Προς το περιεχόμενο

προβλημα με συνδεση IDE

hackerW32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για χαρά,

που λετε, πριν κανα μηνα αλλαξα μητρηκη σε έναν φίλο, όλα καλά. (είχε καεί)

εγώ δεν ξαναειχα στην κατοχή μου υπολογιστή που να έχει και μονάδα dvd και σκληρό πάνω σε IDE (δλδ η μητρική να έχει δυο θήρες IDE)

οποτε δεν ξερω τι παιζει με αυτο το πλαστικο πραγματακι που αλλαζεις θεση στο πισο μερος της μοναδας (για master,slave,κ.λ.π.)

αποτέλεσμα?

να λειτουργεί ο σκληρός κανονικά , αλλά να βλέπει μόνο το ένα από τα 3 dvd :mad:

πως δ!@0λο πάνε αυτές οι ρυθμίσεις στους ide?

μια χαρά ήταν οι sata που είχα συνηθίσει :fear:

μητρηκη: Asrock P4i65G

για τα υπολιπα θα σας γελασω, θα σας πω οταν μου το φερει..

Δημοσ.

ο σκληρος δισκος παντα στο μαστερ και τα drive slave. Εγω θυμαμαι συνδεα το μαυρο μερος στη μητρικη, το μπλε στο δισκο και το γκρι στο ενα drive ...; καπως ετσι , δε θυμαμαι και τελεια οποτε θα σε γελασω...

Δημοσ.

Πρέπει να ρυθμίσεις κατάλληλα τα jumper στο πίσω μέρος της κάθε συσκευής.

Π.χ. στην καλωδιωταινία που έχεις τον σκληρό του λειτουργικού και ένα DVD βάλε master τον σκληρό και slave το DVD. Ομοίως στην άλλη που έχεις τα άλλα δύο DVD. Το ένα master το άλλο slave. Αν κατάλαβα καλά έχεις έναν σκληρό και 3 DVD.

Αν έχεις σε μία καλωδιοταινία ΜΟΝΟ μία συσκευή δεν χρειάζεται jumperάκι. Αν σου φαίνονται πολύπλοκα όλα αυτά βάλε τα jumper των συσκευών στην θέση CS (Cable Select) προκειμένου το σύστημα να αποφασίσει για το ποιο θα είναι master και ποιο slave...

IDE%20Cable.gif install-ide-hard-drive-jumper.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...