Προς το περιεχόμενο

Υποθετικη, φιλοσοφικη ερωτηση 2

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μarantoni έχω φαντασία.Όλο αυτό έτσι όπως το θέτεις μου φέρνει σε μαύρη τρύπα που καταπίνει τα πάντα.Αθάνατο δεν σε κάνει,το κορμί κάπου είναι κι αργοπεθαίνει.

Μα τι σημασια εχει οταν δε νιωθεις οτι αργοπεθαινει, οταν δεν το γνωριζεις καν; ειναι σα να μη συμβαινει.

Προσωπικά η ζωή με εμπνέει και στα πάνω της και στα κάτω.Τους ανθρώπους τους θέλω αυθεντικούς,να με εκπλήσουν,όχι να τους σχεδιάζω εγώ για μένα.

Κοιτα, για να πω την αληθεια, ο κοσμος με εμπνεει πιο πολυ στα κατω του, και πιστευω πως ετσι συνηθως συμβαινει, αφου τα προβληματα οδηγουν στον προβληματισμο. Παρολαυτα, η εμπειρια και η λογικη μου εχουν δειξει οτι η εμπνευση εχει αξια μονο με την απουσια της συναισθηματικης πληροτητας. Και στην τελικη εμενα δε με νοιαζει ο γιγαντιος πλουραλισμος των ανθρωπων, με νοιαζει να μην ειναι πανηλιθιοι, καταστρεφοντας ετσι την κοινωνια αρα και καθεναν ατομικα. Γινεται;

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ελιτισμός alert.

Κακό πράμα.

Ρώτα και τους εθνικοσοσιαλιστές.

Εξαρταται. Οταν βλεπεις την πλειοψηφια του κοσμου διαρκως να παραλογιζεται και να αυτοκαταστρεφεται, να εξαπαταται και να εχει πληρη αγνοια των παραπανω, αυτο σε κανει ελιτιστη; αν αυτο σε κανει ελιτιστη τοτε ειμαι και δε βρισκω τιποτα κακο σ' αυτο. Εσυ βρισκεις;

Ο ελιτισμός είναι γαμάτος, τα πράγματα χωλαίνουν στο ξαδερφάκι του, τον σνομπισμο.

Συμφωνω. Απλα καποιοι συνδυαζουν απολυτα στο μυαλο τους την εννοια του ελιτισμου με την τυφλη υπεροψια και την ελλειψη αυτοαμφισβητισης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...