takitsan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Τοτε σου συστηνω το GENTOO , θα κατουρησεις το βρακι σου απο τα compiles που θα κανεις εκει περα Το έχω κατουρήσει κανονικά απ'το 1999-2000 με το slackware αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ενθαρρυντικό καθόλου , αντί να πηγαίνει σφαίρα αργούσε , δεν είχα και κανα μηχάνημα της προκοπής τότε φυσικά. Όσο για τους package managers τα repo και τις εξαρτήσεις δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα παίξει ο package manager , πχ στο kubuntu αν του πας και του εγκαταστήσεις ας πούμε το xfce και διαλέξεις τίποτε άσχετα πακέτα απ'το xubuntu. Το να πάρω μια εφαρμογούλα να την κάνω compile και να την βάλω σε ένα φακελάκι με το όνομα apps να κάθετε δεν το βλέπω τραγικό. Και πραγματικά είναι το μόνο πρόβλημα στο linux που δεν έχω συναντήσει ποτέ. (Όσο αφορά modules/οδηγούς κλπ αυτά έχουν σχέση με τον πυρήνα και προτείνω και εγώ να γίνεται εγκατάσταση από την επίσημη πηγή της διανομής εκεί συμφωνώ και εγώ .) Δεν υπάρχουν που δεν υπάρχουν τόοσες εφαρμογές για linux αν περιμένουμε να μπούνε και στα επίσημα αποθετήρια της διανομής πιαστο αυγό και κούρευτο. Δεν λέει . Άλλωστε όσες φορές έχω δοκιμάσει και σε fedora , suse,ubuntu,debian κλπ μόνο από τον package manager ξεκινάνε οι αμαρτίες όσες μου έχουν τύχει. Ανεπίλυτες εξαρτήσεις και πολύ χαμός για το τίποτε. Άλλωστε τα πακέτα τι είναι archives αρχείων και τίποτε άλλο . έΧουν μέσα και πληροφορίες για την έκδοση του πακέτου και τι χρειάζεται και τι παρέχει , επίσης και κάποια σκριπτακια πριν και μετα την εγκατάσταση. Μπορεί να λέω και βλακείες αλλά από αυτά που έχω δει το μόνο που δεν μου προξένησε προβλήματα ήταν αυτό. Και μια ερώτηση κρίσεως από αυτή τη διεύθυνση κατέβασε αυτό το .deb και κάνε εγκατάσταση ! http://www.boxee.tv/ Άν μπορείς χωρίς να κάνεις edit το deb ή και με όποιο τρόπο θέλεις. Πες μας τι είδες.
tritonas00 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Άλλωστε όσες φορές έχω δοκιμάσει και σε ................debian κλπ μόνο από τον package manager ξεκινάνε οι αμαρτίες όσες μου έχουν τύχει. Ανεπίλυτες εξαρτήσεις και πολύ χαμός για το τίποτε. για πoιο debian μιλας ? πoιο branch?
mphxths Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Το να πάρω μια εφαρμογούλα να την κάνω compile και να την βάλω σε ένα φακελάκι με το όνομα apps να κάθετε δεν το βλέπω τραγικό. Σε καθε compile , υπαρχει το ./configure που τσεκαρει τις εξαρτησεις στην ουσια.Τωρα πλεον ναι , οι περισσοτερες υπαρχουν , παλιοτερα ομως , αν δεν εβρισκε αυτες που ηθελε , επρεπε να τις ψαξεις και να τις περασεις με το χερι.Και αν αυτες οι εξαρτησεις θελανε αλλες εξαρτησεις , ετρωγες 2 ωρες να περνας εξαρτησεις μεχρι να αρχισεις το πραγματικο compile της εφαρμογης. Αν εσυ γουσταρεις κατι τετοιο , δικαιωμα σου.εγω οχι! Δεν υπάρχουν που δεν υπάρχουν τόοσες εφαρμογές για linux αν περιμένουμε να μπούνε και στα επίσημα αποθετήρια της διανομής πιαστο αυγό και κούρευτο. Δεν λέει . 33000 εφαρμογες βλεπω διαθεσιμες για την διανομη μου, του κερατα αν δεν βρω κατι να με καλυψει , θα ξεπεσω στο compile Και μια ερώτηση κρίσεως από αυτή τη διεύθυνση κατέβασε αυτό το .deb και κάνε εγκατάσταση ! http://www.boxee.tv/ Άν μπορείς χωρίς να κάνεις edit το deb ή και με όποιο τρόπο θέλεις. Πες μας τι είδες. απο οτι βλεπω εχει πακετο για ubuntu 64bit .Δεν εχω τετοια διανομη εγκατεστημενη , οποτε ας προσπαθησει αλλος
tritonas00 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Και μια ερώτηση κρίσεως από αυτή τη διεύθυνση κατέβασε αυτό το .deb και κάνε εγκατάσταση ! http://www.boxee.tv/ Άν μπορείς χωρίς να κάνεις edit το deb ή και με όποιο τρόπο θέλεις. Πες μας τι είδες. στην διανομη μου: https://aur.archlinux.org/packages.php?O=0&K=boxee&do_Search=Go δεν χρειαζεται να κατεβασω κανενα deb.
takitsan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 στην διανομη μου: https://aur.archlinux.org/packages.php?O=0&K=boxee&do_Search=Go δεν χρειαζεται να κατεβασω κανενα deb. Ναι γιατί η διανομή σου Μαμάει ! Ρώτα και την δικιά μου. Για να κατεβάσω το xbmc πρέπει να κάνω αλχημείες, τις οποίες τελικά τις κάνω. ΓΙα μένα η καλύτερη διανομή είναι το Linux Mint Debian Edition βασισμένη στο Debian Testing , εύκολη με τα codecs εγκατεστημένα απ'την αρχή να παίζουν . Φοβερή. Αλλά τραβάω ζόρι με το ubuntu έχει το software-center και λέω μην τυχόν βγει κάτι καλό να μπορώ να το αγοράσω. Είναι της μοδός το ubuntu.
tritonas00 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 δεν υπαρχει μοδα. υπαρχει οτι βολευει - εξυπηρετει τον καθενα.
jim_p Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Για ποια διανομη θελεις το xbmc και κανεις αλχημειες για να το παρεις?
mphxths Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Ναι γιατί η διανομή σου Μαμάει ! Ρώτα και την δικιά μου. Για να κατεβάσω το xbmc πρέπει να κάνω αλχημείες, τις οποίες τελικά τις κάνω. ΓΙα μένα η καλύτερη διανομή είναι το Linux Mint Debian Edition βασισμένη στο Debian Testing , εύκολη με τα codecs εγκατεστημένα απ'την αρχή να παίζουν . Φοβερή. Αλλά τραβάω ζόρι με το ubuntu έχει το software-center και λέω μην τυχόν βγει κάτι καλό να μπορώ να το αγοράσω. Είναι της μοδός το ubuntu. στην linux mint debian edition που παιζω τωρα , το xbmc υπαρχει στo software manager χτυπα κανα sabayon , που ειναι μανουλα στο xbmc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.