Προς το περιεχόμενο

Ντοκιμαντέρ της προκοπής για τη Σοβιετική ένωση

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει να προτεινει κανεις τιποτα;

Οταν λεω "της προκοπης" εννοω α) να μην ειναι φτιαγμενο απο καπιταλιστες, β) να μην ειναι φτιαγμενο απο Κνίτες.

Η διαθεση ελληνικων υποτιτλων θα ηταν ενα συν, αλλα πειτε ελευθερα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

!!!

Έψαχνα το ίδιο ακριβώς πριν κανέναν μήνα. 2-3 που βρήκα ανήκαν στην α και τη β κατηγορία. Πολύ θα χαρώ άμα βρεθεί κάτι καλύτερο.

Δημοσ.

!!!

Έψαχνα το ίδιο ακριβώς πριν κανέναν μήνα. 2-3 που βρήκα ανήκαν στην α και τη β κατηγορία. Πολύ θα χαρώ άμα βρεθεί κάτι καλύτερο.

Προσφατα, ειχα πετυχει ενα, νομιζω στο καναλι της βουλης, που πρεπει να 'ταν καπιταλοχριστιανοσυντηριτικη προπαγανδα.

Τελευταια διαβαζω διαφορα σχετικα εργα (οχι με την κομμουνιστικη Ρωσσια, με τον μαρξισμο) και θα μ' ενδιεφερε να δω κατι αντικειμενικο και ορθολογιστικο.

Δημοσ.

ειχα δει ενα αρκετα καλο για την κομμουνα του παρισιου

το la commune

http://www.imdb.com/title/tt0257497/

http://www.youtube.com/watch?v=G1TiHUJE3j8

ειναι 6ωρο και οπωσδηποτε λιγακι κουραστικο, αλλα πιστευω θα σου αρεσει

πιο πολυ το ειδα, γιατι αφορουσε ενα σημαντικο ιστορικα γεγονος για το οποιο δεν ειχα την παραμικρη ιδεα...μια μικρη ουτοπιουλα(εστω για μερικες μερες) στα σκατα της ιστοριας...

παντως αν δεν σας ενδιαφερει η πολιτικη ιστορια, να μην το δειτε...εννοειται πως δεν ειναι για ολους...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν συμφωνεί ο marantonis, πάντως εγώ το βασικό που ψάχνω σε ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ είναι να το έχεις φτιάξει κάποιος που να καταλαβαίνει τη λειτουργία της ιστορίας, δηλαδή να μην εξηγεί τα πράγματα με καλούς και με κακούς (σπάνιο) ή με πράξεις ενός προσώπου που αν δεν υπήρχε δε θα είχε γίνει τίποτα ("αυτός έφταιγε για όλα!") ή με επαναστάσεις που έγιναν ξαφνικά από κάτι τύπους που δεν τους στήριζε κανένας και δρούσαν πχ για το καλό της πατρίδας ή μιας θρησκείας. Επίσης, όχι κρίσεις για πολιτισμούς άλλων λαών με βάση το δικό μας και ακόμη περισσότερο κρίσεις για μια άλλη εποχή με βάση τη δική μας.

Γενικά, όχι παραμυθάκια.

Θα μου πεις τι ζητάω τώρα...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν συμφωνεί ο marantonis, πάντως εγώ το βασικό που ψάχνω σε ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ είναι να το έχεις φτιάξει κάποιος που να καταλαβαίνει τη λειτουργία της ιστορίας, δηλαδή να μην εξηγεί τα πράγματα με καλούς και με κακούς (σπάνιο) ή με πράξεις ενός προσώπου που αν δεν υπήρχε δε θα είχε γίνει τίποτα ("αυτός έφταιγε για όλα!") ή με επαναστάσεις που έγιναν ξαφνικά από κάτι τύπους που δεν τους στήριζε κανένας και δρούσαν πχ για το καλό της πατρίδας ή μιας θρησκείας. Επίσης, όχι κρίσεις για πολιτισμούς άλλων λαών με βάση το δικό μας και ακόμη περισσότερο κρίσεις για μια άλλη εποχή με βάση τη δική μας.

Γενικά, όχι παραμυθάκια.

Θα μου πεις τι ζητάω τώρα...

Δε διαφωνω. Εγω θα συμβιβαζομουν και με κατι που περα απο την παραθεση των ιστορικων γεγονοτων θα επαιρνε εμμεσως μια θεση, με την προυποθεση οτι θα το εκανε χωρις προκαταληψη, με αυστηρα κριτηρια και τεκμηριωσεις.

@Xavier thnx, οταν βρω το χρονο και κυριως την ξεκουραση θα το δω. Δεν ηξερα τιποτα για το θεμα, οταν προσφατα το ειδα να αναφερεται σε βιβλιο του Λαφάργκ (γαμπρος του μαρξ:-P) και θα θελα να μαθω για το θεμα, παροτι δεν τρελαινομαι για την ιστορια, αλλα αυτη ειναι μαλλον μια ζημια που μου εκανε το σχολειο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δε διαφωνω. Εγω θα συμβιβαζομουν και με κατι που περα απο την παραθεση των ιστορικων γεγονοτων θα επαιρνε εμμεσως μια θεση, με την προυποθεση οτι θα το εκανε χωρις προκαταληψη, με αυστηρα κριτηρια και τεκμηριωσεις.

Το να πάρουν θέση δε με πειράζει καθόλου. Το να γίνεται ιστορική ανάλυση και εξήγηση των γεγονότων με ΒΑΣΗ τις θέσεις, με πειράζει.

Το θέμα είναι ότι και τα γεγονότα, έχουν πολλούς τρόπους να παρουσιαστούν. Όταν κάποιος προσπαθεί να "αποδείξει" κάτι με αυτά που δείχνει ή θεωρεί ότι αυτός που το βλέπει είναι λογικό να έχει την άποψη που έχει γραφτεί στην ιστορία από τους νικητές (πχ ο Χίτλερ ήταν κακός), τότε συνήθως παρουσιάζει ακόμη και τα θετικά ως αρνητικά. Βέβαια αν ψάξει κανείς, θα βρει τα κενά στο συλλογισμό, αλλά υποτίθεται ότι γι' αυτό βάζω να δω ένα ντοκιμαντέρ, για να μη χρειαστεί να κάνω έρευνα και να γίνω ιστορικός.

Δημοσ.

Το να πάρουν θέση δε με πειράζει καθόλου. Το να γίνεται ιστορική ανάλυση και εξήγηση των γεγονότων με ΒΑΣΗ τις θέσεις, με πειράζει.

Το θέμα είναι ότι και τα γεγονότα, έχουν πολλούς τρόπους να παρουσιαστούν. Όταν κάποιος προσπαθεί να "αποδείξει" κάτι με αυτά που δείχνει ή θεωρεί ότι αυτός που το βλέπει είναι λογικό να έχει την άποψη που έχει γραφτεί στην ιστορία από τους νικητές (πχ ο Χίτλερ ήταν κακός), τότε συνήθως παρουσιάζει ακόμη και τα θετικά ως αρνητικά. Βέβαια αν ψάξει κανείς, θα βρει τα κενά στο συλλογισμό, αλλά υποτίθεται ότι γι' αυτό βάζω να δω ένα ντοκιμαντέρ, για να μη χρειαστεί να κάνω έρευνα και να γίνω ιστορικός.

Σωστα. Πολλες φορες ετσι ειναι. Παρουσιαζουν μονο τα στοιχεια που στηριζουν τις θεσεις τους, αντι πρωτα να εξετασουν ολα τα δεδομενα και μετα να παρουν θεση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...