Προς το περιεχόμενο

Υποθετικη, φιλοσοφικη ερωτηση 2

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πουμε οτι δημιουργειται μια ουσια που οταν την παρετε ή ενα μηχανημα που οταν συνδεθειτε σ' αυτο θα μπορειτε, μεχρι το τελος της ζωης σας να εχετε ονειρα/ψευδαισθησεις, χωρις τη συνειδηση της φυσης τους, δηλαδη ουτε καν θα σας περναει απτο μυαλο οτι ισως δεν ειναι αληθινα, και στην κατασταση αυτη θα "εχετε" οτιδηποτε επιθυμειτε και γενικως θα ειστε παντα τρισευτυχισμενοι. Θα νομιζετε οτι ειστε καπου υπεροχα, ενω στην πραγματικοτητα το σωμα σας θα λιωνει σε καποιο ντουλαπι ή στενο δωματιο.

Θα διαλεγατε αυτη την μοναδικα ευχαριστη, παντοτινη αποφυγη της πραγματικοτητας ή οχι;

Και γιατι.

Go!

Γαματη φαση.

Ειναι ομως μηχανημα τελευταιας τεχνολογιας ? Θα ..ρουφηξει ολες τις επιθυμιες μου ? θα ..προσαρμοζει την νοημοσυνη του ωστε να μου τις εκπληρωσει μεν , αλλα με τετοιο τροπο που να βιωσω και τις δυσκολιες αλλα και την προσκαιρη απογοητευση με στοχο την μεγαλυτερη ικανοποιηση ? Η ειναι καμμια μπακατελα που μολις πη@ηξω ολες αυτες που εχω υποψη μου θα καψει φλατζες και μαζι τον εγκεφαλο μου ?

Δωσε ινφο ρε Μαραντονης .Γουρουνι στο σακι ? Ενα review ? Ενα ενημερωτικο φυλλαδιο βρε αδελφε.. :D

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1. All that we are is but a dream within a dream. (Ε.Α. Poe)

2. Δεν κόβεται στα δύο η ζωή

είναι ήλιος και μαζί βροχή

κι ούτε για μια αιωνιότητα

δεν θ’ άλλαζα μια μέρα απ’ αυτή,

δεν κόβεται στα δύο η ζωή

είναι κόλαση, παράδεισος μαζί

κι αυτά που έζησα είτε άσχημα

είτε όμορφα ήσαν εγώ κι εσύ.

(Θάνος Ανεστόπουλος)

Μου τελείωσαν το όμορφα, τώρα θα πω δικά μου.

Δεν περιγράφεις ένα κόσμο matrix. Το matrix ήταν συλλογική παραίσθηση και υπήρχαν tensions ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Ακόμα και μεσσίας Neo δεν έκανε ότι ήθελε εκεί.

Εσύ μιλάς για μια ψευδαίσθηση στην οποία θα ήσουν Θεός.

Boring. Δεν ήρθαμε στη γη για να βαριόμαστε, αλλά για να ταξιδεύουμε (για κάποιους στο δρόμο προς τη θέωση).

Ωραίες οι φιλοσοφικές ερωτήσεις, μη σε ξενερώνουν οι απαντήσεις των τεμπέληδων, συνέχισε.

Αυτό με το status του Lucifer το έχω και εγώ απορία. Δεν συνάδει με το υπόλοιπο πνεύμα του forum, όπως το έχω αντιληφθεί. Λέγε, με μέσο μπήκες;

Δημοσ.

Ωραία, συνέχισε να δίνεις μπύρες.

Και στείλε και καμία από δω για την ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξη σας.

Καλές και οι Lucifer (2nd best), αλλά προτιμώ καμιά Karmeliet αν σου βρίσκονται.

Η δωροδοκία πάει με το nick? Που να βρω ασημένιους μανδύες μωρέ;

Edit: παρεξηγήσιμο--> Δεν επιθυμώ να μπω στην ομάδα σας...

Δημοσ.

Όχι.Αν έχεις ότι επιθυμείς έτσι απλά, χάνεις την επιθυμία για οτιδήποτε μετά από κάποιο διάστημα.θλιβερή αίσθηση.Τρισευτυχισμένος;Αν δεν βιώσεις τον πόνο,την δυστυχία πως βιώνεις την ευτυχία;Πως την αντιλαμβάνεσαι;Και μετά από πόσο καιρό αναζητάς να βιώσεις κάτι διαφορετικό;Οπότε καταλήγουμε στα ίδια.Η ομορφιά επίσης έχει την αξία της όταν συνυπάρχει με την ασχήμια ειδάλλως δεν έχει νόημα.Μερικές φορές αναζητούμε μια διαφυγή από την πραγματικότητα,η φύση έχει προνοήσει.Ο έρωτας είναι η άλλη πραγματικότητα .Αποσυμπίεση.

Α, μπα; και πως ξερεις οτι το να εχεις οτι θελησεις ειναι βαρετο; εχεις μηπως προσωπικη εμπειρια;

Η απαντηση σου δε στεκει λογικα. Καθολου. Αν εγω επιθυμω το α και το β και τα αποκτησω και μετα απο 5 χρονια τα βαρεθω, απλουστατα θα παω στο γ και στο δ, και ουτω καθεξης. Δεν γινεται να εισαι θλιμμενος εχοντας ο,τι θες, ειναι α δ υ ν α τ ο, γιατι μπορεις απλα να θελησεις να μην εισαι. Αρα οταν εχεις τα παντα γινεται να εισαι σε κακη κατασταση μονο αν το επιλεξεις, γιατι σου γουσταρει κι εισαι γκοθου ή ιμο ή η μανα απ' το the killing.

Δημοσ.

Α, μπα; και πως ξερεις οτι το να εχεις οτι θελησεις ειναι βαρετο; εχεις μηπως προσωπικη εμπειρια;

Η απαντηση σου δε στεκει λογικα. Καθολου. Αν εγω επιθυμω το α και το β και τα αποκτησω και μετα απο 5 χρονια τα βαρεθω, απλουστατα θα παω στο γ και στο δ, και ουτω καθεξης. Δεν γινεται να εισαι θλιμμενος εχοντας ο,τι θες, ειναι α δ υ ν α τ ο, γιατι μπορεις απλα να θελησεις να μην εισαι. Αρα οταν εχεις τα παντα γινεται να εισαι σε κακη κατασταση μονο αν το επιλεξεις, γιατι σου γουσταρει κι εισαι γκοθου ή ιμο ή η μανα απ' το the killing.

Σε εμένα δεν απάντησες όμως. Συνεχίζω με στοίχους.

It's so easy, so fucking easy

When everybody's trying to please me baby.

So easy... That nothing seems to please me...

(Axel Rose)

Είναι ολοφάνερο από το γραφόμενα σου ότι έχεις στερηθεί.

Γιατί δεν ακούς και μας που έχουμε περάσει από την κατάσταση Νιρβάνα και έχουμε εμπειρία;

Άσε τις λογικές εξηγήσεις ότι κατά ορισμό πρέπει να επιλέξεις την δυστυχία σου.

Είσαι άνθρωπος, κατάλαβε το. Όλη η ύπαρξη σου είναι δίπολα.

Δημοσ.

Σε εμένα δεν απάντησες όμως. Συνεχίζω με στοίχους.

It's so easy, so fucking easy

When everybody's trying to please me baby.

So easy... That nothing seems to please me...

(Axel Rose)

Είναι ολοφάνερο από το γραφόμενα σου ότι έχεις στερηθεί.

Γιατί δεν ακούς και μας που έχουμε περάσει από την κατάσταση Νιρβάνα και έχουμε εμπειρία;

Άσε τις λογικές εξηγήσεις ότι κατά ορισμό πρέπει να επιλέξεις την δυστυχία σου.

Είσαι άνθρωπος, κατάλαβε το. Όλη η ύπαρξη σου είναι δίπολα.

Κοιτα, αφου μιλαμε με στιχους και αποσπασματα, εγω συμφωνω με τον θειο μου που εγραψε οτι "happiness is ideal, it is a work of imagination" αλλα γιατι να μην παιξουμε λιγο με τη φαντασια μας. Και οπως εγραψε κι ενας ωραιος τυπος με μεγαλο μουσι, αν ονειρευτεις κατι πολυ εντονα μετα δε χρειαζεται καν να το ζησεις. Ε, κατι τετοιο. Δηλαδη αυτο δε πιστευω οτι ειναι εφικτο αλλα μου αρεσει.

Δημοσ.

Ωραία, συνέχισε να δίνεις μπύρες.

Και στείλε και καμία από δω για την ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξη σας.

Καλές και οι Lucifer (2nd best), αλλά προτιμώ καμιά Karmeliet αν σου βρίσκονται.

Η δωροδοκία πάει με το nick? Που να βρω ασημένιους μανδύες μωρέ;

Edit: παρεξηγήσιμο--> Δεν επιθυμώ να μπω στην ομάδα σας...

Fix και μετά Alfa στην ανάγκη amstel... όλα τα αλλα είναι για εφετζιδες που πίνουν 3 μπίρες και βγαίνουν knock out πριν ακόμη τελειώσει η 3η

btw ποιος μηλουσε για τον κοσμο του Matrix? :P

Δημοσ.

Και οπως εγραψε κι ενας ωραιος τυπος με μεγαλο μουσι, αν ονειρευτεις κατι πολυ εντονα μετα δε χρειαζεται καν να το ζησεις.

Παπάτζες. Γνώμη μου.

Δημοσ.

Παπάτζες. Γνώμη μου.

Μα κι εγω ειπα οτι δε συμφωνω. Απλα μου φαινεται ενδιαφερον.

Δε χρειαζοταν να γραψεις οτι ειναι η γνωμη σου, θα το καταλαβαιναμε και χωρις:-P

Δημοσ.

Μarantoni έχω φαντασία.Όλο αυτό έτσι όπως το θέτεις μου φέρνει σε μαύρη τρύπα που καταπίνει τα πάντα.Αθάνατο δεν σε κάνει,το κορμί κάπου είναι κι αργοπεθαίνει..Προσωπικά η ζωή με εμπνέει και στα πάνω της και στα κάτω.Τους ανθρώπους τους θέλω αυθεντικούς,να με εκπλήσουν,όχι να τους σχεδιάζω εγώ για μένα.

Διάβασε για την σπηλιά του Πλάτωνα και επίσης το βιβλίο του Χάξλευ θαυμαστός καινούριος κόσμος.Δεν είμαι τίποτε από αυτά.Το the killing δεν το έχω δει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...