύο λειτουργικά κ έχω καταλήξει όπως κ αρκετοί γνωστοί μου ότι αυτά για mac είναι σίγουρα πιο buggy από αυτά για windows.

Λίγο μπακάλικο συμπέρασμα αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω κ την άποψη κ άλλων.

Αν και πατάμε σε περίεργα μονοπάτια για τους κανόνες του φόρουμ...

Μου δίνει εδω και καιρό ο θείος κ για τα δύο λειτουργικά κ έχω καταλήξει όπως κ αρκετοί γνωστοί μου ότι αυτά για mac είναι σίγουρα πιο buggy από αυτά για windows.

Λίγο μπακάλικο συμπέρασμα αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω κ την άποψη κ άλλων.

Αν και πατάμε σε περίεργα μονοπάτια για τους κανόνες του φόρουμ...

Χωρίς να έχω δει τι γίνεται σε Windows 7, από τον "θείο" πιο σταθερά είναι αυτά που κατεβάζω για MAC OS παρά αυτά που κατέβαζα για Windows Xp και Vista.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις παιδιά αλλά έχω ακόμα μια. Διάβασα σήμερα ότι όλα τα mac δέχονται 2 μόνο αναβαθμίσεις (δεν μου κάθετε σωστά αυτό). Άρα άμα το πάρω με την λεοπάρδαλη και πάω στο λιοντάρι σε λίγες μέρες, θα μπορώ να κάνω μόνο μια ακόμα??

οσες αναβαθμισεις θελεις μπορεις να κανεις στο λειτουργικο,αρκει να το υποστηριζουν,υπολογισε οτι σε βαθους χρονου για 4-5 χρονια θα εισαι οκ,αν το παρεις σημερα μπορεις να περασεις το lion που θα βγει σε λιγες μερες δωρεαν

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις παιδιά αλλά έχω ακόμα μια. Διάβασα σήμερα ότι όλα τα mac δέχονται 2 μόνο αναβαθμίσεις (δεν μου κάθετε σωστά αυτό). Άρα άμα το πάρω με την λεοπάρδαλη και πάω στο λιοντάρι σε λίγες μέρες, θα μπορώ να κάνω μόνο μια ακόμα??

Δεν ξέρω το "αρα" το δικό σου,αλλά το δικό μου iMac 2009 θα πάρει τρίτο γατόνι σε λίγες μέρες.....(Leopard->Snow Leopard->Lion).Την επόμενη φορά που θα διαβάσεις κάτι ρώτα πρώτα. (ίσως να σου κάτσει σωστότερα.....)

Τελείως ράδιο-αρβύλα.

Φυσικά και δεν είναι συγκεκριμένος ο αριθμός αναβαθμίσεων που υποστηρίζονται!

Τελικά το απόκτησα χθές! Σαν πρώτες εντυπώσεις : ΤΕΛΕΙΟ! Αλλά έχω μερικές ερωτησούλες ακόμα :rolleyes:

Αρχικά, αντέγραψα την μουσική μου στο music και μετά την πέρασα στο itunes. Το παράξενο είναι ότι πλέων μου πιάνει διπλάσιο χώρο στο δίσκο. Ήταν 30G η μουσική και άλλο τόσο το itunes. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτο. Δηλαδή όταν πέρασα τα αρχεία μου στο αντίστοιχο πρόγραμμα αντιγράφικαν ξανά όλα. Τέλος γιατί όταν γράφω ένα post στο forum δεν μου βγάζει ορθογραφικό έλεγχο? (μήπως επειδή δεν έχω τα office ή είναι κάποια ρύθμιση?)

Αυτά για τώρα, θα επανέλθω μάλλον σύντομα :mrgreen:

Αρχικά, αντέγραψα την μουσική μου στο music και μετά την πέρασα στο itunes. Το παράξενο είναι ότι πλέων μου πιάνει διπλάσιο χώρο στο δίσκο. Ήταν 30G η μουσική και άλλο τόσο το itunes.

Τα αντεγραψε τα αρχεια και μεσα στο media folder, γιαυτο σου εφαγε τον χωρο.

Επρεπε να ξετικαρεις αυτο voilacapture22.png,

τεσπα, σβηστα και βαλτα παλι στη library

Τέλος γιατί όταν γράφω ένα post στο forum δεν μου βγάζει ορθογραφικό έλεγχο? (μήπως επειδή δεν έχω τα office ή είναι κάποια ρύθμιση?)

Καταρχάς καλορίζικο!

Για να έχεις ορθογραφικό έλεγχο θα πρέπει να κατεβάσεις από την iSquare τον ελληνικό ορθογράφο. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ GRUPDATE!!!! Μόνο τον ορθογράφο. Τον βάζεις, ακολουθείς τις οδηγίες που έχουν (εάν έχουν, δεν θυμάμαι καλά) και είσαι ΟΚ. Έχεις ορθογραφικό έλεγχο από τον Safari μέχρι και το Mail.app (εκτός από skype).

Επίσης, ο μόνος λόγος για να βάλεις Office είναι εάν σου είναι απαραίτητο να παραδίδεις .doc αρχεία. Εάν δεν σου είναι, κάνε ένα κόπο (μερικών ωρών) να δεις πώς δουλεύει το Pages, το Numbers και το Keynote (αντίστοιχα με Word, Excel και Power Point).

Ακόμα... κατέβασε και το Appzapper για να κάνεις uninstall εφαρμογές καθώς και το UnRarX για να ξεζιπάρεις .rar αρχεία.

Άντε, καλώς ήρθες!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις για μια ακόμα φορά!! Διόρθωσα και τα διπλογραμμένα και έμαθα να εγκαθιστώ προγράμματα. Είναι πανεύκολο !!!! Απλά τα ρίχνεις στα app...... θα συνεχίσω αύριο με τις απορίες B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...